07.05.07, 14:02
szukam 3, 4 letniej toyoty corolli lub trochę starszej avensis , koniecznie
kombi, czy ktoś coś takiego może widział, lub ma do sprzedania? już mam dość
szukania po ogłoszeniach w internecie, jedno i to samo.
Obserwuj wątek
    • robert888 co z nowu z nią? 07.05.07, 14:03
    • iberia.pl Re: toyota ! 07.05.07, 14:18
      niestety znalezienie odpowiedniego auta zabiera troche czasu, zwlaszcza jak sie
      zdecydowalo na konkretny model i rocznik.... "szukajcie a znajdziecie".
      • black_code w czym problem? 07.05.07, 14:25
        nie wierze ze wsrod takiej sterty nie da sie czegos wybrac zwlaszcza ze
        wieksosc Toyot pochodzi z polskich salonow
        skocz.pl/duxo
        • iberia.pl Re: w czym problem? 07.05.07, 14:27
          uwielbiam jak ktos posyla linki z allegro...swego czasu jak szukalam auta, tez
          mi ktos podeslal, ze jest x ofert ...szkoda, ze ani jedna sie nie
          kwalifikowala, albo za droga-za mlody rocznik albo nie to wyposazenie...
          • musiszsiezalogowac1 Re: w czym problem? 07.05.07, 17:50
            ola,jako szczesliwy posiadacz Avensis kombi,gratuluje wyboru !!
          • black_code Re: w czym problem? 07.05.07, 18:04
            iberia.pl napisała:

> uwielbiam jak ktos posyla linki z allegro...swego czasu jak szukalam auta,
            tez
            > mi ktos podeslal, ze jest x ofert ...szkoda, ze ani jedna sie nie
            > kwalifikowala, albo za droga-za mlody rocznik albo nie to wyposazenie...

A jakie w Corolli moze byc nie to wyposazenie kiedy poza wyborem koloru
            i silnika reszta jest praktycznie w kazdym taka sama w kazdym .
            Jak sie tak podchodzi do kupna samochodu uzywanego to rzeczywiscie mozna
            cale zycie szukac i potem marudzic ze nic nie ma .
            • skyddad Re: w czym problem? 07.05.07, 18:19
              To jest z Skåne poludniowa Szwecja.Napewno nie bite,gdyz takowe sa
              niedopuszcozne do ruchu po naprawie.Bicie tzn odbudowa auta.Moze cos znajdziesz
              dla Siebie.
              Pzdr.Sky.

www.blocket.se/li?q=Toyota+Avensis+Kombi&ca=23_10_s&c=4&w=2&ps=&pe=&rs=19&re=23&ms=&me=&gb=1&fu=1
              • skyddad Re: w czym problem? 07.05.07, 18:24
                Z jednym tylko ale;
                Firma ktora sie oglasza pod nazawa Sveriges Biligaste Billar jest niepowazna
                sa to Dunczycy ktorzy sie etablorowali w Lommma i maja na stanie okolo 1000
                uzywanych aut naprawde sfatygowanych.Tam nie kupowac.
                pzdr.Sky.
                • skyddad Re: w czym problem? 07.05.07, 18:26
                  Przebieg tych aut jest autentyczny.Mozesz zadzwonic do Bilregistrret i sparwdzic
                  z ostanich dwoch trzech lat przebieg i odrazu wyjdzie na jaw gdyby ktos
                  mikstrowal przy liczniku.
                  Pzdr.sky.
            • iberia.pl Re: w czym problem? 07.05.07, 19:22
              black_code napisał:
              > A jakie w Corolli moze byc nie to wyposazenie kiedy poza wyborem koloru
              > i silnika reszta jest praktycznie w kazdym taka sama w kazdym .
              > Jak sie tak podchodzi do kupna samochodu uzywanego to rzeczywiscie mozna
              > cale zycie szukac i potem marudzic ze nic nie ma .

czy mam rozumiec, ze KAZDA Corolla posiada: 2poduszki, ABS, elektryczne szyby i
              lusterka, oraz klimatyzacje?W takim razie jstem pod wrazeniem...
              • skyddad Re: w czym problem? 07.05.07, 19:34
                Dodam ze te szwedzko szprzedane samochody sa w bardzo dobrze wyposarzone,dwie
                poduszki, elektryczne sterowane lusterka i szyby.Moznba znalesc z zwiekszym
                przebiegiem i tanio.napidsane ze prawie wszystkie byly servowane przez Toyote.
                Pzdr.Sky.
                • qamillo do Skydada 07.05.07, 21:03
                  Witaj ,skoro tak sie dobrze orientujesz w szwedzkich realiach to zechciej
                  napisać jak zarejestrowac fure w celu wywozu..Ostatnio jak przywoziłem volvo
                  ze`szwecji to zarejestrował je na siebie znajomy z którym kontakt mi sie
                  urwał...Nie ukrywam ,ze najchętniej zakupiłbym mercedesa 115 benzynowego
                  koniecznie z szyberdachem,najlepiej automat...nie jest to superpilna bynajmniej
                  sprawa...
                  • qamillo Re: do Skydada 07.05.07, 21:05
                    ..chociaż właściwie przeciwko w110 tez nic nie mam..
                  • skyddad Re: do Skyddada 08.05.07, 11:36
                    Witaj,
                    Po kupnie auta dostajesz registreringbevis czyli czesc druga, pierwsza jest
                    odrywana i wysylana przez wlasciciela do Bilregistru. Ta pierwsza czesc jest
                    podpisana przez wlascielea i Ciebie.Na tej czesci musisz napisac jakis adres
                    zwrotny na Ciebie jezeli ma byc to Twoje auto i masz sie pozniej legitymowac ze
                    jestes wlascicielem. mozesz zaznaczyc ze auto pozniej moze byc wylaczone z
                    ruchu.Po otrzymaniu nowego Registreringsbeviset (dowod rejestracyjny
                    pojazdu)musisz sie udac do ubezpieczenia i powiedziec ze opuszczasz kraj i
                    eksportujesz auto do innego kraju.Oni dadza Ci ubezpieczenie OC na miesiac za
                    jakac tam sume.Samochodem tak uzbrojonym mozesz opuscic kraj S.
                    W tej calej tranzakcji najwazniejsze jest ubezpieczenie.Oczywiscie nie otzrymasz
                    jak nie jestes wlascicielem pojazdu.Niepotrzebujesz zadnego dokumentu od
                    samochodu gdyz wszystko jest na dacie (kompie).Tylko muisisz zmnac numer
                    rejestracyjny twojego auta i musi byc ono juz przerejstrowane na Ciebie. Wtedy
                    clo robi adnotacje na kompie opuscil jako eksport i znika z kartotek krolestwa
                    szwecji.
                    Pzdr.Sky.
                    • qamillo Re: do Skyddada 08.05.07, 14:22
                      tack själv
                      • skyddad Re: do garmillo 08.05.07, 17:59
                        Widze ze "kumasz" szwedzki.
                        tutaj masz 115 z poczatku mysklalem ze chodzi Topbie o antyk samochodowy
                        mesia w115 z roku 1975 i takiego wsadzilem na Blocket.
                        www.blocket.se/li?q=Mercedes+115&ca=23_10_s&c=4&w=3&ps=&pe=&rs=0&re=&ms=&me=&gb=&fu=
                        Tutaj masz Twoja w110;
                        www.blocket.se/li?q=Mercedes+110&ca=23_10_s&c=4&w=3&ps=&pe=&rs=0&re=&ms=&me=&gb=&fu=
                        husbil- samochod campingowy.
                        Pzdr.Sky.
                        • skyddad Re: do garmillo 08.05.07, 18:01
                          Jak jest numer rejestracyjny na zdjeciu to dawaj mnie i zaraz sprawdze i bede
                          wiedzial wszystko oczywiscie na priva.Ochrona danych.
                          pzdr.Sky.
                          • skyddad Re: do garmillo 08.05.07, 18:05
                            Zobaczcie tak wyglada Mesio z 2002 po przebiegu 440tyskm.Co to znaczy dbac o
                            samochod.Co 200 tys wymienia sie szyby aby dobra widocznosc byla itp.
                            pzdr.Sky
                            P.S to samo robilem w camrze wyglada jak nowka.
                            • skyddad Re: do garmillo 08.05.07, 18:06
                              www.blocket.se/vi/11366566.htm?ca=23_10_s
                              Tutaj ten mesio.
                              • skyddad Re: do garmillo 08.05.07, 18:14
                                Zobaczcie tego Mesia;
                                www.blocket.se/vi/11872141.htm?ca=23_10_s
                                pisza ze garazowany cale zycie w cieplym garazu jeden wlasciel do 2000 roku
                                pewnikiem zmarklo sie mu i przejechalo auto wjego rekach 200 tyskm.
                                Pisza ze sprawny nowy uklad wydechowy,opo przegladzie,pelna dokumentacja
                                wszystkich servisow,zalozona ksiazka dziennego przejazdu i prowadzona od 1975
                                roku.jakis dziadzius niemail co robic i sie bawil.To jest prawdziwy antyk i
                                perla w takim stanie zreszta cena mowiza siebie.37.000 sek to jest 6 tys dollcow.
                                Pzdr.sky.
                                • qamillo Re: do garmillo 08.05.07, 19:39
                                  heh,niestety guzik kumam a nie szwedzki,po prostu byłem ze 2 razy w
                                  życiu,kiedyś pojechałem do sztokholmu zakupić taką 115 ,dogadałem sie wstępnie
                                  z właścicielką ale zanim dopłynąłem to babeczka zdążyła 2krotnie podnieść cene
                                  (w ramach ogłoszenia a nie aukcji).Frajdy miałem tylko tyle,ze zrobiłem rundke
                                  po mieście i pobyłem pozwiedzac..Za linki wielkie dzięki..coś mam nadzieje
                                  znajdę niebawem.pozdr
    • anthony8 Re: toyota ! 08.05.07, 19:48
      Tez mozesz pomyslec o Lexus IS 200 Sportcross, bardzo udane kombi i
      wlasciwosci Lexusa, byl piekny Sportcross u Carolina Cars ostatnio.
      Warto oberzyć.

Tony
      • ola9944 Re: toyota ! 08.05.07, 22:56
        dzięki wszystkim za odpowiedzi, zaraz je przeczytam, bo od wczoraj nie miałam
        czasu tutaj zajrzec, to na razie!
    • chris62 Re: toyota ! 09.05.07, 09:50
      Ale po co ten wykrzyknik?
      Do salonu trzeba iść a nie po internecie szukać.
      Nowe modele wychodzą to stare w rozliczenie pójdą.
      • ola9944 Re: toyota ! 09.05.07, 22:59
        a tak mi się postawiło wykrzyknik, faktycznie bez sensu. Nie mam czasu jeździ po
        salonach, dlatego w internecie szukam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka