april66 15.05.07, 13:58 Chcę dokonać zakupu opelka corsy,cena mi odpowiada,ale jest to rocznik 1996.Jak długo nim pojeżdze?a przypominam,że bedzie to mój 1-wszy samochodzik. Link Zgłoś Obserwuj wątek
ten_tego_no Re: A moze Opelek Corsa? 15.05.07, 14:03 > ...Jak długo nim pojeżdze?... Do pierwszej a) kradziezy b) stluczki c) zepsucia itd Link Zgłoś
patyska Re: A moze Opelek Corsa? 15.05.07, 16:13 moim zdaniem na pierwszy samochodzik ok - nie bedzie go zal ;) a powaznie: jezdzilam czyms takim, moze byc, tylko slychac przelewanie sie benzyny w baku ;) Link Zgłoś
april66 Re: A moze Opelek Corsa? 16.05.07, 11:56 Mam okazje tez kupic renaulta megane,silnik 1,6.Na kursie prawka jazdy mialam pande 1,2.Czy ktos moze mi doradzic,czy dobrze zrobie dokonujac takiego zakupu? czy nie zaduzy silnik,jak na mlodego kierowce?to samochod uzywany(ale z "pewnej,sprawdzonej reki") Link Zgłoś
baartur Re: A moze Opelek Corsa? 17.05.07, 02:43 Może być też 1.2 wystarczający jak na takie autko. Link Zgłoś
frequentflyer Re: A moze Opelek Corsa? 15.05.07, 19:58 co to jest 1-wszy? brak higieny chyba. Link Zgłoś
paola80 Ja mam Corse ! 16.05.07, 12:55 Zalety : - 1.5 diesel spalanie 5 L, - zrywna jak diabli , - dobry skręt , - łatwość w prowadzeniu , - w miarę tanie naprawy , świetne resory Wady - tragizm jeśli chodzi o wykończenie w środku ,- brak bajerów , głośny wentylator , - tylko jedna poduszka , wrażenie podróży w " puszce " Wcześniej użytkowałam volvo więc corsa niech się schowa ale ma też swoje zalety . Jak na autko tylko do pracy to ok , natomiast jako rodzinne to padaka Link Zgłoś
przemekthor Re: A moze Opelek Corsa? 16.05.07, 15:10 Corsa 1.0 12V - nie do zajechania, nie do zdarcia. Minus - maly komfort ze wzgledu na trzycylindrowy silniczek. Link Zgłoś