Dodaj do ulubionych

Jaki samochód do 6000

18.05.07, 19:00
Witam, zdalem prawo jazdy i chcialbym kupic samochod, niestety nie znam sie
dobrze na szczegolach wiec prosze was o rade co kupic. Mam do dyspozycji okolo
6 tys zl na sam samochod(nie licze oplat) Chodzi mi o samochod ekonomiczny, z
malym silnikiem (1.4,1.5 - albo w tych granicach) kupilbym go na gaz,
chcialbym zeby nie spalal wiecej niz 7-8 litrow, no i fajnie by było gdyby
mial jakis wyglad w miare bo wiadomo ze za ta cene nie ma rewelacji. Chodzi mi
takze zeby nei byl to samochod awaryjny, co sadzicice o suzuki swift, daewoo
nexia, golf III, czy golf na gaz pali duzo w rzeczywistej jeździe. zalezy mi
przede wszystkim na ekonomicznosci auta. Pozdrawiam i bardzo prosze o porade.
Obserwuj wątek
    • citimen Re: Jaki samochód do 6000 18.05.07, 19:21

najlepiej pograj w need for speeda :) a tak poważnie poszukaj na forum, było
      wiela takich pytań ..

---------------------------------------------------------
      jest wiele marek aut ale honda tylko jedna ...
    • carnivore69 Re: Jaki samochód do 6000 18.05.07, 19:45
      Mistubishi 3000.

Pzdr.
    • listowy1 Re: Jaki samochód do 6000 18.05.07, 19:48
      lanserskie Cinquecento 1,1.
      • thunder333 Re: Jaki samochód do 6000 18.05.07, 20:50
        a co sadzicie o daewoo nexia, ile pali na gazie 1.5 ?
        • arnoldboczek 15-16 l w mieście 18.05.07, 20:53
        • swoboda_t Re: Jaki samochód do 6000 18.05.07, 22:58
          10-12 litrów na mieście. Jak ma być ekonomiczny i mało awaryjny to najlepiej
          Swift.
    • 1realista Re: Jaki samochód do 6000 18.05.07, 21:41
      Może kup felicje lub favorite z silnikiem 1,3. Nieupierdliwe a da sie tanio gaz założyć skoro chcesz z gazem.Ew. w dieslu - wolnossące 1,9 spali do 6 l ropy przy pedale w podłodze.A moze citroen saxo w dieslu 1,5? Lub podobne corsy czy fiesty.
    • 101ola Re: Jaki samochód do 6000 18.05.07, 22:16
      Moj typ to AX, P106, Saxo z silnikiem 1.1 lub zwlaszcza 1.5D

pozdr
      • qamillo Re: Jaki samochód do 6000 19.05.07, 16:40
        zwlaszcza ax_z dobrego rocznika to wazne i podreecznik "sam leperuje" z allegro
        bo tanio tamtuj jest
        • speedone Re: Jaki samochód do 6000 19.05.07, 16:54
          allegro.pl/item195564236_honad_prelude_2_0_16v_b20a5_tanio_okazja_.html
          10l gazu a lepiej wyglada niz nexia
          • thunder333 Re: Jaki samochód do 6000 19.05.07, 18:51
            dzieki za rady, prosze jeszce o jakies sugestie narazie spodobala mi sie bardzo
            nexia, samochod podobno malo awaryjny, malo pali i wyglad ma ladny, ten ktory
            wymieniles wyzej w poscie odpada nie podoba mi sie :)
            • czernobyl.zdr6j Re: Jaki samochód do 6000 19.05.07, 20:38
              nexia faktycznie bezproblemowa, ale korozja to bardzo duży problem, nawet jeśli
              tego nie widać na zewnątrz - moim rodzicom już 3 lata temu konkretnie rdzewiała
              w dolnej części drzwi (wszystkich czterech) i zaczynały pojawiać się bąble w
              okolicach progów i nadkoli. ogólnie nexia jak kadet - technika ta sama i blacha
              tak samo do niczego

sam posiadam golfa 1.9D '94 od 2 lat, zrobiłem nim 60000km i jestem bardzo
              zadowolony - niestety, trzeba też uważać na korozję - wczesną wiosną robiłem
              progi i podłogę, bo spotkanie z polską solą mu szybko nie posłużyło (po
              pierwszej zimie w polsce nie dało się podnieść przodu auta na lewarku, a
              przyjechał z DE w stanie blacharsko dobrym...) - oprócz tego wymieniam tylko
              częsci eksploatacyjne +sprzęgło przy 280000km (tarcza się kompletnie zużyła)
              oraz rozszczelniona chłodnica - wykryte w tym samym momencie, ostatnio, przy
              305000km poszło jakieś łożysko w pompie wspomagania - stówka za wymianę i jazda
              dalej. tak jak któryś przedmówca napisał - 6L na trasie nie osiągniesz z butem w
              podłodze, w mieście trudno dobić do 7L, nawet poprzedniej zimy na krótkich
              trasach tyle nie osiągnąłem. oprócz tego typową bolączką golfów 3 są opadające
              drzwi (wersje 3d) - co skutkuje sporym szumem powietrza powyżej 100km/h oraz
              psujące się szyberdachy (lewa prowadnica, w miarę łatwe do naprawy ale cholernie
              czasochłonne - trzeba zdjąć całą podsufitkę, wyjąć i rozmontować na części
              proste szyber, potem poskładać, włożyć i założyć podsufitkę) oraz korozja
              tylniej klapy w okolicach uszczelki szyby
              problemem pozostaje znalezienie sensownego egzemplarza za 6k.. niemniej powodzenia.
            • macgregor-72 Re: Jaki samochód do 6000 21.05.07, 20:44
              Nie wiem jak z blachą w Nexii, ale paliwka toto może żłopnąć. Jeśli chodzi o ekonomikę to zagazowanego Swifta nic nie przebije (może poza Daewoo Tico) ale niektórzy też skarżą się na korozję. Jest też słabo wyciszony ale do miasta się nadaje (zwłąszcza, że nawet z silnikiem 1.0 jest bardzo zrywny). Lepiej już jakby dostać z silnikiem 1.3, który tylko minimalnie więcej pali niż 1.0 a co 4 cylindry to nie 3. Citroen Saxo 1.1 też ciekawa propozycja chociaż ciężko będzie kupić za te pieniądze zadbany egzemplarz. Jest lepiej wyciszony od Swifta i blacha ocynk, też dynamiczny i ciekawszy wygląd bynajmniej w środku. Miałem wcześniej Lanosa, teraz jeżdżę Swiftem ale ilość miejsca w środku jest porównywalna w tych 3 autach. Bierz takie, które będzie bardziej zadbane. Wbrew pozorom kupić zadbany egzemplarz za przyzwoite pieniądze jest ciężko.
          • ddr6 Re: Jaki samochód do 6000 19.05.07, 19:23
            speedone napisał:

> allegro.pl/item195564236_honad_prelude_2_0_16v_b20a5_tanio_okazja_.html
            > 10l gazu a lepiej wyglada niz nexia

trzeba bylo polecic rozbite NSX jeszcze .
            jak mozena komus kto nie ma pienidzy takiego trupa polecac ?
            ty myslisz choc troche ?
            • speedone Re: Jaki samochód do 6000 19.05.07, 20:22
              > trzeba bylo polecic rozbite NSX jeszcze .
              > jak mozena komus kto nie ma pienidzy takiego trupa polecac ?
              > ty myslisz choc troche ?

wbrew pozorom lepszy jest od nexi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka