sldwon Dlaczego złodziejom?ASO to normalna firma! 19.05.07, 09:53 ceny owszem mają wysokie,ale jak ktoś płaci za wymianę olej+filtr 500-600 pln to jest poprostu IDIOTĄ ,w koncu widzi co bierze.Ja bede bronił ASO,zwłaszcza ze robią czasami niezłe promocje np na opony kiedy zaczyna sie sezon lato badz zima.Ja np. kupiłem zimę,Debice 195/65/15 u dilera Forda(Germaz) za 189 pln/szt i z tą ceną pobili na głowę wszystkie "wyspecjalizowane"serwisy oponiarskie we Wrocławiu gdzie dziady chciały nawet 240 szt!Podobnież do Laguny w Renalut kupiłem 205 Klebera w cenie identycznej jak na Allegro;-) Link Zgłoś
iberia.pl Re: Pan Kazio? ASO? Premio? 18.05.07, 20:31 trup napisał: > Wszystko, tylko nie ASO zgadzam sie. Link Zgłoś
daydreamer1983 Pan Kazio? ASO? Premio? 18.05.07, 21:54 ASO to koszmarne ceny. Za żarówki do podświetlenia zegarów chcą 4.50zł, a gdziekolwiek można je dostać za 0.70zł. Nie mówiąc już o tym, że kiedy chciałem wymienić uszczelkę pod głowicą, to okazało się, że wymienić trzeba niemal wszystko w samochod, oszczędzili tylko fotel kierowcy ;). Taki miałem kontakt z serwisem Opla. Za to okoliczni mechanicy radzą sobie znakomicie i robią to tanio. Serwis tylko w ostateczności. Pozdrawiam. Link Zgłoś
sum_tzw_olimpijczyk Re: Pan Kazio? ASO? Premio? 18.05.07, 21:57 Aso Seata - wymiana turbo w 1.9 TDI w "promocji" (tak usłyszałem przez telefon) za 8100zł (8000 turbo, 100zł wymiana). Wg ASO turbin nie naprawia się i nie regeneruje. Identyczna turbina w sklepie kosztuje 1500zł, ale ASO nie chciało założyć "nie swojej" turbiny;) Link Zgłoś
mobile5 Re: Pan Kazio? ASO? Premio? 18.05.07, 23:39 "Co naprawimy lub wymienimy w Premio? Opony (różnych marek), amortyzatory, akumulatory, obręcze kół (tzw. felgi), klocki hamulcowe, elementy układu wydechowego itp." Które z tych elementów naprawiają, a które wymieniają? Link Zgłoś
ryar Re: Pan Kazio? ASO? Premio? 19.05.07, 11:16 no właśnie kolejna siec w której można zmienic zmienic olej, klocki, akumulator, czyli same pierdoły jak cos się dzieje z autem to do pana kazia Link Zgłoś
traktorzysta A co tam ceny w ASO ? Weźcie pod uwagę jakość 19.05.07, 12:59 obsługi i niczym się nie różni od Pana Kazia . Dopóki w Polsce nie będzie LUDZI po szkołach i profesjonalnych szkoleniach ,LUDZI którzy będą dobrze zarabiali ,dopóty będzie tak gó.....na obsługa w każdym serwisie samochodowym . Co z tych marmurów, pięknych szyldów ,uśmiechu doradcy serwisowego jak w środku jest gó.. ? Ja nie chcę ładnych serwisów ,hostess ,czy innych pierdół !! JA CHCĘ FACHOWEJ OBSŁUGI . Mogę za to więcej płacić ,ale muszę mieć pewność ,że jak tam pojadę z samochodem to zrobią to co chcę jak trzeba i solidnie ,a nie po polsku . Link Zgłoś
romando1 Re: A co tam ceny w ASO ? Weźcie pod uwagę jakość 19.05.07, 18:54 Niemcy to dość bogaty naród a też połowa ludzi jeżdzi do Pana Kazia.U nas w ASO jest drogo i pracują przewążnie sami gó..arze bez praktyki. Naprawa u nich polega na wymianie po kolei wszystkich najlepiej podzespołów aż dojdą do usterki, która może być błachostką.Nie wszystko pokaże komputer.Jak dorwą gościa laika to go doją na maxa. Link Zgłoś
Gość: zx Pan Kazio? ASO? Premio? IP: *.merinet.pl 06.08.07, 22:36 Feu Vert był dość przyjemną firmą do roku 2005, gdy przybyła nowa władza - dyrektor generalny jaśnie pan Ganzarain, zwykły kmiotek i kanalia z prowincji Hiszpanii. Temu K R E T Y N O W I, nie znającemu żadnych zwyczajów tutejszych, wydaje się, że FV to jest jakieś bóstwo, że ludzie będą tam przyjeżdżać, bo to międzynarodowy koncern. Efekty polityki tego śmiecia są takie, że każdy kto tam (jeszcze) pracuje, marzy, aby spieprzyć jak najdalej. Wpływu na jakość usług nie trzeba chyba uzasadniać już ;) Link Zgłoś
simon921 Re: Pan Kazio? ASO? Premio? 07.08.07, 10:01 A ja polecam ASO na wymiany oleju (w Renault mają zwykle co pół roku promocje - akurat mi pasuje co 30k km - połączone to z tanim przeglądem całego auta - piszą co go boli i naprawaij potem gdzie chcesz), czasem uda się przed sezonem opony kupić sporo taniej. Na razie reszta się nie psuje u mnie na szczęście:) A tłumik jak miałem pęknięty, to mi kazali jechać 2 ulice dalej do gościa, który mi zaspawał;) Link Zgłoś
niknejm Re: Pan Kazio? ASO? Premio? 07.08.07, 10:49 Komentarze "ASO to zło" są co najmniej dziwne. Zdarzają się lepsze i gorsze warsztaty, jak wszędzie. Ja mam 'zaprzyjaźnione ASO', gdzie mam zniżki. Ceny są tylko trochę wyższe niż u 'Pana Kazia', za to warsztat sprawdza przy okazji przeglądów wiele rozmaitych rzeczy (a często robi drobne poprawki gratis). Np. przy każdej wymianie oleju robią przegląd hamulców, czyszczenie prowadnic klocków, sprawdzają zawieszenie itp. Dzięki temu nie mam wielu typowych problemów jak 'klocek się zapiekł' i tym podobne. Bo samochód jest po prostu zadbany. Niestety wiekszość użytkowników kilkuletnich aut jeździ tylko na wymianę oleju i filtra do Pana Kazia, a poza tym zjawiają się w warsztacie tylko wtedy jak już coś się zepsuje. IMHO lepiej zapobiegać niż potem się frustrować i dodatkowo naprawiać coś, co mogło w ogóle nie ulec uszkodzeniu. Niektóre warszaty typu "Pan Kazio" też są bardzo dobre. Ale wcale niekoniecznie dużo tańsze niż ASO. Dostajesz to za co płacisz. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
apodemus Re: Pan Kazio? ASO? Premio? 07.08.07, 11:37 Popieram wypowiedź Niknejma. Wszystko zależy od warsztatu. "Moje" ASO też jest OK; specjalizując się w danej marce, wiedzą też, na co zwrócić baczniejszą uwagę w każdym samochodzie, bo znają jego słabe strony (a które auto ich nie ma?) Link Zgłoś