Dodaj do ulubionych

10 najlepiej kupowanych samochodów w kwietniu...

• kubson71 Re: 10 najlepiej kupowanych samochodów w kwietniu 04.06.03, 10:37

1.Fiat Seicento 3070
      2.Škoda Fabia 2774
      3.Fiat Punto 1434
      4.Toyota Corolla 1264
      5.Toyota Yaris 1132
      6.Opel Corsa 1088
      7.Ford Focus 1054
      8.Renault Megane 917
      9.Opel Astra 848
      10.Peugeot 206 655

Kto kupuje Fiaty???? Ludzie tak nie można przecież to małe szaleństwo rozmnarza
      sięna drogach w zastraszającym tempie!!!! FUJ...
      pzdr
      • Gość: piotrek Re: 10 najlepiej kupowanych samochodów w kwietniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.03, 10:42
        Zastanawia mnie pozycja Renault Megane, w W-wie trzy...
        • kubson71 Re: 10 najlepiej kupowanych samochodów w kwietniu 04.06.03, 10:44
          Gość portalu: piotrek napisał(a):

> Zastanawia mnie pozycja Renault Megane, w W-wie trzy...

Co trzy... 3000 sprzedanych samochodów???
          • Gość: piotrek Re: 10 najlepiej kupowanych samochodów w kwietniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.03, 10:45
            Jeżdżąc po W-wie widziałem zaledwie 3 sztuki.
            • kubson71 Re: 10 najlepiej kupowanych samochodów w kwietniu 04.06.03, 10:49
              a to sorki... ;)) no ja trochę więcej widziałem ale nie dziwię się że ich tak
              mało w Wawie bo przecierz zawieszenie w tych samochodach nie wytrzymuje
              warszawskich dziur.!!! :)) Sypie się aż strach!!!
              pzdr
              • links2 Re: 10 najlepiej kupowanych samochodów w kwietniu 04.06.03, 12:12
                3 sztuki megane w warszawie? no nie chce mi sie wierzyc!
                we wrocku troche tego jezdzi, na pewno wiecej niz 3 szt.!
                3 szt. to we wrocku jest chyba mazdy 6, bo droga.
    • kubson71 do Piotrka 04.06.03, 10:53
      Mnie to strasznie irytuje ta pozycja Fiacików!!!!

Powiedz mi kto to kupuje??? Gdzie ludzie mają oczy???

pzdr :)
      • Gość: piotrek Re: do Piotrka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.03, 10:59
        Wydaje mi się, że SC kupują kobiety, starsi ludzie (do podróży na działkę) oraz
        firmy (Van). Ja bym tego auta nie kupił ze względu na bezpieczeństwo ale cóż...
        rynek rządzi się swoimi prawami.
      • Gość: macio Re: do Piotrka IP: *.nestle.pl 04.06.03, 10:59
        kubson71 napisał:

> Mnie to strasznie irytuje ta pozycja Fiacików!!!!
        > Powiedz mi kto to kupuje??? Gdzie ludzie mają oczy???
        > pzdr :)

No coż, ludzie nie znają się na motoryzacji.
        Dlatego kupują te trumienki - bo nowe.
        A że bezpieczeństwo jest na poziomie "malucha" -
        - o tym nie wiedzą/nie myślą?
        Tak poza tym - czy pracujesz w jakiejś firmie
        badającej rynek samochodowy? Mój brat pracuje
        w Samarze - może się znacie :)

pozdrawiam
        Maciek
        • kubson71 Re: do Piotrka 04.06.03, 11:04
          Gość portalu: macio napisał(a):

> No coż, ludzie nie znają się na motoryzacji.
          > Dlatego kupują te trumienki - bo nowe.
          > A że bezpieczeństwo jest na poziomie "malucha" -
          > - o tym nie wiedzą/nie myślą?

Chyba nie myślą bo rzeczywiście co tanie u nas to od razu wszyscy walą dzrwiami
          i oknami..... w sumie co kraj to obyczaj :)

> Tak poza tym - czy pracujesz w jakiejś firmie
          > badającej rynek samochodowy? Mój brat pracuje
          > w Samarze - może się znacie :)

Nie, nie pracuję w firmie badającej rynek samochodowy ale kto wie może
          kiedyś.... A informacje mam z auto-gazeta.pl .

> pozdrawiam
          > Maciek

Ja również pozdrawiam :)
      • greenblack Re: do Piotrka 04.06.03, 11:43
        kubson71 napisał:

Fiat Fiatowi nierówny. Seicento jest rzeczywiście mało bezpieczny, ale Ulysse
        dostało 5*, Stilo podobno 4,5*. Punto też nie ma się czego wstydzić w
        porównaniu z konkurencją, a po liftingu jest jeszcze lepsze.

Pozdrawiam
        • kubson71 Re: do Piotrka 04.06.03, 12:09
          greenblack napisał:

> Fiat Fiatowi nierówny. Seicento jest rzeczywiście mało bezpieczny, ale Ulysse
          > dostało 5*, Stilo podobno 4,5*. Punto też nie ma się czego wstydzić w
          > porównaniu z konkurencją, a po liftingu jest jeszcze lepsze.
          >
          >
          > Pozdrawiam

Wiesz nie znam się na nowych Fiatach...może napiszesz coś więcej np. o ich
          osiągach, ekonomiczności, awaryjności....???

Wiem tylko że te starsze Fiaty to kupa złomu i nie warto brać tego nawet za
          darmo!!!

pozdrawiam :)
          • greenblack Re: do Piotrka 04.06.03, 12:15
            kubson71 napisał:

> Wiesz nie znam się na nowych Fiatach...może napiszesz coś więcej np. o ich
            > osiągach, ekonomiczności, awaryjności....???

Na pewno nie ustępują innym popularnym europejskim markom.

> Wiem tylko że te starsze Fiaty to kupa złomu i nie warto brać tego nawet za
            > darmo!!!

Jeśli swoją wiedzę opierasz na 126p i 125p, to pewnie masz rację.

> pozdrawiam :)

Pozdrawiam
            • Gość: Tomek F. Fiaty IP: 195.116.99.* 04.06.03, 12:21
              Zgadzam sie ze Fiaty nie odstaja od konkurencji. Mysle ze kiepska sytuacja
              Fiata wynika po czesci z obiegowej opinii takiej jak byly reprezentowane
              powyzej. Teraz Fiat produkuje naprawde porzadne i trwale auta oczywiscie nie
              tak trwale jak japonce lecz przypuszczam ze rownie trwale a moze i bardziej niz
              jadacy na opinii z przeszlosci Volkswagen.
            • kubson71 Re: do Piotrka 04.06.03, 12:22
              greenblack napisał:

> Jeśli swoją wiedzę opierasz na 126p i 125p, to pewnie masz rację.
              >
              > Pozdrawiam

Nie nie opieram swojej wiedzy na 126p i 125p, ale np. na Seicento, Punto, Uno,
              Siena, Tempra i Tipo ...

A co tak bronisz Fiata, czyśbyś sam jeżdził jednym z samochodów tej marki???

pzdr
              • greenblack Re: do Piotrka 04.06.03, 12:25
                kubson71 napisał:

> Nie nie opieram swojej wiedzy na 126p i 125p, ale np. na Seicento, Punto,
                Uno,
                > Siena, Tempra i Tipo ...

To jednak poprzednia epoka.

> A co tak bronisz Fiata, czyśbyś sam jeżdził jednym z samochodów tej marki???

Nie. Po prostu nie lubię niemądrych stereotypów.

> pzdr

Pozdrawiam
                • kubson71 Re: do Piotrka 04.06.03, 12:31
                  greenblack napisał:

>
                  > Nie. Po prostu nie lubię niemądrych stereotypów.

> Pozdrawiam

Jakich stereotypów??? Przecież napisałem że na nowych Fiatach się nie znam, a
                  co do np.Sieny to nie powiesz mi chyba że to jest dobry, solidny, ładny i
                  niezawodny samochód???

pzdr
                • klemens1 Re: do Piotrka 04.06.03, 12:31
                  greenblack napisał:

> Nie. Po prostu nie lubię niemądrych stereotypów.

A co jest mądrym stereotypem, jeżeli przez dziesięciolecia posiadacze Fiatów
                  twierdzili są ich samochody są do d...? Sam miałem nowego Fiata - sprzedałem go
                  po 10 miesiącach bo co 2 tygodnie był w serwisie. Znajomi mają podobne odczucia.
                  • Gość: Tomek F. Re: do Piotrka IP: 195.116.99.* 04.06.03, 12:48
                    klemens1 napisał:
                    > greenblack napisał:
                    > > Nie. Po prostu nie lubię niemądrych stereotypów.

Greenblack tak jak generalnie sie z Toba nie zgadzam to tu przyznaje Ci racje

> A co jest mądrym stereotypem, jeżeli przez dziesięciolecia posiadacze Fiatów
                    > twierdzili są ich samochody są do d...? Sam miałem nowego Fiata - sprzedałem
                    > po 10 miesiącach bo co 2 tygodnie był w serwisie. Znajomi mają podobne odczuci

Tez bylem posiadaczem Fiata i nie narzekalem. Kumpel ma Punto i nawet nie wie
                    gdzie jest serwis bo tylko leje paliwo.
                    • kubson71 Re: do Piotrka 04.06.03, 12:53
                      Gość portalu: Tomek F. napisał(a):

> Tez bylem posiadaczem Fiata i nie narzekalem. Kumpel ma Punto i nawet nie wie
                      > gdzie jest serwis bo tylko leje paliwo.

Stary to są wyjątki od reguły która ewidentnie się sprawdza że Fiaty się psują
                      jak przeterminowane sery pleśniowe :)

A co ma powiedzieć gość, który jeżdzi Uno i samochodzik ten rozkracza mu
                      sięśrednio cztery razy na pół roku???
                    • rw13 Re: do Piotrka 04.06.03, 14:14

> klemens1 napisał:
                      > > greenblack napisał:
                      > > > Nie. Po prostu nie lubię niemądrych stereotypów.
                      >
                      > Greenblack tak jak generalnie sie z Toba nie zgadzam to tu przyznaje Ci racje
                      >
                      > > A co jest mądrym stereotypem, jeżeli przez dziesięciolecia posiadacze Fiat
                      > ów
                      > > twierdzili są ich samochody są do d...? Sam miałem nowego Fiata - sprzedał
                      > em
                      > > po 10 miesiącach bo co 2 tygodnie był w serwisie. Znajomi mają podobne odc
                      > zuci
                      >
                      > Tez bylem posiadaczem Fiata i nie narzekalem. Kumpel ma Punto i nawet nie wie
                      > gdzie jest serwis bo tylko leje paliwo.

Identycznie Ja w swoim SC 1100. Nie wiem co to jest serwis - w 2 lata 50000 km.
        • Gość: 0-700 Fiaty IP: *.zg.szczecin.pl 04.06.03, 12:21
          Kto kupuje Fiaty? Wygląda tak jakby Fiat produkował najgorsze samochody na
          świecie. Mnie bardziej denerwują okładki czasopism motoryzacyjnych na których
          są najdroższe modele VW, Toyoty, Audi czy Opla. Albo porównanie Awensis kontra
          Vectra. Tak się składa że niewielu Polaków stać na te cuda. Wnerwiają mnie też
          chłopaczki pod blokiem, którzy dyskutują o BMW siódemce. A nie stac by ich było
          nawet na opłacenie OC gdyby taki wóz dostali za darmo(nie wspominając o AC).
          Zubożenie społeczeństwa jest tragiczne. To nie jest normalne że przyjazd do
          pracy nowym Punto wywołuje zawiść u innych (dojeżdzających tramwajami). Zaraz
          zacznę rzucać mięsem, więc idę się zrelaksować.
          • Gość: siurek Re: Fiaty IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 22:52
            Gość portalu: 0-700 napisał(a):

> Kto kupuje Fiaty? Wygląda tak jakby Fiat produkował najgorsze samochody na
            > świecie. Mnie bardziej denerwują okładki czasopism motoryzacyjnych na których
            > są najdroższe modele VW, Toyoty, Audi czy Opla. Albo porównanie Awensis
            kontra
            > Vectra. Tak się składa że niewielu Polaków stać na te cuda. Wnerwiają mnie
            też
            > chłopaczki pod blokiem, którzy dyskutują o BMW siódemce. A nie stac by ich
            było
            >
            > nawet na opłacenie OC gdyby taki wóz dostali za darmo(nie wspominając o AC).
            > Zubożenie społeczeństwa jest tragiczne. To nie jest normalne że przyjazd do
            > pracy nowym Punto wywołuje zawiść u innych (dojeżdzających tramwajami). Zaraz
            > zacznę rzucać mięsem, więc idę się zrelaksować.

Wyluzuj. Strzel se baranka.
      • bjbax Re: do Piotrka 04.06.03, 13:04
        ------------
        Żla mi Cię !!
        ----------
        • kubson71 Re: do Piotrka 04.06.03, 13:10
          bjbax napisał:
          > Tam gdzie Ty, tylko może lepiej patrzą a do tego jeszcze potrafią mieć własne
          > zdanie a nie opierać się na "Ekpertach"
          > Też pozdrawiam

Stary ja nie muszę opierać się na "Ekspertach" sam tym gównem jeżdziłem..!!!

A co do patrzenia to już nigdy więcej nie spojrzę przy kupnie samochodu na
          FIATA !!!!!

pzdr
          • Gość: Tomek F. Re: do Piotrka IP: 195.116.99.* 04.06.03, 13:17
            kubson71 napisał:
            > Stary ja nie muszę opierać się na "Ekspertach" sam tym gównem jeżdziłem..!!!
            >
            > A co do patrzenia to już nigdy więcej nie spojrzę przy kupnie samochodu na
            > FIATA !!!!!

a ja jezdzilem Golfem II ktory sypal sie jak opisywany przez Ciebie Fiat to co
            tez mam stwierdzic ze VW to gowno?
            • kubson71 Re: do Piotrka 04.06.03, 13:25

> a ja jezdzilem Golfem II ktory sypal sie jak opisywany przez Ciebie Fiat to
              co
              > tez mam stwierdzic ze VW to gowno?

Wiesz to jak Ty nazwiesz swój były samochód to już od Ciebie zależy... Ja wcale
              nie pisałem że VW to gówno...!!!
              Widocznie miałes pecha bo z tego co wiem VW Golf II to raczej za często się tak
              nie sypie.. :)

Wiem że Fiat się sypie gorzej niż VW!!!

pzdr
              • cracovian Re: do Piotrka 04.06.03, 15:34
                Wiesz, gdyby ludzie forse mieli to by sobie na pewno Camry i Accord zamiast
                Fiatow kupowali. Jednak prawda jest taka, ze tylko wybranych pare tysiecy ludzi
                miesiecznie w czterdziestomilionowym kraju stac na najtansze samochody, czyli
                Fiaty...
                • greenblack Re: do Piotrka 04.06.03, 20:02
                  cracovian napisał:

> Wiesz, gdyby ludzie forse mieli to by sobie na pewno Camry i Accord

Ludzie z forsą nie kupują Camry;) Fajny samochód, ale z innej epoki i wygląda
                  jak jakiś Hyundai. Zamiast Accorda też wolą BMW 3, Audi A4 ewentualnie Toyotę
                  Avensis.

Pozdrawiam
                  • cracovian Re: do Piotrka 04.06.03, 20:14
                    Gdyby ceny i cla u was byly "normalne" to bys za japonskiego sedana placil tyle
                    co teraz za kurduplastego Fiata. Faktycznie, jesli z Audi i BMW trzeba je
                    porownywac, bo cena jest podobna, to Camry i Accord nie wygladaja za dobrze...
                    • greenblack Re: do Piotrka 04.06.03, 20:17
                      cracovian napisał:

> Gdyby ceny i cla u was byly "normalne" to bys za japonskiego sedana placil
                      tyle
                      >
                      > co teraz za kurduplastego Fiata.

Nie rozśmieszaj mnie. Mazda 2 jest produkowana w Europie a jest droższa od
                      Forda Fusiona o 10000. Yaris po rozpoczęciu produkcji we Francji wcale nie
                      staniał.

Pozdrawiam
                      • Gość: cracovian Re: do Piotrka IP: *.bankofamerica.com 04.06.03, 22:12
                        Nie wiem o co Ci chodzi i dlaczego Ciebie rozsmieszam... Z mojego punktu
                        widzenia Accord (w przeliczeniu na zlotowki) kosztuje 53200. Jesli Honda
                        potrafi z powodzeniem na takiej cenie w USA zarobic to jest to, wedlug mnie,
                        cena "normalna". W europejska roznice ceny wchodza w takim razie roznego typu
                        cla, zlodziejskie podatki jak i rowniez wygorowane pensje dla tych co
                        przykrecaja sruby.
                        • ja_nek Re: do Piotrka 04.06.03, 23:51
                          Wielu spośród kupującuch nie stać na droższe samochody, a jednocześnie chcą
                          mieć auto nowe. Siłą rzeczy kupują seicento, bo wybór spośród malutkich i
                          niedrogich aut jest mały... Poza tym nie myślą o crash - testach.
                          Co do bezpieczeństwa: Fiat był z tym trochę na bakier w całej swej grupie
                          kapitałowej marek (seicento, ypsilon, alfa 147 - prosze wybaczyć stawianie w
                          jednym rzędzie, ale ich bezpieczeństwo w zderzeniach czołowych było bardzo
                          niskie)

Pozdrawiam
                          janek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka