Dodaj do ulubionych

Cabriolet ze statutusem

IP: *.telia.com 04.06.03, 20:35
W Europie co trzeci luksusowy cab to jest Saab. W USA szczytem statusu jest
sunac do przodu w spotowym Saabcab.
Juz niedlugo ,ale najpierw po nowym roku w Szwecji bedzie sprzedawany
czwarty wariant otwartych samochodow Saab.
Ten nowy sie nazywa rowniez 9-3 ,lecz niema nic wspolnego z poprzednikiem.On
nawet nie jest budowany w tym samym miejscu.Ostatni byl budiowany w finskiej
Usikaupunki / Nystad/,natomiast ten nowy w austryjackim Graz.
Caben byl rozwijany rownolegle ze zwyklym 9-3 ,ktory byl lansowany w zeszlym
roku.Te trzy piekne motory,podwozie ktore daje samochodowi prawie perfektne
trzymanie sie jezdni,ten pewne sterowanie i duzo innych
przyjemnosci ,ktorych sie nie widzi od szyby przedniej do tylu w tym nowym
cabie.
Technicy,ktorzy mieli za zadanie usztywnic podwozie,wzmocniona tylnia partie
chassit i ramy przedniej szyby.
Auto czuje sie sztywniejsze niz sedan wczesniejszy,podczas proby jaka
wykonalismy w otwartym aucie przy pieknej slonecznej pogodzie z Kopenhagi
przez most do Österlen do wybrzeza zlanego ropa naftowa przez chinskiego
konteinerowca.
Dla 9-3 cab jest rzeczywiscie wazny dla Saaba,ktory w tygodniu zameldowal o
zwolnieniu 300 zatrudnionych w Trollhöttan.Przedsiebiorstwo ma czerwone
cyfry rok za rokiem i juz niedlugo trzeba bedzie przelac dochod do matki
koncernu General Motors.
9-3 cab nie tylko przyniesie pieniadze,ale rowniez podbudowuje marke Saab
mowi naczelny dyrektor Peter Augustsson.
To jest status,prowadzic saab cab, caly rok.
Jak rowniez w slonecznerj Californi,Florydzie czy Londynie lub Nowym Jorku.
Ma sie rozumiec ,ze zawsze jest pierwszym samochodem w rodzinie.
Lasse Holmström
Za sydsvenska z dnia dzisiejszego skrocony artykol przetlumacz<yl Michal
Nie podawalem danych technicznych poniewaz juz je mieliscie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Cabriolet ze statutusem IP: *.atlanta.ga.us 04.06.03, 20:42
      To jakies bzdury... Saab uwazany jest za samochod
      pedalow. Co smieszne jedyny pedal jakiego znam wlasnie
      jezdzi Saabem 900 wiec moze cos w tym jest? A cabrio nie
      jest w najmniejszym stopniu symbolem luksusu. Lexus
      SC430, Mercedes SL, Porsche 911, Jaguar - tak, ale Saab nie.
      • greenblack Re: Cabriolet ze statutusem 04.06.03, 20:45
        Marku, nie gorączkuj się;) Przecież to tylko marketingowy bełkot Saaba.

Pozdrawiam
        • Gość: Marek Re: Cabriolet ze statutusem IP: *.atlanta.ga.us 04.06.03, 20:51
          A jak tu sie nie goraczkowac jak ktos pisze ze co trezci
          wlascicel luksusowego pojazdu w USA to pedal :)
    • greenblack Dobrze, że doczytałem do końca;) 04.06.03, 20:43
      Przez moment myślałem, że pracujesz w dilerni Saaba, a to tylko jakaś ulotka
      reklamowa.

Gość portalu: Michal napisał(a):

> W Europie co trzeci luksusowy cab to jest Saab. W USA szczytem statusu jest
      > sunac do przodu w spotowym Saabcab.

Jeśli Saab jest na szczycie, to gdzie jest SL, CLK, XK, DB7, 3, A4, 911?

>Te trzy piekne motory,

Właściwie jeden "piękny" motor Opla w trzech wersjach mocy.

Pozdrawiam
      • Gość: Michal Re: Dobrze, że doczytałem do końca;) IP: *.telia.com 04.06.03, 20:54
        Teraz Greenblack zobaczyles jak sie buduje opinie w oczach svenssonow,ach
        jakie nasze wyroby sa najlepsze na swiecie.Powiedz to naczelnemu Saaba.Oni sa
        bardzo przemadrzali i pozjadali wszystkie rozumy mowa o pewnej grupie
        tutejszych ludzi.Holström tak napisal wiesz przejechal sie za fryko zrobil
        piekna wycieczke.Nie komentuje tego artykulu ,ale macie duzo racji.
        Marku co do pedalskiego samochodu to moze u Was tutaj to raczej
        rodzinny.Pamietasz w niemczech to byl Mesio model A.Co kraj to
        obyczaj.Pzdr.Michal
        • Gość: Michal Re: Dobrze, że doczytałem do końca;) IP: *.telia.com 04.06.03, 20:57
          Przecietny Svensson /Kowalski/ po takim pozytywnym artykule idzie do salonu
          oglada i mysli taki szpan to musze kupic,i bierze na raty za 330ts.koron i
          placi kupe lat,fabryka sie smieje.Pzdr.Michal
        • greenblack Re: Dobrze, że doczytałem do końca;) 04.06.03, 21:00
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Teraz Greenblack zobaczyles jak sie buduje opinie w oczach svenssonow,ach
          > jakie nasze wyroby sa najlepsze na swiecie.Powiedz to naczelnemu Saaba.Oni
          sa
          > bardzo przemadrzali i pozjadali wszystkie rozumy mowa o pewnej grupie
          > tutejszych ludzi.Holström tak napisal wiesz przejechal sie za fryko zrobil
          > piekna wycieczke.

A czy pod tym artykułem był chociaż malutki napis "Artykuł Sponsorowany" czy
          przekręt na całego?

Pozdrawiam
          • Gość: Michal Re: Dobrze, że doczytałem do końca;) IP: *.telia.com 04.06.03, 21:10
            Tutaj nie widzialem takich napisow.Na tutejsza publike to dziala.Teraz
            rozumiesz mnie ,ze mam taka mala awersje do tych areobilar.Reperujemy je na
            codzien.To niech szlag trafi .Pzdr.<Michal
            • Gość: Wojtek Re: Dobrze, że doczytałem do końca;) IP: *.telia.com 05.06.03, 01:56
              Sam oddaj sie do kapitalnego remontu emerycie bo Twoj przebieg ´miedzyserwisowy
              jest juz mocno przekroczony a do towarzystwa wez sobie polgowka greenblacka i
              jak Wam to nie pomoze to moze Wam za bardzo nie zaszkodzi . Jaki masz marknad w
              Szwecji na kabriolety (saab 9-3 ) 300 szt.rocznie .Sprawdz fakty zanim
              zaczniesz belkotac i jezeli ktos chce dokonywac porownan , nalezy wszystko
              sprowadzic do wspolnego mianownika
              • Gość: Michal Re: Dobrze, że doczytałem do końca;) IP: *.telia.com 05.06.03, 14:28
                Widac Wojtku ,ze pracujesz u Areo.Pokazywales szefowi te nasze wywody.Jest
                wolnosc i mozemy pisac co sie nam zywnie podobac,ale nie obrazac sie
                nawzajem.Emerytem jeszcze nie jestem,Saaby zaszly mi za skore przez 20lat te
                zlomy walilem prasowalem i naprawde bylo duzo problemow,silnikow to chyba ze
                zlomu sprzedalem z 1000.Wahaczy tyle samo przednmich i tylnich,a skrzyn biegow
                to chyba 1000 szt a drzwi a chlodnic.Nie mowiac o fotelach kierowcy tych zawsze
                byl brak,kierowca zawsze dotykal jajami podlogi poprostu zapadaly sie .Nigdy
                nie sprzedalem fotelu do japonczyka czy skrzyni biegow czy motoru rozumiesz
                dlaczego, to jest szais.Teraz to bedzie elegancki ze statusem szais.
                Natomiast nie bylo problemow z malym V4 96 i 95 proste malo wygodne ,ale
                niezawodne.
                Moze dostaliscie po glowie od GM i zaczniecie teraz robic cos znosnego.
                • greenblack Re: Dobrze, że doczytałem do końca;) 05.06.03, 18:35
                  Wojtek raczej nie pracuje w Saabie, a jeśli nawet,to na pewno nie na
                  eksponowanym stanowisku, że tak powiem, skoro nie wiedział, że w 9-3 są silniki
                  z Opla.

Pozdrawiam
                • Gość: Wojtek Re: Dobrze, że doczytałem do końca;) IP: *.telia.com 06.06.03, 01:25
                  Ja dobrze rozumie ze lato sie zaczelo (spoznione u nas ) i pylkow w powietrzu
                  co nie miara ale lekow bez recepty na alergie saabowska coraz wiecej dostepnych
                  (zacznijcie od Zyralex) .Bylo tak :firma saab zrobila prezentacje caba dla
                  dziennikarzy z roznych krajow .Kazdy moze pisac co chce .Jezeli jednak TY
                  wyjmujesz z kontekstu art. z sydsvenska i tlumaczysz go na forum ,to pozniej
                  taki greenblack zaczyna swoj tok rozumowania ze dziennikarz z Expressu
                  Wieczornego i ze Sydsvenska dostali tyle samo w lape za napisanie hymnu
                  pochwalnego. Poczytaj sobie na dobranoc np.Aftonbladet i Roberta Collina o cabie
                  (chyba bedziesz mial noc bezsenna ) .A to co sprzedales ze zlomowiska do saabow
                  a do toyot staraj sie tez sprowadzic do wspolnego mianownika .Ile czego w tym
                  kraju jezdzi . To jest raz a dwa dlaczego odbierac przyjemnosc ludziom ktorzy
                  sa z tego zadowoleni po wielu latach uzytkowania -lojalnosc kundow 88% ktora
                  marka w tym kraju ma wiecej ?
                  A swojemu koledze greenblackowi przekaz z laski swojej bo ja juz orkar inte ze
                  wspolna plaszczyzna jezeli chodzi o plyte podlogowa i silniki to wcale nie
                  jest to samo co identycznosc produktu fínalnego i jeszcze jedno zakladajac juz
                  ze mialbym pracowac w tej fabryce prosze przekaz koledze greenblackowi ze
                  zajmuje stanowisko na dole sprzatam toalety ,polskie ciecie maliniaki(a takich
                  tutaj mnostwo) bardzo to lubia czuja sie dowartosciowani .Sorry ale na
                  pozdrowienia mnie juz nie stac
                  • greenblack Re: Dobrze, że doczytałem do końca;) 06.06.03, 11:05
                    Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Ja dobrze rozumie ze lato sie zaczelo (spoznione u nas ) i pylkow w powietrzu
                    > co nie miara ale lekow bez recepty na alergie saabowska coraz wiecej
                    dostepnych
                    > (zacznijcie od Zyralex) .Bylo tak :firma saab zrobila prezentacje caba dla
                    > dziennikarzy z roznych krajow .Kazdy moze pisac co chce .Jezeli jednak TY
                    > wyjmujesz z kontekstu art. z sydsvenska i tlumaczysz go na forum ,

A o jakim "kontekście" powinniśmy wspomnieć?

to pozniej
                    > taki greenblack zaczyna swoj tok rozumowania ze dziennikarz z Expressu
                    > Wieczornego i ze Sydsvenska dostali tyle samo w lape za napisanie hymnu
                    > pochwalnego.

Nie mam powodu, by nie wierzyć Michałowi, a słowa o "szczycie statusu"
                    i "najbardziej zaawansowanym kabrio w historii" brzmią niedorzecznie z
                    kontekstem czy bez.

> To jest raz a dwa dlaczego odbierac przyjemnosc ludziom ktorzy
                    > sa z tego zadowoleni po wielu latach uzytkowania -lojalnosc kundow 88% ktora
                    > marka w tym kraju ma wiecej ?

Nikt nie odbiera klientom Saaba prawa do satysfakcji z posiadanych aut, ale
                    niektóre teksty i działania Saab są po prostu śmieszne i głupie.

> A swojemu koledze greenblackowi przekaz z laski swojej bo ja juz orkar inte
                    ze
                    > wspolna plaszczyzna jezeli chodzi o plyte podlogowa i silniki to wcale nie
                    > jest to samo co identycznosc produktu fínalnego i jeszcze jedno zakladajac
                    juz
                    > ze mialbym pracowac w tej fabryce prosze przekaz koledze greenblackowi

Zabawny sposób komunikowania.

ze
                    > zajmuje stanowisko na dole sprzatam toalety ,polskie ciecie maliniaki(a
                    takich
                    > tutaj mnostwo) bardzo to lubia czuja sie dowartosciowani .

Jeśli naprawdę pracujesz w Saabie, to zamiast odsyłać do niedziałających
                    linków, snuć zagmatwane teorie, obrażać ludzi, zacząłbyś dzielić się
                    informacjami z "pierwszej ręki".

Sorry ale na
                    > pozdrowienia mnie juz nie stac

A mnie stać - pozdrawiam.
              • greenblack Re: Dobrze, że doczytałem do końca;) 05.06.03, 18:30
                Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Sam oddaj sie do kapitalnego remontu emerycie bo Twoj przebieg
                ´miedzyserwisowy
                >
                > jest juz mocno przekroczony a do towarzystwa wez sobie polgowka greenblacka i
                > jak Wam to nie pomoze to moze Wam za bardzo nie zaszkodzi . Jaki masz marknad
                w

Dobrze wiedzieć, jakich fanów ma Saab. Polskiego języka w gębie też już
                zapomniałeś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka