Dodaj do ulubionych

Silniki diesla w Oplach

IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 14:44
Jakie silniki diesla ma Opel w swoich samochodach (Astra i Zafira)?
Czy są to silniki nowoczesne?
Czy są to silniki niemieckie, słyszałem ze w Oplach sa diesle Isuzu?
Obserwuj wątek
    • Gość: BAZI Re: Silniki diesla w Oplach IP: 213.186.69.* 05.12.01, 15:08
      Gość portalu: asade napisał(a):

> Jakie silniki diesla ma Opel w swoich samochodach (Astra i Zafira)?
      > Czy są to silniki nowoczesne?
      > Czy są to silniki niemieckie, słyszałem ze w Oplach sa diesle Isuzu?

DLACZEGO NIE PÓJDZIESZ DO SALONU I NIE ZAPYTASZ SIĘ?
      • Gość: Gordi Małe "halo" do Bazi'ego IP: *.zigzag.pl 07.12.01, 01:03
        Gość portalu: BAZI napisał(a):

> Gość portalu: asade napisał(a):
        >
        > > Jakie silniki diesla ma Opel w swoich samochodach (Astra i Zafira)?
        > > Czy są to silniki nowoczesne?
        > > Czy są to silniki niemieckie, słyszałem ze w Oplach sa diesle Isuzu?
        >
        > DLACZEGO NIE PÓJDZIESZ DO SALONU I NIE ZAPYTASZ SIĘ?

Od tego jest internet i TO FORUM żeby człowiek nie musiał iść do salonu
        (przynajmniej nie od razu,a już w salonie to napewno uzyska "fachową porade"-czyt
        reklame danej firmy).Jak nie chcesz odpisywać to olej wątek ciepłym moczem,a poza
        tym zaobserwowałem,że ciągle krzyczysz(duże litery)-albo jesteś nerwowy albo masz
        ciągle wciśnięty Caps Lock. Człowiek,jak dziesiątki innych na tym forum chce
        uzyskać poradę,usłyszeć opinie więc albo mu pomóż albo zignoruj ALE NIE
        WYPOWIADAJ SIĘ W TAKIM STYLU.

• Gość: BAZI Re: Małe IP: 213.186.69.* 07.12.01, 08:35
          Gość portalu: Gordi napisał(a):

> Gość portalu: BAZI napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: asade napisał(a):
          > >
          > > > Jakie silniki diesla ma Opel w swoich samochodach (Astra i Zafira)?
          > > > Czy są to silniki nowoczesne?
          > > > Czy są to silniki niemieckie, słyszałem ze w Oplach sa diesle Isuzu?
          > >
          > > DLACZEGO NIE PÓJDZIESZ DO SALONU I NIE ZAPYTASZ SIĘ?
          >
          > Od tego jest internet i TO FORUM żeby człowiek nie musiał iść do salonu
          > (przynajmniej nie od razu,a już w salonie to napewno uzyska "fachową porade"-cz
          > yt
          > reklame danej firmy).Jak nie chcesz odpisywać to olej wątek ciepłym moczem,a po
          > za
          > tym zaobserwowałem,że ciągle krzyczysz(duże litery)-albo jesteś nerwowy albo ma
          > sz
          > ciągle wciśnięty Caps Lock. Człowiek,jak dziesiątki innych na tym forum chce
          > uzyskać poradę,usłyszeć opinie więc albo mu pomóż albo zignoruj ALE NIE
          > WYPOWIADAJ SIĘ W TAKIM STYLU.

POZWOLISZ, ŻE TO JA ZDECYDUJE JAKIMI LITERAMI BĘDE PISAŁ!!! A JEŻELI CIE SIĘ TO
          NIE PODOBA, TO POPROSTU OLEJ MOJĄ WYPOWIEDŹ JAK TY TO POWIEDZIAŁEŚ CIEPŁYM MOCZEM
          I NIE CZYTAJ JEJ!!!!!!!!
          A JEŻELI CHODZI O TE "PORADY" TO FACET RZECZYWIŚCIE DUŻO SIĘ DOWIEDZIAŁ:-))))
          PRZECZYTAJ SOBIE PONIŻSZE WYPOWIEDZI TO MOZE ZROZUMIESZ O CO MI CHODZI:-))))
          CZY NIE LEPIEJ PÓJŚĆ OD RAZU DO SALONU I NIE ZAPYTAĆ SIĘ, NIE OBEJRZEĆ, NIE
          DOTKNĄĆ???:-)))
          NO BO NIBY SKĄD MA WIEDZIEĆ "TAKI PRZECIĘTNY KOWALSKI" JAKIEJ PRODUKCJI JEST JEGO
          SILNIK, CZY JEST NOWOCZESNY CZY NIE. WIEDZIEĆ MOZE TYLKO TO JAKĄ MA MOC,ILE PALI
          CZY JEST DYNAMICZNY ITP. ALE O TO GOŚCIU NIE PYTAŁ!
          P.S
          A SILNIK 2.5 ( BMW ) MONTOWANY BYŁ TYLKO W OMEGACH, A FACET PYTAŁ O ASTRE I
          ZAFIRE :-)))

• Gość: Gordi Re: Małe IP: *.zigzag.pl 07.12.01, 09:07
            Gość portalu: BAZI napisał(a):

> Gość portalu: Gordi napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: BAZI napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: asade napisał(a):
            > > >
            > > > > Jakie silniki diesla ma Opel w swoich samochodach (Astra i Zafir
            > a)?
            > > > > Czy są to silniki nowoczesne?
            > > > > Czy są to silniki niemieckie, słyszałem ze w Oplach sa diesle Is
            > uzu?
            > > >
            > > > DLACZEGO NIE PÓJDZIESZ DO SALONU I NIE ZAPYTASZ SIĘ?
            > >
            > > Od tego jest internet i TO FORUM żeby człowiek nie musiał iść do salonu
            > > (przynajmniej nie od razu,a już w salonie to napewno uzyska "fachową porad
            > e"-cz
            > > yt
            > > reklame danej firmy).Jak nie chcesz odpisywać to olej wątek ciepłym moczem
            > ,a po
            > > za
            > > tym zaobserwowałem,że ciągle krzyczysz(duże litery)-albo jesteś nerwowy al
            > bo ma
            > > sz
            > > ciągle wciśnięty Caps Lock. Człowiek,jak dziesiątki innych na tym forum ch
            > ce
            > > uzyskać poradę,usłyszeć opinie więc albo mu pomóż albo zignoruj ALE NIE
            > > WYPOWIADAJ SIĘ W TAKIM STYLU.
            >
            > POZWOLISZ, ŻE TO JA ZDECYDUJE JAKIMI LITERAMI BĘDE PISAŁ!!! A JEŻELI CIE SIĘ TO
            >
            > NIE PODOBA, TO POPROSTU OLEJ MOJĄ WYPOWIEDŹ JAK TY TO POWIEDZIAŁEŚ CIEPŁYM MOCZ
            > EM
            > I NIE CZYTAJ JEJ!!!!!!!!
            > A JEŻELI CHODZI O TE "PORADY" TO FACET RZECZYWIŚCIE DUŻO SIĘ DOWIEDZIAŁ:-))))
            > PRZECZYTAJ SOBIE PONIŻSZE WYPOWIEDZI TO MOZE ZROZUMIESZ O CO MI CHODZI:-))))
            > CZY NIE LEPIEJ PÓJŚĆ OD RAZU DO SALONU I NIE ZAPYTAĆ SIĘ, NIE OBEJRZEĆ, NIE
            > DOTKNĄĆ???:-)))
            > NO BO NIBY SKĄD MA WIEDZIEĆ "TAKI PRZECIĘTNY KOWALSKI" JAKIEJ PRODUKCJI JEST JE
            > GO
            > SILNIK, CZY JEST NOWOCZESNY CZY NIE. WIEDZIEĆ MOZE TYLKO TO JAKĄ MA MOC,ILE PAL
            > I
            > CZY JEST DYNAMICZNY ITP. ALE O TO GOŚCIU NIE PYTAŁ!
            > P.S
            > A SILNIK 2.5 ( BMW ) MONTOWANY BYŁ TYLKO W OMEGACH, A FACET PYTAŁ O ASTRE I
            > ZAFIRE :-)))
            >

Oczywiście możesz sobie pisac jak chcesz nawet po chińsku ale istnieje taki
            niepisany zwyczaj, który można podciągnąć do tzw "netykiety",że nie piszemy z
            wciśniętym Caps Lock.Jeśli chodzi o salon to dowie się napewno jakiej produkcji
            są silniki ale o "nowoczesność" może nie pytać(który sprzedawca powie o silniku
            swojej firmy,że jest nienowoczesny,wszyscy zachwalają swoje,a merytoerycznej
            informacji tam nie ma wcale-tak jest przynajmniej w większości salonów w Polsce).
            To prawda,że z tego watku laik o silnikach diesla w oplu nie dowie się zbyt wiele
            ale dajmy szanse ludziom.Duża część wątków pokazuje,że jednak można komuś pomóc i
            coś doradzić.

• Gość: Vlado Re: Silniki diesla w Oplach IP: *.compensazycie.com.pl 05.12.01, 15:18
      Nie wiem dokładnie, jakie silniki sa w tych modelach, ale z pewnościa nie martw
      sie tym, że mogą nie być niemieckie. Faktycznie opel czesto montuje silniki
      diesla firmy Isuzu, ale są to naprawde doskonałe jednostki napędowe. Silnik 1,7
      jest właśnie z Isuzu, silniki 2,5 litra chyba BMW, ale tego nie jestem pewien.
      • Gość: Niknejm Re: Silniki diesla w Oplach IP: *.pg.com 05.12.01, 15:31
        Gość portalu: Vlado napisał(a):

> Nie wiem dokładnie, jakie silniki sa w tych modelach, ale z pewnościa nie martw
        > sie tym, że mogą nie być niemieckie. Faktycznie opel czesto montuje silniki
        > diesla firmy Isuzu, ale są to naprawde doskonałe jednostki napędowe. Silnik 1,7
        > jest właśnie z Isuzu, silniki 2,5 litra chyba BMW, ale tego nie jestem pewien.

1.7 na pewno Isuzu, większy nie wiem. Diesle Isuzu zaliczane są do najlepszych w
        swoich klasach cenowo/pojemnościowych. Co ciekawe, część diesli Isuzu robionych
        jest w Polsce, w Andrychowie (wspomniane 1.7 też - a niedługo ma też trafić lub
        już trafił pod maskę Hondy Civic).

Pozdrawiam,
        Niknejm
        • abrams Re: Silniki diesla w Oplach 05.12.01, 15:49
          Z tego co pamiętam, to fabryka diesli Isuzu, znajduje sie nie w Andrychowie,
          tylko w Tychach (na terenie specjalnej strefy ekonomicznej), czyli
          dosłownie "za płotem Opla"
          pozdr.
      • Gość: Sven Re: Silniki diesla w Oplach IP: *.devs.futuro.pl 05.12.01, 15:53
        Zgadza sie - 2.5l jest od BMW
        • Gość: darekl Re: Silniki diesla w Oplach IP: *.uc.nombres.ttd.es 07.12.01, 00:46
          Jezdze od 5 miessiecy Oplem Corsa 1.7 DI, 65KM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka