Gość: asade IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 14:44 Jakie silniki diesla ma Opel w swoich samochodach (Astra i Zafira)? Czy są to silniki nowoczesne? Czy są to silniki niemieckie, słyszałem ze w Oplach sa diesle Isuzu? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: BAZI Re: Silniki diesla w Oplach IP: 213.186.69.* 05.12.01, 15:08 Gość portalu: asade napisał(a): > Jakie silniki diesla ma Opel w swoich samochodach (Astra i Zafira)? > Czy są to silniki nowoczesne? > Czy są to silniki niemieckie, słyszałem ze w Oplach sa diesle Isuzu? DLACZEGO NIE PÓJDZIESZ DO SALONU I NIE ZAPYTASZ SIĘ? Link Zgłoś
Gość: Gordi Małe "halo" do Bazi'ego IP: *.zigzag.pl 07.12.01, 01:03 Gość portalu: BAZI napisał(a): > Gość portalu: asade napisał(a): > > > Jakie silniki diesla ma Opel w swoich samochodach (Astra i Zafira)? > > Czy są to silniki nowoczesne? > > Czy są to silniki niemieckie, słyszałem ze w Oplach sa diesle Isuzu? > > DLACZEGO NIE PÓJDZIESZ DO SALONU I NIE ZAPYTASZ SIĘ? Od tego jest internet i TO FORUM żeby człowiek nie musiał iść do salonu (przynajmniej nie od razu,a już w salonie to napewno uzyska "fachową porade"-czyt reklame danej firmy).Jak nie chcesz odpisywać to olej wątek ciepłym moczem,a poza tym zaobserwowałem,że ciągle krzyczysz(duże litery)-albo jesteś nerwowy albo masz ciągle wciśnięty Caps Lock. Człowiek,jak dziesiątki innych na tym forum chce uzyskać poradę,usłyszeć opinie więc albo mu pomóż albo zignoruj ALE NIE WYPOWIADAJ SIĘ W TAKIM STYLU. Link Zgłoś
Gość: BAZI Re: Małe IP: 213.186.69.* 07.12.01, 08:35 Gość portalu: Gordi napisał(a): > Gość portalu: BAZI napisał(a): > > > Gość portalu: asade napisał(a): > > > > > Jakie silniki diesla ma Opel w swoich samochodach (Astra i Zafira)? > > > Czy są to silniki nowoczesne? > > > Czy są to silniki niemieckie, słyszałem ze w Oplach sa diesle Isuzu? > > > > DLACZEGO NIE PÓJDZIESZ DO SALONU I NIE ZAPYTASZ SIĘ? > > Od tego jest internet i TO FORUM żeby człowiek nie musiał iść do salonu > (przynajmniej nie od razu,a już w salonie to napewno uzyska "fachową porade"-cz > yt > reklame danej firmy).Jak nie chcesz odpisywać to olej wątek ciepłym moczem,a po > za > tym zaobserwowałem,że ciągle krzyczysz(duże litery)-albo jesteś nerwowy albo ma > sz > ciągle wciśnięty Caps Lock. Człowiek,jak dziesiątki innych na tym forum chce > uzyskać poradę,usłyszeć opinie więc albo mu pomóż albo zignoruj ALE NIE > WYPOWIADAJ SIĘ W TAKIM STYLU. POZWOLISZ, ŻE TO JA ZDECYDUJE JAKIMI LITERAMI BĘDE PISAŁ!!! A JEŻELI CIE SIĘ TO NIE PODOBA, TO POPROSTU OLEJ MOJĄ WYPOWIEDŹ JAK TY TO POWIEDZIAŁEŚ CIEPŁYM MOCZEM I NIE CZYTAJ JEJ!!!!!!!! A JEŻELI CHODZI O TE "PORADY" TO FACET RZECZYWIŚCIE DUŻO SIĘ DOWIEDZIAŁ:-)))) PRZECZYTAJ SOBIE PONIŻSZE WYPOWIEDZI TO MOZE ZROZUMIESZ O CO MI CHODZI:-)))) CZY NIE LEPIEJ PÓJŚĆ OD RAZU DO SALONU I NIE ZAPYTAĆ SIĘ, NIE OBEJRZEĆ, NIE DOTKNĄĆ???:-))) NO BO NIBY SKĄD MA WIEDZIEĆ "TAKI PRZECIĘTNY KOWALSKI" JAKIEJ PRODUKCJI JEST JEGO SILNIK, CZY JEST NOWOCZESNY CZY NIE. WIEDZIEĆ MOZE TYLKO TO JAKĄ MA MOC,ILE PALI CZY JEST DYNAMICZNY ITP. ALE O TO GOŚCIU NIE PYTAŁ! P.S A SILNIK 2.5 ( BMW ) MONTOWANY BYŁ TYLKO W OMEGACH, A FACET PYTAŁ O ASTRE I ZAFIRE :-))) Link Zgłoś
Gość: Gordi Re: Małe IP: *.zigzag.pl 07.12.01, 09:07 Gość portalu: BAZI napisał(a): > Gość portalu: Gordi napisał(a): > > > Gość portalu: BAZI napisał(a): > > > > > Gość portalu: asade napisał(a): > > > > > > > Jakie silniki diesla ma Opel w swoich samochodach (Astra i Zafir > a)? > > > > Czy są to silniki nowoczesne? > > > > Czy są to silniki niemieckie, słyszałem ze w Oplach sa diesle Is > uzu? > > > > > > DLACZEGO NIE PÓJDZIESZ DO SALONU I NIE ZAPYTASZ SIĘ? > > > > Od tego jest internet i TO FORUM żeby człowiek nie musiał iść do salonu > > (przynajmniej nie od razu,a już w salonie to napewno uzyska "fachową porad > e"-cz > > yt > > reklame danej firmy).Jak nie chcesz odpisywać to olej wątek ciepłym moczem > ,a po > > za > > tym zaobserwowałem,że ciągle krzyczysz(duże litery)-albo jesteś nerwowy al > bo ma > > sz > > ciągle wciśnięty Caps Lock. Człowiek,jak dziesiątki innych na tym forum ch > ce > > uzyskać poradę,usłyszeć opinie więc albo mu pomóż albo zignoruj ALE NIE > > WYPOWIADAJ SIĘ W TAKIM STYLU. > > POZWOLISZ, ŻE TO JA ZDECYDUJE JAKIMI LITERAMI BĘDE PISAŁ!!! A JEŻELI CIE SIĘ TO > > NIE PODOBA, TO POPROSTU OLEJ MOJĄ WYPOWIEDŹ JAK TY TO POWIEDZIAŁEŚ CIEPŁYM MOCZ > EM > I NIE CZYTAJ JEJ!!!!!!!! > A JEŻELI CHODZI O TE "PORADY" TO FACET RZECZYWIŚCIE DUŻO SIĘ DOWIEDZIAŁ:-)))) > PRZECZYTAJ SOBIE PONIŻSZE WYPOWIEDZI TO MOZE ZROZUMIESZ O CO MI CHODZI:-)))) > CZY NIE LEPIEJ PÓJŚĆ OD RAZU DO SALONU I NIE ZAPYTAĆ SIĘ, NIE OBEJRZEĆ, NIE > DOTKNĄĆ???:-))) > NO BO NIBY SKĄD MA WIEDZIEĆ "TAKI PRZECIĘTNY KOWALSKI" JAKIEJ PRODUKCJI JEST JE > GO > SILNIK, CZY JEST NOWOCZESNY CZY NIE. WIEDZIEĆ MOZE TYLKO TO JAKĄ MA MOC,ILE PAL > I > CZY JEST DYNAMICZNY ITP. ALE O TO GOŚCIU NIE PYTAŁ! > P.S > A SILNIK 2.5 ( BMW ) MONTOWANY BYŁ TYLKO W OMEGACH, A FACET PYTAŁ O ASTRE I > ZAFIRE :-))) > Oczywiście możesz sobie pisac jak chcesz nawet po chińsku ale istnieje taki niepisany zwyczaj, który można podciągnąć do tzw "netykiety",że nie piszemy z wciśniętym Caps Lock.Jeśli chodzi o salon to dowie się napewno jakiej produkcji są silniki ale o "nowoczesność" może nie pytać(który sprzedawca powie o silniku swojej firmy,że jest nienowoczesny,wszyscy zachwalają swoje,a merytoerycznej informacji tam nie ma wcale-tak jest przynajmniej w większości salonów w Polsce). To prawda,że z tego watku laik o silnikach diesla w oplu nie dowie się zbyt wiele ale dajmy szanse ludziom.Duża część wątków pokazuje,że jednak można komuś pomóc i coś doradzić. Link Zgłoś
Gość: Vlado Re: Silniki diesla w Oplach IP: *.compensazycie.com.pl 05.12.01, 15:18 Nie wiem dokładnie, jakie silniki sa w tych modelach, ale z pewnościa nie martw sie tym, że mogą nie być niemieckie. Faktycznie opel czesto montuje silniki diesla firmy Isuzu, ale są to naprawde doskonałe jednostki napędowe. Silnik 1,7 jest właśnie z Isuzu, silniki 2,5 litra chyba BMW, ale tego nie jestem pewien. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Silniki diesla w Oplach IP: *.pg.com 05.12.01, 15:31 Gość portalu: Vlado napisał(a): > Nie wiem dokładnie, jakie silniki sa w tych modelach, ale z pewnościa nie martw > sie tym, że mogą nie być niemieckie. Faktycznie opel czesto montuje silniki > diesla firmy Isuzu, ale są to naprawde doskonałe jednostki napędowe. Silnik 1,7 > jest właśnie z Isuzu, silniki 2,5 litra chyba BMW, ale tego nie jestem pewien. 1.7 na pewno Isuzu, większy nie wiem. Diesle Isuzu zaliczane są do najlepszych w swoich klasach cenowo/pojemnościowych. Co ciekawe, część diesli Isuzu robionych jest w Polsce, w Andrychowie (wspomniane 1.7 też - a niedługo ma też trafić lub już trafił pod maskę Hondy Civic). Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
abrams Re: Silniki diesla w Oplach 05.12.01, 15:49 Z tego co pamiętam, to fabryka diesli Isuzu, znajduje sie nie w Andrychowie, tylko w Tychach (na terenie specjalnej strefy ekonomicznej), czyli dosłownie "za płotem Opla" pozdr. Link Zgłoś
Gość: Sven Re: Silniki diesla w Oplach IP: *.devs.futuro.pl 05.12.01, 15:53 Zgadza sie - 2.5l jest od BMW Link Zgłoś
Gość: darekl Re: Silniki diesla w Oplach IP: *.uc.nombres.ttd.es 07.12.01, 00:46 Jezdze od 5 miessiecy Oplem Corsa 1.7 DI, 65KM Link Zgłoś