slavomiros Re: Ja pierdziolę! Co za ignorancja! 25.06.07, 22:04 1) Od kiedy to Defender 110 ma resory? Chyba od nigdy... 2) Kto przy zdrowych zmysłach na co dzień jeździ typową terenówką (jaką jest Defender) z prędkościami 100 km/h i wchodzi w zakręty 60 km/h? 3) ESP w takim samochodzie? Pfff... Przecież to wysiadłoby przy pierwszym brodzeniu, a poduszki pewnie wystrzeliłyby na większych dziurach! Poza tym to nie prawda, że nowy Def nie ma airbagów. Przednie na pewno ma. 4) Wrangler jest sporo mniejszym samochodem. To nie ta klasa. Nie należy oceniać samochodów terenowych w tych samych kategoriach, co osobówek. Widać, że artykuł pisał ktoś, kto nigdy nie jeździł samochodem terenowym. Ktoś, wg kogo Nissan Kaszkaj to terenówka :D Link Zgłoś
niya1 Re: Ja pierdziolę! Co za ignorancja! 26.06.07, 08:01 Nie za bardzo - teraz robią też wranglera w wersji długiej - zapewne jezdzi lepiej niż defender.... Link Zgłoś
sniperslaststand Re: Ja pierdziolę! Co za ignorancja! 27.06.07, 00:00 slavomiros napisał: > 2) Kto przy zdrowych zmysłach na co dzień jeździ typową terenówką (jaką jest > Defender) z prędkościami 100 km/h i wchodzi w zakręty 60 km/h? Ten, kto jeździ nią po drodze szybkiego ruchu czy autostradzie i musi wykonać manewr gwałtownego wymijania pojawiającej się na drodze przeszkody? Test łosia nie weryfikuje żadnych sportowych cech auta ani takich nie wymusza. Odpowiada po prostu na pytanie, czy pojazd jest tak skonstruowany, że można nim względnie bezpiecznie unikać niebezpieczeństwa na drogach. > Nie należy oceniać samochodów terenowych w tych samych kategoriach, co > osobówek A kogo to obchodzi? Są sprzedawane jako auta osobowe to wymogi dla aut osobowych spełnić mają. Amerykanie kiedyś wymyślili, że tak być nie musi i jeździ po ich kraju cała masa nieekologicznych, zacofanych technologicznie pick-up'ów, sprzedanych jako samochody ciężarowe. Link Zgłoś
emes-nju Re: LR Defender 110 oblał test łosia! 25.06.07, 22:02 Mysle, ze jeszcze kilka aut, ktorych konstrukcja wywodzi sie z okresu niedlugo po II WS mogloby nie przejsc testu losia. Tylko malo juz takich... :-) Link Zgłoś
slavomiros Re: LR Defender 110 oblał test łosia! 25.06.07, 22:08 Mój Pajero '90 też by nie przeszedł, bo ma opony 31" i zdjęty stabilizator :D. Mimo to jeździ. Tylko trzeba umieć jeździć... Link Zgłoś
slavomiros mała korekta 25.06.07, 22:20 sorry. def 110 w wersji pickup miał kiedyś z tyłu resory, ale w artykule jest mowa o wersji wagon. Link Zgłoś
slavomiros Re: mała korekta 26.06.07, 21:43 No dobra, "ekspercie", chodziło mi o one-ten hcpu, taki jak ten www.glencoyne.co.uk/stage1/images/landroverhc.jpg Prawda, to jeszcze nie defender. Link Zgłoś
101ola Re: LR Defender 110 oblał test łosia! 26.06.07, 23:32 I kogo to obchodzi? ktos kto potrzebuje defendera i tak kupi defendera.szkopam proponuje wylaczyc esp w Mlu i zalozyc terenowe ogumienie a potem na losia (o G nawet nie wspominajac) Link Zgłoś
habudzik Re: LR Defender 110 oblał test łosia! 27.06.07, 10:43 To bez pojęcia testować na łosia różne pojazxdy w taki sam sposób . Przecież "pietruś" z pasażerami na górze tylko po jednej stronie nie przejdzie łosia nawet przy 30km/h. Dzieci sobie potestowały : "weźmiemy mrówke i słonia i zobaczymy które z nich przejdzie przez ucho igielne" Link Zgłoś