stalkon 26.06.07, 21:55 witam! co sądzicie o tym silniku? jak się tym jeździ? pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
stalkon nikt nie miał do czynienia z ww. silnikiem??? 08.07.07, 11:58 nikt nie miał do czynienia z ww. silnikiem??? 1.4 TSI 170 KM (125 kW), 6 biegów Link Zgłoś
nocebo Re: nikt nie miał do czynienia z ww. silnikiem??? 08.07.07, 12:28 Poczytaj czasopisma motoryzacyjne - ciągle w nich "ochy" i "achy" na temat tego silnika. Poza tym dostał już sporo nagród branżowych. Link Zgłoś
wowo5 Re: nikt nie miał do czynienia z ww. silnikiem??? 08.07.07, 13:27 Czytalem, ze jest taki sobie. Klienci ponoc wola 2.0T FSI. Link Zgłoś
stalkon czasposma 08.07.07, 14:39 taaaaaa czasopisma są dla mnie 'umiarkowanie wiarygodne'. Jakoś tak zawsze zezują na kocncern VAG. Myślałem, że ktoś moze kupił takie auto i chce sie podzielić wrażeniami. Wiadomo, nigdy nie będzie do końca obiektywny, ale zawsze to jakiś głos. - - - pozdr Link Zgłoś
crannmer Re: czasposma 08.07.07, 14:52 stalkon napisał: > Jakoś tak zawsze > zezują na kocncern VAG. Co to jest "koncern VAG"? MfG C. Dewulotopodobne, w_r_e_d_n_e i inne trole sa w smietniku Link Zgłoś
crannmer Volkswagen AG 08.07.07, 15:17 stalkon napisał: > VW/Audi (VW, Aud, Skoda, Seat) Masz za pewne na mysli Volkswagen AG (w skrocie VW AG), obejmujacy marki Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Škoda, Volkswagen i Volkswagen Nutzfahrzeuge. Czegos takiego, jak VAG, czy tez koncern albo grupa "VW/Audi" nie ma. MfG C. Dewulotopodobne, w_r_e_d_n_e i inne trole sa w smietniku Link Zgłoś
devote Re: Volkswagen AG 10.07.07, 01:19 crannmer napisał: > Czegos takiego, jak VAG, czy tez koncern albo grupa "VW/Audi" nie ma. V=Volkswagen V+AG=VAG (to jest skrot i kazdy wie o co chodzi) en.wikipedia.org/wiki/VAG Link Zgłoś
jay_z Re: silnik 1.4TFSI 170 KM - opinie 08.07.07, 13:48 Sluchaj, tu jest forum gdzie sie zachwyca nad tym co bylo modne 10-15 lat temu i obecnie jest sciagane do PL. Poczekaj moze az ktos jakiegos rozbitka sciagnie z takim silnikiem to moze cos ci powie, a ile moze byc warta opinia kogos kto zachwyca sie samochodem po kasacji ze niby full wypas, nie smigany??? Link Zgłoś
1spooky Re: silnik 1.4TFSI 170 KM - opinie 09.07.07, 14:41 TFSI ? no niezła hybryda ;) przypuszczam ze wersja 170 konna 1.4 TSI jest rzeczywiscie mało popularna u nas . moze sie myle ale ta wersja idzie tylko do golfa GT ( mozna u nas w ogole taka kupic ?) . przejechałem w zeszłym tygodniu 1500 km , golfem TSI 140 KM - i musze przyznac ze ta moc w zupełnosci wystarcza! spalanie na całym odcinku (1500 km) : 5.7 l/100 . bardzo pozytywnie jesli chodzi o mnie ! przyspieszanie na V biegu : re- welasja. Z duzą rezerwą słuchałem tego marketingowego bełkotu o TSI , obecnie juz mniej powątpiewam .... oby tak dalej , zobaczymy jak bedize z żywotnoscia tych super rozwiazań ;) Link Zgłoś
al9 pytasz o silnik 09.07.07, 15:41 który jest w Polsce obecny moze w 100 autach.. a pewnie mniej Więc się nie dziw.. 1,8 i 2 litry - tu na forum jest kilka osób z doswiadczeniami jazdy tymi motorami.. Bardzo pozytywnymi... al Link Zgłoś
stalkon no fakt 09.07.07, 21:39 rzeczywiście, za wielu tych silników nie ma. Tym bardziej dziękuję za odpowiedzi. Link Zgłoś