rraaddeekk 10.07.07, 09:09 Czy jadąc przez Nową Hutę do ulicy Albatrosów w okolicach 10:00 trafię na korki? Ile czasu zajmuje dojazd samochodem od granicy Krakowa do tej ulicy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jazech Re: Pytanie do Krakusów 10.07.07, 13:50 Jadąc z Nowej Huty na Albatrosów, najlepiej skorzystać z mostu Wandy, będzie bez korków. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Pytanie do Krakusów 10.07.07, 14:09 Dzięki za info. Możesz jeszcze dodać jaki czas mam zakładać? Link Zgłoś
jazech Re: Pytanie do Krakusów 10.07.07, 14:12 skąd bedziesz jechał, napisz to powiem dokładnie albo coś doradzę! :) Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Pytanie do Krakusów 10.07.07, 14:34 Z Rzeszowa. Jednak, aby uniknąć korków w Tarnowie uciekam z "4" i jadę przez Szczurową. Dlatego do Krakowa wjadę od strony Niepołomic/Nowej Huty. Link Zgłoś
jazech Re: Pytanie do Krakusów 10.07.07, 14:52 A to kompletnie bezproblemowo tam dojedziesz, praktycznie nawet do Nowej Huty nie wjedziesz. Gdy miniesz pętle tramwajową, jedzisz cały czas główną wzdłuż kombinaty i linii tramwajowej, mijasz stację benzynową i bar "Meksy", poźniej jakieś ruru nad ulicą i dojedziesz do pierwszych świateł, na nich w lewo, bedzie znak chyba na dzielnicę "Podgórze", po skręcie droga zaprowadzi Cię małego ronda przy moście Wandy, wjeżdzasz na most po kilkuset metrach za mostem w pierwszą w prawo "ul. Rybitwy" i ta ulica dochodzi do ulicy Albatrosów. Myślę że od pętli tramwajowej przy kombinacie/cementowni to jakieś 10 minut jazdy. Pozdrawiam. Link Zgłoś
jazech Re: Pytanie do Krakusów 10.07.07, 14:57 Aaaa, od granic Krakowa to myślę że z 20-25 minut będziesz jechał, bo w tych stronach Kraków zaczyna sie stosunkowo wcześnie, tzn zaraz za mostem na wiśle w Niepołomicach. Po prostu tabliczka Kraków jest ale jedzisz z 10km przez wiochy... Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Pytanie do Krakusów 10.07.07, 15:01 Dzięki! Czyli ten skręt jest wcześniej niż znaki prowadzące do Warszawy przez Kraków. Bo tak często jeździłem do Krakowa. Jednak na ulicę Albatrosów jadę pierwszy raz. Link Zgłoś
jazech Re: Pytanie do Krakusów 10.07.07, 15:07 Tak! Ale go nie sposób nie zauważyć, droga w tym miejscu jest poszerzona, stoją latarnie uliczne (wczesniej ich nie ma) i jest sygnalizacja swietlna. Na Warszawe to musiał byś jechać dalej... Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Pytanie do Krakusów 13.07.07, 09:36 Byłem, wróciłem! Dojazd szybki i bezproblemowy. Dzięki za pomoc! Link Zgłoś