Dodaj do ulubionych

Gry i zabawy w terenie - Mitsubishi Outlander v...

29.07.07, 20:15
W Hondzie 17" feldi to wada, w Mitsubishi 16" to wada... To jakie zdaniem
autora powinny być? 14" czy może 19"?
Obserwuj wątek
    • tenre Re: Gry i zabawy w terenie - Mitsubishi Outlander 29.07.07, 21:06
      A najsmiesniejsze jest to, ze pani w salonie Hondy powiedziala mi, ze nie jest to auto oferowane ( brak takiej mozliwosci w ogole ) z fabryczna Nawigacją Satelitarną (sic!). Ha,ha... az niemozliwe, ale puytanie takie zadałem osobiście .
      • gentile1 Re: Gry i zabawy w terenie - Mitsubishi Outlander 29.07.07, 21:58
        Czy oba auta poddano przed sesją zdjęciową crashtestom?
        • aro7 "mówiąc o sporcie, myślałem o Hondzie" 30.07.07, 17:07
          pan autor pisze : "Mam mieszane uczucia - zawsze było tak, że mówiąc o sporcie,
          myślałem o Hondzie; gdy mówiłem o terenie, myślałem o Mitsubishi."
          czy nie wie o tym , że np Lancer Evo to też Mitsubishi?, które swoim pajero
          jeździ też Dakar?
          może się nie znam ale o civikach w wrc nie słyszałem...nie mówiąc już o dakarze
          • mageillusionist Re: "mówiąc o sporcie, myślałem o Hondzie" 30.07.07, 19:27
            Ja i tak bym wybrał Hondę.
            A Evo to nie to samo to Outlander.
          • misiekmisiek6 Re: "mówiąc o sporcie, myślałem o Hondzie" 31.07.07, 00:52
            Ale o co chodzi? Masz pretensje, ze autor ma inne skojarzenia niż Ty? Honda to
            nie tylko Civic, ale choćby S200, motocykle itp. A Mitsubishi ma wyłącznie Evo
            (choć Evo złe nie jest :-) )
            Tobie Dakar kojarzy się ze sportem, a mi np. z "terenem". Szkoda, że od razu
            tak ironicznie podchodzisz do słów autora, tylko dlatego że myśli inaczej niż
            Ty.
    • mch36 Re: Gry i zabawy w terenie - Mitsubishi Outlander 30.07.07, 01:22
      kurcze. I to ma być porównanie samochodów?
      Ja rozumiem że autor artykułu traktuje SUVy jako powięszkszone kombi, ale nie
      znalazłem w tym artykule żadnej informacji jak sobie oba w nawet prostym
      terenie radzą.
      Głebokość brodzenia?kąt natarcia? kąt zejścia?
      CRVką starą po terenie jeździłem testowo, wybrałem Grand Vitarę. Ten artykuł
      nie przybliżył mi nawet trochę właściwości obu samochodów. "mniejszy prześwit".
      A co to znaczy "mniejszy" prześwit? A może chociaż autor by porównał jak sobie
      oba auta na stromych zjazdach radzą? Po kocich łbach i szutrówkach można
      pojeździć focusem,Jakby ktoś chciał - chętnie wyprodukuję kilka porównań
      podobnej jakości - w szybim tempie i za połowę wierszówki autora ! I nawet nie
      pojadę na mazury. Wystarczy mi trochę piachu i lasu pod warszawą! (koszty będą
      mniejsze)
    • yyz777 co? 30.07.07, 10:20
      nowa Honda ma tylko 140KM? moja CRVka z 2002 ma 160. cos tu nie tak.

160 to ledwo daje rade a co dopiero 140KM.
      • fredi99 Re: co? 30.07.07, 18:27
        ta honda z 140 km to FR-V Z POJEMNOSCIOM MOTORU 1800 IJEST OK ,
    • marekkow1 Samochody dla buraczanych szpanerów? 30.07.07, 19:11
      SUV to inaczej pseudoterenówka i pseudosportowy samochód. Wysoko umiejscowiony
      środek ciężkości wyklucza dobre "trzymanie" się drogi, a stosunkowo niskie jak
      na samochód terenowy zawieszenie wyklucza tak naprawdę prawdziwą jazdę off-road.
      Prawdziwe auto dla redneck-ów.
      • yyz777 no tak 31.07.07, 04:51
        takim prawdziwym terenowym to jest tylko BMP-1.
      • conti3 Jeździłeś takim i wiesz to z autopsji ????!!! 31.07.07, 09:14
        To że jest wysoki wcale nie przesądza o złym trzymaniu się drogi. W zakrętach
        jest równie dobry jak A4, Pasek, czy Mondeo, nie mówiąc o poślizgowej Avensis,
        a wjedzie w takie koleiny że te średniaki wisiałyby na misce olejowej.
        • marekkow1 Już nie jeden dachowanie takim cudem zaliczył 31.07.07, 15:38
          Niestety prawa fizyki są nieubłagane i nie wiem jakbys zaklinał to SUV bedzie
          bardziej wywrotny na zakrętach niż praktycznie każdy inny samochód o niższym
          zawieszeniu. Siła dosrodkowa bezwładnosci ma w d... czy autko kosztuje 50k czy
          120k :)

Nie wiem gdzie gdzie ty jeździsz po jakim buraczanym polu, ale ja nigdy nie
          zaczepiłem miską olejową o koleiny.
    • ontoo Zrezygnowali z HR-V, a nie FR-V 31.07.07, 08:23
    • sadodesperado Gry i zabawy w terenie - Mitsubishi Outlander v.. 31.07.07, 09:05
      Moze i ma sens porownywac te dwa auta, ale Outlander to z nieco innej bajki
      produkt niz ta Honda. W roznych pismach na swiecie robia testy porownawcze - i
      wszedzie porownuje sie CR-V z jego besposrednim rywalem - liderem tej klasy -
      Toyota RAV4.
    • karakalla Re: Gry i zabawy w terenie - Mitsubishi Outlander 31.07.07, 10:13
      Z tej dwójki najlepszy jest Subaru Forester :)
      • peperoncino Re: Gry i zabawy w terenie - Mitsubishi Outlander 31.07.07, 12:51
        karakalla napisał:
        > Z tej dwójki najlepszy jest Subaru Forester :)

ta, tylko, że pali średnio 17 l / 100km i cenowo zaczyna się od 150000.
        • karakalla Re: Gry i zabawy w terenie - Mitsubishi Outlander 31.07.07, 13:48
          Palić to pali, owszem, ale nie kosztuje tyle, 2,0 158 KM kosztuje od poniżej 90
          000... 150 000 to 230-konna 2,5 turbo ze wszystkimi opcjami, pojazd z zupełnie
          innej bajki niż te opisane.
          • traktorzysta W USA 120 000 zł ma się Hondę Pilot z .... 31.07.07, 14:49
            3.5 V6 + prawie wszystkie dodatki za wskazaniem na wszystkie (navi i takie tam
            duperele) . Subaru Forester 2.5XT limited z prawie wszystkimi dodatkami ze
            wskazaniem na wszystkimi kosztuje 100 000 zł (najdroższa wersja tam tyle
            kosztuje - niestety w dzikim polskim socjaliźmie wszyscy muszą chwalic szroty
            lub gołe nówki z najmniejszymi silnikami). Co do testów SUVów to chyba nie ma
            w internecie bardziej szczegółowych porównań i testów jak w :
            www.autoreview.ru/archive/2007/06/captiva_santafe_outlander/
            www.autoreview.ru/archive/2007/04/x3_rx350_murano_tribeca/
            www.autoreview.ru/archive/2007/05/crv_rav4/
            www.autoreview.ru/archive/2007/10/q7_x5_gl450_cayennes/
    • marekl14 Outlander 31.07.07, 20:00
      taka mieszanka samochodu kombi, vana i suv daje crossovera, czyli duzy
      bagaznik, wygodna jazda i w miare wysokie zawieszenie z napedem na 4 kola.
      Outlandera mam od marca (V6 3L benzyna 220KM, reszta praktycznie jak na Europe)
      i jestem z niego zadowolony. Autor artykulu nie do konca odrobil zadania, a
      wystarczylo zajrzec na strone www.outeverything.com zeby sie dowiedziec np o
      klimie, ktora nie zmniejsza mocy, aluminiowym dachu obnizajacym punkt ciezkosci
      (o ile nie myle terminologii), calkiem ciekawych innych detalach. Moze takie
      rzeczy nie rewolucjonizuja przemyslu, ale sa interesujace. Podobnie CR-V ma
      ciekawe nowe rozwiazania. Inna wazna rzecz to srednio o 50% dluzsza (czasowo i
      kilometrowo) gwarancja producenta outlandera (plus dobra cena, co moze zawazyc
      na decyzji kupna) w porownania do Hondy i Toyoty.
      Do krytykowania tez jest duzo, np trzeci rzad siedzen to praktycznie wstyd,
      swisty powietrza przy szybszej jezdzie z powodu duzych ale zle zaprojektowanych
      lusterek itp.
      Poza tym duzo ciekawsze by bylo porownanie Outlandera z nowa Toyota RAV4.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka