Dodaj do ulubionych

iPod i radio samochodowe

03.08.07, 21:05
Witam,

chcę kupić sobie radio samochodowe. Chciałabym aby miało możliwość podpięcia
iPoda. Oglądam radia Pioneera, ale z tego co tam można wyczytać to żeby
podpiąć iPoda to trzeba dodatkowy moduł za kupę kasy. Czy ktoś z was coś
takiego używa? Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • konrad022 Re: iPod i radio samochodowe 04.08.07, 09:33
      Wiem tylko jak dziala I-Trip dziala tak sobie takze takie rozwiazanie odpusc.
    • 01boryna Re: iPod i radio samochodowe 04.08.07, 10:06
      babeczka15 napisała:

> Witam,
      >
      > chcę kupić sobie radio samochodowe. Chciałabym aby miało możliwość podpięcia
      > iPoda. Oglądam radia Pioneera, ale z tego co tam można wyczytać to żeby
      > podpiąć iPoda to trzeba dodatkowy moduł za kupę kasy. Czy ktoś z was coś
      > takiego używa? Proszę o opinie.

Modul o ktorym piszesz, za okolo 200 Euro (Mercedes, Volvo), pozwala na
      sterowanie iPodem przez radio albo przyciski na kierownicy. Display iPoda jest
      tez powtorzony na displayu auta. Tanszym rozwiazaniem jest radio z wejsciem AUX.
      Minusem jest to ze przelaczac trzeba na samym iPodzie co jest niewygodne i moze
      byc niebezpieczne.
      • babeczka15 Re: iPod i radio samochodowe 04.08.07, 10:17
        No właśnie o coś takiego mi chodzi, tylko ze to jest strasznie drogie :/
        • 01boryna Re: iPod i radio samochodowe 04.08.07, 10:29
          babeczka15 napisała:

> No właśnie o coś takiego mi chodzi, tylko ze to jest strasznie drogie :/

i druga zla wiadomosc - nie do wszystkich marek i modeli samochodow sa takie
          moduly.
          • babeczka15 Re: iPod i radio samochodowe 04.08.07, 10:34
            podobno do pioneera sa. Tyle ze drogi ten interes, prościej kupić radio z usb.
            Chociaż znalazłam w googlach ze gościu sprzedal na allegro używany za 35 zl.
            • 01boryna Re: iPod i radio samochodowe 04.08.07, 10:45
              babeczka15 napisała:

> podobno do pioneera sa. Tyle ze drogi ten interes, prościej kupić radio z usb.
              > Chociaż znalazłam w googlach ze gościu sprzedal na allegro używany za 35 zl.

Czy my mowimy o tym samym? iPod Adapter (ten za okolo 200 Euro) pozwala sluchac
              muzyki poprzez zestaw w samochodzie, sterowac jej wyborem poprzez przyciski na
              kierownicy oraz widziec na display w samochodzie to co jest rowniez na display w
              iPodzie.
              Czy sa same radia z podobnym Adapterem nie wiem. Jezeli sa to funkcja sterownia
              iPodem ogranicza sie tylko do radia
              • babeczka15 Re: iPod i radio samochodowe 04.08.07, 11:50
                mi chodzi o adapter pioneer CD-IB100
                • 01boryna Re: iPod i radio samochodowe 04.08.07, 15:29
                  babeczka15 napisała:

> mi chodzi o adapter pioneer CD-IB100

jesli masz radio/CD Pioneer bez mozliwosci sterowania z kierownicy to taki
                  adapter wydaje sie dobrym rozwiazaniem. Poza tym ma pilota.

www.google.de/products?q=pioneer+CD-IB100&hl=de&client=firefox-a&rls=com.google:de:official&hs=12d&um=1&sa=X&oi=froogle&ct=title

Jesli to mozliwe to zdecyduj sie na odrobine luxusu. iPoda juz masz :)
                  • babeczka15 Re: iPod i radio samochodowe 05.08.07, 10:00
                    No właśnie wybrałam Pioneera ze względu na pilota do kierownicy. Tylko
                    zastanawiam sie jaki to ma sens, chyba lepiej wpiąć go do zwykłego aux'a, ale
                    pewnie mocno leci na jakości. Niestety większość radyjek ma wejście aux z tylu
                    :( buuu
    • dabek_kd Re: iPod i radio samochodowe 04.08.07, 19:20
      witam
      popatrz na ALPINE lub JVC mają możliwośc podłaczenia zewnętrznych jednostek np.
      IPoda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka