emsel53 06.08.07, 14:36 świeci się kontrolka ABS.po pobłączeniu komputera nie otrzymuje on żadnych informacji o błędach.co może być przyczyną?.dięki za porady. Link Zgłoś Obserwuj wątek
emsel53 Re: koła się nie kręciły od dawna. 06.08.07, 14:49 przekręciły 130tys.a ty jełopie zawsze wtrącający się w każdy wątek głosu nie zabieraj chociaż raz ,będę wdzięczny. Link Zgłoś
mariusz-ef Re: pytanie do znawców 06.08.07, 16:00 a abs dziala? bo jesli dziala to moga sie klocki hamulcowe konczyc (choc powinny miec oddzielna kontrolke, ale kto wie..) jesli abs nie dziala to zacznij od bezpiecznikow, potem sprawdz poziom plynu hamulcowego (co ma piernik do wiatraka nie wiem) stawiam na bezpiecznik, choc moze kalkulator abs zwariowal bo masz np. jakis czujnik abs padniety za malo napisales zeby sie domyslic, inna sprawa nie jestem znawca Link Zgłoś
wojtek33 Re: pytanie do znawców 06.08.07, 16:28 mariusz-ef napisał: > jesli abs nie dziala to zacznij od bezpiecznikow, potem sprawdz poziom plynu > hamulcowego (co ma piernik do wiatraka nie wiem) wiesz, w volkswagenach po przepaleniu żarówki stopu (lub uszkodzonym czujniku hamulca) pali się kontrolka świec żarowych a ABS jest "bliżej" układu hamulcowego więc i tam bym szukał błędu. Link Zgłoś
dewulot1 Re: pytanie do znawców 06.08.07, 17:43 Odlacz akumulator na pare sekund. Jak podlaczysz z powrotem, kontrolka powinna zgasnac. Potem niestety trzeba bedzie nastawic zegar i radio. Link Zgłoś
magdajeden Re: pytanie do znawców 06.08.07, 18:49 eee tam, panowie fachowcy ;) takie rzeczy to nawet ja wiem ;) jesli abs ci działa, a kontrolka sie świeci (albo zapala co jakis czas, a po ostrzejszym hamowaniu gaśnie) to oznacza, że masz do wymiany klocki. testowałam to na 2 samochodach i za kazdym razem własnie to oznaczała żółta kontrolka ABSu (a jest czerwona?) Link Zgłoś
dewulot1 Re: pytanie do znawców 06.08.07, 19:55 Bardzo dobrze Magda, ale w obu Twoich przypadkach gdybys podlaczyla auto do komputera to pokazaloby ze sygnal do lampki pochodzi od czujnika na klockach. W tym wypadku komputer nie pokazuje jednak nic. Czyli lampka zapomniala zgasnac, a stary sposob na to jest zeby odlaczyc akumulator i system sie zresetuje. Link Zgłoś
magdajeden Re: pytanie do znawców 06.08.07, 21:59 no dobra, dobra, ale powymądrzać sie mogłam ;) Link Zgłoś
dewulot1 Re: pytanie do znawców 06.08.07, 23:37 Pare watkow nizej wymadrzam sie na temat jazdy automatem w gorach, moze Cie to zainteresuje. Zdejmowania nogi z hamulca i wciskania O/D OFF w czasie zjazdu, zamiast przesuwania wajchy, uzywalem z lenistwa w ostatni weekend. Link Zgłoś
magdajeden Re: pytanie do znawców 07.08.07, 09:05 juz dawno czytałam. mialam powżne wątpliwosci własnie co do polączenia automatu i zjazdu z gór. wydawało mi się, że automat nie hamuje silnikiem, wręcz przeciwnie rozpędza sie i ..... ale poza tym wątkiem, studiuję instrukcję obsługi i, cud techniki, ;) jakim jest tempomat rozwiązuje problem gór idealnie :) Link Zgłoś
pan666 Re: pytanie do znawców 07.08.07, 13:53 magdajeden napisała: <m4tt> wiesz.. 67% dziewczyn nie uzywa mozgu <funky_girl> ja naleze do tych 13 % przechwalasz sie Zabciu ! Link Zgłoś
magdajeden Re: pytanie do znawców 07.08.07, 13:55 pan666 napisał: > magdajeden napisała: > > <m4tt> wiesz.. 67% dziewczyn nie uzywa mozgu > <funky_girl> ja naleze do tych 13 % > > przechwalasz sie Zabciu ! jessssooooo następny bystrzacha!! was gdzieś sieją czy co?? Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: pytanie do znawców 08.08.07, 00:58 magdajeden napisała: > > > <m4tt> wiesz.. 67% dziewczyn nie uzywa mozgu > > > <funky_girl> ja naleze do tych 13 % > > przechwalasz sie Zabciu ! > jessssooooo następny bystrzacha!! was gdzieś sieją czy co?? pewnie miesci sie w tych pozostalych 20% zarezerwowanych dla ...obojnakow ? Link Zgłoś
dewulot1 Re: pytanie do znawców 07.08.07, 16:38 Znam ludzi co nie moga zyc bez porannej kawy i tempomatu. Ja akurat nie uzywam ani jednego ani drugiego. Juz mam taka skaze genetyczna ze staje sie nerwowy jak samochod sam przyspiesza. A jak kiedys wymysla samochod co sam skreca to chyba przestane jezdzic. Land Rovery i moze ktos inny tez, maja taki wynalazek do zjezdzania z gory (w terenie) ze nastawiasz predkosc, na przyklad 3 km/h, i on z ta predkoscia zjezdza sam, odpowiednio operujac skrzynia i hamulcami, a kierowca moze sobie wtedy na przyklad poczytac gazete. Link Zgłoś
magdajeden Re: pytanie do znawców 07.08.07, 19:02 ano własnie, to mój drugi samochód z tempomatem i jeszcze ani razu go nie użyłam, z podobnych do twoich powodów. jeep też ma (wnioskując z instrukcji) taką opcję zjazdową, przy okazji chetnie to sprawdzę :) Link Zgłoś
henryk245 Re: pytanie do znawców 07.08.07, 07:35 na kont.czujnikow korozja/osad izolujacy,- wez nieco spritu i mientkom szmatkie-wyczysc delykatnie bendzie dzialac jak nowe ! Link Zgłoś