IP: 153.19.13.* 11.08.07, 12:31
Witam wszystkich znających się na rzeczy :)
Interesuje mnie, czy ktoś z Was miał do czynienia z boxami firmy InterPack?
Jakie macie spostrzeżenia co do jakości? Warto, czy sobie darować? Zastanawiam
się nad Carverem 6.4 :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek 1956 Re: InterPack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 13:09
      W zeszłym roku niemiecki ADAC przeprwadzł testy boxów różnych firm.
      Zdecydownie najlepiej wypadły " Kamei i Mont Blanc, dopiero na
      następnym miejscu Thule. Boxy Hapro, producenta Carvera, zostały
      delikatnie mówiąc zdyskwalifikowane, tak samo jak wiele innych boxów
      np. Cargo, G4, Eco ....
      Główną wadą boxów Carver był system montażu, dosyć wygodny, ale
      często lubiący się poluzować na belkach (box "tańczył" na belkach na
      zakrętach). Wiele boxów "rozpadało" się w czasie city crash testów
      przy prędkości 30 km/h.
      Widziałem cały film, nawet część niedopuszczoną do ogólnego
      ogladania.
      Dla wymagających klientów, dla osób jadących dosyć szybko polecam
      więc boxy Kamei Corvara (podobna, ale inna nazwa), Mont Blanc Tritin
      i Thule Ocean (model wychodzący ze sprzedaży, ale w/w testach z
      Thule wypadł najlepiej) i Thule Spirit.
      Ps Inter Pack nie produkuje boxów, jest importerem boxów włoskich,
      holenderskich Hapro Carver, szwedzkich
      • Gość: jf Re: InterPack - do Maciek 1956 IP: 153.19.13.* 13.08.07, 11:36
        Dziękuję za odpowiedź. Panie Maćku, wysłałam do Pana e-maila na adres
        "gazetowy", czy dostał go Pan?
        • maciek1956 Re: InterPack - do Maciek 1956 13.08.07, 13:30
          Dostałem-odpisałem.
          • Gość: jf Re: InterPack - do Maciek 1956 IP: 153.19.13.* 16.08.07, 10:34
            Napisałam kolejnego e-maila, ale chyba tą drogą mam wieksze szanse na odpowiedź
            :) Ze względu na cenę skłaniam się ku boxowi Triton Mont Blanc, tylko martwi
            mnie trochę, czy nie będzie za długi (samochód Toyota Corolla 1998, hatchback
            3d). Druga sprawa to bagażnik bazowy, czy Thule Rapid System 750 to dobry wybór?
            A może istnieje jakaś alternatywa dla niego?
            Pozdrawiam.
            • maciek1956 Re: InterPack - do Maciek 1956 16.08.07, 12:18
              Witam fakt, muzę częściej zaglądać do poczty, ale wolny dzień
              miałem i ...odpoczywałem, od internetu też.
              Thule 750 to bardzo dobry wybór, niestety trochę drogi. Ale cena
              bagażników do aut 3 d jest wysoka, a w przypadku Thule jest spora
              szansa na na użycie w/w bagażnika do innego auta, po zakupie
              właściewgo kitu.
              Triton ma 197 cm długości, Corvara Kamei 190, czasami ma to
              znaczenie. Ceny srebrnych podobne. Długość może powodować, ze nie
              będzie można w pełni otworzyć tylnej klapy auta.
              Gdańsk Gdynia
              ul. Elblaska 54/64 ul. Morska 244
              80-724 Gdańsk tel 058 6640042 tel
              tu mają Tritony.
              dziękuję za miłe słowa (w mailu), pozdrawiam
              • Gość: jf Re: InterPack - do Maciek 1956 IP: 153.19.13.* 16.08.07, 12:55
                To jeszcze o Thule, brać stalowy czy aluminiowy? Czy wzrost jakości/korzyści
                warty dopłaty? I jeszcze a propos Kamei Corvara - ten co wypadł tak dobrze w
                testach ADAC to był Corvara 310 ( 220 cm długości), ten który ma 190 cm to
                Corvara 390. Czy można założyć, że jest równie dobry?

Dziękuję za polecenie sklepów i za wszystkie cenne wskazówki :)
                Pozdrawiam.
                • Gość: Maciek 1956 Re: InterPack - do Maciek 1956 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:34
                  Jest równie dobry. Już lada dzień będą w sprzedaży dwustronnie
                  otwierane, bardzo długo trwały testy i sprawdzanie wytrzymałości
                  baxów Kamei. Uzyskały między innymi nośność 75 kg.
                  Stalowy
                  • Gość: jf Re: InterPack - do Maciek 1956 IP: 153.19.13.* 16.08.07, 16:50
                    Przepraszam za ignorancję, ale nie wiem, czy to, że montuje się "na wsuwki" to
                    dobrze, czy źle?
                    • Gość: Maciek 1956 Re: InterPack - do Maciek 1956 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:30
                      Tak samo dobrze jak na obejmy, ładniej wygląda. Problem--nie
                      wszystkie uchwyty mają wsuwki w komplecie, nie do wszystkich można
                      dokupić.
                      • Gość: jf Re: InterPack - do Maciek 1956 IP: 153.19.13.* 16.08.07, 18:11
                        Panie Maćku, serdecznie Panu dziękuję za pomoc, a przede wszystkim za poświęcony
                        czas i cierpliwość. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)
                        • Gość: Maciek 1956 Re: InterPack - do Maciek 1956 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:45

Dziękuję za miłe słowa, mam nadzieję, że moje rady pozwolą na
                          odpowiedni (bezpieczny i trwały) zakup.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: jf Re: InterPack - do Maciek 1956 IP: 153.19.13.* 31.08.07, 19:34
                            Kupiłam :) Bagażnik Thule Rapid System 750 i box Mont Blanc Triton 450. Jeszcze
                            raz dziękuję. Pozdrawiam :)
                            • Gość: Maciek 1956 Re: InterPack - do Maciek 1956 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 10:13
                              Bardzo dobry wybór, zestaw będzie służył wiele lat. Pozdrawiam
              • monia816 Re: InterPack - do Maciek 1956 31.01.08, 14:10
                Moge prosic o maila do ciebie?
      • Gość: gosciu Re: InterPack IP: *.gprs.plus.pl 29.03.08, 11:14
        Co do odpowiedzi od Maciek1956, to szanowny Pan
        delikatnie "zapomniał", iż boxy Thule Ocean są najsłabszymi
        mechanicznie, a Spirit podczas crash-testów po prostu spadł z dachu.
        Tak więc jeśli Pan coś komuś radzi, to proszę to robić obiektywnie.
        Od kilkunastu lat mam kontakt z boxami Carver i nawet przy jeździe z
        pełnym obciążeniem, w różnych warunkach, nic nigdy się nie stało.
        • maciek1956 Re: InterPack do "gościa" 29.03.08, 13:27
          Gość portalu: gosciu napisał(a):

> Co do odpowiedzi od Maciek1956, to szanowny Pan
          > delikatnie "zapomniał", iż boxy Thule Ocean są najsłabszymi
          > mechanicznie, a Spirit podczas crash-testów po prostu spadł z dachu.
          > Tak więc jeśli Pan coś komuś radzi, to proszę to robić obiektywnie.
          > Od kilkunastu lat mam kontakt z boxami Carver i nawet przy jeździe z
          > pełnym obciążeniem, w różnych warunkach, nic nigdy się nie stało.

W przeciwieństwie do "gościa" mam odwagę występować zalogowany, nie ukrywam się,
          jest ze mną kontakt.
          Obiektywnie--nie pisałem, że Carver spada, tylko poluzowuje się, taki był wynik
          testów (które "gościu" wspomina). Te same testy wykazały, ze Ocean, mimo prostej
          konstrukcji wypada lepiej niż inne boxy Thule i tym bardziej Hapro. Inny błąd
          "gościa"--Sirit nie brał udziału w testach, proszę te testy dokładnie obejrzeć i
          pisać PRAWDĘ.
          Podejrzewam, ze gościu" jest pracownikiem Inter Packa i musi bronić Hapro, ja w
          przeciwieństwie do niego ("goscia) nie jestem niczyim pracownikiem, a bagażniki
          sprzedaję ponad 20 lat, miałem też w ofercie Hapro, zanim Inter Pack rozpoczął
          ich import.
          Ciekawostka--od Hapro dostałem 500 szt blaszek zaciskających cybant, już wtedy
          wiedzieli, że coś jest niewłaściwie.
          Ps. jeśli jakiś test wykaże wadę Kamei, Mont Blanc, Thule, Hapro....zawsze o
          tym będę wspominał, niezależnie od różnych ataków.
          • Gość: gosciu Re: InterPack do "gościa" IP: *.gprs.plus.pl 30.03.08, 18:58
            O! Uderz w stół, a nozyce sie odezwą. Na tą dyskusję trafiłem
            przypadkowo. Nie ukrywam się. Ot, po prostu nie jestem stałym
            uczestnikiem tego forum. Nie rozumiem, skąd taki gwałtowny atak?
            Od 3 lat jestem uzytkownikiem boxu Inter Pack "Carver 8.4" (NIE
            PRACOWNIKIEM - jak sugeruje mój adwersarz), a więc największego z
            tej serii. Nigdy nie miałem najmniejszego kłopotu z tym produktem.
            Dużo jeżdżę i na drogach całego kraju widziałem setki boxów Carver
            zamontowanych na samochodach. Zły produkt nie byłby przecież tak
            popularny. Co do Pana to sądzę, iz to własnie Pan jest pracownikiem
            którejś z firm handlujących boxami i w ten sposób reklamuje Pan
            wyroby, które chce Pan sprzedawać.
            Fakt, pomyliłem Spirita z Atlantisem. No, ale ja przeciez nie
            jestem "fachowcem". Poza tym, nie kwestionuję jakości boxów Camei.
            Używam boxu Carver na codzień i moja ocena wynika z praktyki, a nie
            z teorii. Poza tym wydaje mi się, że powinniśmy na tym zakończyć tą
            polemikę, gdyż do niczego ona nie prowadzi. Jeśli Pana w czymś
            uraziłem - przepraszam.
            • maciek1956 Re: InterPack do "gościa" 30.03.08, 21:04
              Urażony nie jestem, nie miałem też zamiaru nikogo urazić. Nigdy też nie
              twierdziłem, że wszystkie boxy Hapro muszą się poluzować, omawiałem tylko testy
              boxów przeprowadzany przez ADAC. Nigdy też (np kilka postów niżej) nie
              ukrywałem, ze zajmuję się bagażnikami zawodowo, ale nigdy też nie reklamowałem
              siebie, czy tylko towary sprzedawane przez moją firmę, często, bardzo często
              podaję np namiary na różne, sprawdzone, profesjonalne sklepy (też Inter Packu) w
              całym kraju.
              Jako ciekawostkę podam, że mój box (prywatny) Spirit 820 (największy) mam
              zamontowany na stałe i co jakiś czas muszę poprawić ustawienie boxa (Thule mówi,
              że nie zna takich przypadków). Przesuwa się lekko równolegle do auta.
              "Gosciu"--gratuluję udanej sztuki Hapro, niech służy jak najlepiej przez kolejne
              lata.
              Pozdrawiam
            • 1m-k Re: InterPack do "gościa" 31.03.08, 21:21
              Maciek to były pracownik Inter Pack i nie może być teraz
              obiektywny...bo lepiej dokopać konkurencji
              • maciek1956 Re: InterPack do "gościa" 01.04.08, 10:24
                1m-k napisał:

> Maciek to były pracownik Inter Pack i nie może być teraz
                > obiektywny...bo lepiej dokopać konkurencji

Oświadczam---nigdy nie pracowałem w tej firmie !!!!!!
                Wiele lat współpracowałem z w/w firmą, uważam te lata za bardzo udane dla obu
                firm, bardzo wysoko oceniam fachowość pracowników i oczywiście szefa, Inter
                Packa. Znają się na temacie bagażników, mają częściowo inny asortyment niż ja,
                nie oznacza to, że jest to gorszy towar.
                Wiele razy polecałem bagażniki sprzedawane tylko przez Inter Pack.
                W omawianym poście interesują nas boxy Carver, wyraziłem tutaj nie swoją opinię,
                tylko wyniki testu ADAC. Pisałem, że Mont Blanc wypadł dobrze, Inter też
                sprzedaje wyroby tej firmy, gdzie więc jest "dokopywanie" ? To, że ktoś ma
                Carvera i jest z niego zadowolony to bardzo dobrze, ale testy wyrażnie pokazały
                wadę mocowania tych boxów, czy to moja wina ? Wspomniałem też o moim pudle
                (Spirit), które też ma wadę mocowania--gdzie więc logika zarzutu 1m-k ?
                Pozdrawiam wszystkich, tych co nadal chcą ew mojej porady i ew moich przeciwników.
      • Gość: Arnika Re: InterPack IP: *.109-247-7.customer.lyse.net 02.12.13, 12:56
        Witam! To dosc stary temat ale moze ktos mi odpisze. Chcialabym zapytac, ktory boks wybrac, zastanawiam sie nad dwoma modelami: Inter Pack Traxer 6.6 i Thule Pacific 780. Ciezka sprawa, oba maja rozne ciekawe rozwiazania, za Inter Pack Traxerem przemawia Ladownosc 75kg i stalowe szyny, za Thule - trzypunktowy zamek i pewnosc wykorzystania dobrych materialow. Co sadzicie?
    • Gość: mate Re: InterPack IP: 213.146.158.* 13.08.07, 13:59
      wydaje mi sie ze trzeba pokrecic korbka
      • Gość: gość Re: InterPack IP: 217.153.136.* 22.02.08, 14:43
        Linia Carver to dziadostwo ,ogólnie wynalazki inter packu to szajs
        • Gość: martino Re: InterPack IP: 82.146.225.* 25.02.08, 07:10
          a ja zakupiłem, jeździłem ponad 170km/h, pakowny, montaż bez problemu
          i jestem zadowolony gdyż połowa ceny thule a wygląd ładniejszy
          pzdr
    • Gość: zawiedziony Re: InterPack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 16:20
      Witam
      Nie polecam boxów firmy InterPack. Przyczyna jest prosta, w rok po zakończeniu okresu gwarancyjnego nie jest możliwe dokupienie zepsutej części, bez której pack nie nadaje się do użytku. W zamian dostałem propozycje zakupienia boxu z 20% rabatem.
      Nie wiem jaku konkurencji, ale w tej firmie serwis pogwarancyjny to fikcja.
      pozdrawiam
      Maciek
      • Gość: INTER PACK TARNOGA Re: InterPack IP: 85.128.102.* 14.08.09, 22:34
        Witam ,
        Wszystko zależy od tego gdzie pan pytał o te części ?
        Powinien pan się zwrocić do sklepu autoryzowanego.Prosze napisać jakie częsci
        pana interesują to pomogę ,Pozdrawiam interpack-wroclaw@o2.pl
        • Gość: przemek Re: InterPack IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.13, 10:50
          Miałem boks inter pack carver 6.3 z montażem szczękowym. Wszystko wyglądało elegancko, do momentu zakupienia belek na VW T5 firmy Cruz. Szczęki nie pasowały, szczęki Thule też nie pasowały.
          Wracając do Carver - po dwóch latach użytkowania odkształciła mi się górna pokrywa, w inter pack powiedzieli mi że to uszkodzenie mechaniczne i że nie podlega reklamacji - bez rzeczoznawców, bez składania reklamacji sprawę roztrzygnął pracownik sklepu. Drugą sprawą był zacinający się zamek. Kolejną słabo działające gałki od szczękowego mocowania.
          Kupiłem w końcu inny boks, taki żeby pasował na belki do T5, później założyłem go na belki aluminiowe w teowniki, a później kupiłem Bmw z szerszym teownikiem i wystarczyło dokupić blaszki szersze i pasuje. Nie będę mówił jaki boks kupiłem, ale użytkuję go od dwóch lat i uważam że dokonałem godnego zakupu, wszystko działa, nic się nie psuje, zakładam, zdejmuję i użytkuję.
          Inter Pack nie polecam, Thule też nie polecam - kolega ma atlantis-a i odbarwioną górną pokrywę, ciężko jest mu się spakować w ten boks i niestety już musiał go naprawiać, ponieważ boks popękał w przedniej części.

• ponczek_zbk Re: InterPack 21.10.16, 02:53
      Witm ostatnio siostra poleciła mi fajną stronę www.bonNaPaliwo200PLN.pl Wejdz i odbierz bon na paliwo za 200 PLN. Można powiedzieć ze jeżdze za darmo ! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka