greenblack 09.07.03, 18:48 www2.gazeta.pl/auto/1,24766,1565021.html Temu krajowi dyktat maszyn nie grozi. Może powstanie np. "człowiecze ESP" polskiej konstrukcji? Czasami zastanawiam się, czy to wszystko dzieje się naprawdę. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marek Re: Coś (nie) do śmiechu IP: *.atlanta.ga.us 09.07.03, 18:59 Biedny 2 razy traci... A swoja droga to w Polsce jest jakos malo wiary w to ze komputery moga dzialac. Lepiej posadzic czlowieka. Piekna jest ta procedura: Schodzi do tunelu lub kogoś tam posyła i dopiero po kilku minutach zawiadamia straż pożarną. Myslalem ze w przypadku wypadku kazda sekunda sie liczy. Moge sie zalozyc ze ze wzgledu na oszczednosci osoba monitorujaca bedzie emerytem/rencista i zanim zlezie ona do tunelu, zobaczy co sie stalo i wylezie to juz bedzie "po ptokach". Link Zgłoś
greenblack Re: Coś (nie) do śmiechu 09.07.03, 19:05 To najciekawsze komentarze do tego artykułu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=6880493&a=6880615 , forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=6880493&a=6883845 Nie trzeba już nic dodawać. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: koles Re: Coś (nie) do śmiechu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.03, 19:04 1000000 zł za 23 kamery? To praweie 45 tys za sztuke! Co to za sprzęt? A może znowu ktoś chciał zarobić trochę więcej na publicznej kasie? Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Coś (nie) do śmiechu IP: *.ces.clemson.edu 09.07.03, 19:56 Gość portalu: koles napisał(a): > 1000000 zł za 23 kamery? To praweie 45 tys za sztuke! Co to za sprzęt? A może > znowu ktoś chciał zarobić trochę więcej na publicznej kasie? No wlasnie, tez sie dziwilem. Poza tym, czy nie byloby mozliwe odbieranie obrazow z kamer droga radiowo-mikrofalowa (GHz) i wtedy odpadlyby problemy i koszty zwiazane kablem swiatlowodowym. Nie jestem inzynierem, wiec nie wiem czy daloby sie to zrobic. Link Zgłoś
Gość: Sherlock Holmes Re: Coś (nie) do śmiechu IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 09.07.03, 20:41 Tu jest maly poblem-jesli system ma pracowac z czasie rzeczywistym,porzebna jest duza szybkosc lacza-swiatlowodem na pewno pojdzie szybciej, a prownywalny transfer przy przesyle bezprzewodowym moze sie okazac ...drozszy niz swiatlowod. Poza tym swiatlowod jest pewniejszy-mniej wrazliwy na zaklocenia i dopoki nie zostanie fizycznie uszkodzony, dziala. A przy laczu bezprzewodowym wystarczy drobne zaklocenie i juz moze byc po transmisji. Link Zgłoś
Gość: Marek Odbicia IP: *.atlanta.ga.us 09.07.03, 20:45 Odbicia w zelbetonowym tunelu... Poza tym taniej swiatlowod. Link Zgłoś
remo29 Re: Coś (nie) do śmiechu 10.07.03, 10:55 "Dyżurny [...] Schodzi do tunelu lub kogoś tam posyła [...]" Ja pierdziu! Już to widzę: - E! Heniek! Idź no zoba, co to mie tam błyska... - Sam idź - bliżej masz... - Jem przecież! - Znowu ja? Dopiero co w zeszłym tygodniu włączałem telewizor! --------------------- "A chałupa się pali jak jasny pieron..." Link Zgłoś