darkowy 22.09.07, 13:19 Zastanawiam się co kupić Yaris 1,3 lub Hondę Jazz 1,2 o podobnym wyposażeniu.Toyota jest lepiej wykonana a Honda jest pakowniejsza. Nie wiem jak z awaryjnośćią i kosztami serwisu. Proszę o poradę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
porucznik-borewicz Re: Co wybrać Toyota Yaris 1,3 lub Hondę Jazz 1,2 22.09.07, 13:53 Jako ze mialem okazje jezdzic przez dluzszy czas i jednym i drugim autem zdecydowanie lepsza jest Honda Jazz więcej miejsca, lepszy silnik lepsze prowadzenie co do wykonania to Toyota nie jest rewelacyjna tu poziom jest wyrownany Toyota jest strasznie glosna i mulowata jak na 87KM Link Zgłoś
naprawdetrzezwy A na czym ci zależy? 22.09.07, 13:53 Na dużym bagażniku, czy na jakości wykonania? Link Zgłoś
miszasty Re: Co wybrać Toyota Yaris 1,3 lub Hondę Jazz 1,2 22.09.07, 14:03 Ja bym brał Jazza - ale zależy co się komu podoba i co kto potrzebuje, bo to w sumie dwa różne auta. Oglądnąłbym jeszcze Nissana Note - jeśli nie miałaś okazji wcześniej w realu, bo na nissanowskich niektórych fotach jest brzydszy niż w rzeczywistości. Link Zgłoś
darkowy Re: Co wybrać Toyota Yaris 1,3 lub Hondę Jazz 1,2 22.09.07, 14:13 zależy mi na jakośći auta,serwisu i koszty normalnej eksplatacji[przeglądy].Toyota ma bogatsze wyposażenie - 4poduszki,większe koła a więc komfort jazdy chyba lepszy[?]. Link Zgłoś
miszasty Re: Co wybrać Toyota Yaris 1,3 lub Hondę Jazz 1,2 22.09.07, 14:24 Ale porównujesz do Hondy czy wspomnianego Note'a? W sumie to bierz co Ci bardziej odpowiada - to będzie Twoje auto, a nie moje czy kogoś z forum;) Do Toyoty nic nie mam - poza tym, że obsługa w każdym salonie była marna (a raczej jej nie było, jak się cierpliwie nie dopominałem); do tego znajomi jeżdżący różnej maści Toyotami nie potwierdzają jakoś specjalnie mitu całkowitej bezawaryjności, nader dziwne czasami dzieją się rzeczy, również z Yarisami). A i do tanich nie należą - ile za tą TWOJĄ, co sobie wybrałeś Toyotę chcą? Link Zgłoś
darkowy Re: Co wybrać Toyota Yaris 1,3 lub Hondę Jazz 1,2 22.09.07, 14:33 47tyś. dają alarm i "aż" 2opony zimowe. Honda Jazz jest starej{?} konstrukcji 6lat gwarancji na blachę,jest też trochę droższa. Yaris jest nową konstrukcją ,12lat gwarancji na blachę i trochę tańszy serwis. Link Zgłoś
miszasty Re: Co wybrać Toyota Yaris 1,3 lub Hondę Jazz 1,2 22.09.07, 14:43 IMHO Toyoty są za drogie - ale dla każdego coś miłego:) Ja bym brał Note 1,4 z klimą, poduchami i czymś tam jeszcze - chyba nawet ciut taniej tyjdzie niż 47 tys. zł :) Starczy na zimówki, przegląd i coś tam jeszcze. Wracając do Jazza i Yarisa - ja bym na Twoim miejscu zastanowił się jakiego auta potrzebuję: to dwa różne auta. A długość gwarancji na blachę nijak się ma do tego czy będzie czy nie będzie auto rdzewiało: Fordy też mają 12 lat takiej gwarancji a rdzewieją już po 1-2 latach. Niestety w przeważającej większości. Link Zgłoś
mmsadlo Re: Co wybrać Toyota Yaris 1,3 lub Hondę Jazz 1,2 22.09.07, 16:14 Popieram Nissana Note - cena podobna a samochodu więcej. Link Zgłoś
edgar22 Raczej jazz 22.09.07, 16:23 Swego czasu odbyłem jazdy próbne jednym i drugim autem. Mimo pewnego sentymentu do toyoty jazzem jeździło mi się lepiej. Był większy, wygodniejszy i ładniejszy i raczej na niego byłem skłonny się zdecydować. A kupiłem zupełnie coś innego :) Link Zgłoś
darkowy Re: Raczej jazz 22.09.07, 16:31 Można wiedzieć co kupiłeś?Nie przeszkadzało tobie to,że w Hondzie schodzi lakier z plastików. Link Zgłoś
edgar22 Re: Raczej jazz 22.09.07, 16:58 > Można wiedzieć co kupiłeś? Używanego kompakta. Koncepcja zakupu auta nowego upadła. > Nie przeszkadzało tobie to,że w Hondzie schodzi lakier z plastików. Cóż - takich szczegółów nie zauważyłem. Piszę raczej o ogólnych wrażeniach z jazd próbnych. Jazz bardziej przypadł mi do gustu, Yaris nieco rozczarował. Link Zgłoś
darkowy Re: Raczej jazz 22.09.07, 17:01 Czym rozczarował hałasem,dynamiką? Wiesz może jakie są koszty serwisowania Toyoty i Hondy? Link Zgłoś
miszasty Re: Raczej jazz 22.09.07, 17:23 Jak dla Ciebie najważniejszym kryterium wyboru samochodu jest...koszt serwisowanie, to... niestety współczuję:( Generalnie Honda i Toyota to podobny koszt - jakkolwiek zależy od miejsca zamieszkania. Każdy Ci wskaże inny ten koszt. Idź/zadzwoń do serwisu Hondy i Toyoty w swoim mieście, spytaj o przeglądy - zamiast tutaj pytać:) Link Zgłoś
edgar22 Re: Raczej jazz 23.09.07, 10:21 darkowy napisał: > Czym rozczarował hałasem,dynamiką? Przy takich silnikach trudno mówić o dynamice. Pod tym względem jeździło mi się podobnie. Miałem okazję wypróbować auta wyłącznie w mieście. Rozczarowało mnie wnętrze yarisa - ciasne i jakieś takie... plastikowe. > Wiesz może jakie są koszty serwisowania Toyoty i Hondy? Zdaje się, że nie ma większej różnicy. Link Zgłoś
andip Re: Co wybrać Toyota Yaris 1,3 lub Hondę Jazz 1,2 22.09.07, 18:42 Ja też rozważałem Yarisa i Jazz, ale w końcu wybrałem Clio III. Cena ta sama, a auto większe w tym dużo większy rozstw osi. Dużo miejsca z przodu. W Yarsie siedzi się jak na taborecie, małe pedałki o krótkich skokach. Bagażnik niby fajny, ale żeby zapakowac coś większego trzeba wyjąć półkę i potem ją wozić. Moim zdaniem Jazz ma lepsze materiały w środku, ale pod przednimi siedzeniami ma wystający zbiornik paliwa. Clio ma lepszą widoczność do tyłu. Link Zgłoś