Dodaj do ulubionych

kupiłem fabie

15.07.03, 09:24
wreszcie kupiłem te fabie. samochod podoba mi sie tak sobie z zewnątrz ale w
srodku wydaje sie dosc przestronny i dobrze spasowany. Porównałem kilka
yarisa, punto, corsę, fiestę, c3, p206 i jednak wybrałem skode. Jak sobie
skalkulowalem cene, wyposażenie, i to jak mi ogólnie pasuje to jednak
wybralem skode 1,4 75km. jezdzi się wygodnie a silnik pracuje dobrze, ładnie
si,e wkreca jest wystarczająco dynamiczny do normalnej jazdy bez wariowania.
bagznik ok mogłby byc trochę wiekszy ale jest ustawny. Dla mnie wystarczy
zobaczymy jak sie bydlak bedzie sprawował. mam nadzieję tylkoże zadne szpaki
mi go z zazdrosci nie podziobia (zupelnie nie sugerowałem się opiniami z
forum, duzo gadałem z uzytkownikami roznych aut w pracy ,z sasiadami z
dilerami - chociaz ci to na ogol pieprzyli jak potłuczeni)
pozdrowienia dla wszystkich (nawet dla ptactwa)
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: kupiłem fabie IP: Proxy.PMPoland.PL:* 15.07.03, 10:12
      megaterium napisał:

> wreszcie kupiłem te fabie. samochod podoba mi sie tak sobie z zewnątrz ale w
      > srodku wydaje sie dosc przestronny i dobrze spasowany. Porównałem kilka
      > yarisa, punto, corsę, fiestę, c3, p206 i jednak wybrałem skode. Jak sobie
      > skalkulowalem cene, wyposażenie, i to jak mi ogólnie pasuje to jednak
      > wybralem skode 1,4 75km. jezdzi się wygodnie a silnik pracuje dobrze, ładnie
      > si,e wkreca jest wystarczająco dynamiczny do normalnej jazdy bez wariowania.
      > bagznik ok mogłby byc trochę wiekszy ale jest ustawny. Dla mnie wystarczy
      > zobaczymy jak sie bydlak bedzie sprawował. mam nadzieję tylkoże zadne szpaki
      > mi go z zazdrosci nie podziobia (zupelnie nie sugerowałem się opiniami z
      > forum, duzo gadałem z uzytkownikami roznych aut w pracy ,z sasiadami z
      > dilerami - chociaz ci to na ogol pieprzyli jak potłuczeni)
      > pozdrowienia dla wszystkich (nawet dla ptactwa)

Wszyscy forumowicze będą trzymać za Ciebie kciuki.

• marceli.szpak Re: kupiłem fabie 15.07.03, 10:25
      megaterium napisał:

> wreszcie kupiłem te fabie. samochod podoba mi sie tak
      sobie z zewnątrz ale w
      > srodku wydaje sie dosc przestronny i dobrze spasowany.
      Porównałem kilka
      > yarisa, punto, corsę, fiestę, c3, p206 i jednak
      wybrałem skode. Jak sobie
      > skalkulowalem cene, wyposażenie, i to jak mi ogólnie
      pasuje to jednak
      > wybralem skode 1,4 75km. jezdzi się wygodnie a silnik
      pracuje dobrze, ładnie
      > si,e wkreca jest wystarczająco dynamiczny do normalnej
      jazdy bez wariowania.
      > bagznik ok mogłby byc trochę wiekszy ale jest ustawny.
      Dla mnie wystarczy
      > zobaczymy jak sie bydlak bedzie sprawował. mam nadzieję
      tylkoże zadne szpaki
      > mi go z zazdrosci nie podziobia (zupelnie nie
      sugerowałem się opiniami z
      > forum, duzo gadałem z uzytkownikami roznych aut w pracy
      ,z sasiadami z

Zazdrosny? O Fabie? Chyba cie popiescilo.
    • Gość: Miki Re: kupiłem fabie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 12:21
      Szkoda, że nie wziąłeś kombi, kuferek miałbyś duży. Ale w końcu nie każdy
      potrzebuje duży przedział bagażowy. Pozdr.
      • megaterium Re: kupiłem fabie 15.07.03, 12:29
        czesc Miki
        kombi mi sie bardzo podoba ale jest za długa jak na moje potrzeby
        jak tam się sprawuje Twoja? chyba masz 1,2 64km?
        ja sie zastanawiałem nad 1,2 64 i nad 1,4 75 wreszcie wzialem ten mocniejszy
        chociaz diler mi wciskał 1,2. Nie wiem czy dobrze zrobilem, ale pewnie to nie
        jest duza róznica miedzy tymi wersjami
        pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Miki Re: kupiłem fabie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 13:18
          megaterium napisał:

> czesc Miki
          > kombi mi sie bardzo podoba ale jest za długa jak na moje potrzeby
          > jak tam się sprawuje Twoja? chyba masz 1,2 64km?
          > ja sie zastanawiałem nad 1,2 64 i nad 1,4 75 wreszcie wzialem ten mocniejszy
          > chociaz diler mi wciskał 1,2. Nie wiem czy dobrze zrobilem, ale pewnie to nie
          > jest duza róznica miedzy tymi wersjami
          > pozdrawiam serdecznie
          Moja "rakieta" 1.2 64 KM po przejechaniu 2400 km sprawuje się znakomicie, ale
          to za mało aby cokolwiek powiedzieć o samochodzie w kwestii awaryjności.
          Dobrze, że gwarancja jest 2 letnia. Auto mało pali. 90 % podanego przebiegu to
          jazda miejska. Komputer pokazuje mi 6,4 l/100 km, ale z moich wyliczeń
          (rachunki za paliwo) wychodzi mi 6,9 l/100 km. Docieram to autko, także
          delikatnie traktuję pedał gazu. W trasie przy 2 osobach i 100 km/h komputer
          wyświetla 5,3 l/100 km. Wg mnie nie jest to dużo patrząc na masę i wymiary
          auta. A wersja kombi sprawdziła się na zakupach w IKEI. Łóżeczko dziecięce (a w
          zasadzie zestaw do skręcaenia) z materacem bez problemu zmiesciło się w
          bagażniku. Jedyna wada to trochę mało wydajna wentylacja. Podczas deszczu za
          mocno parują szyby i nawiewy za wolno pracują.
          • megaterium Re: kupiłem fabie 15.07.03, 13:27
            ciesze sie ze jestes zadowolony. Ja mam nadzieje,ze też się nie zawiodę. Moj na
            pewno bedzie trochę wiecej zżeral benzyny ale może jakoś nie doprowadzi mnie do
            bankructwa
            a co do przewietrzania to dla mnie jest ok (klimy nie mam), szczegolnie jak sie
            przedtem mialo malucha i cc - no nie?
            zycze Ci zadowolenia z tej rakiety i bezpiecznej jazdy
          • marceli.szpak Re: kupiłem fabie 15.07.03, 14:01
            Gość portalu: Miki napisał(a):

> Moja "rakieta" 1.2 64 KM po przejechaniu 2400 km
            sprawuje się znakomicie, ale
            > to za mało aby cokolwiek powiedzieć o samochodzie w
            kwestii awaryjności.
            > Dobrze, że gwarancja jest 2 letnia. Auto mało pali. 90
            % podanego przebiegu to
            > jazda miejska. Komputer pokazuje mi 6,4 l/100 km, ale z
            moich wyliczeń
            > (rachunki za paliwo) wychodzi mi 6,9 l/100 km. Docieram
            to autko, także
            > delikatnie traktuję pedał gazu. W trasie przy 2 osobach
            i 100 km/h komputer
            > wyświetla 5,3 l/100 km. Wg mnie nie jest to dużo
            patrząc na masę i wymiary
            > auta. A wersja kombi sprawdziła się na zakupach w IKEI.
            Łóżeczko dziecięce (a w
            >
            > zasadzie zestaw do skręcaenia) z materacem bez problemu
            zmiesciło się w
            > bagażniku. Jedyna wada to trochę mało wydajna
            wentylacja. Podczas deszczu za
            > mocno parują szyby i nawiewy za wolno pracują.

Moj szwagier mial kiedys rakiete, co sie zwala Syrena 105.
            Docieral ja przez rok delikatnie naciskajac pedal gazu,
            ale i tak byl dumny, ze ma wieksze auto niz maluch
            sasiada. Kiedys pojechal nia do lasu krasc drewno.
            Przywiozl cztery 3-metrowe bale w bagazniku.
      • psychiatraa Re: kupiłem fabie 15.07.03, 12:30

> Szkoda, że nie wziąłeś kombi, kuferek miałbyś duży. Ale w końcu nie każdy
        > potrzebuje duży przedział bagażowy. Pozdr.

To prawda. Rozparta duma z posiadania tak prestiżowego pojazdu
        może nie mieścić się w zwykłych hatchbackach

:)))
        • megaterium Re: kupiłem fabie 15.07.03, 12:38
          dla Ciebie psychiatroo liczy się duma z prestiżu a dla nas po prostu samochod
          do pracyi na wyjazdy w plener na przyklad
          co innego jest zatem dla nas ważne wiec po co tak zartowac
          pozdruwa

• psychiatraa Re: kupiłem fabie 15.07.03, 12:52
            megaterium napisał:

> dla Ciebie psychiatroo liczy się duma z prestiżu a dla nas po prostu samochod
            > do pracyi na wyjazdy w plener na przyklad
            > co innego jest zatem dla nas ważne wiec po co tak zartowac
            > pozdruwa

Zgoda po stokroć. Zważ jedynie, że to ty jako nabywca takiegoż
            pojazdu ostetacyjnie oznajmiasz wszem o zaistnieniu takiego zdarzenia
            tj. kupnie samochodku marki skoda, model fabia. Nie odmawiam ci
            takiego tego, bo twoje dobre prawo. Zastanawiające są tylko w twoim
            oświadczeniu pierwiastki prowokacji względem jakiegoś "ptaka" który
            twojego samochodu nie akceptuje.
            • megaterium Re: kupiłem fabie 15.07.03, 13:09
              wcale nie ostentacyjnie. myślisz że każde podzielenie się jakaś informacją musi
              być ostentacyjne? przesadzasz. A co do szpaka to ja czytalem jego posty i po
              prostu jest to nieladne z jego strony obrażac wlaścicieli skody tylko dlatego,
              ze taki samochod maja. I mnie sie to nie podoba.
              Kiedys pytalem na forum o opinie o kilku samochodach bo chcialem kupić cos.
              Pytalem też o opinie na temat czy 1,2 czy 1,4. kilka osob mi życzliwie
              odpowiedzialo. nie pamietam abyś wtedy coś mi podpowiedzial. Ja teraz dziele
              się informacją o tym, co kupilem i to wszystko. A ty tylko kpisz. Po co?
              • psychiatraa Re: kupiłem fabie 15.07.03, 13:44
                megaterium napisał:

> wcale nie ostentacyjnie. myślisz że każde podzielenie się jakaś informacją
                musi
                >
                > być ostentacyjne? przesadzasz. A co do szpaka to ja czytalem jego posty i po
                > prostu jest to nieladne z jego strony obrażac wlaścicieli skody tylko
                dlatego,
                > ze taki samochod maja. I mnie sie to nie podoba.
                > Kiedys pytalem na forum o opinie o kilku samochodach bo chcialem kupić cos.
                > Pytalem też o opinie na temat czy 1,2 czy 1,4. kilka osob mi życzliwie
                > odpowiedzialo. nie pamietam abyś wtedy coś mi podpowiedzial. Ja teraz dziele
                > się informacją o tym, co kupilem i to wszystko. A ty tylko kpisz. Po co?

Kpię jedynie z tego, że sam fakt posiadania czegoś tam, skłania większość
                osobników do poczucia wspólnoty i odrębności względem grup posiadających to coś
                tylko w innym rodzaju. Tak jakoś zauważyłem, że szczególnie nasilone jest
                to zjawisko wśród posiadaczy samochodu marki skoda. Tyle moich amatorskich
                obserwacji. Jeżeli czujesz się jak spełniony samiec-łowca za kierwnicą
                twojej fabii to tylko pogratulować. Niektórym, niedorosłym emocjonalnie
                typom nie wystarczają potężne V8 pod maską. Pozdrawiam i życzę przyjemnej
                ekspolatacji.
                • megaterium Re: kupiłem fabie 15.07.03, 14:06

jak są ludzie majacy tą samą rzecz to sie ze sobą porozumiewają i wymienają
                  opinie to normalne. A czy tak jest akurat ze skodziarzami to ja zupełnie nie
                  zwracam na to uwagi. a z fabia czuje sie zwyczajnie. Mam samochod do jazdy do
                  pracy, po zakupy, zeby zawieźc żone do pracy albo lekarza, na wczasy itd.
                  Ani czuje się s0pełniony ani nie spełniony. Kupiłem taki samochód jaki mi
                  pasuje aby z niego korzystać a nie żeby sie spełniac albo szpanowac bo nie
                  rozumiem takiego podejscia. to dziecinne. I co kto ma pod maską to tez dla mnie
                  nie wazne. Byleby tylko na mnie nie wjechal, nie?
                  dzieki za życzenia też pozdruwa i tez bezpiecznej drogi

• qrakki999 Re: kupiłem fabie 15.07.03, 14:07
                  psychiatraa napisał:

>
                  > Kpię jedynie z tego, że sam fakt posiadania czegoś tam, skłania większość
                  > osobników do poczucia wspólnoty i odrębności względem grup posiadających to
                  coś
                  >
                  > tylko w innym rodzaju. Tak jakoś zauważyłem, że szczególnie nasilone jest
                  > to zjawisko wśród posiadaczy samochodu marki skoda.

Q: Przeciez to normalne zachowanie od ilus tam tysiecy (milionów?) lat! Nie ma
                  tu zadnej róznicy pomiedzy krzemowym grotem czy Skoda czy jeszcze czyms innym.
                  Dla mnie ciekawszym jest jednak sukces marketingu Skody, którego produketm jest
                  marceli.szpak, ja /bo tez sie udzielam/ i wielu innych. O tej marce sie mówi na
                  tym szacownym forum jak o zadnej innej, zle czy dobrze ale sie mówi - czy nie
                  jest to sukces?

> Tyle moich amatorskich
                  > obserwacji. Jeżeli czujesz się jak spełniony samiec-łowca za kierwnicą
                  > twojej fabii to tylko pogratulować. Niektórym, niedorosłym emocjonalnie
                  > typom nie wystarczają potężne V8 pod maską. Pozdrawiam i życzę przyjemnej
                  > ekspolatacji.
                  Ja Panie 'psychiatraa' nie rozumiem czemu z góry zakładasz ze ktos musi sie
                  spełniac prowadzac takie czy inne auto?
                  pzdr.
                  Q
                • Gość: Miki Re: kupiłem fabie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 14:42
                  psychiatraa napisał:

> megaterium napisał:
                  >
                  > > wcale nie ostentacyjnie. myślisz że każde podzielenie się jakaś informacją
                  >
                  > musi
                  > >
                  > > być ostentacyjne? przesadzasz. A co do szpaka to ja czytalem jego posty i
                  > po
                  > > prostu jest to nieladne z jego strony obrażac wlaścicieli skody tylko
                  > dlatego,
                  > > ze taki samochod maja. I mnie sie to nie podoba.
                  > > Kiedys pytalem na forum o opinie o kilku samochodach bo chcialem kupić cos
                  > .
                  > > Pytalem też o opinie na temat czy 1,2 czy 1,4. kilka osob mi życzliwie
                  > > odpowiedzialo. nie pamietam abyś wtedy coś mi podpowiedzial. Ja teraz dzie
                  > le
                  > > się informacją o tym, co kupilem i to wszystko. A ty tylko kpisz. Po co?
                  >
                  > Kpię jedynie z tego, że sam fakt posiadania czegoś tam, skłania większość
                  > osobników do poczucia wspólnoty i odrębności względem grup posiadających to
                  coś
                  >
                  > tylko w innym rodzaju. Tak jakoś zauważyłem, że szczególnie nasilone jest
                  > to zjawisko wśród posiadaczy samochodu marki skoda. Tyle moich amatorskich
                  > obserwacji. Jeżeli czujesz się jak spełniony samiec-łowca za kierwnicą
                  > twojej fabii to tylko pogratulować. Niektórym, niedorosłym emocjonalnie
                  > typom nie wystarczają potężne V8 pod maską. Pozdrawiam i życzę przyjemnej
                  > ekspolatacji.

To kpij sobie dalej, ale nie na forum Auto-Moto, które służy do wymiany opinii
                  użytkowników aut. Co tak bradzo śmiesznego widzisz w tym, że ktoś pyta się
                  innego użytkownika Fabii jak sprawuje się jego samochód. Pewnie gdyby był to
                  Clio, albo 206 to nie kpił byś tak bardzo. Przepatrz posty dot. tych
                  samochodów, jak ludzie je zachwalają. Jaki to Yaris ogromny w środku, jak to
                  wycina znacznie większe auta, jaki to Clio super. Wpieprz się ze sowimi kpinami
                  na tamte posty, a zobaczysz jak CIebie potraktują. A jeżeli to są Twoje
                  amatorskie obserwacje to zmień sobie nick, bo z psychaitrą to masz mało
                  wspólnego.Pozdr.
                  • psychiatraa Re: kupiłem fabie 15.07.03, 16:22

> To kpij sobie dalej, ale nie na forum Auto-Moto, które służy do wymiany
                    opinii
                    > użytkowników aut. Co tak bradzo śmiesznego widzisz w tym, że ktoś pyta się
                    > innego użytkownika Fabii jak sprawuje się jego samochód. Pewnie gdyby był to
                    > Clio, albo 206 to nie kpił byś tak bardzo. Przepatrz posty dot. tych
                    > samochodów, jak ludzie je zachwalają. Jaki to Yaris ogromny w środku, jak to
                    > wycina znacznie większe auta, jaki to Clio super. Wpieprz się ze sowimi
                    kpinami
                    >
                    > na tamte posty, a zobaczysz jak CIebie potraktują.

Twoja zapalczywość utwierdza mnie w przekonaniu, że jesteśmy
                    świadkami powstawania nowego gatunku - HOMO SKODUS ;)
                    Jesteście niestety współwinni tego, że nazwa 'skoda' niektórym
                    kojarzy się z czym śmiesznym lub wstydliwym. To jakaś psychoza.

A jeżeli to są Twoje
                    > amatorskie obserwacje to zmień sobie nick, bo z psychaitrą to masz mało
                    > wspólnego.

Przytyki w kierunku mojego nicka są nie na miejscu, nad czym boleję.
                    Równie dobrze mógłbym napisać, że z takim nickiem jak twój powinieneś pisać
                    na forum dla miłośników kreskówek albo czworonogów.

Życzę wielu tysięcy przejechanych kilometrów, w zdrowiu i poczuciu
                    zadowlenia.
                    • Gość: Miki Re: kupiłem fabie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 09:10
                      psychiatraa napisał:

> Gość portalu: Miki napisał(a):
                      >
                      >
                      > > To kpij sobie dalej, ale nie na forum Auto-Moto, które służy do wymiany
                      > opinii
                      > > użytkowników aut. Co tak bradzo śmiesznego widzisz w tym, że ktoś pyta się
                      >
                      > > innego użytkownika Fabii jak sprawuje się jego samochód. Pewnie gdyby był
                      > to
                      > > Clio, albo 206 to nie kpił byś tak bardzo. Przepatrz posty dot. tych
                      > > samochodów, jak ludzie je zachwalają. Jaki to Yaris ogromny w środku, jak
                      > to
                      > > wycina znacznie większe auta, jaki to Clio super. Wpieprz się ze sowimi
                      > kpinami
                      > >
                      > > na tamte posty, a zobaczysz jak CIebie potraktują.
                      >
                      >
                      > Twoja zapalczywość utwierdza mnie w przekonaniu, że jesteśmy
                      > świadkami powstawania nowego gatunku - HOMO SKODUS ;)
                      > Jesteście niestety współwinni tego, że nazwa 'skoda' niektórym
                      > kojarzy się z czym śmiesznym lub wstydliwym. To jakaś psychoza.
                      >
                      > A jeżeli to są Twoje
                      > > amatorskie obserwacje to zmień sobie nick, bo z psychaitrą to masz mało
                      > > wspólnego.
                      >
                      > Przytyki w kierunku mojego nicka są nie na miejscu, nad czym boleję.
                      > Równie dobrze mógłbym napisać, że z takim nickiem jak twój powinieneś pisać
                      > na forum dla miłośników kreskówek albo czworonogów.
                      >
                      > Życzę wielu tysięcy przejechanych kilometrów, w zdrowiu i poczuciu
                      > zadowlenia.

Nie przejmuj się tym tak bardzo, szpacze guano dosięgło twojej głowy. Moja
                      riposta, jesteśmy świadkami powstawania nowego gatunku HOMO SZPAKUS GUANOS do
                      którego wizerunku przystajesz. Życzę tobie i tobie podobnym jeszcze wielu tak
                      debilnych postów i spostrzeżeń świadczących o płytkosci twojego umysłu.
                      Szczerze pozdrawiam.
        • marceli.szpak Re: kupiłem fabie 15.07.03, 14:02
          psychiatraa napisał:

>
          > > Szkoda, że nie wziąłeś kombi, kuferek miałbyś duży.
          Ale w końcu nie każdy
          > > potrzebuje duży przedział bagażowy. Pozdr.
          >
          >
          > To prawda. Rozparta duma z posiadania tak prestiżowego
          pojazdu
          > może nie mieścić się w zwykłych hatchbackach
          >
          > :)))

I to jest poprawna odpowiedz.

• Gość: Miki Re: kupiłem fabie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 14:43
            marceli.szpak napisała:

> psychiatraa napisał:
            >
            > > Gość portalu: Miki napisał(a):
            > >
            > > > Szkoda, że nie wziąłeś kombi, kuferek miałbyś duży.
            > Ale w końcu nie każdy
            > > > potrzebuje duży przedział bagażowy. Pozdr.
            > >
            > >
            > > To prawda. Rozparta duma z posiadania tak prestiżowego
            > pojazdu
            > > może nie mieścić się w zwykłych hatchbackach
            > >
            > > :)))
            >
            >
            > I to jest poprawna odpowiedz.

Przecież ciebie nikt tutaj poważnie nie traktuje !
            >
    • greenblack Re: kupiłem fabie 15.07.03, 17:22
      Olejcie psychiatręę i szpakowatych. Forum służy do wymiany doświadczeń z
      eksploatacji samochodów wszystkich marek. Mnie to nie przeszkadza, że ktoś
      zakłada wątek o nabyciu samochodu. Przeszkadza mi natomiast szpacze guano,
      które rozlewa się w nieprawdopodobnym tempie.

Pozdrawiam normalnych.
      • przemo_c Re: kupiłem fabie 15.07.03, 17:38
        Myślę, że jedynym sposobem na Szpaka jest 'olewanie' go...
      • Gość: Miki Re: kupiłem fabie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 09:06
        greenblack napisał:

> Olejcie psychiatręę i szpakowatych. Forum służy do wymiany doświadczeń z
        > eksploatacji samochodów wszystkich marek. Mnie to nie przeszkadza, że ktoś
        > zakłada wątek o nabyciu samochodu. Przeszkadza mi natomiast szpacze guano,
        > które rozlewa się w nieprawdopodobnym tempie.
        >
        >
        > Pozdrawiam normalnych.
        Najgorzej, że guano chlapie na wszystkie strony. Jest zaraźliwe. Chyba odłącze
        się od forum, bo jego poziom staje się żenująco niski. Pozdr.
        • greenblack Re: kupiłem fabie 16.07.03, 09:09

> Najgorzej, że guano chlapie na wszystkie strony. Jest zaraźliwe.

Wystarczy nie dopisywać się do ptasich wątków. A już na pewno nie starać się
          dydskutować z ptasimi mózgami.

> Chyba odłącze
          > się od forum,

Byłoby szkoda:(

Pozdrawiam
          • Gość: Miki Re: kupiłem fabie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 09:14
            greenblack napisał:

>
            > > Najgorzej, że guano chlapie na wszystkie strony. Jest zaraźliwe.
            >
            > Wystarczy nie dopisywać się do ptasich wątków. A już na pewno nie starać się
            > dydskutować z ptasimi mózgami.
            >
            > > Chyba odłącze
            > > się od forum,
            >
            > Byłoby szkoda:(
            >
            >
            > Pozdrawiam

Żartuję, to tylko chwilowe zaćmienie, bez forum ciężko żyć. Pozdrawiam
    • Gość: Henry Re: kupiłem fabie IP: *.telia.com 16.07.03, 09:11
      megaterium napisał:

> wreszcie kupiłem te fabie. samochod podoba mi sie tak sobie z zewnątrz ale w
      > srodku wydaje sie dosc przestronny i dobrze spasowany. Porównałem kilka
      > yarisa, punto, corsę, fiestę, c3, p206 i jednak wybrałem skode. Jak sobie
      > skalkulowalem cene, wyposażenie, i to jak mi ogólnie pasuje to jednak
      > wybralem skode 1,4 75km. jezdzi się wygodnie a silnik pracuje dobrze, ładnie
      > si,e wkreca jest wystarczająco dynamiczny do normalnej jazdy bez wariowania.
      > bagznik ok mogłby byc trochę wiekszy ale jest ustawny. Dla mnie wystarczy
      > zobaczymy jak sie bydlak bedzie sprawował. mam nadzieję tylkoże zadne szpaki
      > mi go z zazdrosci nie podziobia (zupelnie nie sugerowałem się opiniami z
      > forum, duzo gadałem z uzytkownikami roznych aut w pracy ,z sasiadami z
      ________________________________________________________________________________

.. madry wybor auta zrobiles ,gratoluje .
      ________________________________________________________________________________
    • bart_ Re: kupiłem fabie 17.07.03, 12:58
      megaterium napisał:
      > [...] samochod [...]
      > wydaje sie dosc przestronny i dobrze spasowany.

Owszem, jak ktoś jest "karłem" to będzie mu wygodnie. Postawny facet ze 185 cm
      wzrostu będzie poważnie zawiedziony.
      Puenta: Samochód dla kurdupli ? (bez obrazy)

• Gość: hip Re: kupiłem fabie IP: *.pgi.waw.pl 17.07.03, 13:05
        bart_ napisał:

> megaterium napisał:
        > > [...] samochod [...]
        > > wydaje sie dosc przestronny i dobrze spasowany.
        >
        > Owszem, jak ktoś jest "karłem" to będzie mu wygodnie. Postawny facet ze 185
        cm
        > wzrostu będzie poważnie zawiedziony.
        > Puenta: Samochód dla kurdupli ? (bez obrazy)

hip: A jaki samochód potrzebuje facet ze 185cm?
        • bart_ Re: kupiłem fabie 17.07.03, 13:12
          Gość portalu: hip napisał(a):
          > hip: A jaki samochód potrzebuje facet ze 185cm?

Wszystko jedno, byle troche większy.
          >:-\
          • Gość: Miki Re: kupiłem fabie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 15:14
            bart_ napisał:

> Gość portalu: hip napisał(a):
            > > hip: A jaki samochód potrzebuje facet ze 185cm?
            >
            > Wszystko jedno, byle troche większy.
            > >:-\
            Pewnie megaogromny Yaris po powiększeniu bagażnikia do 300 litrów pomieści na
            tylnej ławce takiego kolosa. Pozdr.
            • Gość: Kec Re: kupiłem fabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 15:32
              Te, skodziarze, strasznie nerwowi jesteście

Wystarczy, że ktoś mały przytyk zrobi
              i zaraz się jeżycie, i rzucacie chore
              kontrargumenty, że yaris to, że clio tamto

Spokojnie panowie, bo można dojść do wniosku,
              że naprawdę coś nie tak z główkami

mimo wszystko pozdrawiam
              • tyciarek Re: kupiłem fabie 17.07.03, 15:59
                Podważając wybór auta za 35 000 tysiecy złotych ( i często sporo, sporo
                więcej, ważne jednak, że Skoda ) podważasz kalkulacje kupującego.Podważasz jego
                intelekt ( w końcu wydanie tych pieniędzy, wybór najlepszego, to sporo
                logarytmów do rozwikłania).
                Żadna inna marka na tym forum nie spotyka się z tak ostentacyjnymi
                wątpliwościami.
                Od zupełnie mądrych, po najgłupsze w wykonaniu Szpaka czy Barta w tym wątku.
                To proste,ze jak się pokpiwa i wyśmiewa od przynajmniej roku ( na tym forum) -a
                ten model szczególnie na celowniku- to cierpliwość nabywców może ulec już
                wyczerpaniu.

Proste ?

• Gość: hip o prostocie IP: *.pgi.waw.pl 18.07.03, 08:10
                  tyciarek napisała:

>
                  > Proste ?

hip: Ale problem w tym, że prostota nie zawsze prosto trafia do prostych głów...
                  pozdrawiam
              • Gość: Miki Re: kupiłem fabie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 09:14
                Gość portalu: Kec napisał(a):

> Te, skodziarze, strasznie nerwowi jesteście
                >
                > Wystarczy, że ktoś mały przytyk zrobi
                > i zaraz się jeżycie, i rzucacie chore
                > kontrargumenty, że yaris to, że clio tamto
                >
                > Spokojnie panowie, bo można dojść do wniosku,
                > że naprawdę coś nie tak z główkami
                >
                > mimo wszystko pozdrawiam

Ja się nie denerwuję, tylko ripostuję. Popatrz na odpowiedzi fanów Yaris`a -
                obrażają się, że twierdzisz, że ich auto jest mniejsze od np. Fabii, że
                niestety muszą wybierać (bagażnik, albo miejsce). Podobnie reagują właściciele
                Fabii, którzy dodatkowo wyzywani są od wieśniaków, tępaków, buraków itd., itp.
                Wielke autorytety obracające się w środowisku prawniczo- medycznym (szpak,
                który spuszcza się kiedy widzi Fabię), wielcy marketyngowcy i inni welcy
                panicze. Po prostu polskie piekiełko. A Czesi kręcą te sreberka i sprzedają ich
                coraz więcej. Ha,ha,ha
                • tyciarek Re: kupiłem fabie 18.07.03, 09:16
                  bo wiesz, wykształcenie nie wyklucza dewiacji.
                  -------------------------------------------------------
                  • Gość: bocian ;-))))))))))))))))))) IP: 213.76.133.* 18.07.03, 11:40
                    tyciarek napisała:

> bo wiesz, wykształcenie nie wyklucza dewiacji.
                    > -------------------------------------------------------

... a jak mowi jeden z przyjaciół mojego ojca (skąd inąd znany profesor
                    historii): "W społeczeństwie jest kilkadziesiat procent debili, wśród
                    profesorów też!"

Pzdr
          • Gość: bocian Re: kupiłem fabie IP: 213.76.133.* 18.07.03, 11:36
            bart_ napisał:

> Gość portalu: hip napisał(a):
            > > hip: A jaki samochód potrzebuje facet ze 185cm?
            >
            > Wszystko jedno, byle troche większy.
            > >:-\
            Na ogół sie nei wypowiadam na forum Fabia - bo po prostu tego samochodu nei
            znam i nei amam o nim bladego pojęcia (poza tym ze z zewnatrz mi się nei
            podoba - choć niewątpliwie przy Thalii czy Siennie jest piękna).
            Ale gadanie ze jest to auto dla kurdupli to głupota. MAm 191 cm wzrostu i
            jeżdżę Clio, a powiem wiecej czasem go pożyczam informatykowi z firmy (facet
            ma 205 cm) i też jest zadowolony. Po odsunięciu fotela ma wystarczajaco
            miejsca (oczywiście nikt za nim sie nei zmieści) a trzymanie boczne foteli
            wprawia go w zachwyt.

Wiec racz barcie pomysleć zanim coś napiszesz (bez urazy)

PZdr
            • Gość: Miki Re: kupiłem fabie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 11:42
              Clio i P206 to fajne samochody.
    • Gość: lan [*] [*] [*] IP: Cerber:* / 10.0.0.* 18.07.03, 12:34
      j.w.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka