Dodaj do ulubionych

W piatek gazuje samochod

IP: ns2:* / 192.168.4.* 16.07.03, 23:39
Witam,

tak jak w temacie. Samochod to corsa 1.2 16v.

Jesli moglbym Was prosic o porady zwiazane z instalacja w zakladzie i
pozniejsza instalacja to z gory dziekuje.
Po zainstalowanie opisze dokladnie swoje wrazenia a takze dane
szczegolowe instalacji gazowej

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: OLO I Re: W piatek gazuje samochod IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 08:30
      Już widze jak Ci sie bedzie micha cieszyła po
      zatankowaniu gazu do pełna :). Ja tak miałem przez tydzień.

(mam nadzieje że serwis jest pewny?)

Gość portalu: grygi napisał(a):

> Witam,
      >
      > tak jak w temacie. Samochod to corsa 1.2 16v.
      >
      > Jesli moglbym Was prosic o porady zwiazane z instalacja
      w zakladzie i
      > pozniejsza instalacja to z gory dziekuje.
      > Po zainstalowanie opisze dokladnie swoje wrazenia a
      takze dane
      > szczegolowe instalacji gazowej
      >
      > pozdrawiam
      • Gość: grygi Re: W piatek gazuje samochod IP: ns2:* / 192.168.4.* 17.07.03, 08:42
        Gość portalu: OLO I napisał(a):

> Już widze jak Ci sie bedzie micha cieszyła po
        > zatankowaniu gazu do pełna :). Ja tak miałem przez tydzień.
        >
        > (mam nadzieje że serwis jest pewny?)
        >

Jak najbardziej pewny. Jeden z najbardziej popularnych serwisow w Grudziadzu.
        No i daja 18 gwarancji na instalacje.

Micha to juz mi sie cieszy :)

Pozdrawiam
    • Gość: wujek Władek Re: W piatek gazuje samochod IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 09:06

> Witam,
      >
      > tak jak w temacie. Samochod to corsa 1.2 16v.
      >
      > Jesli moglbym Was prosic o porady zwiazane z instalacja w zakladzie i
      > pozniejsza instalacja to z gory dziekuje.
      > Po zainstalowanie opisze dokladnie swoje wrazenia a takze dane
      > szczegolowe instalacji gazowej
      >
      > pozdrawiam

gdzie będziesz zbiornik woził - na dachu? bagażnika to już chyba wcale nie
      będziesz miał...
      silnik 1.2 i na gaz? hmmmmm... no ale skoro cinquecento gazują, to czemu nie
      corsa?
    • Gość: Darek Re: W piatek gazuje samochod IP: 212.106.151.* 17.07.03, 09:17
      Rób co chcesz.Ja myślałem że będzie o doładowaniu auta cyklonem B.
      • Gość: grygi Re: W piatek gazuje samochod IP: ns2:* / 192.168.4.* 17.07.03, 09:42
        Witam,

zbiornik bedzie w kole zapasowym. A kolo w eleganckim pokrowcu bedzie w
        bagazniku.

Gazuje corse bo pomimo niskiego spalania [srednio 5.5-6.3 l/100km] jezdze dosc
        duzo i wiem ze w ciagu dobrych kilku miesiecy inastalacja sie zwroci.

A co bede placil zamiast 140 zl za pelne tankowanie 50-60 zl to moje. Reszta
        zostaje w kieszeni.
        • greenblack Re: W piatek gazuje samochod 17.07.03, 11:42

> A co bede placil zamiast 140 zl za pelne tankowanie 50-60 zl to moje. Reszta
          > zostaje w kieszeni.

Nie tak szybko. Na jak kosztowną instalację się zdecydowałeś? Nie bierzesz pod
          uwagę wyższego spalania gazu. A coroczny przegląd?

Pozdrawiam
          • Gość: grygi Re: W piatek gazuje samochod IP: ns2:* / 192.168.4.* 17.07.03, 12:11
            >
            > Nie tak szybko. Na jak kosztowną instalację się zdecydowałeś? Nie bierzesz
            pod
            > uwagę wyższego spalania gazu. A coroczny przegląd?

Hej,

koszt instalacji to 2100 zl za instalacje na pelny wtrysk z komputerem firmy
            L.L. W Urzedzie Komunikacji 8 zl znaczek skarbowy. Przeglad techniczny
            dodatkowo 67 zl i przeglad instalacji gazowej 25 zl rocznie, chyba ze ktos duzo
            jezdzi to czesciej.

to sa koszty ktorych jestem swiadomy. Jesli chodzi o spalanie to dopiero
            zobaczymy jak bedzie. Nie znalazlem osoby ktora jezdzi takim samochodem i moze
            sie wypowiedziec na temat spalania gazu. Znalazlem kogos kto jezdzi corsa 1.4i
            i spalanie gazu to o 1.5 litra wiecej niz benzyny.

pozdrawiam
            • n0ras Re: W piatek gazuje samochod 17.07.03, 17:30

Przeglad techniczny
              > dodatkowo 67 zl i przeglad instalacji gazowej 25 zl
              rocznie, chyba ze ktos duzo jezdzi to czesciej.

Nie do końca tak. Przy "wbijaniu" gazu w dowód rej. nie
              płacisz za żaden przeglad - od tego masz homologacje od
              producenta/montażysty. Natomiast potem co roku robisz
              przegląd w terminach zwykłego przeglądu rejestracyjnego i
              jest on droższy o ok. 50 zł. Ile jeździsz nie ma żadnego
              znaczenia.
            • Gość: arklin Re: W piatek gazuje samochod IP: *.kolobrzeg.com.pl 22.07.03, 13:52

> >
              > > Nie tak szybko. Na jak kosztowną instalację się zdecydowałeś? Nie bierzesz
              >
              > pod
              > > uwagę wyższego spalania gazu. A coroczny przegląd?
              >
              >
              > Hej,
              >
              > koszt instalacji to 2100 zl za instalacje na pelny wtrysk z komputerem firmy
              > L.L. W Urzedzie Komunikacji 8 zl znaczek skarbowy. Przeglad techniczny
              > dodatkowo 67 zl i przeglad instalacji gazowej 25 zl rocznie, chyba ze ktos
              duzo
              Jesteś pewien, ze to instalka na wtrysku?? Jeszcze nie słyszałem o takiej za
              2100zł. Dobrze Ci życzę, ale lepiej się upewnij znim Ci to wstawią.
              Pozdr

> jezdzi to czesciej.
              >
              > to sa koszty ktorych jestem swiadomy. Jesli chodzi o spalanie to dopiero
              > zobaczymy jak bedzie. Nie znalazlem osoby ktora jezdzi takim samochodem i
              moze
              > sie wypowiedziec na temat spalania gazu. Znalazlem kogos kto jezdzi corsa
              1.4i
              > i spalanie gazu to o 1.5 litra wiecej niz benzyny.
              >
              > pozdrawiam
              • Gość: Niknejm Re: W piatek gazuje samochod IP: *.pg.com 22.07.03, 13:58
                Gość portalu: arklin napisał(a):

> Jesteś pewien, ze to instalka na wtrysku?? Jeszcze nie słyszałem o takiej za
                > 2100zł. Dobrze Ci życzę, ale lepiej się upewnij znim Ci to wstawią.

Dokładnie. Śmiem powątpiewać. Instalacje na wtrysku zwykle kosztuja powyzej
                4000zł.

Pzdr
                Niknejm
            • Gość: A.L. Re: W piatek gazuje samochod IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 12:14

> > Nie tak szybko. Na jak kosztowną instalację się zdecydowałeś? Nie bierzesz
              > pod > > uwagę wyższego spalania gazu. A coroczny przegląd?
              >
              >
              > Hej,
              >
              > koszt instalacji to 2100 zl za instalacje na pelny wtrysk z komputerem firmy
              > L.L. W Urzedzie Komunikacji 8 zl znaczek skarbowy. Przeglad techniczny
              > dodatkowo 67 zl i przeglad instalacji gazowej 25 zl rocznie, chyba ze ktos
              duzo
              >
              > jezdzi to czesciej.
              >
              > to sa koszty ktorych jestem swiadomy. Jesli chodzi o spalanie to dopiero
              > zobaczymy jak bedzie. Nie znalazlem osoby ktora jezdzi takim samochodem i
              moze
              > sie wypowiedziec na temat spalania gazu. Znalazlem kogos kto jezdzi corsa
              1.4i
              > i spalanie gazu to o 1.5 litra wiecej niz benzyny.
              >
              > pozdrawiam

Oj nie chce mi się wierzyć w tem 2100 za instalację na wtrysku z kompem. Ja
              takową posiadam w skodzie octavii i zapłaciłem 4000 zł (i podobno była to
              atrakcyjna cena za ten model instalacji).
              Co do samej instalacji to jestm b.zadowolony. Żadnego większego spalania,
              praca silnika jak na benzynie.
              Jedyną "anomalią" jaką zauważyłem po instalacji gazu, to fakt iż muszę często
              uzupełniać poziom płynu w chłodnicy (ale może to zbieg okoliczności).
              Jak na razie b. polecam gazik (oczywiście: dobra instalacja i profesjonalny
              montaż)

pzdr

• Gość: Niknejm Re: W piatek gazuje samochod IP: *.pg.com 23.07.03, 12:41
                Gość portalu: A.L. napisał(a):

> Jedyną "anomalią" jaką zauważyłem po instalacji gazu, to fakt iż muszę często
                > uzupełniać poziom płynu w chłodnicy (ale może to zbieg okoliczności).

Radziłbym Ci się tym zainteresować. Jeśli nie ma widocznych wycieków, ani szyby
                nie parują (nieszczelna nagrzewnica), możesz miec uszkodzoną uszczelkę pod
                głowicą i płyn chłodzący miesza Ci się z olejem. Na dłuższą metę może to
                oznaczać zatarcie silnika.

Samochody z gazem mają tendencje do uszkodzeń tej uszczelki, więc nie radze
                tego lekceważyć.

Pzdr
                Niknejm
                • Gość: A.L. Re: W piatek gazuje samochod IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 14:02
                  Dzięki za informację

Pozdrawiam
    • Gość: OLO I Re: W piatek gazuje samochod IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 13:11
      I jak sie sprawuje opelek na gazie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka