kukizsr 09.12.07, 17:46 Witam! Mam pytanie, jakie auto warto kupic mając 20tys. zł? Myślę nad golfem IV albo audi A3. Chodzi o to żeby się nie psuło, niedużo paliło no i żeby było wizualnie ciekawe. Link Zgłoś Obserwuj wątek
marlon2006 Re: Auto do 20tys. zł? 10.12.07, 00:13 poleciłbym corolle 1.4 tylko, że niestety ale nie spełnia ostatniego kryterium Link Zgłoś
jopekpl Re: Auto do 20tys. zł? 10.12.07, 01:34 kukizsr napisał: > Witam! > Mam pytanie, jakie auto warto kupic mając 20tys. zł? Myślę nad golfem IV albo > audi A3. Chodzi o to żeby się nie psuło, niedużo paliło no i żeby było > wizualnie ciekawe. Też akurat się zastanawiam nad wyborem auta za taką sumę ,ale w moim przypadku akurat ostatni warunek nie ma żadnego znaczenia ,Stawiam na oszczędność i w miarę młody rocznik .Jak trzeba to i brzydactwo Renault Thalia kupiłbym o ile byłoby to auto z silnikiem Diesel 1,5l,i odpowiednio młode (do 4 lat)Ale na poważnie zastanawiam się nad Seatem Cordobą ,dosyć proste i ponoć przyjemne autko. Pzdr Link Zgłoś
michal_polonus Re: Auto do 20tys. zł? 10.12.07, 09:13 auto które się nie psuje? hmmm :) najmniej awaryjne i ekonomiczne z popularnych aut są mazdy - można za 20 tys. kupić np. mazdę 323 z rocznika 2000 jeśli chodzi o większe auta to może mazda 626 ALE ! - mazdy się rzadko psuja, ale jesli juz to im się przytrafi (a nie wiesz jaki model używany trafisz) to części są drogie i mniej dostepne niż do innych popularnych marek Golf IV nie podoba mi się wizualnie podaj przykład auta ciekawe wizualnie, żebym miał odniesienie :) ciekawy wizualnie jest ford focus (za 20 tys. rocznik 2000-2001) auto (wbrew niektórym opiniom o fordach) nie odstaję niezawodnością od aut japonskich czy niemieckich (rocznik 2000-2001) www.autocentrum.pl/adac/rankingi_awaryjnosci_klasa_nizsza_srednia.html a jego atutem są świetne własciwości jezdne www.autocentrum.pl/oceny/ford/focus/i.html Link Zgłoś
unmar Re: Auto do 20tys. zł? 11.12.07, 17:58 Witam, własnie mam ten sam dylemat, ale chyba już wiem. Najprawdopodobniej bedzie to Peugeout 406 2.0 HDI (110hps) kombii, drugi typ to Toyota corolla - tez Diesel, tylko ta toyotka troche nieładna jest, ale jesli chodzi o bezawaryjnosc to nie ma sobie równych (No i slinik w porównaniu do 406 jest starej generacji i troche mulasty). Link Zgłoś