nekromicro 02.02.08, 16:51 Po raz pierwszy w Polsce zostanie wydany magazyn Top Gear.Według zamieszczonych na stornie www.topgear.com.pl magazyn ma ukazać się w kioskach już 14 lutego! Link Zgłoś Obserwuj wątek
krzysztof_k2 Re: Top Gear 03.02.08, 21:38 No to jest dobra wiadomość, zwarzając, że pojawiały się już od kilku miesięcy różne opinie i terminy, ten wydaje się wiarygodny, skoro jest nawet strona. Link Zgłoś
skuti Re: Top Gear 03.02.08, 21:41 a ja nawet przejrzałem wydanie startowe, pismo skierowane raczej do zamożnej części społeczeństwa Link Zgłoś
kodem_pl Re: Top Gear 04.02.08, 02:04 Przy sredniej krajowej oscylujacej ponizej 3k zl to kazde pismo o nowych autach skierowane jest do zamoznej czesci spoleczenstwa;-) Top gear czytam odkad jestem tu w UK, super pismo. I tu w UK skierowane jest raczej do klasy sredniej+, ale nawet student- (ja;-)) czyta z zainteresowaniem. Mam nadzieje, ze edycja polska bedzie rownie dobra! Link Zgłoś
nekromicro Re: Top Gear 04.02.08, 16:40 Niestety jaka będzie cena przekonamy się dopiero 14 lutego ;) Myślę,że polska edycja będzie na tyle dobra co angielska,a może jeszcze lepsza kto wie :) ? Wiadomo,że nie będzie identyczna,ale myślę,że na pewno będzie interesująca ;) Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Top Gear 05.02.08, 22:02 Do 14 niedaleko, będziemy znali cenę i jeśli nas nie odstraszy również zawartość. Na pewno warto zajrzeć do tej gazety, bo będzie polską wersją czegoś co sprzedaje się z sukcesem prawie na całym świecie, może nasza wersja nie będzie gorsza. Link Zgłoś
kodem_pl Re: Top Gear 06.02.08, 01:42 Cena jak cena, nie cena decyduje o sukcesie takich gazet;-) W UK to 3,95 czyli niecale 20zl... Link Zgłoś
pan_kimono Re: Top Gear 06.02.08, 10:06 kodem_pl napisał: > Cena jak cena, nie cena decyduje o sukcesie takich gazet;-) > > W UK to 3,95 czyli niecale 20zl... Myślę, że w PL będzie kosztował poniżej 10 zeta :)) Link Zgłoś
alberto Re: Top Gear 13.02.08, 12:27 W Polsce cena będzie podobna do brytyjskiej, czyli 3,90 ale w złotówkach :) Link Zgłoś
nekromicro Re: Top Gear 08.02.08, 13:04 Myślę,że magazyn Top Gear będzie warty nabycia,a chociażby dlatego,że nie będzie tam nudnych danych technicznych,wykresów itp. których jest pełno w polskich magazynach motoryzacyjnych i w zasadzie nie ma w nich nic poza tym. Link Zgłoś
plawski Re: Top Gear 08.02.08, 13:06 nekromicro napisał: > Myślę,że magazyn Top Gear będzie warty nabycia,a chociażby dlatego,że nie będzi > e > tam nudnych danych technicznych,wykresów itp. których jest pełno w polskich > magazynach motoryzacyjnych i w zasadzie nie ma w nich nic poza tym. I z tą nadzieję udam się do kiosku po pierwszy numer. Link Zgłoś
nekromicro Re: Top Gear 08.02.08, 15:05 W tym wypadku przysłowie : "Nadzieja matką głupich" jest bardzo nie na miejscu :) Link Zgłoś
plawski Re: Top Gear 08.02.08, 15:28 nekromicro napisał: > W tym wypadku przysłowie : "Nadzieja matką głupich" jest bardzo nie na miejscu > :) Hehe, dokładnie. Cóż, zobaczymy... Link Zgłoś
wio4litery Jak widzę klakierzy nie próżnują 06.02.08, 07:27 panowie necromicro i krzysztof_k2. Gratuluję wielce konkretnych i wiele wyjaśniających postów w rodzaju: > Do 14 niedaleko, będziemy znali cenę i jeśli nas nie odstraszy > również zawartość. Na pewno warto zajrzeć do tej gazety, bo będzie > polską wersją czegoś co sprzedaje się z sukcesem prawie na całym > świecie, może nasza wersja nie będzie gorsza. (to przemyślenia krzysztofa_k2) Upraszam o zaprzestanie tej ZENADY! w4l Link Zgłoś
amfi82 Re: Top Gear 07.02.08, 14:18 no właśnie, myślę że u nas też będzie skierowane do klasy średniej bo raczej ci którzy kupują Auto Świat za 3 złote nie rzucą się na gazetę za złotych kilkanaście Link Zgłoś
markos22 Re: Top Gear 05.02.08, 23:46 No to zobaczymy jak polski Top Gear poradzi sobie z konkurencją, czyli Auto Moto, Auto Motor i Sportem (www.automotorisport.pl), V12 (www.v-12.pl) oraz kmh (www.kmh24.pl) Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Top Gear 07.02.08, 21:27 Jest trochę tytułów, z kategorii motoryzacja, ale jak patrzyłem na program tv i nasze produkcje, to raczej każdy jest od siebie zupełnie różny, pewnie podobnie może być z gazetą. Link Zgłoś
amfi82 Re: Top Gear 08.02.08, 18:54 wiesz, jakby miała wyjść gazeta podobna do innego tytułu to musiałaby być naprawdę dobra żeby się utrzymać. Patrząc na telewizyjnego TopGeara można się spodziewać że i gazeta będzie troszkę niekonwencjonalna. wg mnie właśnie to niestandardowa konwencja programu dała mu taką popularność. co do gazet to się nie wypowiadam na razie bo angielskie wydanie TG miałem tylko raz w rękach i nawet go dobrze nie przejrzałem Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Top Gear 08.02.08, 22:28 Ja widziałem, ale ze względu na niezbyt mocny angielski nie zgłębiłem tematu zbyt mocno. Na nasz rynek to i tak będzie kontrowersyjny temat. Link Zgłoś
nekromicro Re: Top Gear 09.02.08, 16:59 Wiesz tak naprawdę ciężko jest porównywać Top Gear z tymi magazynami,ale to moje zdanie ;) Link Zgłoś
amfi82 Re: Top Gear 12.02.08, 14:23 porównywać można ale niech to będą konstruktywne porównania a nie opinia typu ten program jest lepszy od tamtego bez podania żadnych argumentów... Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Top Gear 12.02.08, 22:36 W przypadku for, to wszelkie porównania w większej mierze schodzą do tego typu, że ta rzecz jest do d... albo jest poprostu fantastyczna. Taki mamy poziom, ale nie generalizuję tego bo zdarzają się sensowne komentarze, porównania itd. Link Zgłoś
111slavo Re: Top Gear 23.02.08, 14:07 Znajoma od lat prowadzi kiosk z prasa na sredniej wielkosci osiedlu w sredniej wielkosci miescie. Sprzedaje bardzo duzo gazet dla ludzi o raczej niewyrafinowanym guscie jakt Fakt czy inna Pani domu. Na palcach jednej reki (u drwala) moze policzyc ile sprzedaje gazet o tematyce motoryzacyjnej!!! Kilka lat temu bylo kilkanascie tytulow, a teraz sprzedaje sie wylacznie AutoSwiat powiedzmy 2 sztuki tygodniowo i jeden Motor! Nie twierdze, ze to najlepsze tytuly na rynku ale jesli 'pana Wieska speca od samochodow' nie stac na zakup raz w tygodniu gazety za 2,5 zl (lub ma to w dup...) to chyba raczej cos tu jest nie tak... pozdr Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Top Gear 24.02.08, 21:47 No ale co w związku z tym? Wiemy jaki mamy naród i większość ludzi uważa że fakt to gazeta, która ma najświeższe, najbardziej wiarygodne i opiniotwórcze artykuły, a jeżeli większość tak uważa to znaczy że nie będą się wysilać żeby przeczytać coś ambitniejszego, czy to z prasy codziennej czy z miesięczników np takich jak TG i nie chodzi tu zbytni o cenę bo 3,90 na miesiąc to nie jest dużo. Miejmy nadzieję że trochę bardziej zaczniemy się edukować. Link Zgłoś
111slavo Re: Top Gear 24.02.08, 23:40 To w zwiazku z tym, ze pisma motoryzacyjne w PL bez wzgledu na jakosc sprzedaja sie fatalnie. Jesli TG bedzie kosztowal 1 zl i bedzie mial poziom Faktu ma szanse na sukces. Link Zgłoś
hmp_inc Re: Top Gear 25.02.08, 16:17 Dużo czytania jak na 4zł. Strasznie nie podobały mi się onanistyczne teksty przeżyć prowadzącego Lambo czy Ferrari. Za mało zagadnień technicznych (nie licząc GT-R.. z błędami!). Taki jednak jest telewizyjny TG i ten się doń upodabnia. Link Zgłoś
wielki_czarownik Drugiego numeru chyba nie kupię 24.02.08, 23:29 Dość infantylne - nie w moim stylu. Opisy samochodów bardzo takie sobie. W zasadzie brak konkretów i rzetelnych opisów pojazdów a w zamian za to pitolenie o niczym okraszone zdjęciami samochodów. Może ze 2-3 artykuły godne uwagi, reszta do niczego. Zerknę jeszcze w kiosku na drugi numer. Jak się nie poprawi to dziękuję. Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Drugiego numeru chyba nie kupię 26.02.08, 22:28 Moim zdaniem tak właśnie ma wyglądać ta gazeta, ma podniecać, szokować, niekoniecznie edukować, a pobudzać wyobraźnię i dlatego będzie miała wśród czytelników ludzi, którzy zakochali się w autach i takim ich przedstawianiu, natomiast tyle samo będzie sceptyków, ja osobiście jestem pośrodku, czasem brakuje mi konkretów, ale wkońcu każde inne wydanie jest właśnie o danych technicznych, więc raz można poczytać inaczej o samochodach. Link Zgłoś
teacher_pl Re: Drugiego numeru chyba nie kupię 28.02.08, 19:40 W pełni popieram...wszystko można powiedzieć o tej gazecie ale nie to że jest nijaka... Link Zgłoś
baartur Re: Drugiego numeru chyba nie kupię 01.03.08, 12:05 Ma swój charakter i moim zdanie nie jest tak źle. Zapomnieliście tylko dodać jeszcze informacji że ponad 1/3 gazety to reklamy, no ale przynajmniej kosztuje przez to nie dużo ;) Link Zgłoś
teacher_pl Re: Drugiego numeru chyba nie kupię 01.03.08, 22:25 No właśnie...podejrzewam że to jedyny powód...moim zdaniem dobry wybieg....mi reklamy akurat nie przeszkadzają...a treści i tak jest sporo... Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Drugiego numeru chyba nie kupię 02.03.08, 22:13 Dopóki cena jest niska i reklamy nie są w większości wszystko jest ok, jak reklam będzie więcej od tekstu to będzie lipa:/ Link Zgłoś
sniperslaststand a nie kupuj :-) 26.02.08, 23:22 wielki_czarownik napisał: > Dość infantylne - nie w moim stylu. [...] W zasadzie brak > konkretów i rzetelnych opisów pojazdów a w zamian za to pitolenie > o niczym okraszone zdjęciami samochodów. Aaaaaaaależ o to przecież chodzi w Top Gear. Są tysiące nudnych publikacji testowo-raportujących, to jedna może się wyrwać ze sztampy. Zresztą, gazeta jest tylko marnym dodatkiem do tego dzieła sztuki produkcyjnej, jakim jest sam program, sami zresztą zobaczie: youtube.com/watch?v=P0DwM-pDKgo Nigdzie nie ma tak wysokiej jakości artystycznych ujęć jak w Top Gear, żaden inny program nie dobiera tak dobrze muzyki pod to, co pokazuje kamera (kończę składankę muzyki z Top Gear właśnie :>). Link Zgłoś
tusk-plusk Re: a nie kupuj :-) 26.02.08, 23:38 A orientujesz się co to jest za muzyka na początku odcinka, w którym są w Stanach? Chodzi mi o wstęp w Miami. Ostatnio ciągle to za mną chodzi. Link Zgłoś
sniperslaststand Muzyka z Top Gear 27.02.08, 00:09 tusk-plusk napisał: > A orientujesz się co to jest za muzyka na początku odcinka, w którym są w > Stanach? Chodzi mi o wstęp w Miami. Ostatnio ciągle to za mną chodzi. Najprawdopodobniej chodzi o Nina Simone - Sinnerman (Felix Da Housecat's Heavenly House Remix), tak? www.wrzuta.pl/search.php?type=A&words=Nina+Simone+-+Sinnerman&header_search-submit.x=0&header_search-submit.y=0 youtube.com/results?search_query=Nina+Simone+-+Sinnerman Z wrzuty możesz sobie ściągnąć używając różnych powszechnie występujących stronek, z YouTube za pomocą wtyczki do Firefox'a addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3006 Najlepiej jednak ulubioną piosenkę po prostu uczciwie KUPIĆ. Ogólnie, do rozpoznawania ulubionych fragmentów piosenek i ścieżek dźwiękowych z Top Gear należy użyć: 1. Wikipedii, wpisywać w wyszukiwarkę Top Gear i coś, czego szukamy, np. auto, podczas testu którego piosenka była, dawniej wygodnie można było to sprawdzić na jednej stronie, teraz to podzielili i trzeba używać wyszukiwarki: en.wikipedia.org/wiki/List_of_Top_Gear_episodes 2. Następnie udać się na fora forums.finalgear.com/top-gear-episode-songs/ gdzie kolosalna większość piosenek została rozpoznana i przyporządkowana, im nowsze episody, tym więcej rozpoznań. Sam w ten sposób uzbierałem składankę wielu naprawdę najwyższej próby utwórów z Top Gear, często będących mało popularną, produkcyjną muzyką en.wikipedia.org/wiki/Production_music przeznaczoną specjalnie na ścieżki dźwiękowe do sekwencji wideo. Może udostępnię swoje zbiory, muszę się zastanowić, ale jeśli nie, to przynajmniej wyjdę z listą i odnośnikami, gdzie to można kupić, jak składanka będzie gotowa. Link Zgłoś
tusk-plusk Re: Muzyka z Top Gear 27.02.08, 00:27 Wielkie dzięki. Właśnie o to mi chodziło. > Może udostępnię swoje zbiory, muszę się zastanowić, ale jeśli nie, to przynajmn > iej wyjdę z listą i odnośnikami, gdzie to można kupić, jak składanka będzie got > owa. Trzymam za słowo i pozdrawiam. Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Muzyka z Top Gear 28.02.08, 22:27 Ten program to cała machina, sztab ludzi, którzt go tworzą i miliony, które później zachwycają się każdym szczegółem, nawet muzyka jest top:) Link Zgłoś
nekromicro Re: Muzyka z Top Gear 01.03.08, 18:01 Widzę,że sporo fanów Top Geara się tutaj zebrało :) Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Muzyka z Top Gear 02.03.08, 22:16 nekromicro napisał: > Widzę,że sporo fanów Top Geara się tutaj zebrało :) Ja jestem drobnym zwolennikiem:) program praktycznie w całości mnie zadowalał, z gazetą się oswajam, bo to dopiero 1 numer. Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Muzyka z Top Gear 04.03.08, 22:56 No, jeżeli ktoś kocha auta i szeroko pojętą motoryzację, również przedstawioną w tak odmienny sposób jaki prezentują wyspiarze to jest pasjonatą:) Link Zgłoś
teacher_pl Re: Muzyka z Top Gear 05.03.08, 23:08 czy ja wiem czy ich podejście jest inne...poprostu taki mieli pomysł na program Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Muzyka z Top Gear 06.03.08, 23:20 No dobrze, ale czy w Polsce, czy w Niemczech lub Franji, ktoś wpadłby na poprowadzenie tego typu programu? Wyspiarze to zupełnie inne podejście do motoryzacji, takie bardziej duchowe. Link Zgłoś
teacher_pl Re: Muzyka z Top Gear 08.03.08, 23:20 Fakt...w ich programie widać odcisk Monty Pytona ;) Coś w tym jest... Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Muzyka z Top Gear 14.03.08, 22:48 teacher_pl napisał: > Fakt...w ich programie widać odcisk Monty Pytona ;) Coś w tym jest... Monty'ego ja np nie lubię, a tych 3 wariatów mogę oglądać co drugi dzień a w dni wolne czytać ich artykuły:) Link Zgłoś
teacher_pl Re: Muzyka z Top Gear 22.03.08, 21:46 Widzisz...każdy coś lubi...lub nie...To klasyka jest poprostu :) A gazeta jest dobra...zwłaszcza na taką pogodę ... Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Muzyka z Top Gear 23.03.08, 12:46 www.wirtualnemedia.pl/article/2268500_Top_Gear_sprzedal_wiecej_niz_planowano.htm jak widać sporo osób potwierdza tezę że to dobry magazyn, chociaż oczywiście nie dla każdego, ale myślę że każdy kto ma z motoryzacją cokolwiek wspólnego znajdzie w TG coś dla siebie. Link Zgłoś
teacher_pl Re: Muzyka z Top Gear 24.03.08, 13:08 Nie spodziewałem się takiego rezultatu...Widać stała się popularna... Link Zgłoś
crannmer Wlasnie leci kabarecik 24.03.08, 15:37 krzysztof_k2 napisał: > jak widać sporo osób potwierdza tezę że to dobry magazyn, Jaki magazyn? Jesli juz, to kabaret motoryzacyjny, ale nigdy magazyn. A jako kabaret Top Gear jest nawet znosny. Link Zgłoś
teacher_pl Re: Wlasnie leci kabarecik 26.03.08, 22:28 Może się podobać bądź nie...Mi taka formuła akurat odpowiada.. Link Zgłoś
amfi82 Re: Wlasnie leci kabarecik 27.03.08, 15:41 heh w sumie z tym kabaretem to dobre porównanie. w sumie wg mnie wielu ludzi błędnie ocenia zarówno program i gazetę. Przecież twórcy programu jak i redakcja określają to jako program rozwywkowy o samochodach albo magazyn o samochodach dla facetów. Nie mylcie tego z programem czy gazetą stricte motoryzacyjną... Link Zgłoś
teacher_pl Re: Wlasnie leci kabarecik 27.03.08, 18:56 heh..w sumie to nawet tak się reklamowali...jako magazyn lifestylowy... Link Zgłoś
amfi82 Re: Wlasnie leci kabarecik 28.03.08, 21:12 no i to mówi samo za siebie... w sumie jako magazyn lifestylowy to trzeba przyznać że wypada nieźle :P Link Zgłoś
teacher_pl Re: Wlasnie leci kabarecik 29.03.08, 21:05 Ja osobiście odbieram ją pozytywnie...Przynajmniej coś ciekawego piszą... Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Wlasnie leci kabarecik 30.03.08, 22:45 Jak zwał ten magazyn tak zwał, zarówno program tv jak i gazeta nie mają zbytniej konkurencji bo nikt nie tworzy czegoś podobnego, może niektórzy czerpią z TG, ale nikt nie ma takiego drugiego "kabaretu":) Link Zgłoś
teacher_pl Re: Wlasnie leci kabarecik 31.03.08, 17:09 A do czego można ją porównać...do KMH czy GT??? W sumie to inny dział ...Pod ogólną egidą motoryzacjii Link Zgłoś
amfi82 Re: Wlasnie leci kabarecik 01.04.08, 15:04 jak dla mnie Top Gear zarówno jako magazyn i jako czasopismo to klasa sama dla siebie - ciężko to porównywać i dlatego opinie ludzi są dość skrajne. Albo go kochają albo nienawidza :P Link Zgłoś
teacher_pl Re: Wlasnie leci kabarecik 02.04.08, 22:35 Ani nie ma rzeczy doskonałych ani nie ma czegoś co by się każdemu podobało.... Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Wlasnie leci kabarecik 04.04.08, 21:59 teacher_pl napisał: > Ani nie ma rzeczy doskonałych ani nie ma czegoś co by się każdemu podobało.... Święte słowa panie kolego, osobiście nie wszystko podoba mi się w gazecie, ale lubię samą markę jaką jest TG i zawsze znajdę kilka ciekawych artykułów, jak nie o meśkach to o koenigsegu ze Stigiem za sterami:) Link Zgłoś
teacher_pl Re: Wlasnie leci kabarecik 05.04.08, 23:40 JA tam chyba jestem tradycjonalistą bo bardziej podobały mi się mercyny...zwłaszcza pierwsze trzy ;) Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Wlasnie leci kabarecik 06.04.08, 22:13 Każdy ma swoje wole:) na tyle stron i rozrzut zainteresowań motoryzacyjnych naczelnego i trójki z wysp można coś znaleźć co zainteresuje. Link Zgłoś
teacher_pl Re: Wlasnie leci kabarecik 07.04.08, 18:41 Na szczęście traktują pewne sprawy przekrojowo...od historii do koncepcyjnych wymysłów konstruktorów... Link Zgłoś
amfi82 Re: Wlasnie leci kabarecik 08.04.08, 12:09 w sumie co do merców to tak jak je przedstawili w Top Gearze to niejednemu mogą się spodobać i nie musi być wcale fanem tej marki :P Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Wlasnie leci kabarecik 08.04.08, 23:12 amfi82 napisał: > w sumie co do merców to tak jak je przedstawili w Top Gearze to niejednemu mogą > się spodobać i nie musi być wcale fanem tej marki :P Fanem można nie być ale kto nie chciałby mieć w swojej stajni auta spod znaku gwiazdy? Link Zgłoś
amfi82 Re: Wlasnie leci kabarecik 09.04.08, 14:03 krzysztof_k2 napisał: > Fanem można nie być ale kto nie chciałby mieć w swojej stajni auta > spod znaku gwiazdy? no wiesz, ja bym nawet jakąś fajną beczką nie pogardził :P a swoją drogą, w kwietniowym Top Gearze ma być test nowego SLRa 722 GT - to dopiero jest cacuszko... :) Link Zgłoś
teacher_pl Re: Wlasnie leci kabarecik 09.04.08, 22:53 A znajdź mi takiego który by pogardził : ) Chodź taki samochód na Polskie drogi.... Link Zgłoś
amfi82 Re: Wlasnie leci kabarecik 10.04.08, 14:37 teacher_pl napisał: > A znajdź mi takiego który by pogardził : ) Chodź taki samochód na Polskie drogi > .... no wiesz, gdzieś by się dało jednak jeździć takim autem. Chociaż trzeba uważać żeby nie skończyć jak Zientarski ostatnio... Link Zgłoś
teacher_pl Re: Wlasnie leci kabarecik 10.04.08, 17:48 W naszym kraju są tylko odcinki nadajace się do szybszej jazdy...ale to tylko odcinki....wyobrażasz sobie podróżowanie slr-ką po wawie?? bo ja jakoś nie...szkoda samochodu... Link Zgłoś
amfi82 Re: Wlasnie leci kabarecik 11.04.08, 12:18 chyba że by się jeździło tylko po Trasie Siekierkowskiej :P Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Wlasnie leci kabarecik 11.04.08, 23:06 amfi82 napisał: > chyba że by się jeździło tylko po Trasie Siekierkowskiej :P Tak i od razu kamera na tyłku by się znalazła, poza tym to naprawdę niebezpieczne, bo lekkie wciśnięcie pedału gazu w takiej bestii może nas wyrzcić z trasy. Te wszystkie testy szybkich aut, odbywają się głównie na torach. Link Zgłoś
teacher_pl Re: Wlasnie leci kabarecik 12.04.08, 22:04 Oj Nie wiem czy trasa siekierkowska by się do tego nadawała...do 160 kmh jest w miare bezpiecznie powyżej już troche strach bo po drodze kilka hopek jest i można się nieźle przewieść...A poza tym mimo wszystko...krótko... Link Zgłoś
silentjoe Re: Top Gear 13.04.08, 12:58 Ostatnio kupiłem podajże już 3 numer tego pisma. Ogólnie jestem zadowolony, takiego podejścia do tematu szukałem, TG stanie się chyba moim nowym ulubionym pismem - polecam. Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Top Gear 13.04.08, 22:22 silentjoe napisał: > Ostatnio kupiłem podajże już 3 numer tego pisma. Ogólnie jestem zadowolony, > takiego podejścia do tematu szukałem, TG stanie się chyba moim nowym ulubionym > pismem - polecam. Bodajże 2 numer ostatnio kupiłeś:) ale sądząc po zapowiedziach 3 nie będzie odstawać, a test lanci, adrenalina .... Link Zgłoś
teacher_pl Re: Top Gear 14.04.08, 14:29 Szybki jest :) już trzeci numer ma :) A tak apropos...zapowiedzi ładnie się prezentują... Link Zgłoś
amfi82 Re: Top Gear 15.04.08, 12:24 teacher_pl napisał: > Szybki jest :) już trzeci numer ma :) > > A tak apropos...zapowiedzi ładnie się prezentują... heheh no ładnie, ładnie. ja czekam na Vipera ARC - 600 koni pod maską robi wrażenie :P Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Top Gear 15.04.08, 22:54 Ja czekam na coś co dla mnie bardziej osiągalne jest, lancia:) viper to na dłuższe poczekanie raczej jest. Link Zgłoś
bangui Najlepsze testy samochodów ? Na autoreview.ru. 14.04.08, 21:10 www.autoreview.ru/archive/2008/02/mondeo_mazda6_laguna_avensis_passat/ www.autoreview.ru/archive/2007/23/civicr_3mps_imprezawrx/ Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Najlepsze testy samochodów ? Na autoreview.ru 15.04.08, 22:52 Ja czekam na coś co dla mnie bardziej osiągalne jest, lancia:) viper to na dłuższe poczekanie raczej jest. Link Zgłoś
amfi82 Re: Najlepsze testy samochodów ? Na autoreview.ru 16.04.08, 14:44 krzysztof_k2 napisał: > Ja czekam na coś co dla mnie bardziej osiągalne jest, lancia:) viper > to na dłuższe poczekanie raczej jest. heheh, w suie masz trochę racji, taką Lancię jak opisywana w Top Gear można kupić w dość atrakcyhnej cenie np.: www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4938344 co prawda to nie wersja rajdowa ale jednak GT ;) Link Zgłoś
teacher_pl Re: Najlepsze testy samochodów ? Na autoreview.ru 16.04.08, 23:37 Jeśli już Lancie...to tylko delta integrale :))) samochód z legendą :) Link Zgłoś
amfi82 Re: Najlepsze testy samochodów ? Na autoreview.ru 17.04.08, 13:57 teacher_pl napisał: > Jeśli już Lancie...to tylko delta integrale :))) samochód z legendą :) tylko weż taką znajdź w polsce i to jeszcze nadającą się do jazdy... kedyś szukałem i nic z tego... pozostaje mi tylko poczytać o niej w Top Gear :P Link Zgłoś
teacher_pl Re: Najlepsze testy samochodów ? Na autoreview.ru 17.04.08, 18:18 To auto dla koneserów...i mechaników z zamiłowanie :) Ja znalazłem ale za kosmiczną w sumie cenę... Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Najlepsze testy samochodów ? Na autoreview.ru 17.04.08, 21:44 amfi82 napisał: > krzysztof_k2 napisał: > > > Ja czekam na coś co dla mnie bardziej osiągalne jest, lancia:) viper > > to na dłuższe poczekanie raczej jest. > > heheh, w suie masz trochę racji, taką Lancię jak opisywana w Top Gear można kupić w dość atrakcyhnej cenie np.: www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4938344 co prawda to nie wersja rajdowa ale jednak GT ;) Niestety to ogłoszenie wygasło, ale faktycznie, jak szukać to delty integrale, ale to jak widzę też nie będzie takie proste, może mustang gt 500:) Frankowski całkiem nieźle go przetestował. Link Zgłoś
amfi82 Re: Najlepsze testy samochodów ? Na autoreview.ru 18.04.08, 19:22 krzysztof_k2 napisał: > może > mustang gt 500:) Frankowski całkiem nieźle go przetestował. heheh, też mógłby być ale i cena podobie wysoka... czytaliście ten artykuł o samochodach dla Policji - świetny ale mam nadzieję że jednak Policja nie skorzysta z dobrych rad Top Geara bo jak kupią takie furki to już naprawdę nie będzie jak uciekać przed video-radarem :P Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Najlepsze testy samochodów ? Na autoreview.ru 18.04.08, 22:43 Nom, i tak jest coraz gorzej, wszędzie radary, video rejestratory, po co to wogóle taki silniki mocne montować jak nigdzie nie można przycisnąć, ten kraj jest tak zacofany jak Ulan Bator albo inny Bangladesz:/ dobrze że gazety chociaż z Europy docierają:) Link Zgłoś
silentjoe Re: Top Gear 19.04.08, 18:04 Widzieliście nowy numer gazety? Zajebiaszcza ta nowa Alfa :) Link Zgłoś
amfi82 Re: Top Gear 19.04.08, 21:24 silentjoe napisał: > Widzieliście nowy numer gazety? Zajebiaszcza ta nowa Alfa :) alfa jak to alfa - łdna ale za to nowy Bentley Continetal to dopiero cudo - bardzo ładne fotkidali w Top Gearze właśnie ;) Link Zgłoś
silentjoe Re: Top Gear 20.04.08, 15:12 Ja tak bardziej przyziemnie chciałem :) Ale fakt Bentley daje rade, a i fotki dali fachowe. Link Zgłoś
teacher_pl Re: Top Gear 20.04.08, 21:41 Mi się podobał artykuł o wozach policyjnych...jak ktoś nie cztał to polecam :) Link Zgłoś
amfi82 Re: Top Gear 22.04.08, 15:11 teacher_pl napisał: > Mi się podobał artykuł o wozach policyjnych...jak ktoś nie cztał to polecam :) hehhe, niezły art - ciekawe czy zobaczymy w Policji nowe Imprezy albo BMW ? xD Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Top Gear 24.04.08, 22:01 Ja mam nadzieję że takie wozy nigdy się nie pojawią, moim zdaniem i tak już za dużo takich aut z video rejestratorem:) to tylko łataniu dziury budżetowej służy, nie wprowadzeniu bezpieczeństwa, jakoś za granicą same oznakowane radiowozy są i nie ma tylu wypadków co u nas, także artykół mam nadzieję nie wejdzie w życie:) Link Zgłoś
amfi82 Re: Top Gear 25.04.08, 16:33 no wiesz... u nas w ogóle jest tendencja do karania wszystkich za wszystko bo to niby ma nas uczyć przestrzegania przepisów. a kończy się tak że wszyscy są wściekli na rząd, przepisy łamią dalej i tylko kombinują jak się nie dać złapać - zauważ że od kiedy są foto i video radary to w polsce odżyło zapomniane wcześniej przez kierowców osobówek CB radio ;) Link Zgłoś
wojtek33 Re: Top Gear 25.04.08, 18:47 Szołtysik i spółka z wysokich obrotów, wielkie rozczarowanie, na szczęście tanio ;) Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Top Gear 25.04.08, 22:31 Wojtek na szczęście jest wybór:) Amfi, masz rację, ale już próbują się przyczepić do CB że to niby radiotelefon i ma słuchawkę, a podczas jazdy zabronione jest nawijanie przez telefon, więc i tu mandat się należy:) Link Zgłoś
teacher_pl Re: Top Gear 28.04.08, 19:03 Pomysł z tym upadł na całe szczęście :) Bo już się bałem że trzeba będzie i do cb jakiś zestaw typu hands free wymyśleć ;)) Link Zgłoś
amfi82 Re: Top Gear 29.04.08, 14:15 wojtek33 napisał: > Szołtysik i spółka z wysokich obrotów, wielkie rozczarowanie, na szczęście tani > o ;) Wojtuś - a jakieś konkrety? Co cię tak rozcarowało? Jakoś do tej pory ludzie miło wspominają Wysokie Obroty... a Top Gear tylko święci triumfy więc chyba nie wszyscy podzielają Twoje zdanie ;) Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Top Gear 29.04.08, 22:32 Każdy ma swój punkt widzenia, przeważnie jednak nie są to obiektywne zdania, tylko pierwsza nachodząca myśl:) Link Zgłoś