Dodaj do ulubionych

Warto kupić Leganzę?

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 00:26
Potrzebuję kupić rozsądny, nieco większy samochód. Zacząłem zastanawiać się nad
Leganzą. Niby prestiż zerowy, ale auto niedrogie i chyba bezstresowe. Co o tym
myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Warto kupić Leganzę? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 02:27
      Ja bym nie kupil. Kup sobie bezstresowo dwuletnia lagune kombi i bedziesz mial
      fajny markowy samochod. W Dajewu sama nazwa mnie odstrasza. Widzialem ostatnio
      jakas legnze, farba ze zderzaka odpadala. A to ma byc ponoc samochod z wyzszej
      polki.
    • Gość: jurek Re: Warto kupić Leganzę? IP: *.wartsila-nsd.fi 14.07.01, 04:47
      Prestiżem się nie przejmuj , bo to nie zależy od tego czym wozisz swój tyłek ,
      tylko od tego co masz w głowie . Chyba że masz pusty łeb , wtedy dla poprawy
      samopoczucia "prestiżowy" samochód jest Ci niezbędny . Jedyne co odstrasza
      przed kupnem tego auta to niepewna przyszłość daewoo.
    • Gość: piotrek Re: Warto kupić Leganzę? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 16:49
      Mój znajomy miał leganzę przez 3 lata i spisywała się bez zażutów, teraz ma
      lanosa sport. Leganza to nie jest duże auto tylko wielka krowa. Ja osobiście
      wybrał bym raczej Lagune.
      • Gość: Sławek Re: Warto kupić Leganzę? IP: 192.168.3.* / *.trzebinia.net 11.10.01, 16:59
        Napisz jak kształtuje sie cena Leganzy względem konkurencji (klasa
        d).Osobiscie to chyba bym zaryzykował.Słyszałem,że ma dobry wypas,a jej silnik
        2.0 nie jest mułowaty (czego nie da sie powiedzieć o większosci konkurentów)

pozdro
        nara
        • Gość: POOL Re: Warto kupić Leganzę? IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 21:52
          Nie wiem jak z serwisem i awaryjnością, ale można kupić Leganzę poniżej 28000
          pln, 3 letnią, po prostu taniocha.
    • Gość: Mar Re: Warto kupić Leganzę? IP: 213.25.197.* 11.10.01, 22:52
      Nie jeździłem osobiście Leganzą, ale wiem od znajomego, że dobrze się prowadzi
      (ale to brzmi w odniesieniu do auta) i jest wygodna. Prestiż to oczywiście
      żaden, ale też nie ma porównania z Lanosem... Uważam, że dobrze utrzymane auto
      2-3 letnie po jakimś prezesie to dobra propozycja. Rok temu miałem okazje kupić
      2 letnią Leganzę za 40 tys., podczas gdy nowa kosztowała prawie 80. Autem
      jeździła żona jednego z wojewódzkich oddziałów CPN. nie kupiłem i nie wiem czy
      dobrze zrobiłem.

Zamiast nowej Leganzy wybrałbym Nubirę z tym samym silnikem 2.0. Znacznie
      tańsza, minimalnie mniejsza - no i lżejsza!

Bankructwem Daweoo wcale bym się nie przejmował. Nikt nie zostawi na lodzie
      posiadaczy kilku milionów aut na świecie, kytóre trzeba serwisować. To
      doskonały interes, a z czesicami też nie będzie problemów, bo fabryka ma
      przecież zapasy i nowe auta, których jak się nie sprzeda, to się rozmontuje.
      Brać Daewoo, tylko zbijać cenę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka