Gość: maniek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 11:45 Skręcając w prawo poczułem, że blokuje mi kierownicę, zaświeciły się dwie kontrolki smarowanie i akumulator. Co się stało z moją Bravą, że tak się zachowała. Dzięki za odpowiedzi Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: przyblokowało kierownicę na zakręcie IP: *.telia.com 26.08.03, 12:27 Masz zuzyte amortyzatory,przy duzym obciazeniu niepotrafily dac wymaganej wysokosci zawieszeniu i prawdopodobnie,jakis element ukladu kierowniczego zostal przytrzymany przez nadwozie i stad miales na moment blokade kierownicy.Nalezy szybciutko lekoo z gazu i sie odrazu odblokuje.To jest sprawa milimetrow. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: RafałGTV Re: przyblokowało kierownicę na zakręcie IP: *.int.warszawa.sint.pl 26.08.03, 12:38 Gość portalu: Michal napisał(a): > Masz zuzyte amortyzatory,przy duzym obciazeniu niepotrafily dac wymaganej > wysokosci zawieszeniu i prawdopodobnie,jakis element ukladu kierowniczego > zostal przytrzymany przez nadwozie Konstrukcja zawieszenia w Bravo/Bravie wyklucza taką ewentualność.... Po prostu na zakręcie z jakiegoś powodu silnik przygasł .... A swoją drogą - są to efekty jazdy " na luzie ".... Link Zgłoś
Gość: bocian w połowie prawda w połowie nie ;-))) IP: 213.76.133.* 26.08.03, 13:35 Gość portalu: RafałGTV napisał(a): > Gość portalu: Michal napisał(a): > > > Masz zuzyte amortyzatory,przy duzym obciazeniu niepotrafily dac wymaganej > > wysokosci zawieszeniu i prawdopodobnie,jakis element ukladu kierowniczego > > zostal przytrzymany przez nadwozie > > Konstrukcja zawieszenia w Bravo/Bravie wyklucza taką ewentualność.... > Po prostu na zakręcie z jakiegoś powodu silnik przygasł .... A swoją drogą - są > > to efekty jazdy " na luzie ".... Co do zgaśniecie silnika - zgadzam sie - na pewno po prostu silnik zgasł. Prawdopodobnie przez za duży opór na kołach napędowych spowodowany dociskiem siły odśrodkowej. Druga część o jeździe na luzie to bzdurka - jak by był na luzie to by mu się sam, wujek, nie zapalił! A tka mu sie od razu sam odpalił (tak jak na pych). Pzdr Link Zgłoś
Gość: RafałGTV Re: w połowie prawda w połowie nie ;-))) IP: *.int.warszawa.sint.pl 26.08.03, 15:01 Gość portalu: bocian napisał(a): > Druga część o jeździe na luzie to bzdurka - jak by był na luzie to by mu się > sam, wujek, nie zapalił! A tka mu sie od razu sam odpalił (tak jak na pych). > Pzdr Wobec tego - jakim cudem zgasła kontrolka smarowania ????? O ile wiem , praca pompy oleju uzależniona jest od efektów obrotów wału korbowego. :) Link Zgłoś
Gość: RafałGTV poprawka/sprostowanie IP: *.int.warszawa.sint.pl 26.08.03, 15:03 Wobec tego , jakim cudem zapaliła się kontrolka braku smarowania ( ciśnienia oleju ) Link Zgłoś
ka-8 Re: w połowie prawda w połowie nie ;-))) 26.08.03, 15:06 > Wobec tego - jakim cudem zgasła kontrolka smarowania ????? O ile wiem , praca > pompy oleju uzależniona jest od efektów obrotów wału korbowego. > :) A więc jeżeli jechał na luzie, to przy zgaśnięciu silnika, ów wał również się zatrzymał. Link Zgłoś
Gość: RafałGTV Re: w połowie prawda w połowie nie ;-))) IP: *.int.warszawa.sint.pl 26.08.03, 16:21 To właśnie miałem na myśli. Dlatego , w odróżnieniu od kolegi Bociana przypuszczam , że załozyciel wątku w momencie wykonywania skrętu miał wciśnięty pedał sprzęgła, silnik z jakiegoś powodu zgasł , kierowca puścił sprzęgło i uruchomił tym samym silnik. Link Zgłoś
Gość: Red Re: w połowie prawda w połowie nie ;-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 16:46 Niektórzy nie wrzucają luzu tylko wciskają sprzęgło - efekt ten sam. Jak puścił sprzęgło silnik zaskoczył. Link Zgłoś
ka-8 Re: przyblokowało kierownicę na zakręcie 26.08.03, 12:29 Wygląda na to jakby na chwilkę zgasła, dzięki czemu wspomaganie też zdechło. Link Zgłoś
sherlock_holmes Re: przyblokowało kierownicę na zakręcie 26.08.03, 12:30 Jesli zaswiecenie sie kontrolek bylo wynikiem zgasniecia silnika, to tym samym przestala prcowac pompa wspomagania kierownicy - kierownica zaczela chodzic ciezko, tak jakby sie zablokowala. Sprawdz sobie probujac krecic kierownica przy wylaczonym silniku. Jesli natomiast silnik nie zgasl, przyczyne wyjsnil Michal. Link Zgłoś
Gość: mooj Re: przyblokowało kierownicę na zakręcie IP: *.spray.net.pl 26.08.03, 12:32 tak z ciekawości : zagazowana ta brava? i sorki jesli kulą w płot Link Zgłoś
tyciarek Re: przyblokowało kierownicę na zakręcie 26.08.03, 15:05 Gość portalu: mooj napisał(a): > tak z ciekawości : zagazowana ta brava? i sorki jesli kulą w płot --nieeee. chyba jeszcze dycha :-) ....................................................... ....................................................... Link Zgłoś