Dodaj do ulubionych

Lanos czy Swift

IP: *.grojec.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 16:52
Dobrzy ludzie!
Proszę o poradę, co kupić z rocznika 1999 (wartość 17000-18000 PLN, przebieg
60-80 tys) Lanosa 1.5.-1.6 czy Swifta 1.3 (8-zaworowy)
Oferty mam podobne cenowo, Lanos jest lepiej wyposażony, Swift ma lepsze
referencje w raportach dekry (Lanos nie ma ich wcale)
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Lanos czy Swift IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 17:23
      Gość portalu: mel napisał(a):

> Dobrzy ludzie!
      > Proszę o poradę, co kupić z rocznika 1999 (wartość 17000-18000 PLN, przebieg
      > 60-80 tys) Lanosa 1.5.-1.6 czy Swifta 1.3 (8-zaworowy)
      > Oferty mam podobne cenowo, Lanos jest lepiej wyposażony, Swift ma lepsze
      > referencje w raportach dekry (Lanos nie ma ich wcale)

No to pomyśl o bezpieczeństwie czy właściwościach jezdnych.
    • ka-8 Re: Lanos czy Swift 26.08.03, 18:01
      Ja wziąłbym Lanosa. Jest więcej serwisów, dostępniejsze części (nawet blachy ze
      szrotów, bo jeździ tego więcej), mocniejszy silnik... Dodaj jeszcze że łatwo
      poddaje się gazowaniu.

Z moich wrażeń z jazdy Lanosem (już 120000km razem) to autko niezawodne (raz w
      serwisie poza planem, pierdółka (czujnik prędkościomierza)), o dobrej dynamice
      i rozsądnym jak na tę pojemność spalaniu (8.0-8.5l gazu / 100km po trasie).

Poza tym trochę większe a jak już w Lanosie będziesz miał poduszkę pow. to nie
      ma za wiele do zastanawiania IMO.
      • n0ras Lanos 27.08.03, 09:04
        ka-8 napisał:

> Ja wziąłbym Lanosa.
        Ja także - auto większe, lepiej wyposażone, więcej ich jeździ (łatwiej kupić coś w dobrym stanie), nie ma problemów z serwisem/częściami. Autko podobno dość solidne, z tym że brakuje mu trochę wyciszenia w środku.
        A jeśli chodzi o "markę" - to następca Leganzy będzie w USA sprzedawany także jako Suzuki - więc dużej różnicy nie ma.
    • greenblack Re: Lanos czy Swift 28.08.03, 22:21
      Za 18 tys. można mieć chyba Nubirę 1.6 z 1999.

Pozdrawiam
      • ka-8 Re: Lanos czy Swift 28.08.03, 23:20
        Niby tak, ale słyszałem że akurat Nubira w przeciwieństwie do Lanosa to auto
        nieszczególnie udane.
        • n0ras Re: Lanos czy Swift 29.08.03, 09:44
          Też tak słyszałem - Nubira I podobno dość awaryjna,
          natomiast II już całkiem nieźle. Poczytaj fora na
          motonews.pl - jest i forum Nubiry i Lanosa. Z 1999 r.
          można też znaleźć Espero - podobno najlepsze auto DU.
    • remo29 Re: Lanos czy Swift 29.08.03, 00:01
      Ośmiozaworowy swift jest "zwykłym" swiftem (wiem, bo takiego właśnie mam) przez
      co należy rozumieć trwałość, oszczędność i nic więcej. 100 KM lanosa, robi
      wrażenie przy 68 konikach śwista... Przestrzeń wewnątrz też i większa, i
      bardziej przyjazna w lanosie. Ale przy dystrybutorze na stacji paliw kąciki ust
      kierowcy lanosa nie będą uniesione w górę - u swifciarza przeciwnie. Co do
      awaryjności - jak na ironię (to w temacie upadłości daewoo i tego całego
      panikarstwa) jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś strasznie żalił się na lanosa.
      Auto jest na przekór wszystkiemu bardzo solidne i cieszy się niezłym wzięciem,
      jak i inne modele DU (nexia, espero i tico w/g znajomego komisiarza idą jak
      bułeczki). Jedyną IMO różnicą na plus w porównaniu tych samochodów jest niskie
      spalanie swifta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka