Dodaj do ulubionych

Honda na gaz?

01.09.03, 13:54
Czy zakładać instalację gazową w Hondzie? Że oszczędnie - wiadomo, ale mam
kilka wątpliwości:
Jak bardzo silnik straci na dynamice?
Gdzie i za ile można zamontować dobrą instalację?
Ile będzie spalała gazu?

Liczę na rady tych, którzy zakładali gaz w samochodzie tej marki.
Honda Civic 1997, silnik 1,4.

Obserwuj wątek
    • Gość: Niknejm Re: Honda na gaz? IP: *.pg.com 01.09.03, 14:03
      walentyna napisała:

> Czy zakładać instalację gazową w Hondzie? Że oszczędnie - wiadomo, ale mam
      > kilka wątpliwości:
      > Jak bardzo silnik straci na dynamice?
      > Gdzie i za ile można zamontować dobrą instalację?
      > Ile będzie spalała gazu?
      > Liczę na rady tych, którzy zakładali gaz w samochodzie tej marki.
      > Honda Civic 1997, silnik 1,4.

Zerknij na www.hondapl.org.
      Moim zdaniem warto, ale tylko w przypadku, gdy jeździsz dużo (30kkm rocznie) i
      w związku z tym opłaca się wrzucenie instalacji z wtryskiem gazu (kosztuje ona
      5600zł lub więcej). W przypadku takiej instalacji nie odczujesz też spadku
      dynamiki (także na benzynce).
      Podejrzewam, że masz plastikowy kolektor dolotowy, więc absolutnie nie radzę
      kombinowania z instalacjami bez wtrysku gazu...

Pzdr
      Niknejm
      • walentyna Re: Honda na gaz? 01.09.03, 15:20
        Zajrzałam na polecaną stronę. Sporo informacji, dziękuję. Okazuje się jednak,
        że gaz gazowi nierówny, nawet te z wtryskiem mają taką rozpiętość cenową, że
        muszą też różnić się innymi cechami. Jaką wybrać? Co jest najważniejsze?
        • Gość: Niknejm Re: Honda na gaz? IP: *.pg.com 01.09.03, 15:38
          walentyna napisała:

> Zajrzałam na polecaną stronę. Sporo informacji, dziękuję. Okazuje się jednak,
          > że gaz gazowi nierówny, nawet te z wtryskiem mają taką rozpiętość cenową, że
          > muszą też różnić się innymi cechami. Jaką wybrać? Co jest najważniejsze?

Co do szczegółów (tj. jaka konkretnie instalacja jest dobra) to Ci nie powiem.
          Natomiast wiem, że autoryzowany warsztat Hondy, AutoWitolin zakłada instalacje
          właśnie do Hond, a że na Hondach się zna, to raczej nic nie popsuje (o co
          bardzo łatwo przy montażu 'U Pana Kazia w garażu'). Jeśli jesteś z Warszawy lub
          okolic, zadzwoń, popytaj. Dają rok gwarancji, a jej wyegzekwowanie jest pewnie
          łatwiejsze niż u wspomnianego Pana Kazia.
          Ich stronka:
          www.autowitolin.pl
          Byłem tam kilka razy, kupiłem też od nich auto. Są OK.

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: Zenek Re: Honda na gaz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 15:41
            taki Civic pali tak niewiele ze szkoda sobie blokowac bagaznik jakas butla, bo
            oszczednosci i tak nie beda az tak wielkie jak np. w przypadku BMW 760i

• greenblack Re: Honda na gaz? 01.09.03, 15:46
              Gaz w 760i - to dopiero breja!

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka