Gość: motyl IP: 80.51.131.* 03.09.03, 17:49 Czy ktoś wie, jak się wyjmuje radio w Lanosie? Instrukcja w tym zakresie jest kompletnie niezrozumiała. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Tom Ok Re: radio w Lanosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 21:25 O ile mnie pamięć nie myli, to fabryczne radio jest przykręcone z ramką montażową. Trzeba delikatnie wyjąć plastikową ozdobna ramkę wokół radia (uwaga na zatrzaski) by uzyskać dostęp do dwóch śrub: po lewej i prawej stronie sprzętu. Wystarczy je odkręcić by sprzęt łatwo wyjąć. Jest jednak jedno ale: jeśli chcesz wymienić radio na lepsze to kup przejściówkę - Daewoo nie stosuje znormalizowanych złącz ISO powszechnie stosowanych przez europejskich producentów (za wyjątkiem m.in. Forda). Pozdrawiam Tom Ok Link Zgłoś
ka-8 Re: radio w Lanosie 04.09.03, 10:07 Jak się sprawy mają z montażem radia "kieszeniowego" do Lanosa? Radiowcy mówią że nie miejsca na takie ekstrawagancje ;) i że wchodzi w rachubę tylko radio z panelem. Gorzej bo w Wawce takie radio "wyparuje" mi nawet pomimo braku panela więc myślałem o "kieszeni". Montował ktoś z Was już taki odbiornik w Lanosie? Link Zgłoś
Gość: RafałGTV Re: radio w Lanosie IP: *.int.warszawa.sint.pl 04.09.03, 13:22 Na Wolumenie zakupisz cały zestaw montażowy kieszeni do dowolnego odbiornika przystosowany do Lanosa. Link Zgłoś
ka-8 Re: radio w Lanosie 04.09.03, 13:40 A możesz mniej więcej opisać na czym polega innowacyjność takiego zestawu? Chodzi o to że podobno nie ma jak zmieścić kieszeni (chodzi o starego, prostego ale maksymalnie funkcjonalnego Blaupunkta) stąd jedyne co podobno mi zostaje to radio z panelem. Kieszeń do radia mam, nie wiem czy nie zrozumiałeś mojego wcześniejszego posta. Że na Wolumenie dokupić radio do panela nie problem, owszem słyszałem. :) Chodzi mi tylko o to jak mojego starocia zamontować do Lanosa. Gość portalu: RafałGTV napisał(a): > Na Wolumenie zakupisz cały zestaw montażowy kieszeni do dowolnego odbiornika > przystosowany do Lanosa. Link Zgłoś
Gość: RafałGTV Kaseta do montażu kieszeniowego. IP: *.int.warszawa.sint.pl 05.09.03, 18:51 ka-8 napisał: > A możesz mniej więcej opisać na czym polega innowacyjność takiego zestawu? > Chodzi o to że podobno nie ma jak zmieścić kieszeni (chodzi o starego, prostego > > ale maksymalnie funkcjonalnego Blaupunkta) stąd jedyne co podobno mi zostaje to > > radio z panelem. > > Kieszeń do radia mam, nie wiem czy nie zrozumiałeś mojego wcześniejszego posta. > > Że na Wolumenie dokupić radio do panela nie problem, owszem słyszałem. :) > Chodzi mi tylko o to jak mojego starocia zamontować do Lanosa. > Zagadka polega na specyficznym rozmieszczeniu punktów montażowych kasety radia , umożliwiających zadokowanie do nietypowej wnęki w Lanosie. Poza tym kieszeń taka ma konektor antenowy umieszczony pod kątem i odpowiednie złącze , pasujące do niezgodnego z ISO złącza elektrycznego , stosowanego przez Daewoo. Blaupunkt jest jednym z wdzięczniejszych odbiorników do zabudowy w szufladzie . jako nieliczny nie gubi ustawień po odłączeniu od zasilania. Link Zgłoś
Gość: aligator Re: radio w Lanosie IP: *.bphpbk.pl 03.09.03, 21:26 Gość portalu: motyl napisał(a): > Czy ktoś wie, jak się wyjmuje radio w Lanosie? Instrukcja w tym zakresie jest > kompletnie niezrozumiała. Ja nie wiem,bo nie mam Lanosa.Nie dziwi mnie że instrukcja jest do d...,bo całe auto jest gówniane. Link Zgłoś
n0ras Re: radio w Lanosie 04.09.03, 12:48 Aleś pomógł. Nie ma co. Na pocieszenie Ci powiem, że bank w którym pracujesz też jest gówniany. Link Zgłoś
Gość: Tom Ok Re: radio w Lanosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:17 Z mocowaniem kieszeni może być kłopot - zakładając, że moja pamięć nie szwankuje, to ile pamiętam w miejscu fabrycznym nie ma zbyt wiele elementów, na których pewnie będzie trzymac się kieszeń. Trzeba zatem dorobić taką, by można było ją przykręcić tak jak fabryczną ramkę montażową. Potrzebne będą zatem charakterystyczne uszy z nawierconymi otworami. Uszy można spróbowąć przynitować do kieszeni antywłamaniowej. Pozdrawiam Tom Ok Link Zgłoś
Gość: aligator Aleś mi dociął! IP: *.bphpbk.pl 04.09.03, 15:02 n0ras napisał: > Aleś pomógł. Nie ma co. > Na pocieszenie Ci powiem, że bank w którym pracujesz też > jest gówniany. Stary,ale mi sprawiłeś przukrość tymi słowami! Ja jestem innego zdania,bo znam dobrze Firmę w której pracuję.Może napiszesz który bank jest lepszy!? Co do Lanosa,to szlag mnie trafia na samą myśl o tym aucie.Niestety muszę takim rupieciem czasem jeździć bo Firma ma takich kilkadziesiąt. Link Zgłoś
Gość: Seul Re: Aleś mi dociął! IP: 195.94.206.* 05.09.03, 18:16 > > > Aleś pomógł. Nie ma co. > > Na pocieszenie Ci powiem, że bank w którym pracujesz też > > jest gówniany. > Stary,ale mi sprawiłeś przukrość tymi słowami! > Ja jestem innego zdania,bo znam dobrze Firmę w której pracuję.Może napiszesz > który bank jest lepszy!? > Co do Lanosa,to szlag mnie trafia na samą myśl o tym aucie.Niestety muszę takim > > rupieciem czasem jeździć bo Firma ma takich kilkadziesiąt. wychodzi więc na to, że jednak firma jest gówniana, skoro jak twierdzisz kupuje rupiecie i każe nimi jeździć swoim pracownikom. mam nadzieję że jednak nikt nie zmusza cię do pracy w gównianej firmie i jeżeli nie bedziesz już mógł dłużej znieść takiego uwłaczeniawojej twojej godności (czyli służbowej jazdy lanosem), znajdziesz sobie pracę w innej firmie - mniej gównianej. pamiętaj, do niczego nie należy się zmuszać! Link Zgłoś
n0ras Re: Aleś mi dociął! 08.09.03, 11:57 Gość portalu: aligator napisał(a): > Stary,ale mi sprawiłeś przukrość tymi słowami! > Ja jestem innego zdania,bo znam dobrze Firmę w której pracuję.Może napiszesz > który bank jest lepszy!? Każdy (może z wyjątkiem PKO BP). Sztampa, zamiłowanie do papierków i bałagan to dzień powszedni w BPH-PBK. > Co do Lanosa,to szlag mnie trafia na samą myśl o tym aucie.Niestety muszę takim > > rupieciem czasem jeździć bo Firma ma takich kilkadziesiąt. Konkretnie dobrze ponad 100. A jak Ci nie pasuje to kup sobie prywatnie S-klasse, a Lanosa oddaj jakiemuś pracownikowi, który będzie zadowolony. Bo jesteś marudny - wozisz prywatne dupsko za cudze pieniądze i jeszcze narzekasz. Link Zgłoś
mareks11 Re: radio w Lanosie 08.09.03, 23:24 Gość portalu: aligator napisał(a): > Gość portalu: motyl napisał(a): > > > Czy ktoś wie, jak się wyjmuje radio w Lanosie? Instrukcja w tym zakresie j > est > > kompletnie niezrozumiała. > Ja nie wiem,bo nie mam Lanosa.Nie dziwi mnie że instrukcja jest do d...,bo całe > > auto jest gówniane. Założę się że pracujesz w ochronie (kilkadziesiąt Lanosów), piszesz poza tym o 21 z minutami....... Fakt, koszmarne auto, współczuję i życzę lepszego.... Link Zgłoś
Gość: robert Re: radio w Lanosie IP: *.acn.pl 05.09.03, 18:19 łatwiej żabie dłubac w nosie niz wyjać radio w Lanosie Link Zgłoś
Gość: Adek Re: radio w Lanosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 18:37 To fakt łatwiej żabie dłubać w nosie niż wyjąć radio w Lanosie. apropo czy tapicerka taka wspaniała jak w tym , w którym miałem okazje jechać:)) Link Zgłoś