Dodaj do ulubionych

Strony www producentów

21.03.01, 15:24
Co sadzicie o poziomie serwisów www polskich producentów/importerów
samochodów ?
Mnie śmieszą takie sytuacje gdy np. rusza jakaś promocja, idą reklamy w
gazetach (z adresem www), a na stronach info sprzed kilku tygodni czy nawet
miesięcy (ostatnio np. Renault); inni chronią dane o cenach jak tajemnicę
państwową (np. VW); są tacy dla których zapłacenie kilku zł za zrobienie strony
html jest bariera nie do przejścia i wrzucają zwykłego excela (specyfikacje u
Toyoty).
A przecież witryna www jest wizytówką firmy i powinna maksymalnie ułatwić
zdobycie informacji przed podjeciem decyzji o wyłożeniu kilkudziesuięciu tys
zł.
Obserwuj wątek
    • Gość: bary Re: Strony www producentów IP: 213.77.91.* 21.03.01, 16:05
      Całkowicie się z Tobą zgadzam. Dla mnie osobiście strona www powinna dawać
      maximum informacji o produktach - a na ogół są to tylko kiepskie ogólniki.
      • Gość: grogreg Re: Strony www producentów IP: *.miasto.szczecin.pl 22.03.01, 12:51
        Obejrzyjcie sobie www.suzuki.com.pl - ponizej wszelkiej krytyki. Szczegolnie
        razaca jest aktualnosc ofert cenowych.
        • Gość: Remo Re: Strony www producentów IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 31.07.01, 12:52
          A spróbujcie się za pośrednictwem maila zapytać o cokolwiek... Albo mail leci w
          kosmos, albo jeśli już odpowiedź nadejdzie to po paru tygodniach. Syrena 105 ze
          złotymi klamkami...
          • Gość: hocest Re: Strony www producentów IP: *.bbnplanet.com 31.07.01, 14:57
            nie polecam też strony Nissan Poland.

podobno jest bardzo Ok ale nigdy nie miałem tyle szczęścia żeby mi się
            otworzyła w całości. horror bo to co się otwiera to otwier się x czasu.

dlatego jeśli chodzi o Nissana to szukałem po "inszych" krajach i polecam
            stronę holenderską i francuską.
            • Gość: Remo Re: Strony www producentów IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 31.07.01, 15:14
              Dobry pomysl! Ty to masz łeba, kurde Walduś - wejdę sobie na stronę holenderska
              i zapytam ile będzie mnie kosztował ABS do Almery odbieranej w Sosnowcu ;))
              • Gość: hocest Re: Strony www producentów IP: *.bbnplanet.com 31.07.01, 15:44
                korzystałem z serwisów Nissana w Holandi i Francji gdy w kupowałem tam w
                kwietniu model którego w Polsce jeszcze nie było. szczegóły kontraktu miałem
                dosłane faxem natomiast gdy wysłałem maila ze strony holenderskiego Nissana z
                zapytaniem o koszty różnych takich tuningowych pierdułek to do tej pory nie
                doczekałem się odpowiedzi (od kwietnia). strona ichniejsza interesowała mnie i
                była bardzo dobra pod względem jakości zdjęć i opisu wyposażenia wraz z opisem
                z czym się co je i jak działa.

• Gość: Niknejm Polska strona Nissana IP: *.pg.com 31.07.01, 16:18
                  Akurat Polska strona Nissana jest nie najgorsza IMO.
                  Natomiast prawdą jest, że jej twórcy chyba założyli istnienie stałego łącza u
                  każdego, kto mógłby być Nissanem zainteresowany. Niezłym pomysłem byłoby
                  stworzenie tekstowej kopii takiej strony, w zwykłym HTML, z mniejszą ilością
                  grafiki. Ale to oczywiście wymaga dodatkowej pracy/pieniędzy.

Pozdrawiam,
                  Niknejm
                  • Gość: hocest Re: Polska strona Nissana IP: *.bbnplanet.com 31.07.01, 17:15
                    problem w tym, że próbowałem otworzyć ich tj. Nissana Poland witrynę
                    korzystając ze stałego łącza ot co !!!
                    • Gość: Niknejm Mnie na szczęście działa :-) IP: *.pg.com 31.07.01, 17:19
        • Gość: szymi Re: Strony www producentów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 15:21
          Gość portalu: grogreg napisał(a):

&#62 Obejrzyjcie sobie www.suzuki.com.pl - ponizej wszelkiej krytyki. Szczegolnie
          &#62 razaca jest aktualnosc ofert cenowych.

Oglądałem rok temu, do tej pory zmienili tylko tło, i doszedł txt - "perfekcja
          tkwi w szczegółach"... HA może za słabo sie przyglądam, może jak ktoś te
          szczegóły odnajdzie niech napisze
          • Gość: Igor Re: Strony www producentów IP: 194.181.188.* 31.07.01, 16:53
            Parę tygodni temu chciałem podjąć decyzję jakie auto kupić ,mając stały dostęp
            do internetu wiele czasu spędziłem na oglądaniu stron salonów producentów
            samochodów.Wniosek który nasunął się w trakcie przeglądania tych stron - wsiąść
            do samochodu i osobiście odwiedzić te salony /i to nie jeden jednej marki-
            dlaczego? ano dlatego że w jednym salonie mają gratis radio i dywaniki a w
            drugim salonie okazuje się że za dywaniki jak i za radio należy się "parę zł"/
            i zadawać te same pytania spotykając sie z różną reakcją sprzedawców /nawet
            czasami potrafili wpuszczać mnie w maliny -specem nie jestem ale czasami
            intuicyjnie wyczuwam jak sprzedawca wciska mi kit twierdząc różne ciekawe
            rzeczy. Generalnie mam zastrzeżenia do konkretnej informacji dotyczącej
            np.czasów rozpędzania sie na poszczególnych biegach , ogólnikowych podawaniach
            zużycia paliwa /zawsze strasznie optymistycznie jakby ten samochód jeżdził
            sam ,bez świateł ,bez klimy ,nawet paliwo miałby zdecydowanie lepsze/, wymiarów
            w kabinie dla człowieka siedząceg na poszczególnych siedziskach z przodu i z
            tyłu , przekroju bagaznika ile ma wzdłuż ile w poprzek ile do góry. Czasami
            suche liczby nic nie mówią spróbujcie wpakować coś do 350 litrowego bagaznika
            Jaguara - tam się mieści płaska /do chyba 30cm max./ walizka ale strasznie
            duża -pudełko z jednostką centralną to tylko na leżąco i z przygnieceniem klapy
            z siłą. Generalnie Internet zamiast umożliwiać obejrzenie samochodu /patrz
            bodajże Renault Clio ?/ w ineraktywnej akcji to ma się gnioty przytłaczające
            czasem ściągania ale nie prostoty pokazania zalet produkowanych samochodów .
            Przecież można pokazać samochody w różnych kolorach w różnych ujęciach ale nie
            po co?. Klijent MUSI przyść do salonu wystać się aż sprzedawca go zobaczy i
            zdawkowo będzie go mógł spławić - no chyba że zobaczy kasę -wtedy to będzie
            wciskał taki /NAJLEPSZY - z wszystkich/samochód jakich ma na stanie 4 kolor? to
            bzdura przecież ten jest też ładny a na taki jak pan chce to trzeba czekać
            nawet i miesiąc. To spece od socjotechniki. Ale nie od parametrów silnika -
            niech pan zobaczy w folderze. I tak się to kręci może trochę nie na temat ale
            trochę żółć mi puściła. Pozdrawiam Igor
            • Gość: Niknejm Re: Strony www producentów IP: *.pg.com 31.07.01, 17:18
              Hi hi... Ostatnio doprowadziłem do rozpaczy sprzedawców u Nissana, bo zacząłem
              ich mocno odpytywać na tematy techniczne. Ale zachowali się profesjonalnie,
              ściągnęli do rozmowy szefa serwisu. Facet nieźle się spocił pod wpływem moich
              pytań, a wymiękł przy porównaniu systemu zmiennych faz rozrządu Nissana (NVCS)
              z VTEC Hondy (bo chciałem się dowiedzieć, na czym to NVCS polega - nigdzie tego
              nie mogłem znaleźć). Okazało się, że NVCS to taki trochę klon rozwiązania Fiata
              (np. Punto HGT). Na koniec chłopina wybąkał, że mechanizmy zmiennych faz
              rozrządu i zmiennego stopnia otwarcia zaworów (VTEC Hondy to takie 2 w 1), to
              stosuje się chyba tylko w jakichś autach supersportowych. Zapytałem go, czy za
              auto supersportowe uważa Civica 1.5VTEC za około 55-60kPLN. :-)
              Wydaje mi się po prostu, że większość sprzedawców samochodów i serwisantów nie
              pasjonuje się swoją pracą i techniką w ogólności. Wystarczy im ich określone
              pole specjalizacji (np. Pan Gienio to specjalista od wymiany klocków
              hamulcowych i wymiany filtra oleju; Pan Henio z kolei wymienia paski rozrządu).
              Itd, itp. Oczywiście uogólniam, ale tak to chyba zazwyczaj jest. Pasjonatów
              motoryzacyjnych spotkałem wśród dealerów i serwisantów niewielu - ale tacy też
              istnieją.

Pozdrawiam,
              Niknejm
              • Gość: Igor Re: Strony www producentów IP: 194.181.188.* 02.08.01, 09:14
                Reasumując: ze stron www nie można dowiedzieć się żadnych szczegółów, b.często
                są ogólnikowe, a przedewszystkim traktowane po macoszemu. Nie wiem czy
                Oni /tzn.dealerzy/ nie mogą kosztów utworzenia DOBREJ strony www wpuscić w
                koszty.Bo przecież lepiej /chyba/ obejrzeć sobie tutaj to co nas interesuje a
                do salonu przyjść i sprawę załatwić organoleptycznie -bo przecież nie wszystko
                można pokazać. Jak i nie na wszystkie pytania i wątpliwości które się nasuwają
                podczas wizyty w salonie są odpowiednio satysfakcjonujące odpowiedzi.A nawet po
                kupieniu samochodu mając jakieś wątpliwości a mając suchą instrukcję /DTR-kę/
                obsługi mozna byłoby i jakiś list z pytaniem , coś dodatkowo zobaczyć ale
                nie,niektóre strony nawet cen poszczególnych modeli /o dodatkowym wyposażeniu
                nie wspomnę/ nie publikują a co dopiero osiągów na poszczególnych biegach czy
                ew.co to takiego ze szczegółami to VVTi czy jakoś tak? .A szkoda - kiedyś to
                nazywało się politechnizacją społeczeństwa. Pozdrawiam optymistycznie Igor
                • Gość: Sven Re: Strony www producentów IP: 212.191.129.* 03.08.01, 16:24
                  Jezeli chodzi o szczegolowosc to wydawaloby sie, ze niebotyczna ilosc informacji mozna znalezc na
                  strone www.motoryzacja.pl. Nic bardziej zludnego. To dopiero jest jazda. Zwracam uwage na maly bialy
                  tekscik na glownej stronie.
                  Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka