simr1979 17.04.08, 15:28 Tył przefajnowany (głebokie wcięcie V bez ładu i składu), z boku Primera ( a nie żadna Mazda 6), przód jako tako - w każdym razie o niebo lepiej od nowego mondeło z tym nieszczęsnym odwłokiem z tyłu.... Link Zgłoś Obserwuj wątek
terminatorbzdur glupoty piszecie, zreszta jak zwykle 17.04.08, 16:28 GW pisze glupoty, zreszta jak zwykle, ale teraz jakis moralny imperatyw sklania mnie do reakcji. GW pisze: "Dosłownie na kilka dni przed oficjalną prezentacją, do sieci przeciekły zdjęcia Opla Insigni, który ma być następcą Vectry." Bzdury totalne, tania sensacja na poziomie brukowcow. Otoz bylem dzisiaj w salonie Opla, co prawda w Luksemburgu, ale to nie ma zadnego znaczenia. I widzialem tam w gablocie kolekcjonerskie modele Opla, w tym Insygni. Co, producentowi tych gadzetow przysnilo sie jak ma Insygnia wygladac czy mial intuicje? Link Zgłoś
caysee Re: glupoty piszecie, zreszta jak zwykle 19.05.08, 21:26 Piszesz z takim oburzeniem jakbys spisek jakis odkryl conajmniej, a nie masz racji. Modele Insignii ktore widziales, to byly modele *konceptu samochodu*, ktory nazywal sie rowniez Insignia. Prototyp tego konceptu byl pokazany na targach IAA w 2003 roku, a na poczatku tego roku Opel zdecydowal, ze projekt 3700 (nastepca Vectry) bedzie sie rowniez nazywal Insignia. terminatorbzdur napisał: > GW pisze glupoty, zreszta jak zwykle, ale teraz jakis moralny > imperatyw sklania mnie do reakcji. > GW pisze: "Dosłownie na kilka dni przed oficjalną prezentacją, do > sieci przeciekły zdjęcia Opla Insigni, który ma być następcą Vectry." > Bzdury totalne, tania sensacja na poziomie brukowcow. Otoz bylem > dzisiaj w salonie Opla, co prawda w Luksemburgu, ale to nie ma > zadnego znaczenia. I widzialem tam w gablocie kolekcjonerskie modele > Opla, w tym Insygni. Co, producentowi tych gadzetow przysnilo sie > jak ma Insygnia wygladac czy mial intuicje? Link Zgłoś
piotrt3 Opel Insignia - następca Vectry 17.04.08, 18:11 no cóż - ja żadnych podobieństw do nowej mazdy "6" nie widzę.... niestety nowy opel jest stylistycznie bezpłciowy - po koncepcie można było oczekiwac więcej - niby nowy model ale bez żadnego wyrazu - jakieś obłości, nic charakterystycznego, mam nadzieję że na żywo będzie ładniejszy ; jedynie wnętrze jest całkiem całkiem - tu sie postarali - choc w aktualnym modelu design wnętrza też jest ok Link Zgłoś
kodem_pl nie widzialem potworniejszego wnetrza niz w vectrz 17.04.08, 18:27 Vectrze C. Tak przytlaczajace, ciezkie i paskudne, ze plakac sie chce... Stylizowane chyba na gotycka katedre... Link Zgłoś
cloclo80 Re: nie widzialem potworniejszego wnetrza niz w v 17.04.08, 22:33 Vectre C projektowali ludzie mądrzy, ale zmęczeni. I nie na komputerze, ale kalkulatorze... Link Zgłoś
soner3 Re: Opel Insignia - następca Vectry 17.04.08, 19:17 dziwnie mi sie kojarzy z mazda xedos i jak dla mnie zbyt azjatycka stylistyka . Link Zgłoś
wisiorny Re: Opel Insignia - następca Vectry 17.04.08, 19:39 taka bezplciowa wytloczka jak te chinskie wynalazki i we wnetrzu ta beznadzieja zostala powtorzona obecna Vectra to przy tym naprawde rasowa stylistyka Link Zgłoś
k2i Re: Opel Insignia - następca Vectry 17.04.08, 21:39 obecna vectra jest nudna jak przysłowiowe "flaki z olejem" Link Zgłoś
k2i Opel Insignia - następca Vectry 17.04.08, 21:35 stylistyka żywcem ściągnięta z nowej mazdy6 Link Zgłoś
karakalla Re: Opel Insignia - następca Vectry 17.04.08, 21:51 Wygląd wyglądem, mi się podoba, profilem przypomina mi Volvo S80. Niemniej zastosowaną techniką góruje zdecydowanie nad konkurencją, porównywać się może tylko Passat. Nawet jeżeli 2,8 turbo AWD to będzie margines sprzedaży (ale diesel 2,9 może schodzić nawet nieźle, jeżeli zostaną zachowane rozsądne proporcje cenowe i np. w cenie bazowego A4 3,0 TDI będzie 250-konna Insignia ze wszystkimi bajerami). Link Zgłoś
robert888 już sobie wyobrażam, jak ludziska biora ople 18.04.08, 11:38 po 200k he he. Tylez kosztuje baza A4 3.0TDI. Link Zgłoś
karakalla Re: już sobie wyobrażam, jak ludziska biora ople 18.04.08, 11:56 Tak zwanie oficjalnie, od dealera, u brokera masz przecież za ok. 145 tys. Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Opel Insignia - następca Vectry 18.04.08, 08:48 Siakiś-takiś......Mercedes czy cóś???? Brrrr..... Link Zgłoś
niedzwiedziowaty Kolejny oplowski dupowóz 18.04.08, 11:22 Toż to do niczego nie jest podobne, tu coś urwali, tam coś przyszyli a i tak wyszedł jakiś potworek. Nie rozumiem ludzi, którzy jeżdżą oplami, toż to wstyd jak diabli. Link Zgłoś
v-6 Re: Kolejny oplowski dupowóz 19.04.08, 00:09 niedzwiedziowaty napisał: > Toż to do niczego nie jest podobne, tu coś urwali, tam coś przyszyli a i tak > wyszedł jakiś potworek. Nie rozumiem ludzi, którzy jeżdżą oplami, toż to wstyd > jak diabli. No. Miałem kiedyś opla i tak się wstydziłem, że jeździłem w pokrowcu. Wprawdzie drastycznie pogorszyła się widoczność, ale przynajmniej nie słyszałem tego upiornego śmiechu przechodniów. v-6 Link Zgłoś
mieetek Okropny Koreańczyk. Jak i Antara. 18.04.08, 23:12 Herr Opel się obraca w grobie. Koreańskie Ople! Co za obciach. Niedługo pewnie będzie Daewoo Camarro. W końcu to ta sama grupa. Link Zgłoś
arme Opel Insignia - następca Vectry 20.04.08, 04:39 Wygląda jak jakiś...Holden z lat 90. :E Przekombinowana Pseudo-azjatycka stylistyka i jakieś dziwne ciężkie wnętrze Link Zgłoś
ignatz Re: Opel Insignia - następca Vectry 20.04.08, 22:26 Mogliby mu tyłek poprawić odrobinkę... Link Zgłoś
wowo5 Re: Opel Insignia - następca Vectry 21.04.08, 23:28 A mi sie on podoba. Z profilu troche przypomina nowa Camry ale teraz prawie wszystkie samochody sa do siebie podobne. Link Zgłoś
kaczkada Re: Opel Insignia - następca Vectry 20.05.08, 16:39 Calkiem fajnie wyglada jak dla mnie. Cikawe tylko ze zrezygnowali z diesli Fiata w tym nowym modelu i beda wstawiac silniki od Deawoo. pozdrawiam Link Zgłoś