whiteauto 24.05.08, 00:28 mam nowa skode oktawie, duzo jezdze a benzyna bardzo droga, zastanawiam sie nad przerobka na gaz koszt 3 tys zl, co myslicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jusuf Re: auto przerobione na gaz 24.05.08, 17:25 Po zakupie nowego auta montaż sekwencyjnej instalacji lpg będzie wyrażeniem logicznego myślenia. Dowiedz się jednak w serwisie na temat skutków montażu wobec postanowień Gwarancji. Link Zgłoś
speedone Re: auto przerobione na gaz 24.05.08, 19:30 jak masz nowa to dlaczego niezamowilesz wersji od razu LPG ? jak pamietam kosztowala 4tys zl i byla fabryczna :/ Link Zgłoś
programistajava Re: auto przerobione na gaz 24.05.08, 23:48 POczekaj 3 m-ce jak sie wyjasni sprawa podwyzki akcyzy na LPG cobys nie wpadl z deszczu pod rynne (max podwyzka to +28gr na litrze na stacji do zaplacenia). Jesli robisz rocznie >20 lub 30tys kmow to chyba warto zawalczyc. BTW najwazniejszy jest montaz, ja NIGDY bym nie dal ASO montowac instalki oni sie na tym kompletnie NIE ZNAJA. I tu sie pojawi problem z gwarancja, jak zamonntujesz poza ASO. Musisz przemyslec sprawe, twoja kasa twoja decyzja. Link Zgłoś
programistajava Re: auto przerobione na gaz 24.05.08, 23:49 A co do sekwencji to ostatnio modna i polecana jest na STAG 300 + reduktor Zavoli+ wtryski inne niz Valtek. Link Zgłoś
kadtz Re: auto przerobione na gaz 25.05.08, 11:47 Ty najpierw powiedz, jaki tam masz silnik. Jeśli FSI to zapomnij o gazie. Link Zgłoś
josner Re: auto przerobione na gaz 25.05.08, 23:55 Ja ponad dwa lata temu płaciłem 3600 do fiatolota poza serwisem. W serwisie chcieli coś koło 5500, pięć lat temu. Kiedy zapisywałem się do montażu LPG w jednej firmie to miałem płacić 3800, po dwóch tygodniach zadzwonił gość z firmy z zaproszeniem do montażu LPG za drobne 4000. Powiedziałem: nie dziękuję. Powinienem powiedzieć: pier dolcie się. Znalazłem inną firmę montującą instalacje tej samej firmy za 3600. Zbiornik LPG mam w kole. Koło zapasowe w piwnicy. I tak wóz jeździ tylko po mieście, a żonka sama koła nie wymieni jakby co sie stało. Link Zgłoś
loyezoo Re: auto przerobione na gaz 26.05.08, 17:28 Nawet jak akcyze podniosą to co to wnosi skoro paliwo do końca czerwca będzie 5zł a do końca roku zapowiadają ok 6zł :( Link Zgłoś