Dodaj do ulubionych

CB Intek M-110 PLUS

28.05.08, 21:05
Od 09.06. będzie w promocji to cb w biedronce. W zestawie jest z
anteną 3 dB, 50 Ohm, 30 W. Cena 199,00zł.
Czy jest warte tej ceny?? A moze jest inne lepsze - tańsze albo
troszkę droższe. Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • twins_interactive Re: CB Intek M-110 PLUS 29.05.08, 12:03
      Witam
      Radyjko jest ok, ale zapomnij że będzie działać z tą anteną. Nastaw się na
      dodatkowy koszt związany z dobrą anteną, np. Prezydenta Florida, mała zgrabna i
      konkretna, cena około 150 zł. W sumie radyjko fajne ale brakuje mu opcji RF
      Gain, ale za tę cenę wydaje się być ok. Pozdrawiam.
      • rybska Re: CB Intek M-110 PLUS 29.05.08, 12:59
        a co to jest ta opcja RF Gain
        • twins_interactive Re: CB Intek M-110 PLUS 29.05.08, 13:03
          RF gain=Regulacja czułości radia. W inteku jest tylko pokrętło regulacji szumów
          i głośności.
      • luke2317 Re: CB Intek M-110 PLUS 17.09.08, 11:34
        witam
        Mam takie radyjko i mam mały problem.
        Odbiór jest taki sobie a nadawania totalny brak.
        Antena jest zestrojona poprawnie
        Może ktoś mi powiedzieć w czym tkwi proble.
        Pozdrawiam
    • rafallski83 Re: CB Intek M-110 PLUS 29.05.08, 16:33
      Ten Intek nie jest najgorszy, ale osobiści zastanawiałbym się nad zakupem TTI 770.
      O możliwościach tego radia pisałem tutaj ->
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=80037268&a=80135284
      Ma już sporo więcej funkcji, bawiłem się kiedyś tym radyjkiem i za tą cenę moim skromnym zdaniem jest to najlepsze radio na rynku. Cena na aukjach - 219zł, do tego antenka za ok 100zł - 319.
      Drożej niż Intek w Biedronce, ale tak jak Kolega słusznie zauważył z tą antenką wiele nie zdziałasz. Poza tym KAŻDĄ antenę należy zestroić do konkretnego samochodu. Nie wykonanie tej czynności spowoduje że nie będziesz słyszała innych, ani oni Ciebie. W najgorszym przypadku możesz uszkodzić radio, tego gwarancja nie obejmuje. Strojenie wiąże z dodatkowym kosztem , nie wiem jakie teraz są ceny, ostatnio chyba w okolicach 20zł.
      Tych "uniewrsalnych" i tanich anten, które pojawiają się na rynku ze względu na boom na CB często nie sposób zestroić, więc staje się bezużyteczna.
      Proponowałbym kupić antenę w sklepie/serwisie zajmującym się tylko radiotelekomunikacją - tam Ci doradzą i zestroją sprzęt w cenie zakupu anteny.
      Pozdrawiam i życzę udanego zakupu
      rafallski
      • twins_interactive Re: CB Intek M-110 PLUS 29.05.08, 17:00
        Dokładne tak jak kolega zauważył, zapomniałem o strojeniu anteny czyli dodatkowy
        koszt 20-30 zł zależy od majstra. A przy CB radiach zasada jest taka, może być
        gorsze radio ale antena musi być najlepsza, nawet najdroższe radio przy
        kiepskiej antenie do niczego się nie nada, a i można spalić końcówkę mocy w
        radiu przy złym jej zestrojeniu. co do TTI są różne opinie, dobre i złe, w sumie
        każdy swoje chwali, moim zdaniem TTI jest dobre i przy okazji ładnie wygląda :)
        Ja kiedyś popełniłem ten błąd że kupiłem radio z anteną "no name" w komplecie.
        Nie dało się tego dziadostwa zestroić, dopiero przy zakupie "Prezydenta" radyjko
        się odezwało i śmiga aż miło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka