rybska 28.05.08, 21:05 Od 09.06. będzie w promocji to cb w biedronce. W zestawie jest z anteną 3 dB, 50 Ohm, 30 W. Cena 199,00zł. Czy jest warte tej ceny?? A moze jest inne lepsze - tańsze albo troszkę droższe. Proszę o opinie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
twins_interactive Re: CB Intek M-110 PLUS 29.05.08, 12:03 Witam Radyjko jest ok, ale zapomnij że będzie działać z tą anteną. Nastaw się na dodatkowy koszt związany z dobrą anteną, np. Prezydenta Florida, mała zgrabna i konkretna, cena około 150 zł. W sumie radyjko fajne ale brakuje mu opcji RF Gain, ale za tę cenę wydaje się być ok. Pozdrawiam. Link Zgłoś
twins_interactive Re: CB Intek M-110 PLUS 29.05.08, 13:03 RF gain=Regulacja czułości radia. W inteku jest tylko pokrętło regulacji szumów i głośności. Link Zgłoś
luke2317 Re: CB Intek M-110 PLUS 17.09.08, 11:34 witam Mam takie radyjko i mam mały problem. Odbiór jest taki sobie a nadawania totalny brak. Antena jest zestrojona poprawnie Może ktoś mi powiedzieć w czym tkwi proble. Pozdrawiam Link Zgłoś
rafallski83 Re: CB Intek M-110 PLUS 29.05.08, 16:33 Ten Intek nie jest najgorszy, ale osobiści zastanawiałbym się nad zakupem TTI 770. O możliwościach tego radia pisałem tutaj -> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=80037268&a=80135284 Ma już sporo więcej funkcji, bawiłem się kiedyś tym radyjkiem i za tą cenę moim skromnym zdaniem jest to najlepsze radio na rynku. Cena na aukjach - 219zł, do tego antenka za ok 100zł - 319. Drożej niż Intek w Biedronce, ale tak jak Kolega słusznie zauważył z tą antenką wiele nie zdziałasz. Poza tym KAŻDĄ antenę należy zestroić do konkretnego samochodu. Nie wykonanie tej czynności spowoduje że nie będziesz słyszała innych, ani oni Ciebie. W najgorszym przypadku możesz uszkodzić radio, tego gwarancja nie obejmuje. Strojenie wiąże z dodatkowym kosztem , nie wiem jakie teraz są ceny, ostatnio chyba w okolicach 20zł. Tych "uniewrsalnych" i tanich anten, które pojawiają się na rynku ze względu na boom na CB często nie sposób zestroić, więc staje się bezużyteczna. Proponowałbym kupić antenę w sklepie/serwisie zajmującym się tylko radiotelekomunikacją - tam Ci doradzą i zestroją sprzęt w cenie zakupu anteny. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu rafallski Link Zgłoś
twins_interactive Re: CB Intek M-110 PLUS 29.05.08, 17:00 Dokładne tak jak kolega zauważył, zapomniałem o strojeniu anteny czyli dodatkowy koszt 20-30 zł zależy od majstra. A przy CB radiach zasada jest taka, może być gorsze radio ale antena musi być najlepsza, nawet najdroższe radio przy kiepskiej antenie do niczego się nie nada, a i można spalić końcówkę mocy w radiu przy złym jej zestrojeniu. co do TTI są różne opinie, dobre i złe, w sumie każdy swoje chwali, moim zdaniem TTI jest dobre i przy okazji ładnie wygląda :) Ja kiedyś popełniłem ten błąd że kupiłem radio z anteną "no name" w komplecie. Nie dało się tego dziadostwa zestroić, dopiero przy zakupie "Prezydenta" radyjko się odezwało i śmiga aż miło. Link Zgłoś