Dodaj do ulubionych

corolla 1.6

IP: 195.85.227.* 30.09.03, 09:11
Niedługo zamierzam kupić nową corollę 1,6 wersję "sol". Jest dość droga.
Przydałyby się jakieś rady odnośnie dealerów w Warszawie. Pierwszy raz będę
kupować samochód. Jestem w tym zielona... i nie umiem się targować. Jak z
nimi rozmawiać i jaki mają servis?
Acha, jeśli ktoś ma taki samochód to proszę o opinie...

Dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga corolla 1.6... i jeszcze jedno IP: 195.85.227.* 30.09.03, 09:14
      Myslicie że one stanieją czy podrożeją, i kiedy... ? :)

dzięki
      • Gość: m4b Re: corolla 1.6... i jeszcze jedno IP: 217.8.168.* 30.09.03, 09:18
        myśle niestety że podrożeją ... Zobacz co sie dzieje z Euro, a przecioeż to
        podtsawowa wluta w rozliczeniach pomiędzy Toyota Motor Poland a resztą świata -
        zarówno dealerami jak i dostawcami.
        • Gość: Nemo Re: corolla 1.6... i jeszcze jedno IP: *.bakoma.pl / 212.160.148.* 30.09.03, 13:19
          Polecam Toyota Włochy, ul. Stawy 16 Warszawa.
          Chyba najsolidniejsze dealer i serwis Toyoty.
          Pozdrawiam,
          Nemo
      • Gość: marcinc3 Re: corolla 1.6... i jeszcze jedno IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.09.03, 09:18
        w 2004 te z 2003 napewno bo bedzie roczna a tak serio to od 5-8% urwiesz ale
        raczej w doposazeniu alarm felgi itp felgi alu sol ma chyba
    • Gość: M4b Re: corolla 1.6 IP: 217.8.168.* 30.09.03, 09:16
      Witaj .
      mojej żonie zafundowałem Corollkę. Co prawda w wersji Terra, i 1,4 ale jest z
      niej super zadowolona.
      Co do dealerów - kupowałem u Chodzenia, znajpmym też poleciłem, kupili i są
      zadowoleni. Trudno nie być zadowolonym z samochodzu ale ja bardziej o salonie.
      "Wyczaiłem" tam świetnego handlowca - można z nim wszystko obgadać, ma zawsze
      dla klienta czas, nei pogania, nie zbywa ogólnikami. My weszliśmy do salonu
      obejrzeć samochód a ten natychmiast kurteczke na grzbiet, i pyta moją ślubna o
      prawo jazdy. Zaskoczona mu je dała i zanim się obejrzeliśmy już mknęła Corollką
      na jazdę próbną. Gość jest SUPER. Przy odbiorze super dokładny, cierpliwy, z
      uśmiechem, na wesoło tłumaczy i demonstruje nawet najbardziej oczywiste
      kwestie. Jak jestes zainteresowana podam Ci jego dane na pryw. maila.
    • Gość: aga Re: corolla 1.6 IP: 195.85.227.* 30.09.03, 09:31
      Rozumiem, że dealerzy Toyoty raczej nie są sklonni dawać upust na cenie
      samochodu. Zastanawiam się jakie dodatki można od nich "wysępić" :) ?
      Oczywiście oprócz tego co już będę maiła w wersji 'sol'.

Dzięki
      • Gość: M4b Re: corolla 1.6 IP: 217.8.168.* 30.09.03, 09:38
        Widzisz, upustu "w żywej gotówce" to raczej nie wydębisz ...
        Z dodatkami prościej ... tyle że w SOLu jest już chyba praktycznie wszystko co
        do szczęścia potrzebne. Ale np możesz "podzielić" sie kosztami alarmu - np. za
        alarm płacę, instalacja free itp. Niby żadna łaska, ale instalacja alarmu to ok
        700 zł. I tak np. alarm zamiast 1500 -1700 kosztuje ok 800 zł. Zawsze coś ...
        • bisnesmen Re: corolla 1.6 30.09.03, 10:02
          A zamiast alarmu, zamontuj samą migającą diodę i jakąś naklejkę. Za tę samą
          skuteczność ochrony zapłacisz jakieś 1'990 zł mniej.
          • Gość: m4b Re: corolla 1.6 IP: 217.8.168.* 30.09.03, 10:15
            Jako nie biznesmen, poza Corolką podróżujący VW Sharan V6, wole "wyrzucić w
            błoto " dodatkowych parę złociszy i zamias durnej diodki założyć jednak alarm.
            Ale dobry alarm z odcięciam paliwa, antynapadem i innymi utrudnieniami dla
            początkującego złodziejaszka. Na fachowca i tak nie ma siły.Ale leszczy
            powstrzyma.
    • greenblack Re: corolla 1.6 30.09.03, 09:53
      W Toyocie nie znają słowa "upust". Dostaniesz co najwyżej dywaniki za 50 zł i
      kilkuprocentową zniżkę na alarm, który według nich kosztuje prawie 2 tys.

Pozdrawiam
    • Gość: Michal1 Re: corolla 1.6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 10:11
      Wlasnie w sobote odebrałem moją 1.6 Terra po 4 miesiącach czekania. Nie
      zdecydowałem sie na SOL, bo była droższa o 11 100 złotych. A różnica w
      wyposażeniu to klima elektroniczna (u mnie ręczna - Polaris), podgrzewane
      lusterka, dodatkowe 2 głośniki i 2 boczne poduszki. Uważałem i uważam 11 100
      zł więcej za trochę za dużo jak na opisane powyżej dodatki.

Co do cen, to we wrześniu TMP podniosło ceny i jak na razie tak powinno
      pozostać. (mnie już w czerwcu przy zamówieniu kazali płacić wyższą cenę
      wrześniową).

Silnik 1.6 chodzi nieźle, aczkolwiek nie jest to rakieta (10, 2s do 100km/h)
      przy czym jeszcze w pełni go nie sprawdziłem bo do 2000km na liczniku zaleca
      sie nie krecic powyżej 4000 obrotów.

Jeździłem wcześniej i 1.4 i 1.6 i naprawde wole dopłacić tylko 4 000 zł do 1.6.

pozdrawiam

Ale wykonanie i montaż samochodu miodzio. nic nie skrzypi, nie stuka. Super.
    • Gość: aga Re: corolla 1.6 IP: 195.85.227.* 30.09.03, 13:12
      może jeszcze ktoś ma jakieś wskazówki... :(
      • Gość: niki Re: corolla 1.6 IP: *.stacje.agora.pl 30.09.03, 13:16
        Wlasnie warszawscy dealerzy toyoty w duzej czesci spowodowali, ze nie kupilem C.1,6 Sol.
        Nie wiem, czy to ze wzgledu na wiek (wygladam raczej mlodo, ot, tak na 21 lat - choc mam wiecej ;) ), ale bylem traktowany w Chodzeniu i w Carolina Car Comp.
        bardzo zle... Nigdy nie mieli dla mnie czasu, trzy razy musialem sie umawiac na jazde probna (przychodzilem do salono a oni na to: ooops, zapomnielismy o
        samochodzie dla Pana...).
        Co wiecej: nic nie chcieli slyszec o upustach (a bylym dla nich perfekcyjnym klienetem, bo 80 proc. ceny wykladalem na stol, a na reszte chcialem wziac kredyt.
        Efekt: nie kupielem Corolii, choc to (chyba) bardzo dobry samochod. Wybralem konkurencję, z ktorej tez jestem maks. zadowolony - ale to juz temat na inny post.
        • Gość: Nemo Re: corolla 1.6 tylko Toyota Włochy IP: *.bakoma.pl / 212.160.148.* 30.09.03, 13:29
          Trzeba było pójść do Toyota Włochy.... wszystkim gorąco polecam.....
          Pozdrawiam,
          Nemo
      • Gość: wacek Re: corolla 1.6 IP: 195.85.227.* 30.09.03, 13:17
        Pukniesz, stukniesz, zarysujesz, kup jakiegoś Matiza, na zakupy starczy. Baba i
        taka fura...Jezu !
        • Gość: aga nietypowy na na te czasy "facio" IP: 195.85.227.* 30.09.03, 13:51
          Dzięki wielkie wacek!!
          Może ty potrzebujesz samochodu tylko na zkupki. Oprócz tego że samochód
          przydaje się na zakupy to są też inne zastosowania np. praca i wakacje.
          Jeżdziłam do tej pory samaochodami służbowymi (toyotą również). Poza tym twoje
          szowinistyczne podejście mnie załamuje. Według ciebie "baba" to tyklo na zakupy
          i do sprzątania, i do wyrka jak cie się zachce. Czasy i kultura się zmieniła,
          jakbyś szerzej otworzył oczy, poza swoje szowinistyczne ego to byś zauważył...
          • Gość: M4b Re: nietypowy na na te czasy "facio" IP: 217.8.168.* 30.09.03, 14:30
            Brawo, nie daj się Aga :)
            A po toyotkę zasuwaj do Chodzenia :)
            • Gość: Niknejm Re: nietypowy na na te czasy "facio" IP: 5.3.1R* / *.pg.com 30.09.03, 14:37
              Gość portalu: M4b napisał(a):

> Brawo, nie daj się Aga :)
              > A po toyotkę zasuwaj do Chodzenia :)

Chodzeń ma też dilernię/serwis Hondy. Przez lata zapracował na bardzo kiepską
              opinię (szczegóły na www.hondapl.org).
              Choć podobno ostatnio zaczęli się poprawiać - widocznie fama szerząca sie wśród
              Hondziarzy zaczęła wpływać na obroty serwisu :-)

Pzdr
              Niknejm
              • Gość: m4b Re: nietypowy na na te czasy "facio" IP: 217.8.168.* 30.09.03, 14:41
                Ma, a i owszem . Na temat hondziarni nie wiem nic, ja i moi znajomi kupowaliśmy
                Toyotki. I naprawdę zarówno z obsługi przed złożeniem zamówienia, terminowości
                (dziwne ale wydali nam autka PRZED terminem), jak i samego wydania (prezentacja
                co gdzie, przygotowanie) bylismy bardzo zadowoleni. Polecam wszystkim -
                szczególnie handlowiec z którym ja i moi znajomi mieliśmy prawdziwą przyjemność
                załatwiać swoje sprawy.
      • Gość: dzi Re: corolla 1.6 IP: *.europolgaz.com.pl 30.09.03, 13:19
        W TOYOTA marki dostałem dodatkowo w cenie samochodu do wersji TERRA j.w
        dywaniki i alarm . O upustach nie ma co mówić bo ich nie dostaniesz. Można
        pożąglować dodatkami w granicach 2000 PLN. Jednak wersja SOL jest za droga w
        stosunku do TERRA Polaris. Decyzja należy jednak do Ciebie.
    • Gość: kierowca Re: corolla 1.6 IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 20:11
      Witam i gratuluje wyboru
      Ostatnio bylem swiadkiem zakupu Toyoty przez mojego ojca , i moge ci doradzic
      ze diler moze ci dorzucic pewne dodatki ale nie wiecej niz 2 % wartosci autka
      tak ze zapytaj o alarm , opony zimowe jakas karte rabatowa na przeglady itp...
      I nie wierz ze dilerzy Toyoty nic nie dodaja tylko trzeba umiec
      porozmawiac ....
      • Gość: M24 Re: corolla 1.6 IP: *.chello.pl 30.09.03, 21:13
        A ja kupowałem Corolkę TS w Carolina Car Company i dostałem rabat 4,5 %
        (4000PLN), alarm za połowę ceny oraz prowizję od kredytu obniżoną z 3,5 do 2,5
        %. Fakt, że w sumie kupowałem tam już 2 samochód (rok wcześniej brat odbierał
        corolkę), a upust dostałem z racji tego, że firma w której pracuję kupuje
        Toyoty jako samochody służbowe i mają 9% upustu. Natomiast pracownicy takiej
        firmy (współpracującej z Toyotą), mają połowę upustu, który ma ich firma.
        :-)

Pozdrawiam
        • Gość: aga Re: corolla 1.6 IP: *.crowley.pl / *.waw.cdp.pl 30.09.03, 23:35
          powiedziałeś mi to po co? żebym ci zazdrościła? nierozumiem... :(
      • Gość: aga Re: corolla 1.6 IP: 195.85.227.* 01.10.03, 07:54
        hmm... i co konkretnie udało się wytargować ojcu przy zakupie? I gdzie ten
        dealer? w Wawie?
        Pozdr
    • Gość: ok! Re: corolla 1.6 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 11:06
      Zgadzam sie z przedmowcami, ze niewarto doplacac za wersje Sol, ja bym polecil
      Terra Polaris, ale......niektorzy wola kupic drozsze skarpetki niz buty...De
      gustibus non disputantum est")))
    • Gość: aga Re: corolla 1.6 IP: 195.85.227.* 01.10.03, 13:31
      :) może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia w tym temacie....

Dzięki z góry
    • Gość: aga Re: corolla 1.6 IP: 195.85.227.* 03.10.03, 09:14
      :) może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia w tym temacie....

Dzięki z góry
      • Gość: XP Re: corolla 1.6 IP: 213.77.31.* 03.10.03, 09:18
        Nie chcę Cie zniechęcać i nie jest to moja złośliwość ale zobacz co pisza
        użytkownicy toyot
        www.forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=28408
        • Gość: csi Re: corolla 1.6 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 10:18
          > Nie chcę Cie zniechęcać i nie jest to moja złośliwość ale zobacz co pisza
          > użytkownicy toyot
          > www.forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=28408

Najlepsze jest to że chłopaki z ASO nie piszą w książkach gwarancyjnych że
          cokolwiek robią przy aucie, wiedziałem że np w Seacie też tak robią ale
          Toyota ??? - może stąd ta mityczna bezawaryjność he, he. W pracy jeżdzę
          Lanosem, prawie nic się nie psuje, ale każdą czynność/naprawę na gwarancji mam
          w książce..

pzd.
    • Gość: Fajlo Re: corolla 1.6 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 11:23
      Hellou Aga.
      Od sierpnia jeżdżę Corollą 1,6 sedan. Auto super. Kupiłem ją w TOYOTA
      BIELANY. Polecam ten salon. Nie ma problemu z jazdą testową. Już przy
      pierwszej wizycie człowiek, który się mną zajął ją zaproponował. Najpierw
      samochodem z silnikiem 1,4, później 1,6. Jeździliśmy zarówno po osiedlowych
      uliczkach jak i po trasie w stronę Gdańska. W sumie chyba z 5 km. każdym
      modelem.
      Co do upustów to śliski temat. Kazdy z dealerów mówi to samo - mogą dać rabat
      dopiero przy zakupie min. 2 samochodów - 2%. Pytałem w Wawie, Radomiu i
      Siedlcach. Podobno taka polityka TMP. Natomiast bez problemu dostaniesz coś z
      wyposażenia dodatkowego (alarm, opony, dywaniki itp). Wartość tych dodatków
      może stanowić do 2% wartości samochodu. W przypadku wersji SOL masz ok. 1300
      zł. Ale może uda Ci się dostać coś więcej.
      Pozdrawiam serdecznie.
      Fajlo
      • Gość: aga Re: corolla 1.6 IP: 195.85.227.* 15.10.03, 07:52
        Dzięki za odpowiedzi.. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka