Gość: Lemski IP: *.stacje.agora.pl 01.10.03, 17:49 He, he, napisali o mnie. Pozdrawiam L. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: severyn Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: 213.134.152.* 02.10.03, 12:47 he he, a kim Ty w ogole jestes???? Link Zgłoś
Gość: ~Julek Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: proxy / 172.16.9.* 02.10.03, 15:54 Ciekawe czemu na zdjęciu w GW kolo dostaje kluczyk od Menia? : )) Link Zgłoś
przemo_c Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA 02.10.03, 16:25 Może i mam coś z głową, ale według mnie, nie ma się czym zachwycać... Nic rewelacyjnego, ani stylistyka, ani silnik i osiągio... Ale to moje prywatne zdanie... Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 00:03 przemo_c napisał: > Może i mam coś z głową, ale według mnie, nie ma się czym zachwycać... Nic > rewelacyjnego, ani stylistyka, ani silnik i osiągio... Ale to moje prywatne > zdanie... Z Twoja glowa wszystko jest OK. Chcialbym zwrocic uwage na fakt, ze same osiagi tego wozu nie zapewnia mu zbytu nawet w opinii jego tworcow i stad OBRZYDLIWIE NISKIE sieganie do seksualnych skojarzen. ZENADA. Czekam az jakis debilny CopyWriter przekona klientow, by "gola dupa" reklamowac ... Tu ,niestety, nie udalo mi sie przypomniec sobie zadnego produktu, ktory nie bylby jeszcze inkryminowana "gola dupa" reklamowany. Mam! Jeszcze nikt w ten sposob nie reklamowal czopkow na przeczyszczenie. Nie moge sie po prostu doczekac tej reklamowki. Jak myslicie, czy wybiora "chlodna Szwedke" "przeczyszczajaca bez budzenia", czy jednak bardziej poludniowy typ "nie pozwalajacy usiedziec na miejscu"? Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: 209.194.207.* 02.10.03, 17:38 Dziwicie się Crisowi? Niesłusznie. W tym samochodzie najbardziej racjonalny człowiek zachowuje się jak dziecko. A co dopiero Lemski. Aż wstyd przyznać, co wyrabiał nim na drodze. Już podczas pierwszej przejażdżki wdał się w pojedynek z motocyklistą. I nie uwierzycie, ale... wygrał! Mimo że facet grzał nakedem 600. - Chryste, co za odejście! I ten dźwięk... - wzdychał, gdy dotarliśmy do redakcji. I wtedy sie obudziles... Link Zgłoś
greenblack W większości bełkot 02.10.03, 20:34 Większą część tego artykułu wypełnia tjuninkowy bełkot. Jakbym czytał jakieś forum tuningowe. "Bardzo proszę! Dodaję gazu i po 15 sekundach ledwie widzę ich w lusterku. That's it! Yeeaaahh!!!". Po 15 sekundach ten samochód ma na liczniku 150 km/h, a z takimi prędkościami w mieście jeździ się tylko w Polsce, więc nie zmyślaj, Brytolu. Ich pomiary: 0-130-0: 13,6 s ++ Nauczcie się zmieniać biegi. W innych testach do 130 przyspiesza poniżej 10 s. 100-0: 40,3/39,6 m (hamulce zimne/rozgrzane) Widać, że zajeżdżony egzemplarz. Gdzie indziej około 37 m. Czas zmienić opony i klocki. " Na hamowni podwoziowej Vtech Tuning w Warszawie (www.tdi-tuning.pl) dokonaliśmy zaskakującego odkrycia: zamiast obiecanych 250, doliczyliśmy się ledwie 207 KM. "Brakujące 43 konie tłumaczą nieco słabsze od fabrycznych osiągi Alfy (Co ten Lemski jej zrobił?). Ucierpiała też trochę elastyczność: z 300 niutonometrów zostało tylko 244 Nm. Deficyt mocy i elastyczności najsilniej dawał się odczuć w górnym zakresie obrotów." Gdyby Niknejm i Franek-B nie podważali wiarygodności takich testów, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=7216291&a=7216291 to mielibyśmy dyskusję;P Przypuszczam, że silnik jest zarżnięty, bo wszystkie redaktorzyny w Polsce dostają ten sam egzemplarz. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Darek Re: W większości bełkot IP: *.ostropa.net / *.gl.digi.pl 02.10.03, 22:16 Kiedyś czytałem artykuł o teście Citroena ZX volkano,który miał w 10sek 100 "gdy wcisnął pedał przyspiesznika jakby świat się zatrzymał" do tej pory pamiętam te bzdury redaktorka.To coś do tego artykułu po prostu nie ma zbytu Alfa i żadne dźwięki silnika nie pomogą po prostu szajs na kółkach. Link Zgłoś
Gość: M Re: W większości bełkot IP: *.icpnet.pl 02.10.03, 23:19 greenblack napisał: > " Na hamowni podwoziowej Vtech Tuning w Warszawie (www.tdi- tuning.pl) > dokonaliśmy zaskakującego odkrycia: zamiast obiecanych 250, doliczyliśmy się > ledwie 207 KM. > > "Brakujące 43 konie tłumaczą nieco słabsze od fabrycznych osiągi Alfy (Co ten > Lemski jej zrobił?). Ucierpiała też trochę elastyczność: z 300 niutonometrów > zostało tylko 244 Nm. Deficyt mocy i elastyczności najsilniej dawał się odczuć > w górnym zakresie obrotów." > > Wszystkie nowe Alfy na "hamowniach" przynajmniej w Polsce mają o wiele mniej koni niż fabryka podaje. Nawet nowe egzemplaże. Najprawdopodobniej związane jest to z elektronicznym pedałem gazu. A co do artykułu. Jest naprawdę świetny. Napisali po prostu prawdę. Alfa GTA jest niesamowitą zabawką działającą głównie na zmysły, zbliżoną bardziej do Ferrari niż Golfa czy BMW. Pozdrawiam Link Zgłoś
przemo_c Re: W większości bełkot 02.10.03, 23:31 Alfa i BMW?? Nie... Teraz jako posiadacz takowego poczułem się urażony... Stanowczo satysfakcji żądam... Ta Alfa niestety, zostałaby daleko w tyle i nie wiedziałaby co robić z moim malweństwem i tylko tyle, jeśli chodzi o porównania BMW contra Alfa... Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: W większości bełkot IP: *.acn.pl / *.acn.pl 03.10.03, 18:08 Lecz się kolego czym prędzej Link Zgłoś
przemo_c Re: W większości bełkot 06.10.03, 18:17 Leczyć się?? A z czego?? Najprawdziwsza prawda... Tak jak Alfa wypuszcza swoje modele GTA, tak BMW wypuszcza swoje modele M... Jak na razie porównanie stanowczo lepiej na rzecz M wypada i tyle, jesli o leczenie chodzi... Link Zgłoś
Gość: StanleyGTA GTA vs M3 IP: *.k.mcnet.pl 06.10.03, 18:35 Czołem. Mam GTA156 i rzeczywiście ma wady bo na 5 produkowanych wersji M3, pierwsza 230KM, druga 286KM, trzecia 321KM i ostatnia 344KM - dokłada pierszym czterem. Sprawdziłem. Jeżeli masz 344 konie pod butem zwracam honor, ale jeżeli starą emkę, poległeś. Przykro mi. Link Zgłoś
przemo_c Re: GTA vs M3 06.10.03, 18:50 Mam... I sprawdzałem też z GTA... I niestety, nie wychodziły tak dobrze... Tak, mam tą ostatnią... I dlatego o tym piszę... Ale zauważ, że pisze o najnowszej GTA, dlatego nie wiem, skąd te porównania do starszych modeli M... Ale szacunek dla takich koni pod maską... Link Zgłoś
Gość: Stanley Re: GTA vs M3 IP: *.k.mcnet.pl 06.10.03, 19:17 Napisałem o poprzednich emkach, bo nie wiedziałem, którą jeździsz. Skoro nową to masz po prostu lepszy samochód. Wg mnie alernatywą dla nowego M3 jest tylko C32AMG, bo zarówno S4 (nowe), Evo VIII i STi są wyraźnie słabsze - myśle o osiągach fabrycznych. Co do GTA lepsze jest wrogiem dobrego także pewnie się jej niedługo pozbędę, bo dość mam kolein i ciągłych wizyt w warsztacie. Ciekawe jak radzi sobie na polskich drogach M3? Link Zgłoś
przemo_c Re: GTA vs M3 06.10.03, 19:33 Tragicznie... czyli przejazdy kolejowe i inne takie to dla mnie koszmar... Jak tylko moge, omijam... Nie mowic o koleinach... A na śpiącym policjancioe na Okęciu prawie udało mi się zgubić cały spód samochodu... Polecam skakanie przez progi, czyli hamulec, a potem gaz, pomaga... :D Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: W większości bełkot IP: *.acn.pl / *.acn.pl 07.10.03, 21:20 Ależ GTA w żadnym wypadku nie należy traktować jako odpowiednika M power. Chociażby ze względu na cenę. Odpowiednikami M Power były na początku lat dziewięćdziesiątych modele Quadrifolgio Verde i Quadrifolgio Quattro. Tyle, że przeliczając kosztowały blisko dwukrotnie więcej niż GTA obecnie. 164 Q4 kosztowała w 1994 roku grubo ponad 70 tys marek, 155 Q4 ponad 45 tys. W połowie lat 80-tych Alfa oferowała model 75 Evoluzione - oficjalnie 280 KM (rzeczywiste 315) z silnika 1,8 Turbo to było coś, co niszczyło i M Power, tyle, że kosztowało o połowę więcej niż BMW. GTA to przy nich tanie auta. No i technicznie nie dorastają im do pięt. Napęd na cztery koła z modelu 164 Q4 pochodził z f-my Steyr-Puch, i był uznawany przez długi czas za najdoskonalszy i najbardziej zaawansowany system przeniesienia napędu. Napęd w 155 Q4 pochodził z Lancii Delty HF Integrale - to wystarczy za rekomendację. Jesli chodzi o poziom zaawansowania technologicznego, i możliwości firmy najpeliej obrazuja to auta stricte wyścigowe - w DTM przez długi czas alfa z modelem 155 Q4/GTA ścigała się praktycznie wyłącznie z BMW, kiedy reszta marek robiła jedynie tło. Tak zresztą jest i do dziś, w wyścigach ETCC. Obecna GTA to raczej efekt działania działu marketingu niż pokaz możliwości firmy. A to zupełne przeciwieństwo M Power. Dlatego nie ma co ich bezpośrednio porównywać. Link Zgłoś
greenblack Re: W większości bełkot 07.10.03, 21:29 Na napędzane na 4 koła Alfy przyjdzie poczekać do przyszłego roku. Natomiast 167 i 157 mają być już seryjnie tylnonapędowe. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: W większości bełkot IP: *.acn.pl / *.acn.pl 08.10.03, 11:47 Wiem, ale obawiam się, ze to będzie jedynie "proteza" napędu na 4 koła, czyli system ze sprzegłem Haldex lub tego typu wynalazkiem. Obym się mylił, ale jak to mówią "Lepiej już było". Nic nie zastąpi stałego napędu z trzema dyferencjałami. Link Zgłoś
Gość: robert Re: W większości bełkot IP: *.acn.pl 03.10.03, 07:38 13,6 sekundy w teście 0-130-0 a nie 0-130. Taki drobiazg:) Link Zgłoś
greenblack Re: W większości bełkot 03.10.03, 09:36 Gość portalu: robert napisał(a): > 13,6 sekundy w teście 0-130-0 a nie 0-130. Taki drobiazg:) Ups! To wszystko zmienia;) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Lemski Re: W większości kosci IP: *.stacje.agora.pl 03.10.03, 11:55 > Widać, że zajeżdżony egzemplarz. Gdzie indziej około 37 m. Czas zmienić opony... Drogi moj przedmowco: na slickach hamuje sie najlepiej, o ile jest sucho. A bylo. Sciskam:-) L. Link Zgłoś
Gość: konrad Re: W większości kosci IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 01:04 Na slikach tak, ale nie na skatowanych oponach. Link Zgłoś
alfista145 Re: W większości bełkot 04.10.03, 02:47 Pewnie walnięty był przepływomierz. Niestety jest to część która czasami w Alfach nawala. Ale to produkt Boscha. No i hamownia podwoziowa nijak się ma do normy europejskiej wg. której producenci podają osiągi. Wynik podany w artykule można potraktować orientacyjnie. Link Zgłoś
Gość: Homo Faber Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: *.gazeta.pl 02.10.03, 21:19 Wreszcie pisza po ludzku. Czegos sie jednak ucza w tej wyborczej. Pozdrawiam:-) HF Link Zgłoś
Gość: wsx Wloskie Wloszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 00:11 Mialem wychodzic, ale przeczytalem streszczenie tego artykulu i nie moglem sie powstrzymac. "Glosne, gwaltowne, niewierne, ale tez piekne, niespozyte i namietne - to auto jest dokladnie takie jak najbardziej wloskie Wloszki.." Moge tylko pozazdrosci Autorowi miedzynarodowego obycia. Mam nadzieje, ze Wloszki, ktore "testowal" nie pochodzily z agencji dostarczajacej panienki zza wschodniej granicy. A swoja droga, nie wiedzialem, ze Redakcja wymaga od swoich Redaktowo az tak szerokich horyzontow. Gdyby Autor szukal jakiegos zgrabnego wstepu do nastepnego artykulu -a nie mial czasu na przeprowadzenie dodatkowych testow- proponuje skorzystac z takiego stereotypu: "Glupi, brudny i zapijaczony - ten produkt jest dokladnie taki jak najbardziej polski Polak". Przeciez to chyba nikogo nie obrazi. Obrazi? Link Zgłoś
Gość: MLP Watpliwosci IP: *.tpnets.com 03.10.03, 00:27 1. Czy wskazówki liczników mogą być w pozycji "poziomo w dół"?? 2. Czy po odpaleniu silnika wskazówka obrotomierza może nadal być w pozycji spoczynkowej??? Tak wynikałoby z akapitu, w którym autor zasiada w kabinie. 3. Czy opis, że 'emski wygrał pojedynek z motocyklem wnosi jakis pożytek do sprawy??? W Łodzi ostatnio taki inny 'emski zabił siebie i młodą kobietę w aucie, w które wjechał. I gdzie wygrał ten pojedynek, na zamkniętym torze??? Czy na trasie Łazienkowskiej? 4. Zawieszony mp3 z dźwiekim jest albo amatorski, albo ta GieTka nie brzmi jak trzeba. Przekombinowane, byleby inaczej napisać Link Zgłoś
Gość: El Comendante Re: Wloskie Wloszki IP: 2.4.STABLE* / 62.233.186.* 03.10.03, 08:02 Jesteś sfrustrowanym onanistą i, jak sądzę, pod nickiem wsx kryje się Adaś Miauczyński albo ina tego typu kupa molekuł. Chłopcze w Wyborczej ukazał się jeden z lepszych tekstów o samochodach jakie czytałem. Tekst brytyjski w duchu, iskrzący się humorem i błyskotliwy. Na podobnym poziomie pisze w Polsce tylko Maznas z AMiS. Brawo Wyborcza! Link Zgłoś
przemo_c Re: Wloskie Wloszki 03.10.03, 10:17 Brytyjski w duchu??!! Iskrzący się humorem??!! Błyskotliwy??!! Poczekaj, pobiegnę po słownik i wykreślę stare definicje tych słów... Wpiszę nowe... tekst dobry, do pisma, gdzie większość strony zajmują olbrzymie kolorowe zdjęcia i tyle... Finito... A z brytyjskością ma tyle wspólnego co nic... Link Zgłoś
Gość: efkowy Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.03, 01:34 To nawet nie "tjuninkowy bełkot" to nowa Mniszkówna! a zakończenie jakie piękne: "W mieście znów nas naszło. Niczym Roberto Benigni po oparciach krzeseł skakaliśmy naszą alfą od skrzyżowania do skrzyżowania" - próbuję to sobie wyobrazić - Alfa z Arturem Włodarskim i Lemskim w locie nad głowami zdumionych przychodniów, bardzo mi się to podoba. W pełni zgadzam się ze zdaniem WSX-a, Gazeto Wyborcza zlituj się nad nami i niech ktoś to przeczyta zanim wydrukuje. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 03.10.03, 07:28 Panowie redaktorowie sobie poupalali zelastwo na miescie...to chyba teraz GW znowu zacznie temat o niebezpiecznych wyscigach na 1/4 mili, ktorych uczestnicy szaleja po publicznych drogach. Co za dwulicowosc! Link Zgłoś
Gość: konrad Re: To ordynarna kopia Fabii ... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 01:06 Henio szkoda miejsca na takie wypowiedzi. Niepotrebnie to komentuje. Link Zgłoś
Gość: El Comendante Ti Amo Alfa! IP: apri:* / 10.2.1.* 03.10.03, 08:16 To jest jedna z lepiej napisanych recenzji jakie czytałem w polskiej prasie. Jest błyskotliwa napisana, z humorem, miłością do samochodów i... very british w duchu! Cieszę się, że Wyborcza zdecydowała się na wydawanie Wysokich Obrotów i mam nadzieję, że nie przejmuje się opiniami różnych wyżelowanych fanów teutońskich dresowozów typu golf 1,4 gti :)) A Alfa? Cóż, piękna, szybka i niepozostawiająca obojętnym. Albo ją kochasz albo nienawidzisz. Ja osobiście miałem dwie alfy: 33 1,7 boxer i 145 1,4 z rzędówką. I coś wam powiem: to są pełnokrwiste samochody - teraz jeżdżę służbową Vectrą i mam wrażenie że poruszam się bezduszną lodówką o uroku Claudii Schiffer. Wolę Belucci ale... de gustibus non disputandum est pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: ON Re: Ti Amo Alfa! IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 03.10.03, 09:39 Masz rację gościu. O tych samochodach się po prostu cały czas myśli i chce jechać gdziekolwiek byle dalej i dalej....(PS też wolę Belucci) Link Zgłoś
przemo_c Re: Ti Amo Alfa! 03.10.03, 10:23 Wyżelowany nie jestem... Ale pytanie tylko jedno mam... Gdzie ten artykuł leżał obok 'brytyjskiego' ducha??!! El comendante... Nie... On nic z tym nie ma wspólnego... A de gustibus, masz rację i ja tylko swoje, nic ciekawego... I z Włoszką nic wspólnego nie ma... Prawdziwą Włoszką... Link Zgłoś
franek-b Artykul OK:-) 03.10.03, 10:30 Ja rowniez uwazam, ze beletrystyka super! nie czytalem tego artykulu calego (z braku czasu przlecialem pierwsza strone z tymi poziomymi wskazowkami skierowanymi w dol;-)) i bylem pewien, ze ten tekst jest kupiony i przetlumaczony (przez studenta). Smialem sie w duchu, ze w koncu wyborcza kupila prawa od jakiegos angielskiego pisma, w germanskich klonach kroluje ton opisowo-funkcjonalny. To mnie zadziwilo, ze te same osoby, ktore zachwychaja sie magazynem tv TopGear, gdzie przedstawia sie auta rowniez w dokladnie takim tonie, czyli poprzez emocje jakie wywoluja, teraz zjechaly ten artykol. teraz wiem, ze raczej nie rozumialy o czym mowa tylko podziwiali obrazki... Link Zgłoś
Gość: Paulus Re: Ti Amo Alfa! ... mmmmm IP: *.pgnig.pl 03.10.03, 10:30 Popieram Ci drogi przedmowco ... sam mam Alfe 146 z silnikiem boxera. Nikt kto nie slyszal jak ten slinik pracuje niech nie mowi ze wie o bryczkach wszystko. Alfy sie kocha. To nie jest pojazd do przewozenia ludzi ... ona ma dusze .. ona oddycha razem z Toba, ona laczy sie z Twoim cialem kiedy w niej usiadziesz ... mozesz nia jechac szybko .. mozesz bardzo powoli ... to niewazne ... i tak zawsze jestes gora ... bo masz alfe ... a alfa ma Ciebie ... Link Zgłoś
przemo_c Re: Ti Amo Alfa! ... mmmmm 03.10.03, 10:41 Bokser to dla mnie Porsche... A praca prawdziwego silnika to dla mnie pomruk 6 cylindrów mojego maluszka... Najpiękniejszy dźwięk silnika, to amerykańskie krążowniki i choćby 'malutki' V-8... Tyle o silnikach... A reszta?? Prawie każdy samochód ma duszę, tylko kierowca musi ją znaleźć i do niej dotrzeć... Link Zgłoś
Gość: 130rapid Re: Ti Amo Alfa! ... mmmmm IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 10:57 przemo_c napisał: > Bokser to dla mnie Porsche... > A praca prawdziwego silnika to dla mnie pomruk 6 cylindrów mojego maluszka... > Najpiękniejszy dźwięk silnika, to amerykańskie krążowniki i choćby 'malutki' V-8... Nie kłóćcie się o brzmienie! Normalne, że jeden ubóstwia Pavarottiego a inny Guns'n Roses. Link Zgłoś
Gość: ARAFAT AlfA JEST NIEROZSADNA ALE PODNIECA IP: *.pl / *.utp.pl 03.10.03, 13:47 147 nie jezdzilem ale testowalem 156 sportwagon GTA i potwierdzam ze auto jest super ale psuje sie niesamowicie czesto ze Fiat autopoland postanowil wymienic na nowy egzemplarz. Gdyby nie to to zajeb... fura Faktycznie dzwiek nawiazuje do wyzszej polki Link Zgłoś
Gość: ARAFAT AlfA JEST NIEROZSADNA ALE PODNIEC IP: *.pl / *.utp.pl 03.10.03, 13:49 147 nie jezdzilem ale testowalem 156 sportwagon GTA i potwierdzam ze auto jest super ale psuje sie niesamowicie czesto ze Fiat autopoland postanowil wymienic na nowy egzemplarz. Gdyby nie to to zajeb... fura Faktycznie dzwiek nawiazuje do wyzszej polki Link Zgłoś
Gość: maja co do Alfy...może być lepiej IP: *.nowogard.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 15:09 Fajnie fajnie 6 cyl. i 250KM ale type R hondy ma 200 przy 4 cyl a integra type R już ponad 210 przy 4 cyl. ALe i tak mnie sie podoba. Link Zgłoś
rafal.gtv Zapraszam na forum AR 03.10.03, 17:12 Z uwagi na przekształcanie się forum Auto - Moto w tematyczne forum SkodaFrustratów - zapraszam na nowo utworzone forum na temat Alfa Romeo - pojazdu stworzonego do uprzyjemniania sobie życia . Mam nadzieję , że będzie się tam można uwolnić od sterty bzdur wypisywanych przez znerwicowanych , niespełnionych miłośników motoryzacji. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14687 Link Zgłoś
greenblack Re: Zapraszam na forum AR+działający link 03.10.03, 17:14 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14687 Ciekawa inicjatywa:) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: olmec Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 22:45 alfa jak alfa - fajna zabawka! natomiast sam artykul - napisany z jajem a zarazem duzo informacji. jednak nie suchych jak to bywa w innych gazetach. lubie takie. ogolnie dodatek wysokie obroty bardzo mi sie podoba... lemski rulez!!! Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: *.fastres.net 04.10.03, 01:12 Moze trzeba podpierdolic na Policje?........ Przyznal sie facet do szalu............niech placi i punkty....... Co za kutas.........Jak wjezdzam w Cieszynie to bule za 3-km wiecej!(zawsze stawka stala 50€) A ten popierdalala w miescie jak na F-1......... Jak placic to rowno!......... Link Zgłoś
Gość: kuzyn Zrobili was w lolo............ IP: *.fastres.net 04.10.03, 01:20 Test byl na wyczulenie bezpieczenstwa jazdy......... Ale ok.......... Podoba mi sie wasz tok rozumowania........hehehehe Link Zgłoś
Gość: Olo Ostra Wloszka... IP: *.gazeta.pl 04.10.03, 12:25 Chlopaki, nie przykladajcie sie tak do tego testowania, bojak nastukacie punktow, to kto bedzie pisal takie artykuly? Martwie sie, bo polubilem Was. Czekam na c.d. Oleg (szwagier policjanta) Link Zgłoś
Gość: Lemski Re: Ostra Wloszka... IP: *.stacje.agora.pl 06.10.03, 18:12 Czy w razie czego mozna sie na Ciebie powolac? Pozdrawiam:-) L. Link Zgłoś
Gość: miki Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 04.10.03, 13:07 Najpierw wysokie obcasy, teraz wysokie obroty. czekamy na wysokie żarcie i picie. Intelektualny marazm w którym dwoch podnieconych gryzipiórków udaje że coś wie. Do tego robi błędy. Samochód de Gaulla wyglądal zupełnie inaczej i pisze się deesse! Link Zgłoś
Gość: alfakoku Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: *.acn.waw.pl 04.10.03, 14:38 kocham alfy! sam jezdze jedna.to sa samochody dzialajace na zmysly i wyobraznie ;)jak wsiadam do jakiejs niezawodnej toyoty czy nissana to zygac mi sie chce,a tu po trzech latach posiadania za kazdym odpaleniem silnika jaram sie jak dziecko!! alfy to samochody dla ludzi ktorzy wiedza czego chca !!a ze sie psuje-za przyjemnosci sie placi!! a punkty no troszke mam:)jest to jedna z marek o ktorej nigdy nie powiem zlego slowa mimo tego co sie o nich gada!!a bmw no tez od biedy moze byc ale nie maze o nim.pozdrawiam wszystkich fanow i wrogow Link Zgłoś
Gość: _ Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA IP: *.nagasaki.ocn.ne.jp 05.10.03, 06:45 w pelni popieram. Ja jezdze codziennie rano po bulki dla poprawienia humoru. Link Zgłoś
Gość: trutu To tylko sportowy Fiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 22:16 co z tego ze szybki, mazda 323 1.8 turbo jest pewni etak samo szybka chociaz ma 15 lat i kosztuje 5 tys PLN, a cala reszta w tej alfie to o kant dupy potluc Link Zgłoś
Gość: pp Re: To tylko sportowy Fiat IP: *.ipartners.pl 07.10.03, 16:08 Gość portalu: trutu napisał(a): > co z tego ze szybki, mazda 323 1.8 turbo jest pewni etak samo szybka chociaz ma > > 15 lat i kosztuje 5 tys PLN, a cala reszta w tej alfie to o kant dupy potluc Co ty wiesz o Alfie... Link Zgłoś
Gość: Tomasz, Vtech W obronie Alfy - sympatyk i producent hamowni IP: *.chello.pl 07.10.03, 22:43 Auto zostało zmierzone bez poprawnego wyłączenia systemów kontroli trakcji, co jest niezmiernie trudne (nie wystarczy wyjąć bezpiecznika, czy rozłączyć czujnika ABS ani nacisnąć jakiegoś przycisku). Stąd słaby wynik Alfy GTA. Zmierzyłem już dwie. Mają po 240 KM (z minimalnym przebiegiem). Jak się dotrą to być może kilka koni więcej. Z metodyką pomiarów i z publikowaniem wyników jest jak z rakietami Roland. Najpierw warto się zastanowić czy wynik jest prawdziwy - szczególnie gdy jest silnie rozbieżny w stosunku do deklarowanego przez producenta. Pozdro Tomek Pirowski, Vtech Link Zgłoś
rafal.gtv Re: W obronie Alfy - sympatyk i producent hamowni 08.10.03, 12:13 Czy możesz coś więcej napisać o metodologii pomiarów na wspomnianych przez ciebie hamowniach ??? Jak analizowany jest wpływ przełożeń i sprawność mocowa przekładni ??? Link Zgłoś
Gość: Tomasz, Vtech Re: W obronie Alfy - sympatyk i producent hamowni IP: *.chello.pl 08.10.03, 23:01 Dla pomiaru silnika wolnossącego przyjmuje się normę DIN70010 jako typową (uwzględnia ona korektę na temp. powietrza, wilgotność i ciśnienie). Hamownia musi być przewietrzana do temperatury możliwie nieodbiegającej od 20-25C. Typowy pomiar opiera się na badaniu siły pociągowej oraz oporów toczenia (przy zwalnianiu). Dodatkowo samochód mocowany jest przez dociągnięcie go do rolek od spodu tak, że promień dynamiczny koła jest niezmienny. Po zagrzaniu do temperatury pracy silnika oraz opon pomiar wykonuje się na najwyższym biegu, opory toczenia na wyciśniętym sprzęgle, pozostawiając auto na biegu. Taka metoda pomiaru gwarantuje powtarzalność (zwykle błąd względny jest poniżej 1KM). Mankamentem jest niemożliwość uwzględnienia ilości mocy pożeranej przez alternator, wspomaganie czy klimatyzację - nawet gdy są wyłączone powodują przecież opory ruchu. Z doświadczenia wiem jednak, że silniki całkiem przyzwoicie mozna przemierzyć w oparciu o precyzyjne hamownie rolkowe, choć oczywiście purystyczny pomiar musi być wykonany na hamowni silnikowej. Jednak konia z rzędem temu kto silnik GTA odpali na hamowni silnikowej - elektronika nadzoru silnika go zje :))))) Pozdro Tomasz Link Zgłoś
rafal.gtv Re: W obronie Alfy - sympatyk i producent hamowni 12.10.03, 20:00 Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie! Link Zgłoś
tomek-vel-shift Re: Ostra włoszka - MegaTEST Alfy Romeo 147 GTA 12.10.03, 19:11 Super dźwięk silnika... Link Zgłoś