Dodaj do ulubionych

Volvo 740s-prosze o radę

IP: *.acn.pl 11.10.03, 21:03
Marzę o takim samochodzie.Stare volvo kombi.
Czy wiecie ile kosztuje?Ile pali?Czy warto?
Interesuje mnie wszystko.
Obserwuj wątek
    • Gość: wlasciciel Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.dyn.optonline.net 11.10.03, 22:37
      posiadam takowe- 1989r.740 combi 2.0 z gazem .Posiadam ten samochod ponad 6 lat
      i jestem z niego bardzo zadowolony,nigdy mnie nie
      zawiadl.Duzy ,wygodny,pakowny.Pali okolo 10-12 litrow gazu na trasie w miescie
      do 15 litrow(1l gazu~1.20zl).W ciagu tego okresu raz wymienialem
      sprzeglo ,pasek rozrzadu po 160tys , paski klinowe i lozyska na
      alternatorze.Oczywiscie zwg na polskie drogi gumy i teleskopy na zawieszeniu 2
      razy.Silnik mimo 220tys.km sprawuje sie dobrze i nie bierze oleju.Czesci sa
      latwo dostepne i tanie. Rdzy jeszcze nie widac mimo 13 lat.
      Jesli ktos lubi duze wygodne samochody to goraco polecam.
      • Gość: EwaL Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.acn.pl 12.10.03, 00:29
        A ile taki samochód kosztuje?
        Boję się tego gazu.:(((
        • Gość: Michal Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.telia.com 12.10.03, 10:27
          Smialo mozesz kupic.Egzempalrz nie moze byc starszy jak 88.Starsze nagminnie
          rdzewiejea.740-stka jest dosc udanym samochodem.Nie posiada wlasciwosci
          sportowych, ale przejechac na jednym silniku dobrze servovanym,tzn dokladnie
          pilnowana zmiana oleju to 400kkm zaden problem motor jest pelnosprawny i oleju
          nie bierze.Zerwanie paska rozrzadu nie konczy sie katastrofa w tym silniku B-
          21 i B-23 byl jeszcze silnik nowy typ B-20 na rynek wloski i austryjacki,tutaj
          chodzilo o podatki.Zreszta to samo bylo pozniej w 850Volvie.
          Znajdz egzemplarz nie pordzewialy to warto kupic.Jesli chodzi o drobiazgi i
          rozne czesci to mozna nabyc tutaj w Szwecji na zlomowiskach.Tych aut jest
          bardzo duzo,np szyba boczna 100sek= 40zl kola felgi ,fotele,skrzynia biegow
          tylni most,silniki od metra tylko brac jeszcze pocaluja w raczke jak sie kupi
          u nich.Pzdr.Michal
          • Gość: zainteresowany Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.dyn.optonline.net 13.10.03, 17:51
            Czy moglbys podac jakies namiary na zlomowiska w Szwecji.Mam 740-tke i
            chcialbym wymienic sobie srodek,bo moj pies troche zniszczyl tapicerke
            Z gory dziekuje
    • Gość: 130rapid Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 18:28
      Popytaj u źródła:
      www.klubvolvo.org.pl/index.php
      • Gość: EwaL Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.acn.pl 12.10.03, 21:32
        Bardzo wszystkim dziękuję za informacje.
        Mam pytanie odnośnie części.Czy w Polsce są one bardzo drogie?
        Skąd sporwadzić czy może gdzie najlepiej kupić ten samochód?
        Pozdrawiam
    • hdp Re: Volvo 740s-prosze o radę 13.10.03, 09:57
      Gość portalu: EwaL napisał(a):

> Marzę o takim samochodzie.Stare volvo kombi.
      > Czy wiecie ile kosztuje?Ile pali?Czy warto?
      > Interesuje mnie wszystko.
      ________________________________________________________________________________

"stare" VOLVO 740 combi, w Szwecji jezeli ktos to ma w dobrym stanie-nigdy nie
      jest na sprzedaz ,jest to b.trwaly model (V-vo 940 combi rowniez),dbaj o swoje
      auto a bedzie ci sluzyc dlugo,przy codziennym urzywaniu conajmniej 30
      lat,gwarantuje. Pzdr.
      ________________________________________________________________________________
      • Gość: EwaL Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.acn.pl 13.10.03, 10:44
        Ale gdzie mogę je kupić?
        Szukałam w necie-tylko jedno ogłoszenie.
        • Gość: trq2 Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: 80.51.120.* 13.10.03, 11:17
          www.gratka.pl
          • Gość: EwaL Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.acn.pl 13.10.03, 11:53
            Patrzyłam,jest tylko 1 ogłoszenie,które się powtarza w kilku miejscach.
            A może jakieś giełdy?
            • Gość: wlasciciel Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.dyn.optonline.net 13.10.03, 16:57
              jak nie znajdziesz do 2 miesiecy to ja ci moge sprzedac.Czekam na moj nowy
              samochod i jak tylko go bede mial to moge sprzedac moje "kochane" stare volvo
              740 S combi.Mieszkam w Lublinie.Pozdrawiam
              • Gość: Adam Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: 62.121.73.* 13.10.03, 17:39
                słuchaj, to twoje volvo to diesel czy benzyniak? bo jak diesel, to może ja się
                skuszę??:)
                • Gość: wlasciciel Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.dyn.optonline.net 13.10.03, 17:57
                  to jest benzyniak 2.0 L z instalacja gazowa Zbiornik ma w miejsce kola
                  zapasowego tak wiec nie ogranicza przestrzeni bagaznika,no i masz jazde 60%
                  taniej niz na benzynie.Taniej niz dieslem bo nawet jak przymniejsz ,ze pali 15
                  litrow x 1.2zl to jest 18 zl za 100 km czyli tak jakby 6.5 litra ropy a
                  wiem ,ze silniki 2.4 diesle pala 8-11 litrow ropy,bo takowy posiadalem
                  wczesnij nim kupilem tego benzyniaka
                  • Gość: Michal Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.telia.com 13.10.03, 18:03
                    I jeszcze mala ciekawostka,z tych lat diesel to juz jest zdechlak,volvo
                    montowalo audi silniki,te z koleji tak dlugo nie zyja.To nie mercedes.Benzyniak
                    bedzie Ci sluzyl znacznie dluzej niz diesel audi,a jeszcze na gazie to jak
                    wlasciciel zaznacza bedzie taniej.Pzdr.Michal
                    • Gość: Do Michala Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.dyn.optonline.net 13.10.03, 18:13
                      prosba.Czy moglbys podac jakies namiary na te zlomowiska w Szwecji?
        • Gość: hm Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 07:31
          Prosze

www.scandicar.com.pl/gielda.htm
          www.volvoklub.pl/oglo.html#POSZUKUJĘ
          moto.allegro.pl/showcat.php?id=4056&order=t&view=gtext
          www.anonse.pl
          www.klonowski.com.pl/oferta.php
          www.autogielda.com.pl//forum/
          www.motoforum.pl/index.php

chyba styknie :)
          pozdr.
    • Gość: EwaL Re: Volvo 740s-prosze o radę IP: *.acn.pl 13.10.03, 21:42
      właścicielu,
      poproszę o kontakt.Jestem zainteresowana.

pozdrawiam
      • Gość: Michal Re: Volvo 740s-prosze o radę (zlomowiska) IP: *.telia.com 14.10.03, 13:11
        www.bildelsbasen.se
        tutaj masz wszystkie marki i wszystkie zlomowiska w szwecji.Jezeli jedziesz
        z poludnia to ploecam Malmö w ktorym warty jest obejrzenia www.returbilen.se
        i Harrys bilskrot w Årlöv.Tam volv jest od metra jak rowniez w Lund Lunds Bil
        Skrot tel. z polski 0046 46 130021 i pytac o Andersa mowi swietnie po
        angielsku no i po szwedzku. Jeszce w Skåni warty obejrzenia jest ale drogi
        Granath Bil Skrot.Wszystkie sa autoryzowane a te ktore masz w bildelsbasen sa
        zrzeszone w zwiazku zlomiarskim.Bardzo potezna i silna organizacja.Pzdr.Michal
        P.S Jak wyniknie problem pytaj.
        • Gość: Michal Re: Volvo 740s-prosze o radę (zlomowiska) IP: *.telia.com 14.10.03, 13:20
          Bylem na returbilen teraz na internecie maja na czesci 10 Volv 740serien.
          Harrys bil skrot tam mozesz kupic bardzo dobre silniki,czasami warto kupic
          nawet z modelu 940 z lat 90-tych pasuje.Return bilen posiada tylko karossy
          kompletne jak przyjda po miesiacu sa wyproznione do ostaniej srubki.Wiecie
          Szwedzi sa oszczedni i wszystko kupuja na zlomie,nawet dyrektor sie pofatyguje
          i sobie zdemontuje cosik tam.Takich lordpw jak sa w Polsce to tutaj niestety
          nie ma.Pzdr.Michal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka