mameja21 Re: Nowe auto do 100 tys full opcja 05.10.08, 08:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=83745753&a=83745753 Link Zgłoś
kann2 Re: Nowe auto do 100 tys full opcja 05.10.08, 14:53 Volvo s40 i jesteś szczęśliwym człowiekiem. Link Zgłoś
przemekthor Re: Nowe auto do 100 tys full opcja 05.10.08, 15:04 > Volvo s40 i jesteś szczęśliwym człowiekiem I tak i nie. To fajne auto, przyjemnie wykonczone, ale to kompakt - dobre na dwoje albo 2+2, ale jak masz troje zgredow do przewiezienia, albo 3-ech grubasow, to sie w to auto najnormalniej nie pomieszcza. Nie wspominajac o bagazniku, do ktorego wchodza (ledwo) 2 walizki i reklamoweczka z gazetami. Poza tym stowa wystarczy i tak najwyzej na dwulitrowa benzyne albo diesla w manualu (5 biegow), w kombinacji z napedem na przod. Na 5-cylindrowego, z automatem, z turbo i awd (czyli to, co czyni z fajnego jeszcze fajniejszym), 150 tys. moze byc malo. A za 150 kafli, stary, to juz mozna kupic land rovera discovery albo audi a4 quattro. Slowem, s40 to bardzo drogie auto. Jesli mowa o nowym, pelnowartosciowym aucie za 100 tys., to moze to byc cokolwiek rozmiaru subaru legacy. Legacy to z reszta, moim zdaniem, najlepszy wybor za te kwote. Link Zgłoś
mameja21 Re: Nowe auto do 100 tys full opcja 05.10.08, 16:04 Nie kupisz NOWEGO auta w "full opcji" za 100 tys. Za tyle nie nabędziesz nawet dobrze wyposażonego Passata z rozsądnym silnikiem. Skazany raczej jesteś na badziewia typu Subaru Legacy czy inne Kie... Link Zgłoś
przemekthor Re: Nowe auto do 100 tys full opcja 05.10.08, 17:25 > Skazany raczej jesteś na badziewia typu Subaru Legacy Wiesz co, mialem okazje jechac i jednym, i drugim. Oba w dieslu, z napedem na 4 kola, w porownywalnych wersjach wyposazenia (tzn. pasek mial ze 30 opcji, zeby miec to, co legacy ma w standardzie). Przy zachowaniu pelnego obiektywizmu, legacy bije paska na leb wszystkim. Po pierwsze napedem - jedwabiscie pracujacy boxer diesel deklasujacy kompletnie 140 konnego tdi vw. Po drugie 4x4 - 4motion paska to zart w porownaniu do awd subaru. Po trzecie jakoscia wykonania - tu jest podobnie, chociaz legacy sprawia wrazenie lepiej dopracowanego w detalach. Komfort - fotele legacy nie maja sobie rownych. Cena - przy porownywalnym wyposazeniu legacy jest znacznie tanszy od paska. Natomiast jakim cudem vw sprzedaje 300 tys. paskow rocznie - pojecia nie mam. Widocznie Europejczycy wspieraja europejskie marki, chociaz czasem dostaja mniej za wiecej. No coz... Link Zgłoś
onlyonepablo Re: Nowe auto do 100 tys full opcja 05.10.08, 19:52 nie, jak nie chce mieć diesla. Ropa coraz droższa i lada chwila wszystkie diesle szlag trafi bo nie będą opłacalne a poza tym są głośne. Odnośnie Rovera to nie bo najbliższy salon/serwis mam w krakowie a jestem z rzeszowa. Nie musi być to auto full opcja, może być średni standard bez zbędnych bajerów czy choćby skóry. Chciałbym auto do którego mam zamiar na samym początku zamontować gaz bądź kupić już z fabryczną instalacją gazową. Link Zgłoś
przemekthor tylko skoda 05.10.08, 23:40 No to teraz nie ma watpliwosci - skoda pasuje jak ulal pod te kryteria. Octavia 1.4 MPI. Powaznie mowie. Link Zgłoś
onlyonepablo Re: tylko skoda 06.10.08, 08:00 no dobra ale ja mam 100 tys do dyspozycji a nie 50coś także chce to wykorzystać a poza tym ten model/typ ma słaby silnik. Link Zgłoś
skodaach Re: tylko skoda 06.10.08, 09:13 Doposaz do full opcji to jeszcze sie okaze ze cie nie stac. Link Zgłoś
mameja21 Re: Nowe auto do 100 tys full opcja 06.10.08, 09:10 onlyonepablo napisał: > Chciałbym auto do którego mam zamiar na samym początku zamontować gaz bądź kupić już z fabryczną instalacją gazową. Nigdy nie interesowałem się intalacją gazową, ale wydaje mi się, że to ZNACZNIE ogranicza wybór aut, bo chyba bardzo niewielu producentów dopuszcza możliwość założenia takiej instalacji bez utraty gwarancji. Ale być może się mylę. Link Zgłoś