krzysiek.rog 10.10.08, 18:30 Chciałem zapytać o ceny blokad. jakie są rodzaje? jaką warto kupić? ile kosztuje montaż takiego zabezpieczenia? i czy wogóle warto zainwestowac w to? Czy może lepiej alarm? sam nie wiem... prosze o podpowiedź Link Zgłoś Obserwuj wątek
iszkariota Re: Blokada skrzyni biegów 10.10.08, 18:49 przegladarka forumowa dziala... szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=blokada+skrzyni&s.sm.title=&s.sm.forumXx=20&sf=tresc&s.sm.author=&y=0&x=0 Link Zgłoś
jaki71 Re: Blokada skrzyni biegów 11.10.08, 09:03 Zamontowanie czegokolwiek innego niż autoalarm jest dobrym wyjściem. W jednym samochodzie mam blokadę nic się przez 9 lat nie zdarzyło. W drugim miałem autoalarm też się nic nie zdarzyło. Ale... wyjeżdżając na wakacje zostawiłem ten samochód na parkingu pod firmą a kluczyki wrzuciłem do szuflady. Po powrocie okazało się że padła bateria w pilocie (niby nowa była). Gość zajmujący się flotą firmową unieszkodliwił alarm w niecałe 2 minuty a nawet mu nie powiedziałem jaki to alarm. Myślę że fachowcowi zajmie to dużo mniej czasu. Chyba najlepszym wyjściem jest niekonwencjonalne zabezpieczenie typu magiczny przycisk dobrze ukryty. Albo wybieranie samochodu z listy najmniej chodliwych - czyli jakaś chińszczyzna a nie normalne europejskie auto. Link Zgłoś
tymon99 Re: Blokada skrzyni biegów 12.10.08, 01:22 spełnia swoje zadanie, jeśli chodzi o zniżkę na ac. istotnej przeszkody dla złodzieja nie stanowi. Link Zgłoś
raks5 Re: Blokada skrzyni biegów 12.10.08, 10:52 blokada w tunelu (nie taka podkówka, jak kiedyś do polonezów montowali) spełnia zadanie trochę lepiej, niż alarm. Ale doskonałych rozwiązań nie ma. Alarm fachowiec rozwala w kilka sekund, blokada trochę dłużej. Wszystko zależy od wartości auta. Czegoś taniego nie będzie się chciało robić, jeśli trzeba pokonywać blokadę. A drogie- i tak trzeba ubezpieczyć, więc chodzi tylko o zniżkę w AC. Poza tym minęły czasy, kiedy samochody ginęły na potęgę. W Polsce mamy najniższy wskaźnik kradzieży aut w UE. I nawet narzekając na ceny ubezpieczeń trzeba sprawiedliwie zauważyć, że jeszcze 10 lat temu opcja KR w AC trochę bolała, tak teraz jakoś mniej (może to tylko odczucie, bo nie liczyłem tego procentowo) Link Zgłoś
bettyblue29 Re: Blokada skrzyni biegów 14.10.08, 07:41 Od 2 tygodni jestem szczesliwa wlascicielka nowej mazdy 6, mam ja w pelnym pakiecie ubezpieczen. Montowano w niej seryjny alarm i immobiliser, wydaje mi sie,ze to nie wystarczy. w dobie komputerowcow to dla nich chwila a mechaniczne zabezpieczenie jednak wymaga dluzszego czasu do rozbrojenia. Zastanawialam sie nad blokada skrzyni biegow. Prosze o rady, bo do tej pory mialam uzywane auta ,na ktore nie bylo zlodziejskiego popytu. Pozdrawiam ! Link Zgłoś
al9 nie montuj 14.10.08, 12:28 blokada skrzyni to zawracanie głowy miałem 4 lata i juz nogdy więcej... jest upierdliwe w używaniu wyrzucanie pieniędzy AC, autoalarm. imobilizer - co jeszcze? bez przesady - jak jezdzicie maybachami to kupcie nadzór gsm... pozdr al Link Zgłoś
josner Re: nie montuj 14.10.08, 12:44 al9 napisał: > bez przesady - jak jezdzicie maybachami to kupcie nadzór gsm... ..który można zagłuszyć :) Najlepiej to zabrać akumulator ze sobą ;) Szkoda że nie można bezpiecznie, łatwo i szybko wypiąć komputera pokładowego. Link Zgłoś
pitz Re: nie montuj 14.10.08, 13:05 josner napisał: > al9 napisał: > > bez przesady - jak jezdzicie maybachami to kupcie nadzór gsm... > > ..który można zagłuszyć :) > > Najlepiej to zabrać akumulator ze sobą ;) > Szkoda że nie można bezpiecznie, łatwo i szybko wypiąć komputera > pokładowego. Podepną swój. Ja miałem Toyotę Avensis z fabrycznym alarmem (dawali w promocji) i powiązanym z nim urządzeniem antynapadowym (trzeba było wyklikać kod na "tajnym przycisku" montowanym zawsze w tym samym miejscu). Jak się dowiedziałem od niezależnego alarmiarza, Toyota montuje alarm zawsze tak samo, bo centrala od nich tego wymaga (żeby każdy ASO sobie z tym poradził później). Żeby rozbroić wszelkie elektroniczne zabezpieczenia należy przeciąć jeden kabelek pod kolumną kierownicy. I tyle... Ten gość, który to mówił jeździł do Toyoty instalować alarmy pracownikom, bo oni fabrycznego nie mieli. Link Zgłoś
al9 Re: nie montuj 14.10.08, 13:28 no i to wszystkjo prawda co piszecie.. tylko montaz blokady nic tu nie zmieni.. poza tym - w 13 tygodniu uzywania po podjechaniu po przedszkole a zaraz do sklepu a potem szybko gdzies tam - nie założysz blokady... bo Ci sie nie bedzie chciało.. ilośc kradziezy spada - na pocieszenie ai trza miec AC pozdr al Link Zgłoś
black_code Re: Blokada skrzyni biegów 14.10.08, 15:21 raks5 napisał: > zadanie trochę lepiej, niż alarm. > Ale doskonałych rozwiązań nie ma. Alarm fachowiec rozwala w kilka sekund, Bzdura , sredniej jakosci alarm za to dobrze zamontowany trudno jest unieszkodliwic nawet w godzine.Wszystko zalezy od tego jak szybko uda sie fachowcowi odnalzec jego przylaczenie do instalacji Link Zgłoś
kaqkaba Re: Blokada skrzyni biegów 14.10.08, 13:28 tymon99 napisał: > spełnia swoje zadanie, jeśli chodzi o zniżkę na ac. istotnej przeszkody dla > złodzieja nie stanowi. Czyli jak chcą to i tak ukradną. Jeżeli nie chce sioę stracić należy auto ubezpieczyć. A zabezpieczenia należy mieć takie jakich wymaga ubezpieczyciel. Jeżeli zgłosisz że masz blokadę kierownicy, skrzyni biegów, alarm, tajny przycisk to za każdym razem musisz używać wszystkiego co masz. Bo jak nie to mogą odmówić wypłaty odszkodowania. Link Zgłoś
pitz Re: Blokada skrzyni biegów 14.10.08, 14:27 kaqkaba napisał: > tymon99 napisał: > > > spełnia swoje zadanie, jeśli chodzi o zniżkę na ac. istotnej przeszkody d > la > > złodzieja nie stanowi. > > Czyli jak chcą to i tak ukradną. Jeżeli nie chce sioę stracić należy auto > ubezpieczyć. > A zabezpieczenia należy mieć takie jakich wymaga ubezpieczyciel. > Jeżeli zgłosisz że masz blokadę kierownicy, skrzyni biegów, alarm, tajny > przycisk to za każdym razem musisz używać wszystkiego co masz. Bo jak nie to > mogą odmówić wypłaty odszkodowania. Przecież nie powiesz ubezpieczycielowi, że niechcący zostawiłeś otwarty samochód a obok wypadły Ci kluczyki. Każdy będzie wciskał, że wszystko włączył, założył, zabezpieczył. A ubezpieczyciel nie bardzo ma jak udowodnić że było inaczej. Link Zgłoś