Gość: mundek IP: *.ny325.east.verizon.net 18.10.03, 19:40 Chcialbym sie zorientowac, jaka Honde Accord lub Toyote Camry mozna kupic w Polsce za okolo $10000. Czy ktos moze polecic dobra strone www, z ofertami sprzedazy aut? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Milos Re: Cena Toyoty lub Hondy IP: 62.233.141.* 18.10.03, 20:37 Gość portalu: mundek napisał(a): > Chcialbym sie zorientowac, jaka Honde Accord lub Toyote Camry mozna kupic w > Polsce za okolo $10000. Czy ktos moze polecic dobra strone www, z ofertami > sprzedazy aut? Nowy tylko Yaris w twj cenie. A używaną za 40.000 zł kupisz każdą Hondę i Toyotę - czym większą tym starszą ;-) Sorry, ale jakie pytanie taka odpowiedź. Sprecyzuj... Pzdr Link Zgłoś
Gość: mundek Re: Cena Toyoty lub Hondy IP: *.ny325.east.verizon.net 18.10.03, 21:24 Chodzi mi o rok, rodzaj silnika, przebieg,itp, Yaris, Civic, Avensis odpadaja. Interesuja mnie tylko te dwa samochody ktore wymienilem, Honda Accord, lub Toyota Camry, i oczywiscie uzywane, najlepiej z roku 2000, ewentualnie 99. Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Cena Toyoty lub Hondy IP: 62.233.141.* 18.10.03, 22:04 Gość portalu: mundek napisał(a): > Chodzi mi o rok, rodzaj silnika, przebieg,itp, Yaris, Civic, Avensis > odpadaja. Interesuja mnie tylko te dwa samochody ktore wymienilem, Honda > Accord, lub Toyota Camry, i oczywiscie uzywane, najlepiej z roku 2000, > ewentualnie 99. No tak, wymieniłeś je w innym wątku dlatego trudno się było zorientować... Więc za 10.000 $ (ok. 40.000 PLN) kupisz Camry 2.2 z roku 1997-98 lub z silnikiem 3.0 V6 z roku 1997. Warto kupić 3.0 bo są niewiele droższe od 2.2. Tyle że podaż tych modeli nie jest duża, znacznie większy wybór jest w Camry do 1996 roku, także znalezienie niebitego, dobrze utrzymanego auta może być problematyczne. W Polsce w salonach kupowano raczej 2.2, 3.0 zwykle pochodzą z prywatnego importu z USA lub Niemiec. Możesz natomiast z powodzeniem znaleźć zadbanego, niebitego, serwisowanego, kupionego w Polsce Accorda z interesujących Cię roczników 99-2000 w tej cenie. Silniki 1.8 lub 2.0. Tyle że pamiętaj - tutejszy Accord jest tańszy bo to auto niższej klasy niż Camry, konkurencja Avensisa. Ceny używanych Accordów amerykańskich plasują się u nas mniej więcej w połowie drogi między naszymi Accordami a Camry. Ale tego auta u nas nie polecam, gdyż całokowicie się różni od europejskiego i mogą być problemy z częściami i serwisem. Pzdr Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Cena Toyoty lub Hondy IP: 62.233.141.* 18.10.03, 22:04 Gość portalu: mundek napisał(a): > Chodzi mi o rok, rodzaj silnika, przebieg,itp, Yaris, Civic, Avensis > odpadaja. Interesuja mnie tylko te dwa samochody ktore wymienilem, Honda > Accord, lub Toyota Camry, i oczywiscie uzywane, najlepiej z roku 2000, > ewentualnie 99. No tak, wymieniłeś je w innym wątku dlatego trudno się było zorientować... Więc za 10.000 $ (ok. 40.000 PLN) kupisz Camry 2.2 z roku 1997-98 lub z silnikiem 3.0 V6 z roku 1997. Warto kupić 3.0 bo są niewiele droższe od 2.2. Tyle że podaż tych modeli nie jest duża, znacznie większy wybór jest w Camry do 1996 roku, także znalezienie niebitego, dobrze utrzymanego auta może być problematyczne. W Polsce w salonach kupowano raczej 2.2, 3.0 zwykle pochodzą z prywatnego importu z USA lub Niemiec. Możesz natomiast z powodzeniem znaleźć zadbanego, niebitego, serwisowanego, kupionego w Polsce Accorda z interesujących Cię roczników 99-2000 w tej cenie. Silniki 1.8 lub 2.0. Tyle że pamiętaj - tutejszy Accord jest tańszy bo to auto niższej klasy niż Camry, konkurencja Avensisa. Ceny używanych Accordów amerykańskich plasują się u nas mniej więcej w połowie drogi między naszymi Accordami a Camry. Ale tego auta u nas nie polecam, gdyż całkowicie się różni od europejskiego i mogą być problemy z częściami i serwisem. Pzdr Link Zgłoś
mundek28 Re: Cena Toyoty lub Hondy 19.10.03, 06:25 Dzieki, bardzo pomocna odpowiedz, szczegolnie dlatego ze nie wiedzialem o tym ze Honda Accord jest konkurentem Toyoty Avensis. Po podsumowaniu za i przeciw, kupno samochodu w Polsce odpada. Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Cena Toyoty lub Hondy IP: 62.233.141.* 19.10.03, 08:05 mundek28 napisał: > Dzieki, bardzo pomocna odpowiedz, szczegolnie dlatego ze nie wiedzialem o tym > > ze Honda Accord jest konkurentem Toyoty Avensis. Europejska Honda Accord jest autem klasy Avensis, amerykański Accord to zupełnie inne auto klasy Camry. Ale to naprawdę dobre samochody - i nasz Accord i Avensis. Po podsumowaniu za i przeciw, > kupno samochodu w Polsce odpada. No, u was jest zdecydowanie taniej. Ale nie wszystkie auta warto sprowadzać. Problemy mogą być np. z amerykańskim Accordem nie mówiąc o Altimie - tej w ogóle u nas nie ma, więc serwis i dostęp do części jak również późniejsza odsprzedaż w Polsce są utrudnione. Jeśli sprowadzać ze Stanów jakiegoś japończyka na mienie to tylko Camry - jest prawie identyczna z europejską wersją. Sam jeżdżę amerykańską Camry V6. Pzdr Link Zgłoś
Gość: mundek Re: Cena Toyoty lub Hondy IP: *.ny325.east.verizon.net 19.10.03, 16:14 > wersją. Sam jeżdżę amerykańską Camry V6. Moze sie takze orientujesz czy moga wyniknac klopoty z przepisami, jesli wyslalbym samochod, nie zamierzajac samemu zostac. Nie spodziewam sie problemow natury prawnej, ale nie mialem wczesniej z takim "przekretem" na nieplacenie cla do czynienia, wiec moze jest cos czego nie wiem. Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Cena Toyoty lub Hondy IP: 62.233.141.* 19.10.03, 20:15 Przykro mi, nie orientuję się w zawołościach przepisów celnych dot. sprowadzania aut na tzw. mienie przesiedleńcze, mimo że jestem prawnikiem ;-) Swoją Camry kupiłem w Polsce, sprowadził ją jako nową poprzedni właściciel. Pzdr Link Zgłoś