Dodaj do ulubionych

TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac?

21.10.03, 01:51
Nosze sie z zakupem jakiegos kombiaka w Turbo Dieslu za kwote okolo 30-35
tys. PLN. Mysle o aucie klasy Mondeo, Focus, Octavia, Astra II, Omega B, 406,
Laguna z lat 1997-2000. W odwodzie pozostawiam rowniez Scenica i cos w stylu
Partnera. Nie przepadam za japoncami, wiec prosze mnie nie przekonywac bo sie
nie uda. Czy jest jakis sensowny system porownawczy bym mogl stworzyc jakas
klasyfikacje ww. aut. Bede wdzieczny rowniez za osobiste wrazenia kierowcow
lub posiadaczy tychze modeli.
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: cn Re: TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 04:16
      Serdecznie polecam :)

Sprzedam PEUGEOT 406 1.9 TD , 1998r, kombi, klimatyzacja , ABS, dwie poduszki
      powietrzne , wspomaganie kierownicy , relingi , roleta , drewniane dodatki ,
      wskaznik temperatury zewnetrznej , fabryczny RM z rds sterowany joystickiem
      przy kierownicy , el. szyby + lusterka + lampy , salon , szary metalic ,134 000
      km , c.z. + alarm + pilot , stan db. cena 35000 zl do uzg. tel 600 442601
    • Gość: bolo Re: TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 10:01
      zdecydowanie Omega B 2.5 R6 TD!! największy, najbardziej luksusowy,
      najładniejszy i o najwiekszych możliwościach przewozowych
      • Gość: sand Re: TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.10.03, 17:25
        a jak z dynamika i spalaniem, bo slyszalem, ze nie za bardzo.... bo to "duzy"
        samochod....

pzdr
        sand
    • Gość: Sławek Re: TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac? IP: *.trzebinia.net / *.trzebinia.net 21.10.03, 18:00
      W tej kwocie możesz kupić Maree JTD z mikroskopijnym przebiegiem (nawet 2001).
      To jedyne kombi w tej cenie z nowoczesnym dieslem (za wyjatkiem 306 HDI o która
      bardzo ciężko jako kombi HDI z małym przebiegiem).Focus będzie z przestarzałym
      TDdi.Laguna najwyżej 1.6 - 1.8 benzyna z roku 98-99.
      Rozważ jeszcze sprawe Partnera/Berlingo HDI z bardzo dobrym wyposażeniem (w
      przeciwnym wypadku to zwykły blaszak).
      Mondeo benzyna lub stary diesel jak w Focusie.
      Octavia TDI ok ale w tej cenie 95% będzie trupem.
      Omega jak Omega raczej dla pasjonata.

pozdr
      • fama1979 Re: TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac? 22.10.03, 00:16
        Dzieki za dotychczasowe rady. Jesli chodzi o kryteria ktore szczegolnie biore
        pod uwage to tania eksploatacja (przede wszystkim niskie spalanie) oraz mocne
        zawieszenie. Ciekawe jak mozna porownac te auta pod tym wzgledem. Prosze o rade.
        Aha, Omega B juz odpada- dyskwalifikuje ja tylni naped i duza pojemnosc diesla
        co za tym idzie wysokie spalanie.
        • undercover_brother Re: TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac? 22.10.03, 01:49
          Czemu nie chcesz auta z tylnim napedem? Gdybym dysponowal taka gotowka, to sposrod przedstawionych przez Ciebie propozycji wybralbym wlasnie Omege. A gdybym mial wybrac z szerszego wachlarza mozliwosci to bylby to nieco starszy Mercedes 124 250 TD. To sa auta nie do zarzniecia. Choc jesli Omega B jest tak trwala jak poprzedniczka, to tez nie jest zle :). Moj ojciec jezdzi pierwsza wersja 2.3 TD, ma przejechane prawie 400 tys i nie byl robiony rozrzad ani w ogole nic powaznego, a pali to w trasie nieco powyzej 6l\100km (jesli nie gonisz ponad 120 km\h).
          • Gość: kriss Re: TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac? IP: *.net / *.net 22.10.03, 02:10
            Taaa,a mój sąsiad miał Omegę B,2.5 TD która paliła jak benzyna.Miasto minimum
            10l/100 trasa minimum 8/100.Pamiętam jego słowa,a ch... z takim dieslem.
            • fama1979 Re: TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac? 22.10.03, 03:07
              Omega B 2.5 TD z tego co sie zdazylem dowiedziec pali srednio 9l ON co nie
              stanowi zadnej rewelacji jesli chodzi o koszty utrzymania. Poza tym nie
              podchodza mi auta z tylnym napedem, moze przyzwyczajenie, nie wiem. Mysle
              bardziej o malym dieslu, z malym zuzyciem ON. Kolega ma od nowosci juz 4 lata
              Focusa 1.8 TD i caly czas srednio pali 5.5l ON co wg mnie jest duzym argumentem
              za. Chwali rowniez zawieszenie i zerowa usterkowosc. Ciekaw jestem jak do
              Focusa ma sie Mondeo, Scenic, Astra czy Octavia. Moze ktos ma porownanie?
          • Gość: Sławek Re: TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac? IP: *.trzebinia.net / *.trzebinia.net 22.10.03, 10:10
            Fenomen Omegi 2.5 TD polega na tym,ze w tej cenie wszystkie mają przejechane
            ponad 200 tyś nieudokumentowanych km oraz wszystkie sa sprowadzone jako bite.
            Końcem 1993 roku Omega może była nowoczesna ale dzisiaj to już chyba nie?

pozdr
            • fama1979 Re: TD kombi za około 30-35 tys. PLN-co wybrac? 23.10.03, 00:24
              Wlasnie o to chodzi. Zalezy mi na malo usterkowym pojezdzie o niskich kosztach
              eksploatacji. Najlepiej krajowy z udokumentowana pzreszloscia, jak sie
              oczywiscie da bo z tym tez jest roznie. A Omega mimo ze podoba mi sie to nie
              nalezy do mojej scislej czolowki.
      • Gość: Rafał Marea JTD !! IP: *.kalisz.mm.pl 23.10.03, 00:42
        Zdecydowanie Marea z silnikeim JTD. Za 35k kupisz rocznik 2001 z przebiegiem
        max. 70kkm w idealnym stanie,z pelnym wyposazeniem(klima,poduchy,abs). Silnik
        najnowoczesniejszy z tych ktore mozesz dostac za te pieniadze.Pali jakeis
        7/100km. Mam Marysie 1.8,wiec jak masz pytania to wal.
        pozdrawiam
        • Gość: Sławek Re: Marea JTD !! IP: *.trzebinia.net / *.trzebinia.net 23.10.03, 10:02
          A jeśli 105-110 KM w Marea 1.9 JTD to dla ciebie mało to ostatnio widziałem
          ogłoszenie Marea 2.4 JTD `99.
          Z 1.9 bierz ELX lub HLX (soczewki,ładniejszy zderzak,czasem spryskiwacz refl.)
          a nie SX choć od bodaj `99 wszystkie mają 2xAirBag,ABS,el.szyby i lusterka i
          większość klime.

pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka