Gość: agata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 13:55 1. Mam bardzo nieczytelną tabliczkę z numerem silnika (samochód 5-cio letni) w jaki sposób można zrobić nową tabliczkę. 2. Bardzo parują szyby. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Joasia Re: Fiat Punto IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.03, 14:37 Lepiej zapytaj na autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=punto Link Zgłoś
ka-8 Re: Fiat Punto 30.10.03, 20:44 Gość portalu: agata napisał(a): > 1. Mam bardzo nieczytelną tabliczkę z numerem silnika (samochód 5-cio letni) > w jaki sposób można zrobić nową tabliczkę. Nie przejmowałbym się tym. Jak przyjdzie co do czego ważne sa numery wybite na bloku. > 2. Bardzo parują szyby. Sprawdź w jakiej pozycji jest przełącznik zamkniętego obiegu powietrza. Jeżeli jest zamknięty, otwórz a powinno zrobić się jasno. Jeżeli dalej nic, poszukaj czy auto gdzieś nie przecieka (np. pod wycieraczką pod siedzeniem kierowcy może zbierać się woda, szczególnie w zimie po naniesieniu śniegu na butach). Możesz jeszcze sprawdzić jak działa nawiew na szyby i ewentualnie sprawdź czy jakiś filtr przeciwpyłkowy nie jest zapchany. Ostatecznie jeszcze może być padnięty sam przełącznik zamykania obiegu powietrza. Link Zgłoś
Gość: agata Re: Fiat Punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 12:30 Dlatego się tak przejęłam, bo zwrócił mi uwagę facet na przeglądzie w stacji kontroli pojazdów. Powiedział, że w przyszłym roku nie podstempluje mi dowodu rejestracyjnego, jeżeli nie będzie czytelny numer na s i l n i k u ! Link Zgłoś
Gość: aci Re: Fiat Punto IP: *.zetosa.com.pl / *.zetosa.com.pl 02.11.03, 18:02 W wypadku zaniknięcia numerów na bloku silnika(numery wybite met.sitodruku),trzeba po prostu podjechać do salonu w którym dokonano zakupu,z tamtąd wysyłają do fabryki o wystawienie nowej tabliczki ,po przyjściu numerów po ok.2 tyg.montuje ją wraz z plombą odpowiedni gość z takimi uprawnieniami oraz dostajesz orginalny fiatowski certyfikat z który udajesz się do wydziału komunikacyjnego. Link Zgłoś