Dodaj do ulubionych

Pakiet skurzany w Fabii - kto ma?

IP: 64.203.129.* 04.11.03, 12:07
Zastanawiam sie nad kupnem Fabii w wersji Fresh z pakietem skurzanym.
Cena jest atrakcyjna jak na auto ze skura, ale jeszcze nie widzialem jak to
wyglada bo nie mam duzo czasu. Moze jutro pojade do salonu, ale chcialem sie
spytac czy moze ktos z forumowiczow posiada Skode w tej wersji? Czy skura sie
nie brudzi i jaka jest w dotyku? Czy warto kupic ta wersje?

Obserwuj wątek
    • mareks11 Re: Pakiet skurzany w Fabii - kto ma? 04.11.03, 12:46
      Pakiet skórzany to nic innego jak fajna skórzana kierownica, całkiem miła w
      dotylu, skórzana gałka od zm. biegów i taka sama dźwignia hamulca ręcznego.
      Poza tym tapicerka zwykła materiałowa o dość ciekawym wzorku.

Byłem ostatnio moją Fabką na przeglądzie, to sobie obejrzałem Flash w salonie.
      Całkiem całkiem.
      • Gość: Miki Re: Pakiet skurzany w Fabii - kto ma? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 07:43
        Do wersji Fabii Elegance można zamówić skórzaną tapicerkę, koszt ok. 6000 tys.
        PLN.
        • Gość: pawel Re: Pakiet skurzany w Fabii - kto ma? IP: 64.203.129.* 05.11.03, 08:13
          Gość portalu: Miki napisał(a):

> Do wersji Fabii Elegance można zamówić skórzaną tapicerkę, koszt ok. 6000 tys.
          > PLN.

Co? 6 tysiecy? Pogielo ich? Przeciez reklamie wyraznie mowili "pakiet skurzany"
          w cenei auta.
          Ja juz sie nastawilem, pochwalilem sie znajomym tym pakietem a teraz co? Mam
          wyjsc na glupca? Powiem krotko. To jest robienie z klienta debila.
          Nigdy wiecej Skody!

• Gość: Miki Re: Pakiet skurzany w Fabii - kto ma? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 11:25
            Człowieku "pakiet skórzany"(kierownica, dźwignia zmiany biegów i hamulca
            ręcznego w skórze) to coś całkiem innego niż "skórzana tapicerka". Debila to
            robisz z siebie. Zapoznaj się z ofertą Skody, a potem rozpowidaj brednie. Pozdr.
            • Gość: pawel Re: Pakiet skurzany w Fabii - kto ma? IP: 64.203.129.* 05.11.03, 11:58
              Gość portalu: Miki napisał(a):

> Człowieku "pakiet skórzany"(kierownica, dźwignia zmiany biegów i hamulca
              > ręcznego w skórze) to coś całkiem innego niż "skórzana tapicerka". Debila to
              > robisz z siebie. Zapoznaj się z ofertą Skody, a potem rozpowidaj brednie. Pozdr
              > .

Czlowieku, wez nie sciemniaj, dobra?
              W reklamie wyraznie mowili "pakiet skurzany z tapicerka o unikalnym wzorze".
              No to sie skusilem bo i tak planowalem zakup nowego samochodu. A czy to Skoda
              czy nie Skoda to mnie nie obchodzi, wazne ze miala atrakcyjne wyposazenie.
              Ale jezeli tak ma to wygladac to ja dziekuje. Na ch...ja mi skurzana kierownica
              czy hamulec reczny? Interesowala mnie tylko tapicerka skurzana, ale nie mam
              zamiaru bulic kupe kasy. W takim razie rezygnuje ze Skody i kupuje Hyundaya Getz.
              Nie ma tapicerki skurzanej, ale przynajmniej wyglada lepiej niz Skoda.
              • Gość: Erwin Skórzany czy skurzany? W folderze chyba jest IP: 62.181.161.* 05.11.03, 12:15
                napisane, nie? Można sprawdzić zamiast się kompromitować.
                • Gość: pawel Re: Skórzany czy skurzany? W folderze chyba jest IP: 64.203.129.* 05.11.03, 12:42
                  Sam sie kompromitujesz gosciu.
                  Slyszales o czyms takim jak dysleksja?
                  Zreszta sam piszesz Skoda zamiast Szkoda.
              • Gość: Miki Re: Pakiet skurzany w Fabii - kto ma? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 17:38
                Myślę, że Hyundai Getz będzie dobrą propozycją po maju 2004 r., kiedy to cło
                spadnie z 35 do 10 %. Jak na razie Getz oferuje jedynie 2 poduszki powietrzne,
                brak w nim ABS`u, centralnego zamka i innych rzeczy, które oferuje Skoda. Sam
                zastanawiałem się nad tym autem, ale kiepskie wyposażenie i wysoka cena
                zniechęciły mnie (poza tym za 12 letniego Hyuidaia Pony -w rozliczeniu za nowe
                auto- dealer Hyundaia oferował 70 % ceny giełdowej, a w Skodzie zgodzili się na
                100 % ceny giełdowej - chodziło o 6 tys. zł. Skoda oferowała pakiet
                ubezpieczeniowy za 1200 złotych, a Hyundai za 2xwięcej).Także za nowego Getza z
                gorszym wyposażeniem zapłacisz pewnie ok. 5-6 tys. więcej niż za podobną Skodę.
                Choć Getz to dobre auto.
                • Gość: markus Re: Pakiet skurzany w Fabii - kto ma? IP: 195.117.23.* 06.11.03, 14:26
                  Zanim kupiłem swoje autko - Skoda w wersji Flash to przyglądnąłem sie dobrze paru innym autkom w tej klasie, między innymi dla Getza . Pierwsze wrażenie było pozytywne no ale potem zaczęło się mocno psuć ( to jest moja opinia wiec wyluzujcie jakby ktoś już chciał się na mnie rzucic :P ). Po pierwsze brak ABS , po drugie przedni słupek zasłania mi widoczność jak cholera no ale brnę dalej. Dealer wsiada do autka i jedziemy sie przejechać , wcześniej dowiedziałem się że autko 1.3 z silniczkiem 82KM , myślę w sumie powinno iść jak trzeba a tu .... kaszana na całego . Na niskich obrotach do okolo 3 tys to krowa jakich mało . Włąściwie dopiero po jeżdzie próbnej autko spisałem na straty ( szkoda ładnie wygłądalo i miły personel ) . Żeby jeżdzić dynamicznie tym autkiem należałoby trzymać cały czas wysokie obroty no ale inni mogą uważać inaczej . Z tego co pamiętam to na plus nawet duż należałoby zaliczyć możliwość kupna autka z fabrycznie montowanym gazem w całkiem przystępnej cenie .
          • mac.card Dyslektyk 08.11.03, 16:41
            Gość portalu: pawel napisał(a):

> Co? 6 tysiecy? Pogielo ich? Przeciez reklamie wyraznie mowili "pakiet
            skurzany"
            > w cenei auta.
            > Ja juz sie nastawilem, pochwalilem sie znajomym tym pakietem a teraz co? Mam
            > wyjsc na glupca? Powiem krotko. To jest robienie z klienta debila.
            > Nigdy wiecej Skody!

Całe szczęście, że nie napisali "wersja sportowa" bo byś się domagał, żeby dali
            dres i trampki.

Ty nie jesteś dyslektyk. Ty po prostu należysz do znacznej grupy ludzi, którzy
            nie rozumieją czytanego tekstu.
    • mac.card Ja mam. 08.11.03, 16:45
      Jest to taki miły dodatek, który nie jest niezbędny, ale ładnie wygląda.

Kupując Fabiolę patrzyłem głównie na ABS i elektrykę. Dają to w wersji Flash,
      dlatego taką kupiłem. Przy okazji jest tam "pakiet skórzany" czyli kierownica i
      lewarki pokryte skórą. Kierownica rzeczywiście bardzo miła w dotyku. Są tam też
      chromy na klamkach wewnętrznych i lewarku biegów. Też nie niezbędne, ale fajne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka