Gość: gość. ram Re: Nowe diesle Jaguara XF IP: *.proton.net.pl 02.01.09, 13:15 W mojej miejscowości już od roku jeździ biznes! takim autem tyle że v8 silnik, zapewniam was auto w rzeczywistości wygląda 300% lepiej niż na zdjęciach. Jest po prostu piękne majestatyczne,klasa sama w sobie. Super dizajnerskie wnętrze. BMW przy tym wygląda jak ubogi krewny! Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Nowe diesle Jaguara XF IP: *.polkomtel.com.pl 02.01.09, 14:30 To, że tył podobny do AM jest problemem właścicieli AMów. A dla tych co doszukują się domniemanego wpływu innych marek, niech zwrócą uwagę na to, że głównym stylistą Jagura (szczególnie w modelu XF) jest Polak Tadeusz Jelec. Link Zgłoś
Gość: Kandinsky Re: Nowe diesle Jaguara XF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:00 Przód wygląda tragicznie. Przypomina jakieś tanie/ekonomiczne koreańskie modele co to ma być? Link Zgłoś
Gość: Gość: Wowgin Re: Nowe diesle Jaguara XF IP: *.icpnet.pl 02.01.09, 21:04 "Jaguar nigdy nie był wart pieniędzy, które za niego żądano ale za to kupując Jaguara kupowało się jego legendę.... Teraz gdy ta marka należy do Taty to ja się pytam; jaką legendę w standardzie dokłada Tata do zakupu?" Legendę dobrej herbaty? :-) "Europa się kończy skoro nawet rodowe klejnoty z korony jesteśmy w stanie opierdzielić dzikusom.... " Hola, hola, nie ma bardziej utalentowanego informatycznie narodu niż Hindusi. Zatem z tymi dzikusami nie startuj, zanim nie wyrobisz sobie paszportu. "silnik diesle'a rowniez godny podziwu, dla porowniania 3.0 TDI audi i bawarskie 330d dysponuje moca ok. 230 km." Hmm, Fiat montuje w Alfach Romeo 2.4 JTDm, pięć w rzędzie o mocy 210 KM. I to nie jest nowy silnik, lecz modyfikacja jednostki mającej 10 lat (w końcu to Fiaty i Alfa Romeo pierwsze wprowadziły na rynek common-rail i jedne z pierwszych bezpośredni wtrysk). Za dwa lata zaś będzie nowy. Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Nowe diesle Jaguara XF IP: 193.95.170.* 08.01.09, 15:13 to bardzo ladny hinduski samochod, z jaguara ma niewiele ale jak na TATA to naprawde niezle auto Link Zgłoś
Gość: BB Re: Nowe diesle Jaguara XF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 17:11 testowałem tego Jaga i niestety nie dorównuje hybrydzie lexusa 450h pod żadnym względem (oprócz wielkości bagażnika) - kupilem więc hybrydę Link Zgłoś
Gość: Wowgin Re: Nowe diesle Jaguara XF IP: *.icpnet.pl 08.01.09, 20:46 "testowałem tego Jaga i niestety nie dorównuje hybrydzie lexusa 450h pod żadnym względem (oprócz wielkości bagażnika) - kupilem więc hybrydę" ??? Buhahahaha! Lexus to samochód dla ludzi, którzy kupują samochód i dokładnie nie wiedzą jakiego szukają. Chcą dobrze wydać pieniądze. No to wydałeś. Podobno nieźle trzyma wartość. Jeśli to wszystko czego chcesz od samochodu. Link Zgłoś
Gość: Wowgin Re: Nowe diesle Jaguara XF IP: *.icpnet.pl 08.01.09, 20:50 "A potem przyszedł Ford i zaczął pieprzyć sprawę; ojciec go sobie kupił w połowie lat dziewięćdziesiątych i użytkował przez dobre dwa lata więc pośrednio doświadczenie z tą marką mam. Ten Jaguar ojca - XJ6 przejechał jakieś 50 tys. kilometrów z tego połowę na holu bądź na lawecie bo wiecznie coś się w nim psuło włącznie z odpadającymi klamkami (poważnie; kiedyś ojcu została klamka w ręku jak chciał drzwi otworzyć...) czy łuszczącym się i odpadającym od karoserii lakierem....." Ford przejął Jaga już w 1988, ale XJ6 był na rynku wcześniej, w 1986. To był prawdziwy Jag. Co Fordowi trzeba oddać, to poprawił znacznie jakość. A o XJ40 słyszałem jak znajomy chodził do szkoły w Holandii i tam ojcu jego kolegi stoczył się do kanału, gdyż zawiódł program P. Link Zgłoś
Gość: JB Re: Nowe diesle Jaguara XF IP: *.chello.pl 08.01.09, 22:03 "jedyne co fajne to tylne lampy, które są zerżnięte z Aston Martina" Nie "zerżnięte", tylko zaprojektowane przez tego samego człowieka. Ian Callum, zanim zaczął pracować w Jaguarze, stworzył m.in. DB7 i Vanquisha. Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Nowe diesle Jaguara XF IP: *.acn.waw.pl 09.01.09, 02:05 @Janek: Jelec jest stylista wnetrz, wiec raczej lamp nie projektowal przednich :) Link Zgłoś
jag-fan Re: Nowe diesle Jaguara XF 22.01.09, 06:26 A gdzie te piekne , konserwatywne , podwójne reflektory? Link Zgłoś