Gość: kazik zjawa IP: *.inds.pl / *.inds.pl 11.11.03, 10:55 witam zastanawiam sie nad zakupem stilo 1.6 16v activ ...... proszę o informację na temat tego auta od jego szczęśliwych posadaczy ..... warte jest to auto wydania pieniędzy ? pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krzysiek Re: kupić stilo ? IP: *.acn.waw.pl 11.11.03, 11:15 Ja czekam na 1,4 95 km. Bedzie tanszy i nowoczesniejszy. Juz w I kwartale przyszlego roku. Link Zgłoś
Gość: Mar stilo 1.4 IP: *.skorosze.2a.pl 05.12.03, 12:28 a na czym będzie polegać ta "nowocześniejszość"? Link Zgłoś
Gość: vd stilo IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 21:16 klepalam juz ten tekst do jakiegos watku ale nie moge go znalezc wiec wrzucam jeszcze raz :) mam stilo 1,6 dynamic 5d od 1,5 roku, przejechalem do tej pory 35000 km, plusy: duzo miejsca wewnatrz, dobre wyposazenie wersji dynamic w specyfikacji z poczatku produkcji (6xairbag, asr itp) przyzwoite wykonczenie wnetrza ponadprzecietna funkcjonalnosc, szczegolnie przydaje sie przesuwana i rozkladana tylna kanapa, duzo schowkow i funkcjonalne kieszenie w drzwiach (z przodu z wydzielonym miejscem na butelki 0,5) wazne dla kogos kto lubi porzadek :) przyzwoite zintegrowane radio CD z niezlym brzmieniem (dla kogos kto lubi bassss), duze guziki swietna, precyzyjna skrzynia biegow, niezle hamulce ASR - wspaniale urzadzenie zwlaszcza zima skuteczna klimatyzacja rozbudowany, uzyteczny komputer, fajna rzecz do zabawy na parkingu lub w korkach :) dobre komfortowe zawieszenie, niezle tlumi dziury, bardziej slychac niz czuc ale nie mozna powiedziec ze jest glosne bardzo pewne prowadzenie auta zwlaszcza przy duzych predkosciach (na autostradzie bez problemu wykrecilem 200km/h, auto jedzie jak przy 120, w srodku ciszej niz przy 140) bardzo, bardzo fajna funkcja CITY, dla leniwych do jazdy po miescie niesamowita sprawa dobre swiatla (wszystkie, te w srodku tez) elektrycznie otwierany bagaznik, dla kogos kto mial wczesniej otwierany z wewnatrz to rewolucyjne rozwiazanie klapa slinika na teleskopach akceptowalne spalanie miasto 8,4-9,2 trasa 6,9-7,4 (zalezy od klimy i nogi) podswietlenie zegarow w stylu NASA klimatyzowany schowek w desce wygodne schowki w bagazniku i pojemna szuflada pod podloga minusy kiepska pozycja za kierownica - pomimo regulacji kierownicy w dwoch plaszczyznach, wysokosci fotela i reg. ledzwiowej oraz zaglowka, ciezko jest mi sie usadowic ( mam 176 cm i 80 kg), pozycja pasazera to juz granda ergonomiczna pozycja w stylu u cioci na imieninach wystajace regulatory nawiewow zaslaniaja czesc swoich ikonek, latwo pomylic je na poczatku z gala od radia, podlokietnik troche przeszkadza w operowaniu dzwignia jesli korzystasz z niskiego ustawienia zle zamontowana dzwignia regulacji wys. fotela, wsiadajac-wysiadajac naciskasz tylkiem i trzeba poprawiac (swoja droga fiat zamienil swoje swietne rozwiazanie z bravy na badziewiarny patent VW) za glosna dmuchawa nawiewow, juz na drugim biegu halasuje jak w bravie/marei na 4, slabo wyciszony silnik, w bravie bylo znaczniej lepiej (tez 1,6) a marea to przy stilo mercedes pod tym wzgledem w zimie dlugo nagrzewa sie silnik, brava byla wyraznie szybsza silnik 1,6 to absolutne minimum do tego ciezkiego auta, na trasie nie ma problemow ale jak pojawiaja sie gory to zaczyna byc pod gorke :) kolorystyka wnetrza (szaro-czarno i ponuro) podczas jazdy po nierownosciach lekko buja na boczki usterki na poczatku skrzypialy zawiasy w drzwiach, ASiO usunelo to od reki wymieniono po roku na moje zyczenie tapicerke na siedziskach z przodu, poniewaz wyraznie sie wygniotla i zaczela przecierac, obecnie fiat wycofal ten rodzaj tapicerki ze sprzedazy, jedna spalona zarowka z przodu (fatalny dostep) wymienono gumowa nakladke na pedal sprzegla, wytarla sie (nowa tez sie juz wytarla) permanentne skrzypienie z tylnego zawieszania od poczatku, slyszalne tylko podczas zmiany srodka ciezkosci auta na boki (zakret plus dziura), podobno wada fabryczna tylnego zawieszenia dtyczaca modeli do polowy 2002, jestem w trakcie zalatwiania wymiany glupie komunikaty komputera LOW OIL LEVEL pojawiajace sie jakies 7000 km przed przegladem, choc poziom oleju jest ok ogolnie auto jest przyjemne, nie sprawia klopotow poza duperelami, ale po to mam dwa lata gwarancji, fajnie sie prowadzi i mozna powiedziec ze jest komfortowe jak na kompakt, nie bez znaczenia jest przestronnosc i naprawde duza funkcjonalnosc sprawdzona podczas wypadow wakacyjnych, dla samotnika srednio interusujaca propozycja ale dla rodzinki z dwojka dzieci idealny wybor, jak dla mnie najbardziej denerwuje mnie pozycja za kierownica, a raczej jej brak oraz za glosny silnik nie pasujacy do ogolnego wrazenia komfortu w srodku, Link Zgłoś
krzew Re: kupić stilo ? 13.11.03, 01:54 owszem warto ale tylko z silnikiem 1.6... z silnikiem 1.2 juz naprawde nie warto sie interesowac tym autem... dziwie sie tym ktorzy kupuja Stilo z tym wlasnie silnikiem... 1.2 w aucie klasy Golfa? hmmm tylko dlatego by podstawowa wersja byla naprawde tania i by mogly pojawiac sie promocje typu : Stilo juz od 45 tys. zlotych.... Link Zgłoś
Gość: xp Re: kupić stilo ? IP: 193.111.174.* 13.11.03, 10:04 Czy ja wiem moje Activ kosztowało prawie 59000pln i to 1,2 + klima i metalik. Popatrz na zachodnie strony fiata co tam się sprzedaje bo 1,2 jak najbardziej i to w lepszych wersjach niż u nas aktual, a silnik nie taki zły i mułowaty jak niektórzy próbują wmówić a nigdy tym nie jechali ? Wszystko zależy do czego potrzebne bo : 1/ 1,2 do setki 13,8 2/ Prędkość do 180km/h 3/ Opłaty niższe 4/ Pali zdecydowanie mniej 5/ Przy jeździe po mieście ?? 80% Link Zgłoś
krzew Re: kupić stilo ? 13.11.03, 10:39 Wszystko zalezy od tego co potrzebne - piekne slowa! Kazdy z nas ma inne wymagania i oczekiwania... to co napisalem to jest tylko i wylacznie moje zdanie...Jasna sprawa ze ktos moze sie z tym nie zgodzic. > niektórzy próbują wmówić a nigdy tym nie jechali ? Jechale wersja 1.2 bez klimy i wersja 1.6. Wiec moge cos na ten temat powiedziec. Ale i tak uwazam ze Stilo to bardzo fajne autko ( w wersji 3 rdzwiowej oczywiscie ;) ) Link Zgłoś
Gość: vd Re: kupić stilo ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 10:55 ....to bardzo dziwne bo tyle kosztowal moj dynamic 1,6 z metalikiem, skorzanymi dodatkami, cd i jeszcze paroma duperelami dokladnie 59600 pln, odebrany czerwiec 2002, mam wrazenie ze kolega cos zdrowo przeplacil za tego activa 1,2 Link Zgłoś
Gość: Mar 1.2 w Niemczech IP: *.skorosze.2a.pl 13.11.03, 10:56 Ja nie wiem, skąd ktoś może mieć informacje o tym jakie stilo sprzedaje sie np. w Niemczech, ale np. na www.stilo.org NIE MA ANI JEDNEGO "stilomaniaka" z samochodem z silnikiem 1.2. Niemcy mają co najmniejn 1.6. Niewykluczone, że 1.2 się sprzedają - podobnie jak 1.4 w Golfach i Focusach - ale kupują je starsi, niezbyt zamożni emeryci. Poza tym, niewykluczone, że dobra sprzedaż wersji 1.2 wynika z jej korzystnej ceny w stosunku do porównywalnych modeli. Pewnie, że wolałbym jeździć stilo 1.2 niż np. Pandą, ale do zakupu wersji 1.2 nie skusiły by mnie niższe o 300 zł rocznie opłaty ubezpeiczeniowe i minimalnie niższe zuzycie paliwa. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: kupić stilo ? IP: *.trzebinia.net 13.11.03, 11:22 krzew napisał: > owszem warto ale tylko z silnikiem 1.6... z silnikiem 1.2 juz naprawde nie > warto sie interesowac tym autem... dziwie sie tym ktorzy kupuja Stilo z tym > wlasnie silnikiem... 1.2 w aucie klasy Golfa? A Golf,Astra,307,Xsara,Focus to niby co maja w standardzie? Nawet Golf V ma 1.4 75 KM. Chyba jesteś nie na czasie,ze tak się dziwisz.A nowa Vectra 1.6 tez cie tak dziwi? A Signum 1.8? hmmm tylko dlatego by podstawowa > wersja byla naprawde tania i by mogly pojawiac sie promocje typu : Stilo juz > od 45 tys. zlotych.... No to sobie odpowiedziałeś ;-) Reszta jak xp. Faworyzujący od poczatku istnienia niemieckie wynalazki AŚ bardzo wysoko ocenił właśnie Stilo 1.2 wzgledem konkurentów 1.4 Plusy to dzwięk jakby pod maską było 2.0,skrzynia 6,niskie spalanie. pozdr Link Zgłoś
Gość: jorguś Re: kupić stilo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 11:19 użytkuję 1.6 active, ale mulitwagon, od 6 miesięcy (8kkm). jeżeli chodzi o przyjemność prowadzenia, funkcjonalność, przestronność, komfort - jestem bardzo zadowolony. osiągi - jak na ciężkie auto (1.3t), silnik dobrze sobie radzi, ale bez fajerwerków. spalanie: delikatna jazda poza miastem ok.6.5 l/100km, autostrada przy prędkości 110-140 km/h - 7-8l/100km, jazda po mieście 8-9 l/100km. trwałość i niezawodność - można ocenić po 4-5 latach i 100kkm przebiegu, narazie żadnych problemów. Auto warte zakupu, szczególnie, że dealerzy fiata skłonni są do upustów i można kupić za cenę nieosiągalną u konkurencji. Link Zgłoś
capios Re: kupić stilo ? 05.12.03, 12:21 Kupiłem Stilo 1,6 V Dynamic 5 D + parę bajerów w XII 2002.Korzystając z promocji dla "Górników - 15 % taniej od ceny końcowej " ( tata pracował na grubie ), z ceny 62100 zł zjechałem do 52400 zł + ubezpieczenie 1 rok gratis. Według mnie cena końcowa była bardzo dobra - ( zastanawiałem się także nad kupnem Forda Focusa 1,6 Comfort, lecz cena końcowa licząc z ubezpieczeniem byla o 6000 zł wyższa, tak więc kupiłem Fiata). Przejechałem w rok mało bo ok 10000 km, i na szczęście nie spotkało mnie nic nieprzyjemnego. Auto jest przestronne, osiągi przyzwoite, klima auto zapewnia pełnię szczęścia w upalne dni. Właśnie wybieram się na przegląd ( cena w Autu Hicie Tychy - ok 320 - 350 zł ). Z usterek zdarzyło mi się że podczas jazdy w korku pojawił się komunikat LOSE CONNECTION ABS wysiadł mi prędkościomierz, ASR i wspomagaganie City. Na szczęście po wyłączeniu i załączeniu silnika wszystko było ok. Jedyne co mi przeszkadza to podłokietnik, podczas jazdy w mieście jest niewygodny w użyciu - przeszkadza podczas zmiany biegów. Jeśli myślisz o troche dynamiczniejszej jeździe ( ale bez szaleństw ) to 1,6 V wystarczy Ci zupelnie. Nic tylko czekać na promocję i kupować, polecam. Link Zgłoś
Gość: vd Re: kupić stilo ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 12:55 tutaj mozesz poczytac i zobaczyc stilo 2004 po lekkim liftingu. www.italiaspeed.com/news_2003/bologna_motor_show/preview/stilo.html Link Zgłoś
Gość: Mar czyli koniec z 1.2? IP: *.skorosze.2a.pl 05.12.03, 13:01 nic nie pisza o silniku 1.2 - czyli chyba sobie dali spokój z nim? Link Zgłoś
Gość: ptica Re: czyli koniec z 1.2? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 13:30 Nie będzie 1.2. Najmniejszy to 1.4 95KM. Link Zgłoś