happy_woman 19.04.09, 20:24 macie jakies doswiadczenia? niestety mam cyste na jajniku i obawiam sie ze skonczy sie laperoskopia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilazw Re: laperoskopia 21.04.09, 04:44 Nie zadreczaj sie czarnymi myslami. Moze operacja nie bedzie potrzebna. Mialam laperoskopie. Nie taki diabel straszny jak go maluja :) Pewnie, ze nic przyjemnego :( ale da sie przezyc :) Przynajmniej blizn prawie nie widac :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: laperoskopia 21.04.09, 15:38 Laperoskopii nigdy nie mialam, ale za to dwa razy mialam cyste. Za pierwszym razem lekarz mnie poinformowal, ze konieczna bedzie operacja, ale ze bylam w ciazy, to musialam poczekac do porodu. Cysta byla wielkosci pomaranczy podobno. Obylo sie bez operacji, bo sama pekla. Bolalo bardzo pierwszego dnia, drugiego duzo mniej, a trzeciego wcale :) Za drugim razem chodzilam juz do innego lekarza, ktory stwierdzil, ze wiekszosc cyst sie wchlania i zalecil jedynie monitorowanie. Po kilku miesiacach po cyscie nie bylo sladu. Tym razem nawet bez bolu. Moze u Ciebie tez tak bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: laperoskopia 22.04.09, 07:50 Laparoskopia nie jest taka straszna.Poszlam do szpitala rano a wrocilam wczesnym popoludniem.Mialam ogolne znieczulenie.To jest chyba najwieksza sprawa z calej akcji.Prawie niewidoczna blizne mam na spojeniu lonowym i w pepku (ja wiem,ze to mam bo tak to trudno sie byloby domyslic). Odpowiedz Link Zgłoś
happy_woman Re: laperoskopia 22.04.09, 18:23 dzieki dziewczyny za odzew...zobaczymy .wkrotce mam wizyte u specjalisty,mam jednak nadzieje ze obejdzie sie bez ingerencji hirurgicznej.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
happy_woman Re: laperoskopia 22.04.09, 20:13 chirurg oczywiscie przez ch,ah ta dysortografia.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś