kirpek 01.02.09, 20:40 trzeba uciekać z tego kraju, mimo iż wiem że np w GB jest gorzej. z tą różnicą że tam nie trzeba co pól roku prostować felg- o ile da sie je wyprostować... Link Zgłoś Obserwuj wątek
danpol-broker [...] 02.02.09, 21:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Gry drogowe 02.02.09, 21:58 Wystarczy jezdzic normalnie i zgodnie z przepisami a te nowe obostrzenia nie beda mialy wiekszeog znaczenia.. W czym problem? Link Zgłoś
rechott Re: Gry drogowe 03.02.09, 08:10 Spróbuj przejechać zgodnie z przepisami po polskich drogach 60-80 tys km rocznie to zobaczysz w czym jest problem. Dla mnie problem jest w tym, że drogi mamy kiepskiej jakości, brak autostrad, znaków naustawianych jest od groma, często zupełnie niepotrzebnych lub wręcz wykluczających się. Do tego policjanci zachowujący się jak myśliwi, przyczajeni w krzakach w miejscu gdzie najłatwiej złapać frajera a nie w miejscach, gdzie jest faktyczne zagrożenie. Nie mówiąc o fotoradarach w ustawionych w podobny sposób (np. 20 m od tablicy kończącej teren zabudowany), nieoznakowanych radiowozach łapiących kierowców na szybszych drogach dwupasmowych, gdzie ktoś dla zabawy naustawiał ograniczeń do 70 km/h itp. Gdybym jeździł zgodnie z tymi absurdalnymi przepisami to by mnie w domu wogóle nie było. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Gry drogowe 03.02.09, 08:43 > Spróbuj przejechać zgodnie z przepisami po polskich drogach 60-80 tys km roczni > e > to zobaczysz w czym jest problem. no wlasnie w czym? pozniej mnie taki rep wyprzedza po 3 razy na 400 km, bo musi co 200 sie zatrzymac na siusiu i ukojenie nerwow, albo po prostu wyprzedzam go spokojniejszymi drogami lokalnymi, ktore omijaja duze miasta .. a ile razy doganiam takiego za ciezarowkami, autobusami czy traktorami (nie pisze juz o swiatlach) .. >Do tego policjanci zachowujący się jak myśliwi, przyczajeni > w krzakach w miejscu gdzie najłatwiej złapać frajera a nie w miejscach, gdzie > jest faktyczne zagrożenie. a gdzie jest faktyczne zagrozenie? jak wyglada takie miejsce? najwiecej wypadkow jest na prostych drogach. >. Nie mówiąc o fotoradarach w ustawionych w podobny > sposób (np. 20 m od tablicy kończącej teren zabudowany), nieoznakowanych > radiowozach łapiących kierowców na szybszych drogach dwupasmowych drogach dwupasmowych, gdzie ktoś > dla zabawy naustawiał ograniczeń do 70 km/h itp. w sumie z takich drog to tylko gierkowka mi sie przypomina, ale to nie jest szybsza droga dwupasmowa .. Link Zgłoś
wkamien Re: Gry drogowe 03.02.09, 08:52 Musze przyznac, ze absurd goni absurd w tym kraju. Szkoda, ze zamiast nami, kierowcami, panstwo nie zajmie sie handlarzami samochodami. Marzy mi sie kraj, w ktorym za "klamstwa" w ogloszeniach samochodowych sa wysokie grzywny: za krecone liczniki, "bezwypadkowe" szroty, przekladki bez homologacji itd... Link Zgłoś