markusss1 03.03.09, 15:05 Prosze o opinię opon letnich Nokian H (rozmiar 185/55r15) Opony zimowe Nokian zbieraja bardzo dobre opinie. A jak jest z Letnimi? Link Zgłoś Obserwuj wątek
przemekthor Re: opony Nokian 03.03.09, 22:07 Prawdopodobnie nikt nie odpowie na to pytanie, bo nikomu nie przyjdzie do glowy kupic letnie nokiany :) Nokian jest marka finska, a co w Finlandii moga wiedziec o lecie? Zarty na bok, powiem Ci, jak wygladaly preferencje co do opon w kraju, gdzie mieszkalem kilka lat, a gdzie zimy byly jak diabli: na zime nokiany albo pirelli, na lato continentale albo michelin. Do 4x4 bez wzgledu na pore roku bf goodrich. P.S. Zimowki nokiana sa fantastyczne, sam wrzucilem ostatnio nowe nokiany w w miejsce pirelli sotto (dwukrotnie drozszych w zakupie) i jest (subiektywnie) lepiej. Link Zgłoś
kaja_majewska Re: opony Nokian 04.03.09, 10:30 w naszym samochodzie mamy opony Goodyeara. Ale pamiętam jak mąż cały tydzień przeżywał co ma kupić do auta na lato. O Nokianach też coś wspominał, ale ostatecznie kolega namówił go na Goodyeary. Rzeczywiście nie kosztowały dużo a jakość mają dobrą bo mamy je do dzisiaj (już 2 lata). Jeżeli chcesz to zapytam sie męża dlaczego zrezygnował z Nokianów na rzecz Goodyeara :) Link Zgłoś
robert888 jak jeździsz na szytkach to wszystko jedno co kupi 04.03.09, 10:59 sz. Ważne aby się toczyło. Nawet nie musisz wyważać. Link Zgłoś
romantic5 Re: jak jeździsz na szytkach to wszystko jedno co 04.03.09, 12:55 Dobre opony. Chodza dobrze i odroznic od innych markowych w silach tylko kierowca z placowki badawczej. Zimowe produkowc o wiele trudniej niz dobre letnie. Ja raczej bralem by z profilem 60%. Polskie drogi nie nabrzeze w kalifornii albo u morza Srodziemnomorskiego Link Zgłoś
skyddad Re: opony Nokian 04.03.09, 16:56 tutaj masz konkretna odpowiedz; www.einsehen.de/reifentestcom/cgi-bin/autotest.pl?&&&PL Link Zgłoś
skyddad Re zimowki N 04.03.09, 17:00 ZIMOWKI NOKIAN sa fantastyczne,jezdzilem prawie na wszystkich markach znanych w zimie i wedlug mojej skromnej oceny Nokiany naleza do najlepszej grupy zimowych opon samochodowcyh. Pzdr.Sky. P.S Wyszlo zamieszanie i stad dwa posty Link Zgłoś
malken Re: opony Nokian 05.03.09, 11:01 jedyny.gazebo: miło, że się przedstawiłeś z pochodzeniem :):):) Link Zgłoś
luftwafer Re: opony Nokian 05.03.09, 13:06 nie polecam letnich nokianów. Przychylam się do opinii innych, że na zimę owszem (chociaż są lepsze zimówki). Ja mam ten sam rozmiar opon to i Ty ale ja używam goodyearów i jestem bardzo zadowolony. Cena podobna do nokianów ale jakość nie porównywalna :) Zastanów sie nad tym :) Link Zgłoś
chris62 Re: opony Nokian 05.03.09, 15:28 Użytkuję NRHi 195/60R15. Przyczepność OK, poziom hałasu OK. Jednak jest coś co mnie wkurza - problem z wyważeniem kół. Na zimówkach 0 drgań nawet przy prędkościach max a na tych Nokianach przy 140 są wibracje. Nie wyrzuciłem ich tylko dlatego że ostatnio zamiast szybko jeżdżę wolniej a doładowany i nie ta wada nie ma znaczenia. Link Zgłoś
markusss1 Uniroyal RALLYE 550 06.03.09, 09:17 A co sądzicie o oponach Uniroyal RALLYE 550? Link Zgłoś
malken Re: Uniroyal RALLYE 550 06.03.09, 10:38 markusss1:Twoje pytania są śmiesznawe conajmniej..."którą z blondynek byście wybrali - z tymi nogami, czy z tamtymi, a może z tamtym biustem"? Kolego! Jednemu jeździ się lepiej na jednych oponach, a innemu na drugich. To jest akademicka dywagacja - z przebiegu wątku chociażby nasuwa się taki wniosek. Link Zgłoś
markusss1 Re: Uniroyal RALLYE 550 06.03.09, 10:53 malken napisał: > markusss1:Twoje pytania są śmiesznawe conajmniej..."którą z > blondynek byście wybrali - z tymi nogami, czy z tamtymi, a może z > tamtym biustem"? > Kolego! Jednemu jeździ się lepiej na jednych oponach, a innemu na > drugich. To jest akademicka dywagacja - z przebiegu wątku chociażby > nasuwa się taki wniosek. I z takich opinni użytkowników (mi lepiej, dlatego że..., mi gorzej dlatego że...) można już wyciągnąć jakieś wnioski. Twoj post całkowicie nie wnosi nic do tematu. pozdrawiam Link Zgłoś
malken Re: Uniroyal RALLYE 550 06.03.09, 16:19 markusss1: Przykro mi,że Łaskawemu Panu na tacy nie podano...:) A może tak zajrzałbyś np na www.opony.com tam wpisał rozmiar,który Cię interesuje i poczytał opinie tych, którzy takowe kupili i jeżdżą na nich? Są to zupełnie inne opinie...Polecam 30 kropli Valerianum na łyżeczkę cukru i wodą popić :) Link Zgłoś
waga71 Re: opony Nokian 06.03.09, 16:20 tutaj są opinie o Nokian H www.opony.com.pl/testy/index_testy1.asp?i_rodzaj=&rodzaj_pojazdu=osobowe&producent=Nokian&i_producent=&model=H&ilosc=108&pora_roku=letnie Link Zgłoś
subasta Re: opony Nokian 31.07.13, 07:11 Jeśli szukasz opinii o oponach Nokian to polecam: www.nokian.info.pl www.opony.inowroclaw.pl/opony/nokian/ Link Zgłoś