Gość: apacz IP: 193.0.70.* 26.11.03, 12:49 Mam mocno porysowaną maskę (dzięki jakiemuś debilowi), nie wiecie może ile może kosztować w Warszwie lakierowanie maski, albo całego samochodu (dodam że mam IBIZĘ) i gdzie najlepiej to zrobić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Mar ceny w Warszawie IP: *.skorosze.2a.pl 26.11.03, 13:13 Kiedyś chyba w TVN podawano średnie ceny robocizny lakiernika - Warszawa do 1000 zł za element, Kielce - od 100-200 zł za element. Może więc warto oddać do lakierownia trochę dalej od stolicy... Link Zgłoś
Gość: apacz Re: ceny w Warszawie IP: 193.0.70.* 26.11.03, 13:25 Dzięki, No właśnie się zastanawiam, gdzie to zrobić. Zdecyowanie w Warszawie jest pewno drożej. Gdyby ktoś miał namiary na jakąś lakirnię to proszę o podanie Pozdr Link Zgłoś
Gość: mati_ Ceny w Poznaniu. IP: *.icpnet.pl 26.11.03, 13:36 Okolice Poznania.Samochód Fiat Uno trzydrzwiowy.Lakier srebrny metalic.Maska,atrapa,cały prawy bok (błotnik przód,drzwi,błotnik tył).Cena 500pln. Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Wskazowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 13:50 Witam, Uczciwa cena za polakierowanie maski to suma rzedu 400 - 500 PLN z lakierem metalic. Daruj sobie rzemieslnikow ktorzy nie posiadaja komory lakierniczej bezpylowej. Musi ona byc jesli chcesz miec gwarancje ladnie wygladajacego lakieru. Pozdrawiam ARAFAT P.S Ci co nie maja komory kasuja 200 PLN Link Zgłoś
Gość: OGI Re: Wskazowka IP: 62.233.164.* 26.11.03, 13:54 Ja polecam serwis Peugota w Al Krakowskiej to już właściwie Sękocin. Robią bardzo dobrze i niedrogo. Mój ojciec wstawił u nich Astre z porysowaną klapą przednią i drzwiami. Lakier metalik. Całość zamknęła się w 700zł. Nie znam żadnego telefonu ale jak będziesz chcial to znajdziesz. Link Zgłoś
Gość: apacz Re: Wskazowka IP: 193.0.70.* 26.11.03, 14:37 Dzięki Przedzwonię do nich, popytam. Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Lakierowanie samochodu IP: *.net / *.net 26.11.03, 15:06 Ja przygotowałem elementy do lakierowania w jednym warsztacie,a całość prysnąłem w serwisie VW,za 3 elementy razem z bazą i lakierem zapłaciłem 250pln,samochód wstawiłem 0 9 rano a o 14 już stał gotowy. Link Zgłoś
Gość: mati_ Re: Lakierowanie samochodu IP: *.icpnet.pl 26.11.03, 16:05 A ile dałeś w tamtym warszatcie za przygotowanie? Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Lakierowanie samochodu IP: *.net / *.net 26.11.03, 20:30 W warsztacie za przygotowanie zapłaciłem 400 złotych za 3 elementy,błotnik i 2xdrzwi,było to lekkie obtarcie boku. Link Zgłoś
Gość: csi Re: Lakierowanie samochodu IP: *.acn.pl 26.11.03, 21:07 Ceny lakierowania w Wawie są jakieś 5 razy / słownie pięć razy! / wyższe niż na prowincji, gdzie dobry lakiernik zrobi to tak samo dobrze jak albo i lepiej niż autoryzowany zakład... Jakieś pół roku temu znajomy lakierował maskę od megana w Świdnicy - zapłacił coś około 100 pln razem z lakierem / bardzo fachowo polakierowana / w Wawie za to samo chcieli jakieś 600 pln..., za tyle tam polakierowaliby dosłownie pół samochodu, tam są takie ceny po prostu :) , pzd. csi Link Zgłoś
Gość: OGI Re: Lakierowanie samochodu IP: 62.233.164.* 27.11.03, 08:15 Ta jasne. Swego czasu mój staruszek chciał oszczędzić i pojechał lakierować poldka na Mazury. Oszczędził bardzo dużo - jakieś 3-4 razy taniej niż w Warszawie. Jak zobaczyliśmy efekty pracy tych "fachowców" to nogi się pod nami ugięły. A fachowcy oczywiście wpierali nam że wszystko jest ok. Wole zapłacić więcej i mieć zrobione bardzo dobrze niż oszczędzić parę złotych. A samochód i tak był poprawiany w Warszawie. Link Zgłoś
Gość: csi Re: Lakierowanie samochodu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 08:38 Gość portalu: OGI napisał(a): > Ta jasne. Swego czasu mój staruszek chciał oszczędzić i pojechał lakierować > poldka na Mazury. Oszczędził bardzo dużo - jakieś 3-4 razy taniej niż w > Warszawie. Jak zobaczyliśmy efekty pracy tych "fachowców" to nogi się pod nami > ugięły. A fachowcy oczywiście wpierali nam że wszystko jest ok. Wole zapłacić > więcej i mieć zrobione bardzo dobrze niż oszczędzić parę złotych. > A samochód i tak był poprawiany w Warszawie. Wolny kraj, mamy inne doświadczenia, powtarzam, dobry lakiernik z pcimia zrobi swoje nawet lepiej niż niejeden w stolycy i to wielokrotnie taniej, wiem to z autopsji i doświadczeń znajomych, pzd. Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Lakierowanie samochodu IP: *.net / *.net 27.11.03, 11:14 Lakiernik,lakiernikiem,ale musi też być i sprzęt,nawet nalepszy fachowiec nie osiągnie efektu w stodole,musi być bezpyłowa komora lakiernicza,wszysto musi sie wygrzać w odpowiedniej temperaturze,to nadaje trwałości i połysku dla lakieru. Link Zgłoś
Gość: OGI Re: Lakierowanie samochodu do CSI IP: 62.233.164.* 27.11.03, 12:34 Owszem mamy wolny kraj i każdy może robić to co mu się podoba. Wydaje mi się że Szanowny Pan ma jakieś uprzedzenie do Warszawy i warszawiaków. Nie wiem tylko skąd ta niechęć, może jakiś kompleksik? Link Zgłoś
Gość: csi Lakierowanie samochodu do OGI IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 15:41 Gość portalu: OGI napisał(a): > Owszem mamy wolny kraj i każdy może robić to co mu się podoba. Wydaje mi się że > > Szanowny Pan ma jakieś uprzedzenie do Warszawy i warszawiaków. Nie wiem tylko > skąd ta niechęć, może jakiś kompleksik? Chłopie, nie bądź żenujący, kompleksiki może Ty masz i je leczysz np. niepotrzebnie przepłacając :) , róbta co chceta, zapodałem tylko swoje skromne trzy grosze. Dla mnie to i lepiej że mało komu chce się dmuchać do wulki z Wawy, bo wtedy ceny by się szybko wyrównały :( psd. csi rodowity warszawiak :) Link Zgłoś