ernest221 27.11.03, 12:07 Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra, bo na dniach chcę kupić i nie jestem do końca zdacydowana Chyba postawię na astrę ale do końca nie jestem pewna wyboru Co radzicie Link Zgłoś Obserwuj wątek
konrad.boryczko Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra 27.11.03, 12:16 Astra jest o klase wyzej. Przy porownywalnych pieniadzach wybor wiec oczywisty. Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: *.net / *.net 27.11.03, 12:23 Z drugiej strony Astra to dużo starsza konstrukcja,myślę,że podatna również na większy spadek wartości z upływem czasu. Link Zgłoś
Gość: WERTY Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: 62.233.164.* 27.11.03, 12:27 mam 3-letnią cordobe i ciągle się w niej coś psuje. nie wiem czy trafił mi się taki egzemplarz, ale nie polecam. strasznie ciasna w środku. poza tym opel to lepsza marka. pozdrawiam :-) Link Zgłoś
Gość: mati_ Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: *.icpnet.pl 27.11.03, 12:29 Jeżeli mówimy o nowych to ja bym nie kupił ani tego ani tego. AstraII produkcja od 1998r. W 2004 następca. Cordoba produkcja od 1993r. , w roku 1999 facelifting. Do kiedy będą klepać nie wiadomo. Za te pieniądze wolałbym Mazdę 2 , nową Fiestę , albo dopłacić i Focusa , Corollę , Civic , 307. Link Zgłoś
Gość: OGI Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: 62.233.164.* 27.11.03, 13:05 Ale już niedługo będzie Astra III. www.opelklub.pl Link Zgłoś
raver1 Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra 27.11.03, 13:10 Gość portalu: mati_ napisał(a): > Cordoba produkcja od 1993r. , w roku 1999 facelifting. Do kiedy będą klepać nie > > wiadomo. Panie "ekspercie",od roku klepią najnowszy model Cordoby,niech się pan obudzi,mamy koniec 2003 roku. Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: 213.17.236.* 27.11.03, 13:17 właśnie, właśnie obecna cordoba to w miarę świeży wózek, kumpel jeździ 1,2 i nie nażeka, to że ciasna to też prawda!!!!. Natomiast Astrę będą jeszcze w Gliwicach klepać ładnych parę lat jednak nie polecam 1,2 75 KM. pozdro. Link Zgłoś
Gość: frequent flyer Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: 80.241.130.* 27.11.03, 13:20 Gość portalu: mati_ napisał(a): > Cordoba produkcja od 1993r. , w roku 1999 facelifting. Do kiedy będą klepać nie > > wiadomo Myślę, że ok. 2002 zaprzestaną (by pozostać w Twojej konwencji). Fajnych rad udzielasz. Link Zgłoś
greenblack Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra 27.11.03, 13:17 Cordoba to Ibiza z bagażnikiem - klasa Corsy. Astra jewst większa w środku, ma lepsze silniki. Astrę II będę jeszcze produkować przez kilka lat w Polsce, więc nie przejmuj się spadkiem wartości. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ok! Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 15:07 Jesli to wybor tylko cordoba czy Astra, to Astra zdecydowanie.Tylko z jakim silnikiem, to istotne.?Cordoba jest bardzo ciasna w srodku, Astra przestronniejsza, inaczej sie jezdzi.Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: *.netia.pl 27.11.03, 15:29 Astra!!! Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra 27.11.03, 15:34 cordoba to odpowiednik opla corsy sedan (tyle, ze u nas nie sprzedawanej) i np fiata albea, kia rio sedan czy renault thalia. innymi slowy maly sedan z segmentu b. astra ii to odpowiednik seata toledo / leona (astra sedan / astra hatch) i innych kompaktow z segmentu c (np. focus, corolla, golf). jezeli rozwazasz auta o podobnych silnikach i wyposazeniu, to nawet bym sie nie zastanawial i bral opla. poza tym astra ii to naprawde porzadny woz dobrze nadajacy sie do roli wozu dla rodziny. polecam. Link Zgłoś
Gość: PiotrL Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: *.zlotoryja.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 16:40 Jesli chcesz auto bież Astrę II z 1.6 V8 lub 1.6 16V sinikiem :) Link Zgłoś
Gość: ernest221 Kupuję Opla Astre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 18:44 Kupuję Opla Astre zieloniutką, wzięłam jazdę próbną i to mnie przekonało Jest zajebista.dzięki za odpowiedzi. Link Zgłoś
Gość: kierowiec Re: Kupuję Opla Astre IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.11.03, 19:56 Moje wyrazy współczucia;było przejechać się Cordobą i porównać do tego wersje silnikowe,wyposażenia,estetyka i ergonomia,ceny i koszty eksploatacji.Ciekaw jestem jaka to wersja tak Cię przekonała,poza kolorem.A dla innych fanów Opla, polecam porównanie(wyposażenia,ceny,jazda próbna)Seata Cordoby 1,4 75 KM Signo Cool z np. Astrą II o podobnej mocy silnika-jedyna wersja wyposażenia to zdaje się ubożuchny Start.Pozdrawiam fanów Opla. Link Zgłoś