Dodaj do ulubionych

Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra

27.11.03, 12:07
Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra, bo na dniach chcę kupić i nie jestem
do końca zdacydowana Chyba postawię na astrę ale do końca nie jestem pewna
wyboru Co radzicie
Obserwuj wątek
    • konrad.boryczko Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra 27.11.03, 12:16
      Astra jest o klase wyzej. Przy porownywalnych pieniadzach wybor wiec oczywisty.
      • Gość: kriss Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: *.net / *.net 27.11.03, 12:23
        Z drugiej strony Astra to dużo starsza konstrukcja,myślę,że podatna również na
        większy spadek wartości z upływem czasu.
        • Gość: WERTY Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: 62.233.164.* 27.11.03, 12:27
          mam 3-letnią cordobe i ciągle się w niej coś psuje. nie wiem czy trafił mi się
          taki egzemplarz, ale nie polecam. strasznie ciasna w środku. poza tym opel to
          lepsza marka. pozdrawiam :-)
        • Gość: mati_ Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: *.icpnet.pl 27.11.03, 12:29
          Jeżeli mówimy o nowych to ja bym nie kupił ani tego ani tego.
          AstraII produkcja od 1998r. W 2004 następca.
          Cordoba produkcja od 1993r. , w roku 1999 facelifting. Do kiedy będą klepać nie
          wiadomo.
          Za te pieniądze wolałbym Mazdę 2 , nową Fiestę , albo dopłacić i Focusa ,
          Corollę , Civic , 307.
          • Gość: werty focusowi po 2 latach wyłazi rdza!!! IP: 62.233.164.* 27.11.03, 13:03
          • Gość: OGI Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: 62.233.164.* 27.11.03, 13:05
            Ale już niedługo będzie Astra III.
            www.opelklub.pl
          • raver1 Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra 27.11.03, 13:10
            Gość portalu: mati_ napisał(a):

> Cordoba produkcja od 1993r. , w roku 1999 facelifting. Do kiedy będą klepać
            nie
            >
            > wiadomo.

Panie "ekspercie",od roku klepią najnowszy model Cordoby,niech się pan
            obudzi,mamy koniec 2003 roku.
            • Gość: ja Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: 213.17.236.* 27.11.03, 13:17
              właśnie, właśnie obecna cordoba to w miarę świeży wózek, kumpel jeździ 1,2 i
              nie nażeka, to że ciasna to też prawda!!!!. Natomiast Astrę będą jeszcze w
              Gliwicach klepać ładnych parę lat jednak nie polecam 1,2 75 KM. pozdro.
          • Gość: frequent flyer Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: 80.241.130.* 27.11.03, 13:20
            Gość portalu: mati_ napisał(a):

> Cordoba produkcja od 1993r. , w roku 1999 facelifting. Do kiedy będą klepać
            nie
            >
            > wiadomo
            Myślę, że ok. 2002 zaprzestaną (by pozostać w Twojej konwencji). Fajnych rad
            udzielasz.
    • greenblack Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra 27.11.03, 13:17
      Cordoba to Ibiza z bagażnikiem - klasa Corsy. Astra jewst większa w środku, ma
      lepsze silniki. Astrę II będę jeszcze produkować przez kilka lat w Polsce, więc
      nie przejmuj się spadkiem wartości.

Pozdrawiam
    • Gość: ok! Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 15:07
      Jesli to wybor tylko cordoba czy Astra, to Astra zdecydowanie.Tylko z jakim
      silnikiem, to istotne.?Cordoba jest bardzo ciasna w srodku, Astra
      przestronniejsza, inaczej sie jezdzi.Pozdrawiam.
      • Gość: Wiktor Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: *.netia.pl 27.11.03, 15:29
        Astra!!!
    • x-darekk-x Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra 27.11.03, 15:34
      cordoba to odpowiednik opla corsy sedan (tyle, ze u nas nie sprzedawanej) i np
      fiata albea, kia rio sedan czy renault thalia. innymi slowy maly sedan z
      segmentu b.

astra ii to odpowiednik seata toledo / leona (astra sedan / astra hatch) i
      innych kompaktow z segmentu c (np. focus, corolla, golf).

jezeli rozwazasz auta o podobnych silnikach i wyposazeniu, to nawet bym sie nie
      zastanawial i bral opla. poza tym astra ii to naprawde porzadny woz dobrze
      nadajacy sie do roli wozu dla rodziny. polecam.
    • Gość: PiotrL Re: Co lepsze Seat Cordoba czy Opel Astra IP: *.zlotoryja.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 16:40
      Jesli chcesz auto bież Astrę II z 1.6 V8 lub 1.6 16V sinikiem :)
    • Gość: ernest221 Kupuję Opla Astre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 18:44
      Kupuję Opla Astre zieloniutką, wzięłam jazdę próbną i to mnie przekonało Jest
      zajebista.dzięki za odpowiedzi.
      • Gość: kierowiec Re: Kupuję Opla Astre IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.11.03, 19:56
        Moje wyrazy współczucia;było przejechać się Cordobą i porównać do tego wersje
        silnikowe,wyposażenia,estetyka i ergonomia,ceny i koszty eksploatacji.Ciekaw
        jestem jaka to wersja tak Cię przekonała,poza kolorem.A dla innych fanów Opla,
        polecam porównanie(wyposażenia,ceny,jazda próbna)Seata Cordoby 1,4 75 KM Signo
        Cool z np. Astrą II o podobnej mocy silnika-jedyna wersja wyposażenia to zdaje
        się ubożuchny Start.Pozdrawiam fanów Opla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka