Gość: spider IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 15:10 Witam, mam zamiar kupic Citroena Picasso ale w wersji silnika HDI. Czy ktos mógłby sie wypowiedzieć na temat silnika ? ( spalanie, dynamika, awaryjność) ? pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: spider Re: Picasso HDI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 21:08 Czy nikt nie ma takiego autka .. ? ;-) Link Zgłoś
Gość: stefcio Re: Picasso HDI IP: *.arcor-ip.net 14.12.03, 22:16 standartowy silnik koncernu PSA 200Nm, 90KM jak narazie pracuje niezawodnie, 60000km w 206 mojej zony jest bardzo zrywny, nie wiem o ile ciezsze jest picasso w 206 starcza aby rozpedzic sie o wlasnych silach do 190km/h (210 z gorki) spala od 7 do 8,5l (zalezy od kierowcy) Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Picasso HDI IP: *.dial.kabelfoon.nl 15.12.03, 14:32 Mają, mają, tylko wszystkie w naprawie stoją. B. P.S. To żart oczywiście. 130.000 przebiegu, zero problemów. Link Zgłoś
Gość: lesio Re: Picasso HDI IP: 80.48.103.* 15.12.03, 17:51 mam HDi 2,0 110 KM w P.406 - miodzio Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Picasso HDI IP: 217.153.168.* 15.12.03, 20:41 Nie należę do osób, które w jakiś szczególny sposób przywiązują się do posiadanych przedmiotów ale powiem szczerze, że polubiłem swojego pikasiaka hdi. Kupiłem go sobie trzy lata temu, licznik wyświetla obecnie 96 tys.km. Posiada całą gamę przykrych wad ale w zupełności rekompensuje je jeszcze większą ilością zalet. Zacznę od wad - promień skrętu przypominający ten z ciężarówek, przednie słupki skutecznie ograniczające widoczność na łukach, brak obrotomierza, awarie przedniego zawieszenia (łączniki stabilizatora, wahacze). Zalety - przeszklone, przestrzenne wnętrze, cała masa różnych zmyślnych skrytek, duuuży, foremny bagażnik, przednie fotele to prawdziwe mistrzostwo świata ( ze służbowego passata po 300 km wysiadam "połamany"), - prawdziwie rodzinny (2+2) samochód, przyjazne wnętrze, wspaniałe prowadzenie. Silnik, cóż 90 KM, ale elastyczność na poziomoe 2 litrowej benzyny a w Niemczech też te 2 stówki sobie pomykałem. Spalanie za ok 4 tys.km - 6,7. Pojeździj trochę, popatrz, może nowy Scenik dci, Touran 2.0 TDI ? Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Picasso HDI IP: *.dial.kabelfoon.nl 16.12.03, 17:54 To masz dokładnie takie same wrażenia jak ja. Promień skrętu pociągu Intercity. Ten lewy słupek to tragedia, dlatego mam fotel ustawiony jak najniżej i wtedy coś jeszcze widzę. Ale to nie ma nic wspólnego z HDI i dotyczy wszystkich Picasso. Poza tym żadnych awarii, o których pisałeś nie miałem (odpukać). Bagażnik 550 litrów i łatwo dostępny. Co do prędkości max. to chyba miałeś z górki i z wiatrem. Mój kończy rozpędzanie na 167 km/h (mierzone GPS' em a nie z licznika). Spalanie za ostatnie 50 tys. km 6.3 l/100 km. Przebieg do tej pory 130.000. Link Zgłoś
Gość: spider Re: Picasso HDI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 17:16 Co do samego auta, to wiem czego sie spodziewac bo juz takie mialem tyle ze benzyne. Chodzi mi glownie o sam silnik. Czy te 90 KM to nie za malo ? Teraz mam Octavie 110 KM TDI i jestem naprawde zadowolony z tego silnika tyle ze tu jest 110 KM a w HDI tylko 90 KM.... pzdr Link Zgłoś