Gość: Enzo IP: *.siemens.pl 30.01.02, 16:39 Mam namierzoną do kupna Honde Civic 5D 1.5 VTEC (90km) ale czy ktoś mógłby mnie oświecić i poinformować przy jakich przebiegach zmienia się pasek rozrządu w tym aucie. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Yosarian Re: Pytanie do użytkowników Hondy Civic IP: 192.168.30.* 30.01.02, 16:45 Na pewno każdy autoryzowany serwis. Zadzwon. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Pytanie do użytkowników Hondy Civic IP: *.pg.com 30.01.02, 18:54 Gość portalu: Enzo napisał(a): > Mam namierzoną do kupna Honde Civic 5D 1.5 VTEC (90km) ale czy ktoś mógłby mnie > oświecić i poinformować przy jakich przebiegach zmienia się pasek rozrządu w > tym aucie. W tym konkretnym modelu nie wiem, bo mam inny silnik, ale w instrukcji obsługi lub książce serwisowej to jest. Jeśli nie możesz sprawdzić w tych książeczkach, to zadzwoń do najbliższego dealera Hondy (np. AutoWest, telefon do sprawdzenia na www.autowest.pl). Powiedzą Ci. Natomiast myślę, że może to być 90000km. Ale do tej mojej oceny podejdź z pewną dozą nieśmiałości. Jeśli kupujesz samochód używany o przebiegu powyżej 90000km, to radzę pasek wymienić. Koszt stosunkowo nieduży, a konsekwencje ewentualnej awarii bardzo bolesne. W Oplach obniżyłbym tę granicę do 60000km. Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: cc Re: Pytanie do użytkowników Hondy Civic IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 20:37 Gratuluję wyboru - IMHO najlepszy mały silnik w Hondzie! Link Zgłoś