Dodaj do ulubionych

Motodziennik:

• Gość: stanczyk ernwopr@w Re: Motodziennik: IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.09, 18:59
      no niebrzydki ten Jag - idą generalnie w jakims kierunku, ale czy do przodu..?
      nie utrzymali klasycznej linni , postanowili pójść śladem designerskim XF-a (no taka właśnie moda nastała na upadabnianie sie aut wszystkich segmentów danej marki, różnicując tylko wymiary..)
      rywal bardziej Maserati Quatroporte..niż S-klssssy czy 7-ki BMW
      .......................
      Cayman Wagon..? - bojkotować Porshe !
      ,... a nowobogackim w Panamerach i Cayenach przebijac opony !:)
      ................
      Honda ciezko w stanach.? .Accord regularnie znajduje sie na liscie 10 najlepszych magazynu Car and Driver....
      Chrysler to sobie moze strzelic w łeb...w zeszlym miesiacu zdaje sie 50% spadek sprzedazy(..co by bylo gdyby nie Challanger":)...GM tez nienajlepeij , za to Ford mial spadek ponizej 30% ..i mowi sie ze za jakis czas Ford przeskoczy "nowe GM" i bedzie najwiekszym producentem aut w stanach ...
      calkiem przyzwoicie sprzedaja sie Pony cars (szczegolnie CAMARO - GM tylko czeka az stopnieje zainteresowanie:
      ciekawostka: Bob Lutz oswiadczyl ze wstrzymują prace nad Z28 - rywala Shelby GT500 (a mogli zarobić..bo auto jest podobno w zaawansowanej fazie rozwoju..):
      wot.motortrend.com/6563288/according-to-lutz/too-good-to-waste-lutz-says-g8-may-live-as-chevy-caprice-z-28-likely-dead/index.html#comments
      zprzecie na te auta ludzie mają apetyt: paliwo tanie, baby boomers przecie kase mają:...znów Ford zarobi , a GM się spóźni z dobrym produktem...
    • Gość: popo Re: Motodziennik: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 19:11
      citroen c6 - o zgrozo pewnie dlatego że francuski a jaguar brytyjski. Reszte można sobie dopowiedzieć :)
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.09, 19:15
      ..zreszta kogo obchodzi sprrzedarz Japonczyków w stanach......w stanach niech sie sprzedaja "typowo amerykanskie fury"(niewiele ich juz zostało..)
      może Obama i banda rządzących odstąpi o tego eko-terroryzmu, jak zobaczy jakie auta amerykanie kupują (Voltowi wróżę mało świetlana przyszłosc ptzy takich cenach benzyny jak aktualnie,
      .....................
      generalnie zgadzam sie z Mosee i Aspik-iem...:)
      Reklama PIŻOTA jest łebska !
      ...............
      a SLS jedno z najbardziej oczekiwanych "retro" chyba mogło by wyglądać bardziej extra..czy to ciało jest godne bebechów spod znaku AMG ..?..mnie sie podoba , ale nie powala...a szkoda...
    • Gość: apsik Re: Motodziennik: IP: *.echostar.pl 14.07.09, 19:56
      DODA!!!!!!!!!! Haha
      --
      biografix.pl/profil/dorota-rabczewska-doda
    • Gość: piotrek Re: Motodziennik: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 20:38
      Jak zwykle świetny odcinek.
      A tą koszulkę już chyba kiedyś widzieliśmy...prawda Panie Jacku?
    • Gość: Gość Re: Motodziennik: IP: 82.177.244.* 14.07.09, 20:49
      A powiedzcie mi ile teraz jest aut z charakterem?
      O ilu markach żna powiedzieć że są na tyle oryginalne że wystarczy jeden rzut i od razu rozpoznajesz ?

Całym dramatem jak dla mnie jest to że jakbym wziął zupełnie nowe auto i tuż przed premierą (pod warunkiem że wcześniej się nie dostanie do prasy) np.:KIA i przyczepił do niej znaczek innej marki to 90% osób powiedziałyby że super na nowa "..".

Auta są napompowane wizualnie i bajerami ... jak ktoś jest gadzeciażem to powinno mu się podobać. Ale ja osobiście nie chcę auta na okres gwarancji. Nie chcę auta które mnie ogranicza swoją elektroniką. Chce auto które się daje prowadzić i które zmusza do "myślenia" podczas jazdy a nie na zasadzie "dawaj jazda" bo jest przecież ABS, EDS, SRS i ADHD w pakiecie:).

I na koniec ta ekologia ... straszne.
      Nie podoba mi się kierunek w którym idzie motoryzacja :/
    • Gość: z Gniezna Re: Motodziennik: IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 00:02
      Ten merc wygląda jak oryginalny gullwing, którego w obroty wzięli tuningowcy z byłego NRD.
    • Gość: P.K. Re: Motodziennik: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 10:20
      O Jagu wypowiadają się ludzie, którzy nie mają pojęcia o tym, co znaczy "styl Jaguara". Zapomnieliście, że były to zawsze innowacyjne samochody, nowoczesne, wyznaczjące nie tylko własne, ale i nowe trendy w stylistyce. Taki jest nowy XJ. Pierwsza prawdziwa limuzyna XXI wieku, naprawdę warta swego znaczka.
    • Gość: maga Re: Motodziennik: IP: *.ghnet.pl 16.07.09, 14:25
      Merc jak dla mnie rewelacyjny! Bardzo udane polaczenie starego modelu z nowoczesnoscia.
      Porsche? no coz. bardzo lubie te marke ale te nowe jakos do mnie nie przemawiaja (Panamera, i teraz "to")
      No i Jag. Faktycznie jest cos w tym tyle co nie daje sie w pelni cieszyc linia nowego XJ. Mam tylko nadzieje jak to juz bylo w przypadku kilku samochodow, ze na zywo bedzie znacznie lepiej. Te sama nadzieje zywie zreszta do Panamery.

No i Panie Jacku. Odcinek od razu zdrowszy i znacznie bardziej przyswajalny jak nie ma tego eko-syfu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka