Dodaj do ulubionych

mitsubishi

IP: 80.48.71.* 25.12.03, 22:26
nic nie można znależć na tym portalu o Mitsubishi!!!! A o Carismie to w
całym internecie nic nie ma :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Odin Re: mitsubishi IP: *.telia.com 25.12.03, 22:31
      "Carisma" spada ,od 2005 roku bedzie inny model,-nazwa jeszcze oficjalnie nie
      znana.Obecna Carisma jest b.dobrym europejskim "japsem",chcesz kupic euro-japsa?
      kup holenderskiego,jest lepiej montowany niz angielskie "japsy". Pzdr.
      _______________________________________________________________________________
      • Gość: luk Re: mitsubishi IP: 80.48.71.* 26.12.03, 09:53
        Właśnie mam holenderską 140 konną Carisme i nie moge nic nie moge znaleść na
        jej temat!
      • Gość: olek Re: mitsubishi IP: 80.48.71.* 26.12.03, 10:05
        odin: z kąd wiesz, że od 2005 r. za Carisme wchodzi nowy model???
    • Gość: Szymi Re: mitsubishi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 10:07
      carisma to jest kiblowaty sprzet, jak masz taka z francuska skrzynia to mozesz
      sie spodziewac ze predzej czy pozniej sie posypie, poza tym rozne pierdoly typu
      drazki, maglownica, zimmerblocki

jak na japonski sprzet to jest cienka jakosc
      • Gość: kot Re: mitsubishi IP: 80.48.71.* 26.12.03, 10:13
        szymi, Pewnie nawet nie jechałeś carismą, a sam peewnie masz 20 letniego
        malucha i zazdrościsz. Ja mam carisme od 97 roku i nie miałem zadnej powaznej
        awarii chociaż auto jest powypadkowe. pozdr.
        • Gość: Szymi Re: mitsubishi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 10:17
          > szymi, Pewnie nawet nie jechałeś carismą, a sam peewnie masz 20 letniego
          > malucha i zazdrościsz.

mistrzu! to byla taka tajemnica a ty ja odkryles - tak mam 20 letniego malucha
          i jeszcze 30 letniego trabanta

i strasznie zazdroszcze tegoz wspanialego bolidu klasy kompaktowej wyposazonego
          w potezne silniki 1.6 i 1.8:)))))))))))))

a juz najbardziej zazdroszcze tego wykwintnego wnetrza z czarnego twardego
          plastiku i tego sportowego zawieszenia sprawiajacego ze na byle zakrecie
          wychyla sie na bok o 45 stopni

aha no i jeszcze tej skrzyni w ktorej sypia sie synchronizatory
          • Gość: kot Re: mitsubishi IP: 80.48.71.* 26.12.03, 11:07
            ale smieszne. to napisz jakie masz auto a nie wybrzydzaj na inne. wtedy ja
            napisze ci jego minusy!!!
            • Gość: Szymi Re: mitsubishi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 11:14
              > ale smieszne. to napisz jakie masz auto a nie wybrzydzaj na inne. wtedy ja
              > napisze ci jego minusy!!!

hehe przeciez napisalem mam malucha i trabanta

a tak na powaznie to mazda xedos6 2.0 i znam jej wady - ciezko wchodzi wsteczny
              i ma troche za slabe hamulce:)))

ale na pewno jest o niebo bardziej niezawodna niz carisma

• Gość: marcinc3 Re: mitsubishi IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.12.03, 11:18
                TO FAKT JEST NIEZAWODNA CO DO SKRZYNI TO NIE WIEM MAM AUTOMAT
                • Gość: Szymi Xedos panuje;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 11:41
                  to jest tak za...sty sprzet ze do tej pory nic piekniejszego nie zrobila zadna
                  marka w tej klasie :)))

www.xedos6.co.uk/DSCN1222.JPG
                  www.xedos6.co.uk/DSCN1219.JPG
                  www.xedos6.co.uk/DSCN1212.JPG
                  www.xedos6.co.uk/DSCN1209.JPG
                  www.xedos6.co.uk/Filip4.jpg
                  www.xedos6.co.uk/Filip1.jpg
                  www.xedos6.co.uk/Filip2.jpg
                  www.xedos6.co.uk/Filip3.jpg
                  www.xedos6.co.uk/homexedos.jpg

wszystkie nowe potworki typu Avensis II, Vectra mondeo niech sie schowaja :)))

Xedos OK!
                  • Gość: stefan Re: Xedos panuje;) IP: 80.48.71.* 27.12.03, 17:57
                    tak tak xedos najlepsze auto swiata nawet maybach mu nie dorownuje. Moim
                    zdaniem to auto z wyglądu jest szpetne jak noc i wszystko ma daremne. nie to
                    co moje avensis :)
                    • Gość: Szymi Re: Xedos panuje;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 18:06
                      > tak tak xedos najlepsze auto swiata nawet maybach mu nie dorownuje

napisalem "w tej klasie" - widze ze wedlug ciebie maybach i xedos to ta sama
                      klasa hehe

>Moim
                      > zdaniem to auto z wyglądu jest szpetne jak noc i wszystko ma daremne. nie to
                      > co moje avensis

hehe niektorym podoba sie multipla i pontiac aztec a jeszcze innym grube baby z
                      grzybem na czole :) - to moze i nowy avensis:)
                      • Gość: stef. Re: Xedos panuje;) IP: 80.48.71.* 27.12.03, 18:15
                        pieprzysz kolo. mysli balwan ze se kupil ksedosa i wszyscy z drogi mu majom
                        zjezdzac.apel: od dzis kazdy kto widzi ksedosa pluje mu na maske.wtedy swiat
                        bedzie lepszy :)
                        • Gość: Szymi Re: Xedos panuje;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 18:21
                          > pieprzysz kolo. mysli balwan ze se kupil ksedosa i wszyscy z drogi mu majom
                          > zjezdzac.apel: od dzis kazdy kto widzi ksedosa pluje mu na maske.wtedy swiat
                          > bedzie lepszy :)

musisz kupic inny samochod bo jak bedziesz avensisem to mozesz sobie najwyzej
                          kutacha opluc - moja maske zobaczysz przez chwile we wstecznym lusterku:)))
                          • Gość: stefan Re: Xedos panuje;) IP: 80.48.71.* 27.12.03, 18:26
                            tak oczywiscie ten twoj grat (pewnie z ok. 90r.) caly rdzewieje i sie na
                            pierwszym lepszym zakrencie rozkraczy wtedy ja cie mine moim avensisem z 02r i
                            ci tylko fakera pokaze
                            • Gość: marcinc3 Re: Xedos panuje;) IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.12.03, 12:53
                              kolego chyba nie wiesz jak wyglada xedos a zardzewialy xedos ? jeszxcze
                              takiego nie widzialem a obejrzalem duzo mysle ze szybciej ten twoj holender
                              zardzewieje jak najstarszy xedos a tak na marginesie to awensis moze byc bo w
                              nastempnym roku chyba kupie kombiaka
                              • Gość: stefan Re: Xedos panuje;) IP: 80.48.71.* 28.12.03, 20:48
                                dobra xedos najlepsze auto swiata
                                • Gość: marcinc3 Re: Xedos panuje;) IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.12.03, 14:24
                                  nie napewno nie najlepsze ale naprawde nie rdzewieje chyba ze elementy
                                  niedbane i bite
        • Gość: gregor Re: mitsubishi IP: *.cs.bialystok.pl 26.12.03, 10:54
          Szymi ma rację. Nie ma co się obrażać na słowa prawdy.
          • Gość: kot Re: mitsubishi IP: 80.48.71.* 26.12.03, 11:09
            nie ma racji. ja jestem uzytkownikiem tego auta i chyba wiem lepiej.
    • greenblack A mnie wyskoczyło 30 wyników 26.12.03, 13:14
      www2.gazeta.pl/auto/1384371,0,1272235.html?slowo=carisma
      • Gość: johny Re: A mnie wyskoczyło 30 wyników IP: *.chr17.1000lecie.pl 27.12.03, 01:28
        Bez zbędnego pier....ia Carisma to dobre auto, jak kto ma to wie.
        • Gość: fred Re: A mnie wyskoczyło 30 wyników IP: 80.48.71.* 27.12.03, 18:02
          co racja to racja :)
      • Gość: luk Re: A mnie wyskoczyło 30 wyników IP: 80.48.71.* 27.12.03, 18:01
        ale tam niestety nic ciekawego o starszym modelu nie ma :(((
    • Gość: fred Re: mitsubishi IP: 80.48.71.* 27.12.03, 17:58
      swięte slowa :)
    • Gość: alek co jest lepsze ??? IP: 80.48.71.* 28.12.03, 21:45
      chce kupic auto do 35 tys zl. bardzo podobają mi sie dwa modele : carisma i
      xedos, ale o xedosie prawie nic nie wiem i nie znam jego cen . prosze o
      pomoc . pozdr.
      • Gość: fred Re: co jest lepsze ??? IP: 80.48.71.* 28.12.03, 21:54
        wydaje mi sie ze carisma bo na pewno tansza i ceną i w utrzymaniu chociaz moge
        sie mylic bo niewiele wim o xedosie
      • Gość: maniak Re: co jest lepsze ??? IP: 80.48.71.* 28.12.03, 22:33
        ladniejsze i bardziej prestizowe auto to xedos. jest on jednak o wiele drozszy
        od carismy. xedos z 93 kosztuje tyle ile carisma z 97, ale radzilbym ci kupic
        xedosa jest to mocniejsze auto i ma lepsze osiongi, lecz duzo pali. pozdro.
        • wowo5 Re: co jest lepsze ??? 29.12.03, 02:57
          Jak masz 35 tysiecy to wybij sobie z glowy Xedosa. Nie bedzie cie stac na
          ubezpieczenie i paliwo. Kup sobie cos tanszego. Co do Mitsubishi to tylko jeden
          ich produkt - Lancer Evo do mnie przemawia - reszta jest ponizej sredniej w
          swojej klasie. Mitsubishi mialo w przeszlosci problemy z jakoscia (znana
          sprawa), nowe auta powinny byc lepsze ale ze starszymi bym uwazal.
          • Gość: alek Re: co jest lepsze ??? IP: 80.48.71.* 29.12.03, 10:22
            to jakie auto do 35 tys. mi radzisz???
            • Gość: marcinc3 Re: co jest lepsze ??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.12.03, 14:27
              mam xedosa 95 klima automat z klima pali mi 15 litrow gazu wiec mysle ze to
              jest ok zalezy do czego ci auto jest potrzebne jak dlugo go chcesz miec i co
              oczekujesz po aucie moge ci napisac o dwoch carisme mialem teraz mam xedosa i
              malego francuza tez nie sa zle
              • Gość: Szymi Re: co jest lepsze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 15:58
                porownywanie xedos do carismy to nieporozumienie - inne klasy, inny komfort
                jazdy i inne ceny

ja ze swojej strony powiem tylko ze planuje w wakacje sciaganc z unii nowy
                samochod i zastanawiam sie pomiedzy Accordem 3.0 albo Xedosem z 99r. - dodam ze
                teraz tez mam xedosa i jest to tak zaj...ty sprzet ze po raz pierwszy wcale nie
                mam ochoty kupowac czegos innego - ten samochod jest po prostu pod kazdym
                wzgledem dobry, jasne ze pali nie malo ale 10-12L po miescie to nieduzo.

na pewno jezdi sie nim o wiele przyjemniej niz wiekoszoscia nowych samochodow
                klasy sredniej wlaczajac w to Mondeo, AveII i Accorda - a co do stylistyki z
                nowych samochodow tej klasy jedynie Merol C, BMW3, Accord i Mazda6 zblizaja sie
                pieknem do Xedosa (no moze jeszcze Jaguar X-Type zreszta Xedos byl kiedys
                nazywany malym japonskim Jaguarem)
                • Gość: marcinc3 Re: co jest lepsze ??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.12.03, 16:08
                  wszystko to prawda z tego co mi wiadomo to xedos konkurowal w usa z mercedesem
                  chyba sec ? czy to prawda?
                  • Gość: Szymi Re: co jest lepsze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 16:24
                    > wszystko to prawda z tego co mi wiadomo to xedos konkurowal w usa z
                    mercedesem
                    > chyba sec ? czy to prawda?

z tego co wiem (ale moge sie mylic) to Xedos6 byl oferowany na tamtym rynku
                    jako Eunos 500 (oraz Millenia czyli europejski Xedos9). Eunos mial byc nowa
                    marka nalzaca do Mazdy produkujaca luksusowe samochody. Decyzje podjeto po
                    sukcesach Lexusa i Infinity. W azji i japoni (i chyba USA) Xedos 6 to Eunos
                    500. Niestety przyszedl Ford i skasowal cale przedsiewziecie (jeszcze wczesniej
                    popelniono blad wprowadzajac do oferty silnik 1.6 R4 - zamiast zaadoptowania
                    gotowego silnika 2.5 V6 i 3.0 V6 - w klasie premium klienci raczej chca mocne
                    V6 a nie 1.6 R4).

ps Eunos 500 ma silnik 160KM - ostatnio widzialem rocznik 98 w niemczech od
                    dealera mazdy z przebiegiem 9000 km (gdzie on sie uchowal???) ale w
                    przeliczeniu na zlotowki bez akcyzy itd wyszlo az 90 000 PLN

w sumie wyprodukowano tylko 77 000 xedosow6 :(
                    • Gość: marcinc3 Re: co jest lepsze ??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.12.03, 17:50
                      fakt nie porozunienie silnik 1.6 moj koles to ma ale chodzi mi co bylo
                      konkurencja xedosa 6 co bylo w jego klasie w latach 1992-1998
                      • Gość: Szymi Re: co jest lepsze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 23:27
                        >chodzi mi co bylo
                        > konkurencja xedosa 6 co bylo w jego klasie w latach 1992-1998
                        BMW seria 3 i Audi A4 (i jeszcze Mercedes C)
                        (ostatni rocznik to 99)

cyt.:
                        "The Xedos 6 was far enough from the mainstream to be regarded as a niche
                        product. Targetted squarely at the BMW 3 series and the Audi A4, it boasted
                        radical retro styling and a tremendous hi-tech V6 engine. In fact, the Xedos 6,
                        in 2 litre guise, was more than a match in terms of specification, build
                        quality and raw performance for most of its BMW and Audi competitors,
                        comprehensively outperforming the BMW 316, 318 and 320 and losing out only
                        marginally to the 2.3 litre 323i. Against the Audi A4 it did even better, only
                        the 2.4SE and 2.8 litre models having marginally better performance. Design
                        wise, there was nothing quite like the Xedos 6 at the time; even its big
                        brother, the Xedos 9, looked clumsy by comparison. The new Mazda 6 appears to
                        have taken some of its styling cues from the Xedos 6, whilst a spiritual
                        successor to the Xedos 6 may be found in the forthcoming bargain priced Mazda
                        RX8."
                  • Gość: alek pytania do szymiego IP: 80.48.71.* 29.12.03, 20:00
                    czy xedos jest jeszcze produkowany?? czy łatwo dostać do niego części?? co z
                    serwisami?? i jeszcze jedno. mam mozliwosc kupna xedosa 2.0 z 96r. za 35.500 w
                    wyposazeniu ma:alarm. aluminiowe felgi, centralny zamek, elektryczne lusterka,
                    elektryczne szyby, elektroniczny wtrysk, immobilizer, klimatyzacja, radio,
                    wspomaganie kierownicy, ABS,poduszka powietrzna x2, skora. czy to sie
                    oplaca ???

• Gość: Szymi Re: pytania do szymiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 23:20
                      xedos nie jest juz produkowany. czesci dostac bardzo latwo - jedziesz do mazdy
                      i kupujesz - trudniej dostac tanie japonskie czesci ale tez sie da. 35.500 za
                      tego xedosa co mowisz to troche duzo wedlug mnie - ogolnie zasada przy kupnie
                      tego samochodu jest taka ze liczy sie w jakim jest stanie i przebieg -
                      wyposazenie jest zawsze takie samo, jedyna opcje to skora i automat - reszte
                      (4xel szyby, klim, alu, el. lus. central, wsp. k. abs, airbag) jest zawsze. ja
                      bym pojechal go obejrzec i jak sie okarze ze wszystko gra to sie troche
                      potargowal

aha w polsce jest duzo xedosow bez klimy:) (sprzedajacay mowia ze to taka
                      wersja) - to znaczy tylko tyle ze byl bity od przodu i rozp....la sie chlodnica
                      od klimy;) - w srodku sa zawsze przyciski AC do sterowania
                      • Gość: alek Re: pytania do szymiego IP: 80.48.71.* 30.12.03, 09:27
                        dzienki za odpowiedz. w sobote jade obejrzeć tego xedosa. koleś mowi ze jest
                        bezwypadkowy a przebieg ma dość duży 140 000 km.
                • Gość: alek jaki lepszy??? IP: 80.48.71.* 29.12.03, 19:50
                  jezscze jedno pytanie : jaki xedos jest lepszy: z automatyczną czy manualną
                  skrzynią biegów???
              • Gość: alek Re: co jest lepsze ??? IP: 80.48.71.* 29.12.03, 19:47
                ile okolo kosztuje xedos z 95r. i ile pali benzyny. Jakie są jego najczęstrze
                usterki. Z gory dzienkuje za odpowiedz. pozdr.
                • Gość: marcinc3 od marcinaq IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.12.03, 16:50
                  ja za swojego xedosa dalem 25500 pelna opcja skory grzane el szyber + gaz +
                  inne drobne wydatki po nowym roku planuje go sprzedac i tak mniej wiecej stoja
                  tu sie najbardziej liczy stan
                  • Gość: marcinc3 Re: od marcinaq IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.12.03, 16:52
                    aha jeszcze spalanie 2 v6 z klima na automacie w miescie max 15 litrow gazu
                    mysle ze to znosnie
                  • Gość: alek Re: od marcinaq IP: 80.48.71.* 30.12.03, 21:25
                    a jaki silnik i ktory rok???
                    • Gość: marcinc3 Re: od marcinaq IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.12.03, 08:42
                      wlasnie 1995 o jaki pytales a motor 2 litry v 6
    • Gość: życzliwy japońskie auta są do.............. IP: 80.48.71.* 30.12.03, 21:37
      co wy widzicie w tym xedosie??????????? pali tyle co ciężarówka a jego bryła
      chyba z poprzedniej epoki, tak jak i wszystkich tych japońskich gratów z hondą
      na czele. alek, zamiast drogiego xedosa lub innego japońskiego syfu lepiej kup
      sobie jakieś niemiecki cacko np. vw passat , opel vectra czy focus, są to auta
      trwałe, niezawodne i tanie w eksploatacji w przeciwieństwie do japońskiego
      syfu. pozdr.
      • Gość: johny Re: japońskie auta są do.............. IP: *.chr17.1000lecie.pl 31.12.03, 00:20
        też tak kiedyś myślałem.....
        • Gość: zyczliwy do johny IP: 80.48.71.* 31.12.03, 10:09
          a teraz co myslisz???? (pewnie tak samo :) )
      • Gość: marcinc3 Re: japońskie auta są do.............. IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.12.03, 08:46
        jechales kiedys japonczykiem chociaz taksowka bo miec to na pewno nie masz i
        nie miales bo piszesz bzdety a co do cacka to vectra focus to na pewno cacko
        • Gość: zyczliwy Re: japońskie auta są do.............. IP: 80.48.71.* 31.12.03, 10:18
          mialem 2 japonskie auta : nissana micre z 90 r. i mitsubishi colta z 97 r..
          micre mialem od 93r. i po 4 latach zaczela rdzewiec i mialem z nią same
          klopoty ( co najmniej raz w miesiącu wizyta u mechanika ) sprzedalem ten
          badziew i kupilem nowego colta bo myslalem ze bedzie lepszy, ale sie
          rozczarowalem..... jezdzilem nim 3 lata a na jego naprawy wydalem lącznie 4,5
          tys zl. teraz mam focusa i nie ma z nim zadnych problemow. więc japonskich aut
          z niemieckimi nie ma co porownywac.
          • Gość: marcinc3 Re: japońskie auta są do.............. IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.12.03, 17:19
            masz racje nie ma co niemcow z japonczykami porownywac
            • Gość: zyczliwy Re: japońskie auta są do.............. IP: 80.48.71.* 31.12.03, 20:34
              no nie ma co bo japonczyki są do dupy , nie to co niemiecka solidność
              • Gość: johny Re: japońskie auta są do.............. IP: *.chr17.1000lecie.pl 01.01.04, 20:19
                Podobno Carismy skręcają ćpuny z Jamajki w Holandii, ale z drugiej strony w
                Niemczech na taśmie robią Polacy, Turki i inni którzy mają w d... jakość BMW
                czy Mercedesa. Wszystko kwestia rozwiązań technicznych, kontroli jakości. Co
                do tej drugiej to japończycy zrobili duże postępy. Co do rdzewiejącej Micry
                być może trzymałeś ją w wilgotnym garażu. Porównywać można by Mikrę do Forda
                KA - 3metry blachy i kilka modułów , być może nawet od tego samego producenta.
                Po prostu ma się taki samochód ile sie za niego wywali kasy.
                • Gość: karpiu części IP: 80.48.71.* 01.01.04, 22:48
                  Gdzie można w woj. Sląskim tanio kupić części do aut japońskich (szczególnie
                  do HOndy) HELP
                  • devote Re: części 01.01.04, 23:56
                    a czemu nikt nie mowi o lancer? nie sprzedaja tego w polandzie?
                    w US jest ale ten z porzadnym silnikiem 2.4 jest drogi bo kosztuje 20k$.
                    • Gość: adam lancer IP: 80.48.71.* 02.01.04, 19:37
                      co sądzicie o lancerze evo VII ???
                      • devote Re: lancer 02.01.04, 23:32
                        Gość portalu: adam napisał(a):

> co sądzicie o lancerze evo VII ???

zabawka dla bogatych
                        jako 2 lub 3 samochod w domu
                        • Gość: alek Re: lancer IP: 80.48.71.* 03.01.04, 10:03
                          lancer to jeden z najgorszych samochodów sportowych. brzydka deska rozdzielcza
                          z zewnątrz tez nie jest ladny duzo pali i drogi cholernie.lepszy bedzie np.
                          subaru impreza za te same pieniądze.
    • Gość: bobek tuning IP: 80.48.71.* 03.01.04, 21:03
      kto zna fajne strony o tuningu???
      • Gość: . Re: tuning IP: *.dyn.optonline.net 03.01.04, 21:05
        napisz se kurwa osobny temat i sie pytaj pawianie
        to jest watek na temat misia a nie tuningu
        • Gość: bobek Re: tuning IP: 80.48.71.* 03.01.04, 21:10
          a co ci to kutasie przeszkadza
        • Gość: misiek Re: tuning IP: 80.48.71.* 03.01.04, 21:12
          po co wogole tuningowac auto??? to kasa wyrzucona w bloto, a niektore auta
          gorzej wyglądają po tuningu niz przed :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka