kaziu.rosolowski 01.09.09, 16:05 mam takie pytanie czy jak samochod nie ma z tylu na klapie bagaznika oznaczen modelu i np silnika ,jak np Audi : A4 1.9 TDI czy inne jak jest w innych modelach to moze oznaczac ze auto bylo walnięte z tyłu? Link Zgłoś Obserwuj wątek
dewulot1 Re: czy to auto bylo bite ? 01.09.09, 16:24 Moglo byc walniete ale niekoniecznie. Te znaczki sa przyklejane i mozna je odkleic. Kiedys byly przynitowane albo przykrecone i po znaczku zostawaly dziurki. Zreszta wlasnie na bite auto przykleiliby znaczek dla niepoznaki. Link Zgłoś
qqbek Re: czy to auto bylo bite ? 01.09.09, 16:27 kaziu.rosolowski napisał: > mam takie pytanie czy jak samochod nie ma z tylu na klapie bagaznika > oznaczen modelu i np silnika ,jak np Audi : A4 1.9 TDI czy inne jak > jest w innych modelach to moze oznaczac ze auto bylo walnięte z tyłu? Wziąłem do rąk kryształową kulę, czarny kot przeciął mej dłoni, skrytej w aksamitną pelerynę, kurs. Po trzykroć kur zapiał i w mej alkowie zapachniało siarką. Głos z kuli dochodzący rzekł: "możliwym jest, że samochód bitym był, lecz jest wiele jeszcze innych możliwości... nie szukaj w autkomisach albowiem tam wszystkie bite były, po rozum idź i weź przyjaciela swego, w ultradźwiękowy czujnik grubości powłoki lakierniczej wyposażonego, na zakupy z waćpanem". Kur zapiał po raz ostatni, uduszony przez wielkiego czarnego kota. Woń siarki rozeszła się a szklana kula zmętniała na powrót. Czy my jesteśmy wróżkami? Możliwe jest, że był bity, ale stwierdzać to na podstawie braku oznaczeń na tylnej klapie to tak jak wróżyć z kryształowej kuli. Link Zgłoś
josner Re: czy to auto bylo bite ? 01.09.09, 16:34 Bity w sensie - zatrzymał się na nim TIR, czy bity w sensie cofając się na parkingu auto walnęło w inne? Każdy wóz coś przeżył. Auto używane, w dodatku wieloletnie i bez żadnych napraw lakierniczych to mit - święty grall polskiego, naiwnego kupującego. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: czy to auto bylo bite ? 01.09.09, 20:05 Nie każdy:) Czasem trafi się jakiś przebiśnieżek.. Link Zgłoś
crannmer No zobacz... 01.09.09, 22:05 josner napisał: > Auto używane, w dodatku wieloletnie i bez > żadnych napraw lakierniczych to mit No popatrz - a ja wlasnie taki siedmioletni mit sprzedalem. Nie bity, nie lakierowany, nie drapany... Link Zgłoś
v-6 Re: czy to auto bylo bite ? 02.09.09, 20:25 josner napisał: > Auto > używane, w dodatku wieloletnie i bez żadnych napraw lakierniczych to > mit - święty grall polskiego, naiwnego kupującego. No to w zeszłym tygodniu sprzedałem świętego graala. A myślałem, że to tylko yariska żony :) Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
josner Re: czy to auto bylo bite ? 03.09.09, 08:57 Koledzy, nie macie żadnych świętości. Sprzedać gralla za 30 srebrników... ;) Żeby uściślić, to miałem na myśli przede wszystkim auta sprowadzone. Link Zgłoś
kaziu.rosolowski Re: czy to auto bylo bite ? 01.09.09, 16:35 nie mowie ze my jestesmy wrozkami,ale bez takich znaczkow czasem widuje samochody i czesto zdarza sie ze sa to samochody ktore sa sprowadzanae zza granicy,wiec dlatego spytalem,bo nasunelo mi sie takie pytanie gdyz czesto wlasnie samochody sprowadzana sa bite i gdzie klepane w garazach wiec stad to skojarzenie,jakos dziwnie malo widzialem samochodow tu w kraju ktore wiem ze byly tu kupione i one odziwo maja wszystkie oznaczenia na klapie te sprowadzane juz nie wszystkie,moze tam jest inne powietrze i same odpadaja ? :)) Link Zgłoś
kontik_71 Re: czy to auto bylo bite ? 01.09.09, 17:19 Znaczki czesto sa usuwane przy okazji zrobienia auta na a la sportowe. Najwidoczniej dzieciaki uwazaja, ze znaczki nie sa cool i usuwaja je dla nadania pojazdowi ladniejszego wygladu. Link Zgłoś
tb1 Re: czy to auto bylo bite ? 01.09.09, 16:42 Przy konfigurowaniu nowego BMW jest na ten przykład opcja (kosztująca 0 zł) nieumieszczania oznaczeń modelu z tyłu auta. Link Zgłoś
robert888 to obciach jeździć dyzlem i ludzie usuwają znaczek 01.09.09, 16:51 co odwaźniejsi nalepiają sobie S4, S6, S8, S10, S12, a ruscy nawet S22 he he:) Prawdziwi twardziele mają S55, S65 ale to w audiku rzadkość. Taki biału kruk. Link Zgłoś
qqbek Re: to obciach jeździć dyzlem i ludzie usuwają zn 01.09.09, 17:01 robert888 napisał: > co odwaźniejsi nalepiają sobie S4, S6, S8, S10, S12, a ruscy nawet > S22 he he:) Prawdziwi twardziele mają S55, S65 ale to w audiku > rzadkość. Taki biału kruk. Tak jak każde BMW 318tds E36 musi ostatnio mieć znaczek "M Sport"... moda na znaczki nie przemija, cierpią właściciele znaczków. Mi z mojej buni zwędzono ostatnio znaczek 316i... stwierdziłem, że to już paranoja (tym bardziej, że rondelek "BMW" nie ruszyli, a można je po prostu wyjąć- są na plastikowe zaczepy). Głupota nie zna granic. A auto można zamówić bez oznaczeń fabrycznych (opcja na pewno dostępna w BMW, Audi i Mercedesie). Link Zgłoś
ulubiony19 Re: to obciach jeździć dyzlem i ludzie usuwają zn 01.09.09, 20:07 I z tych popularnych aut także VW daje możliwość bycia no name;) Do autora postu:niech ktoś mądry sprawdzi,czy A4 był bity,czy zgubił znaczek,czy tak wyjechał z fabryki:) Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: to obciach jeździć dyzlem i ludzie usuwają zn 02.09.09, 09:57 Każde auto mogą Ci dać bez oznaczeń modelu, czy to silnika, czy wersji wyposażeniowej. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: czy to auto bylo bite ? 06.09.09, 13:06 Niektóre marki każą sobie doplacać z brak oznaczen wersji silnikowej. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: czy to auto bylo bite ? 06.09.09, 20:59 Może obecnie już nie, ale kilka lat temu zamówienie Opla Vectra bez oznaczeń wersji silnikowej kosztowało kilkaset PLN. Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: czy to auto bylo bite ? 06.09.09, 19:50 niektóre nowe samochody (te w wersji podstawowej najczęsciej) nie mają żadnych oznaczeń, np. VW. A istnieje tez możliwość zażyczenia sobie takiego braku. . Link Zgłoś
klara005 Re: czy to auto bylo bite ? 09.09.09, 01:49 Zdarzaja sie przypadki, że dzieciaki poprostu sobie odrywaja te oznaczenia dla zabawy a niektorzy poprostu je odejmuja bo np. im sie to nie podoba. Jezeli tak bardzo chcesz sprawdzic czy auto było bite to skontaktuj sie z takim człowiekiem ktory zna sie na tym i to oceni na miejscu. --- spraw kobiecie przyjemnosc jak nigdy dotąd www.oswieconykochanek.pl Link Zgłoś